tiistai 9. syyskuuta 2008

Kerro nolo hetkesi

Lempparibändin keikalle pääseminen lienee keskivertofanin musiikkihaave numero yksi, mutta hyvänä kakkosena seuraa varsin usein fanittamiensa muusikkojen tapaaminen kasvoista kasvoihin. Joskus tällaisia tilaisuuksia tarjoutuukin, vaikkapa keikan yhteyteen järjestetyssä nimikirjoitustenjakotilaisuudessa.

Kun pääsee hetkeksi nokakkain sen käsittämättömän nerokkaan/lahjakkaan/ihanan henkilön kanssa, jonka musiikkia on tullut popitettua, fanitettua ja rakastettua, sitä luonnollisesti toivoo antavansa itsestään mahdollisimman hyvän vaikutelman. Maailman nimmarijonoissa ja muissa vastaavissa tilanteissa on varmasti laadittu lukemattomia seuraavan kaltaisia suunnitelmia: "Nimmarin hommaamisen lisäksi käyttäydyn kohteliaasti, hymyilen nätisti ja (omasta ja/tai artistin oletetusta kielitaidosta riippuen) lausun tiivistetyn kommentin kyseisen bändin/artistin tuotannon ylimaallisesta parhaudesta."

Usein kuitenkin käy vähän toisin. Asialle ei liene tieteellistä näyttöä, mutta väittäisin, että itsensä nolaamisen todennäköisyys on suoraan verrannollinen siihen, miten hyvän vaikutuksen toivoisi tilanteessa tekevänsä. Tai ainakin pienetkin asiat tuntuvat isoilta mokilta, kun ne tehdään määrättyjen henkilöiden silmien alla. Sitä paitsi niiden ainakin itsestä nololta tuntuvien asioiden kavalkadi, jotka voi ihailemiaan ihmisiä tavatessaan suorittaa, on äärettömän laaja ja ennakoimaton. Joku tärisee, änkyttää ja itkee, joku sanoo jotain käsittämättömän hölmöä, joku yksinkertaisesti juoksee karkuun idolin ilmestyessä paikalle.

Oma käyttäytyminen saattaa harmittaa aikansa, mutta ennemmin tai myöhemmin sille onneksi pystyy nauramaan. Ja ainakin toisten mokailutarinoiden kuuleminen on parhaimmillaan ratkiriemukasta. Siksi pyydämmekin nyt kaikkia jakamaan parhaat j-artistien tapaamisen yhteydessä tekemänsä kömmähdykset.

Lähetä meille lyhyt, nimellä tai nimimerkillä varustettu kertomus omasta nolosta hetkestäsi sivuston palautelomakkeella. Osallistumisaikaa on 28.9. saakka, ja parhaat tarinat julkaistaan blogissa. (Saatamme tarvittaessa lyhentää ja muokata tekstejä.)

Avaudu rohkeasti hölmöilyistäsi JaME Suomen "Noloilin j-artistin edessä"-koosteeseen. Jaettu nolous on kaksinkertainen ilo!


Kajalilapsi

Ei kommentteja: