torstai 31. joulukuuta 2009

Raportti Pakkahuoneen jonotusrintamalta Miyavin keikalla

Syyskuun 22. päivänä, jota moni oli varmasti odottanut hartaasti vapisten, oli sää suorastaan mainio jonotusta ajatellen: ei mahdoton, mutta kyllin viileä ja hankalasti tuulinen, jotta saattoi tuntea uhrautuneensa Miyavin vuoksi. Liian mukavaksi keikkaa edeltävä hengailu ei kuitenkaan päässyt muotoutumaan, sillä jonossa syntyi erimielisyyttä siitä, pitääkö jonotuskieltoja noudattaa. Osa paikalle tulleistahan leiriytyi Pakkahuoneen uuden sisäänkäynnin eteen jo aamuvarhaisella, vaikka luvallinen jonotusaika olisi alkanut kolmelta. Kiista onnistui pahoittamaan monen mielet, mutta ei viemään jonon etupään vääryydellä vallanneita omille paikoilleen.

Pari tuntia ennen ovien aukeamista tunnelma oli kuitenkin korkealla ja saimme kerättyä jopa muutaman uhrin haastateltavaksemme.

Kaikki haastatellut olivat tyytyväisiä siihen, että myös Tampere alkaa saada osuuttaan j-rockin livekeikoista.
- Tampere on keskempänä Suomea, joten pohjoisemmassakaan asuvilla ei mene niin paljoa rahaa, totesi 14-vuotias Jossu.

- Juna- ja bussiliput eivät vie kaikkia rahoja, joten keikalle pääsee varmemmin, sanoi puolestaan samanikäinen Jan.
Miyavi olikin houkutellut paikalle ihmisiä Oulusta asti. Myös Pakkahuoneen tilavuutta ja kätevää jonotuspaikkaa kehuttiin – tosin torialuekin tahtoi jäädä vaarallisen pieneksi jonon tuntuessa kasvavan ikuisesti.

Paikalla ei tainnut olla yhtään, joka olisi luokitellut itsensä lieväksi faniksi, tai ainakaan uskaltanut tunnustaa sitä. Kysyttäessä arviota omasta faniudesta asteikolla yhdestä kymmeneen ei kukaan valinnut numeroa kuuden alapuolelta.

- Olen varmaankin 9, koska olen fanittanut Miyavia jo 4 vuotta, kertoi 12-vuotias Alajärveltä saapunut Essi.

Eniten kehuja saivat Miyavin ulkonäkö, soittotaito ja persoonallisuus.
- Toivottavasti Miyavi myös tanssii paljon, koska se on tosi ihanaa katseltavaa, Essi lisäsi.

Varsin moni toivoi settilistalta löytyväksi Selfish Loven tai Super Heron. Myös Freedom Fightersia ja Itoshii Hitoa toivottiin. Valitettavasti näistä toiveista ainoastaan yksi kävi toteen, mutta haastateltavien terveiset Miyaville ainakin kuulostivat varmoilta.

- Vedä hyvä keikka ja jatka samaa rataa, toivotti Jan. Sini, Iida ja Essi sen sijaan lähettivät terveisensä suorastaan kuorossa:

- Me rakastetaan sua!

-------------------------

Jimir&Amber

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

No, kieltämättä se "jonotuskäytännöistä syntyi erimielisyyttä" on kauniisti ilmaistu... Mutta niinhän siinä kävi: noudattaako vai eikö noudattaa sääntöjä, siinä vasta pulma. Omasta puolestani toivon, että järjestäjät ottavat fanien usein ylimenevän innokkuuden jatkossa paremmin huomioon. Tampere järjesti ensimmäistä J-keikkaansa, ja ilmiselvästi aliarvioi aiempien keikkojen järjestäjiltä kuulemansa urbaanilegendat suomalaisten jonotuskäyttäytymisestä. Sääntöjä kierretään mieluusti tekosyiden nojalla, ellei niitä väännetä innokkaimmille jonottajille rautalangasta. Se tuli testattua, ikävällä tavalla.

Olen iloinen, että tulevaa LM.C:n keikkaa ajatellen jonotusaika on lyhenntty yhteen tuntiin. Muistakaapa, rakkaat lapset, että sinne konserttisaliin mahtuvat kyllä kaikki, riippumatta siitä onko "fanittanut" kyseistä artistia useita vuosia vai kenties ehkä vain viikon. Ehkä joku tulee konsertteihin kokeilumielessä? Ns. veteraanifanit eivät ole sen etuoikeutetumpia eturivipaikkaan kuin uudemmatkaan kuuntelijat. Solidaarisuus kunniaan, kansalaiset! Koko meitä keikkayleisöä yhdistää yksi tosiasia: Me kaikki haluamme kuulla artistin konsertin. Eikö sen pitäisi olla pääasia?

Muistatteko Miyavin Tampereen konsertin tunnelman hänen pyydettyään nätisti meitä kaikkia olemaan tunkematta, koska eturivin yleisö oli rusentua? Myvster yllätti asenteellaan kaikki - hän tuli lähelle. Hän loi välillemme yhteyden, varsinkin "We Love Youn" aikana. Eikö teistäkin olisi niin paljon hienompaa käydä jatkossakin sellaisilla keikoilla, missä musiikki on pääasia? Eikä se, että takariveistä tungetaan muka paremmille paikoille eteen. Kaikki siellä salissa olevat mahtuvat kyllä moshaamaan ja tanssimaan, ilman jonnin joutavaa kyynärpäätekniikkaa ja hengenvaarallisia rusentumistilanteita!

ryuuu kirjoitti...

hei sori, mut toi oli kylläkin syyskuun 22, ei elokuun, niinkuin artikkelissa sanotaan.

Anu kirjoitti...

Kiitos huomiosta ryuuu, asia korjattu.

Nimetön kirjoitti...

Koska olen ärsyttävä, mukatietämätön ja muutenkin varsin jännä henkilö pohimmiltani, koen armotonta tarvetta tulla ihmettelemään tulevan LM.C:n keikan jonotusta tarkemmin.

Mitkä mahtavatkaan olla tulevaisuudensuunnitelmat tilanteelle, jossa 400 innokasta fania ryntäävät kiljuen eri suunnista tähtäimessään kapea keikkapaikaa edeltävä katu sillä punaisella kellonlyömällä, jolloin ilmoitetaan että nyt on tasan tunti ovien aukaisuun, että nyt saa rantautua Tavastia eteen?

Millä jrock suomi oikein aikoo handlata loppuunvaratun keikallisen ihmisiä pois niin tavastian kuin urhonkadun puolelta, Kamppiinko te ne ajattelitte tunkea?

On täysin ymmärrettävää että tunnin jonotusaika on otettu käyttöön monista positiivisistä syistä, mutta silti tuntuu epärealistiselta että fanikansa jonka joukkio sisältää ihmistyyppejä jotka voisivat tulla jonottelemaan keikalle kahta viikkoa aikaisemmin, jaksaisivat odotella keikan jonotusmääräaikaa rauhallisesti.. Niin missä?

Mistä sinne sitten tullaan jos vastapäiselle kadulle "ei toivota jonomuodostelmia syntyvän"?

Ryntäyshän tästä tulee väistämättäkin, miksi sitten odotella mahdollisimman suurta fanilaumaa aiheuttamaan kaaosta, kun aikaisempi kolmen tunnin aikauma on tuottanut jo mittaisia ongelmia?

Onko jrock suomi siis ajatellut ollenakaan (todennäköistä) tilannetta, jossa keikkasääntöjä rikotaan armotta suurin joukoin ja tästä seuraavat ongelmatilanteet ratkaistaan?

Olisiko sitten järkevämpää alkaa ottaa järeämpiä aseita käyttöön ja oikeasti Rankaista keikkasääntöjen rikkojia? Keikoilla kuuluisi olla hauskaa (kuten vanhoina hyvinä aikoina) ja yleisön kuuluisi nauttia mutta nykyään vaikuttaa siltä kuin osa keikkaan valmistautumista olisi suunnitelma siitä, kuinka selvitä oikeasti hengissä. Ollaanhan se nyt huomattu ettei sääntöjen jankkaaminen mitään vaikuta tiettyihin ihmisiin sitten millään joten olen varma että ilmoitus jamen virallislla sivuilla keikkaporttikeilloista tai lipun takavarikoinnista tiettyjä tekoja vastaan helpottaisi kummasti.

Toivottavasti ymmärrätte mitä ajan takaa.

ManPreet Kaur kirjoitti...

nice one..
Pls Visit My Blog

Lyrics Mantra
Music Bol
Download Free Latest Bollywood Music