torstai 29. toukokuuta 2008

Jonotuskäytäntö

Uusi jonotuskäytäntö aiotaa toteuttaa myös Miyavin heinäkuun keikoilla. ayabien keskiviikkoinen jonotus sujui muutamista väärinkäsityksistä ja sekasorrosta huolimatta sangen hyvin, mutta nyt haluamme antaa teidän vaikuttaa.

Jos olit ayabien keikalla ja koit uuden jonotuksen: mitä muutoksia haluaisit uuteen jonotuskäytäntöön? Olisiko joissakin seikoissa parannettavaa ja miten parantaisit niitä? Vai toimiko kaikki mielestäsi niin hyvin kuin vain on mahdollista?

Muutos- ja parannusehdotuksia kuten myös kommentteja otetaan vastaan. Kommentoikaa tähän blogitekstiin. Muistakaa kuitenkin, että asiallisuutta kaivataan kaikenlaisissa kommenteissa. Perustelkaa myös antamanne ehdotukset, kehut tai moitteet, sillä se auttaa meitä tekemään käytännöstä miellyttävämmän juuri teille!

Ystävällisin terveisin JaME-tiimi

Kiitokset vielä kaikille ayabien jonotusnumerokäytäntöön osallistuneille yhteistyöhalukkuudesta! Nähdään heinäkuussa!

81 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Ayabien keikan järjestelyistä, sillä kaikki sujui hyvin! Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli megafonin käyttö. Mielestäni se olisi toimiva ratkaisu siihen ongelmaan, että suurin osa ihmisistä ei todellakaan kuule mitä JaMElaiset heille huutavat. Tällä tavoin säästyttäisiin ihmettelyltä ja epävarmuudelta, jota ainakin itse koin jonotuslipun hakemisessa. Olenko nyt oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan?

Jonkinlainen äänentoisto olisi siis paikallaan ja megafoni olisi ehkä kaikken paras vaihtoehto!

Kiitos vielä kärsivällisyydestänne jonotustilanteessa! :)

saana kirjoitti...

Kiitos järjestelyistä, kaikki sujui moitteettomasti ja uusi käytäntö oli huomattavasti parempi kuin mikään vanhoista! Samaa mieltä olen edellisen kanssa, äänentoisto olisi ollut kätevä, koska silloin ihmiset olisivat tienneet paremmin minne mennä - esimerkiksi kun ensimmäiset 100 lippuporukkaa lähti, ja oli aluksi jokseenkin epävarmaa, keiden pitäisi lähteä ja keiden ei, kun ääntä ei kuulunut.
Lisäksi oli hieman hankalaa löytää oma paikkansa jonossa, kun ihmisiä meni sekalaisessa järjestyksessä ja alkoi harhailla korttelinviertä. Olisi tietenkin hienoa, jos jonkinlainen alustava järjestys saataisiin luotua jo Narinkkatorilla, mutta se luultavasti vaatisi aika paljon hommaa. :)

ayabien jonosta jäi hyvä maku suuhun, vaikka jonotusnumero oli reippaasti kolmensadan paremmalla puolella. Ainakin näytettiin hyvää esimerkkiä ja käännettiin koko juttu vitsiksi ja oltiin loistavalla päällä numerosta huolimatta. >D Jonotusnumeroidea oli erinomainen, joten toivottavasti sama jatkuu vielä miyavin jälkeenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Olen aivan samaa mieltä edellisen kanssa. Systeemi toimi muuten todella hyvin, mutta itse en kuullut ollenkaan mitä JaMElaiset huusivat.

Muuten järjestely oli organisoitu hyvin enkä valita ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Suuri kiitos JaMElaisille.
Kaikki meni hyvin, mutta kuten edelliset sanoi niin joku megafoni olisi hyvä.
Puhetta ei kuullut yhtään :/

Muuten propsit uudesta jonotussysteemistä ^^

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki meni aivan nappiin, vaikka alussa vähän väitin muuta..
Numeroni oli yli 300, mutta silti pääsin aivan jumalaiselle paikalle. :D Tämä muutti mieleni näistä numeroista.

Toivon, että tämä tsydeemi on käytössä myös isojen bändejen tilaisuuksissa, onhan?

Ja tosiaan, sitä ääntä olisi ollut kyllä kiva kuulla, miten olisi megafooni ;)?

karaiju kirjoitti...

Megafonin piti itseasiassa ehtiä ayabiehen mutta ei ehtinyt :DD
mutta meeviin on tulossa! Sitten teidän pitäisi kuulla mitä huudamme :D Ja systeemiä järjestetään aikalailla vain isojen bändien keikoilla ^^

Hienoa, että teidän mielestänne oli toimiva!

Anonyymi kirjoitti...

Jonotusjärjestelmä toimi mielestäni erittäin hyvin, mutta megafonia olisin minäkin kaivannut, ääni ei kuulunut lainkaan ja se aiheutti sitten epävarmuutta. Toivon että tämä jatkuu myös tulevilla keikoilla eikä numeroituja lippuja otettaisi käyttöön.
Se vaan että parikin tuttuani haahuilivat 95% ajasta muualla kuin jonossa pisti häiritsemään, sillä jonossa pitää käsittääkseni olla eikä haahuilla siellä täällä. JaMEn on kuitenkin mahdoton valvoa tätä ja kun näiden tuttujen jonotusseura ei valittanut niin eihän asialle voi mitään. Asenteista se on kiinni. Myös meidän edessämme olevat jonottajat lähtivät kuulemani mukaan pelaamaan tanssipeliä, mikä ei liene se välttämätön jonosta poissaolo, tanssipeliä kun voi pelata silloin kun ei jonota :p Ei hyvä ei, mutta vaikea siitä on lähteä valittamaan.

Hyvin toimiva järjestelmä siis, mutta joidenkin jonottajien asenteissa edelleen parantamisen varaa kun eivät ymmärrä jonottamisen tarkoittavan jonottamista eikä Kampissa hengaamista.

Anonyymi kirjoitti...

mielestäni olisi aika hyvä jos esim siihen kadulle seiniin laitettas paperit jossa lukis et "tähän väliin numerot x-y". helpottas asettautumista jos ei vaikka kuule mitä sanotaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni tämä jonotusmenetelmä sujui juuri niinkuin pitikin. Kaikki säästyivät suuremmilta ongelmilta, vaikka osa juoksikin tien yli silloin kun autoja tuli mutta tästäkin kyllä selvittiin. Kannatan siis tätä systeemiä mielellään kaikilla niillä keikoilla, mille on tulossa vähän enemmän porukkaa kuuntelemaan bändiä.

Megafooni olisi kieltämättä hyvä ratkaisu sitten sinne tulevaisuuteen, kun se ei nyt kerta kerennyt =) Itse jäin Kampin edustalla hiukan tyhmänä seisomaan se numerolappu kädessä paikalleen, kun en kuullut koska piti lähteä Tavastialle päin. Eli siis tämä äänenkorottaja laite tulevaisuuteen. Sillä saisi sitten myös varmasti ne tienyli juoksijatkin pysymään kiltisti tientoisella puolella kun autoja tulee.

Kiitäs JaMEa että jaksatte nähdä tähän vaivaa. Se helpottaa suunnattomasti kaikkien turvallisuutta, ja jonotusnumero järjestelmä ei ole yhtään niin epäreilu kuin tienyli jonoon juokseminen. Silloinhan esimerkiksi jalkavikainen joutuu heti jonon perälle, ja kaikkein huippukuntoisimmat pääsevät jonon kärkeen. Tämä lappu systeemi takaa täyden tasavertaisuuden, mahtavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jonotusjärjestelyidea oli mainio ja olisi toiminut tosiaan - jos mahdollista - vielä paremmin, mikäli ihmiset vaivautuisivat ajattelemaan omaa käytöstään. Eli jos päättää tulla jonoon niin sitten jonottaa eikä hengaile muualla, - voivoi, kun aina ei tarvi olla optimaaliset olosuhteet ja superkivaa. Asenne ottaa päähän, vähän. Siis tottakai nyt voi poistua vähäksi aikaa (hakemaan juotavaa, syötävää, asialle tms .-), mutta asenne "mä saan tehdä mitä mua huvittaa koska mä haluun, muista ei välii" sucks.

Parannettavaa olisi kai ensinnäkin numerolappujakajien näkyminen (piti kysellä missä kuka numeroja jakaa) eli jakkaran päälle vaan seisomaan seuraavalla kertaa. Jononhoitamisessa varmaan se megafoni auttaa sitten.

Ite konsertista sitten niin ei millään me jakeluun, mitä jotkut hakee sillä et puree toisia? Luuleeko pääsevänsä bändin kanssa naimisiin tai muuta, jos rynniin ja puree.. Ei tunnu kivalta.

Mut kiitos jamelle ja tekijöille kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

toimi hyvin, kiitos!
oon valivali, mutta mun mielestä sitä yhen ryhmän koko vois suurentaa, tai jättää kokonaan raja pois... esim itse olen miyaviin tulossa ison porukan kanssa eikä olisi kiva sitten erottautua, kun näitä ihmisiä en näe muutakuin keikoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on toimiva järjestelmä, ja toivottavasti se nyt jatkuisi vielä miyavinkin keikkojen jälkeen. Suoraan lippuun numeroimista en missään nimessä kannata, sillä silloin ei olisi mitään mahdollisuutta saada kaverin kanssa peräkkäistä numeroa. Eli siis jatkuuko käytäntö vielä miyavin keikkojenkin jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on sen verran valittamista, että jonotusporukan maksimimäärä pitäisi olla edes pari henkilöä suurempi, edes 5 tai 6.

Anonyymi kirjoitti...

Joo munkin puolesta kiitos ^^
Hyvin toimi~

Se jäi vaan vähän mietityttämään, että kun oltiin järjestäydytty siihen jonoon, ni ei kukaan edes tarkistanut meidän lippuja saati sitten valvonut ettei kukaan ohita siellä O_o En tiedä/usko että sellasta edes tapahtui, mutta ainakaan meiltä ei edes kysytty että mikä numero meillä oli ja monta henkilöä Ò_o

Mutta joo ^^v
Miyavissa uusiks 8D

Anonyymi kirjoitti...

Oli huomattavasti parempi järjestely, ja toivon että tulee tulevillakin keikoilla tälläinen systeemi. Mutta niin kun tässä onkin jo mainittu, niin jonkinmoinen megafoni tms. ääntä vahvistava härveli olisi enemmän kuin tarpeellinen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Se jäi vaan vähän mietityttämään, että kun oltiin järjestäydytty siihen jonoon, ni ei kukaan edes tarkistanut meidän lippuja saati sitten valvonut ettei kukaan ohita siellä

Meiltä tultiin ainakin kysymään yhdessä vaiheessa, saako nähdä lapun, joten oletettavasti siellä sitten ainakin joku niitä kyseli. :'D

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli ehkä paras jonotus tähän asti mitä olen kokenut! Joten mega kiitos teille ja kuka ikinä saikaan tämän hienon idean, se toimi todellakin MIELETTÖMÄN HYVIN vaikka hah oltiinkin siellä yli 300 ei se fiiliksiä laskenut yhtään sillä saatiin loistavat paikat sisällä, parvella. enkä olisi missään nimessä tunkenut eturiviin muutenkaan. siitä äänentoistosta on sanottu jo aika paljon joten se olisi kätevä sitten Myvin keikalla vaikka ^__^ aivan kuten arvelinkin, tämä oimi mainiosti oli kyllä hiukan turhauttavaa seisoskella sen numero lapun kanssa siellä aukiolla ja odottaa mitä tapahtuu mutta hyvin me päädyttiinkin sitten keikalle!! KIITOS vielä kerran jamelaisille!

Anonyymi kirjoitti...

Jonotus sujui tosi mukavasti, vaikka lopulta numerolla ei merkitystä niin ollutkaan. Järjestelmä toimii kuin rasvattu, mutta hieman harmitti huomata, että tätä numerolappujen kauppaamista kerkesi siinä välissä tapahtua, kun siirryttiin aukiolta Tavastialle. En tiedä mitä sen estämiseksi voisi tehdä, mutta kurjaa joka tapauksessa. Jonkin tuolin tai korokkeen päällä seisominen auttaisi JaME:laisten huomattavuutta, koska itse ainakin päästyäni numeronjakajan luokse olin ihan hämmästyksissäni kun sain käteeni numeron, enkä yhtään ollut älynnyt, että jakaja olisi siinä kohtaa. Ei siitä mitään haittaa kyllä ollut, että ei sillä

Edelleen suurin ärsyttäjä oli se, että niitä kolmen tunnin shoppausretkiä lähti kyllä minunkin vieressäni jonottavat tekemään. Tätähän ei voi oikein valvoa, joten toivoisi vaan, että ihmiset viisastuisivat. Varmasti itse kultakin löytyy joku muu aika niitten iki-ihanoitten ernukudekauppojen kaluamiseen ja Blippossa käymiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Jonotusjärjestely OLISI toiminut hyvin, JOS ihmiset todellakin miettisivät käytöstään.

Keikalla kuristettiin ja hakattiin, jotta eturiviin päästäisiin. Ja tönittiin niin paljon, että tiedän erään lähteneen sen vuoksi sairaalaan asti.

Ja niin, näkyvyyttä todellakin numeroiden jakajille ja megafoni käyttöön, kiitän ~

Anonyymi kirjoitti...

Heitin jo tuohon aiempaan jonotusnumero-blogimerkintään mielipiteeni, mutta kopioin vielä tähänkin, notta tulisi ainakin varmasti nähtyä.

"Systeemi oli aika hyvä, ja kiitän JaMEn porukoita kärsivällisyydestä järjettömän ernulauman koossapidossa. Yksi asia tosin jäi vähän ihmetyttämään: olin itse jonotuslippujonoissa siellä vasemmalla, ja numero 300-jotain sieltä sitten tulikin. Mutta ei aikaakaan, kun samasta jonosta lappasi lisää porukkaa pois numerolla 300-jotakin, ja taas, ja taas, ja taas. Vastaavasti niitä hyviä numeroita tuntui tulevan vain muutamasta jonosta. Toiveena siis on, että ensi kerralla liput oikeasti sekoitetaan _kunnolla, ettei tulevaisuudessa hyvän numeron saaminen ole kiinni siitä, minkä jonon valitsee. Minua ei kuitenkaan suuri numero ayabien tapauksessa haitannut, sillä en ole itse kovinkaan suuri fani - olin paikkaani varsin tyytyväinen.

Kokonaisuudessaan jonotusnumerot siis toimivat mielestäni todella hyvin, ja porukka saatiin pidettyä rauhallisena. Kiitokset JaMElle ernujen jaksamisesta ja suuresta työstä~

Anonyymi kirjoitti...

Itse en kyllä yllä olevista syistä edes uskalla mennä väkijoukon keskelle, kun pelottaa että joku tulee sieltä ja ottaa kuristusotteen yms D:

Uusi jonotuskäytäntö oli muuten todella toimiva, kiitos paljon Jamelaisille tällaisen organisoimisesta.

Mielestäni kuitenkin voisi jonotusnumerot tarkistaa vielä tavastian ovilla, sillä vaikka kuulema kerran käytiin tarkastamassa numerot, jonottajat voi soittaa toisille että "joo, ne kävi tarkastamassa jo" ja lisää populaa tulee etuilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

minäkin kuulin siitä että joku joutui sairaalaan, mutta kuulin myös senkin, että tämä henkilö oli jo kerran tullut väkijoukosta pois ja tietentahtoen puolikuntoisena mennyt sinne uudestaan. EI, mikään ei oikeuta käyttämään millään tavoin väkivaltaa, mutta jos silmissä vippaa ja päässä heittää niin kannattaa miettiä onko mikään bändi sen arvoinen, että se uhkaa kenenkään terveyttä.

siellä tungoksessa on vain tosi paha valvoa tätä väkivallan käyttöä. jos jollekin jotain tapahtuu ja siitä menee järkkäreille sanomaan, on varman vaikea löytää enää sitä pahantekijää sieltä. mutta jos sattuisi löytymään niin kylmästi pihalle vaan sellanen porukka!

toi ei ole enää mitään true-faniutta, tollanen on oikeesti jo ihan sairasta... millanen ihminen toimii noin?

sori kun meni vähän aiheen ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Jonotusnumeroiden useampi tarkistaminen jonotuksen aikana olisi kyllä hyväksi, näin pystyttäisiin valvoa sitten ehkä vähän paremmin, missä ne numeron omistajat hihhuloivat sillä hetkellä ja näin ollen voitaisiin myös heittää pihalle jonosta. Ehkä vähän vaikea ehdotus, mutta jos joku todella vain viitsisi käydä useammin kiertämässä jonon läpi kyselemässä, olisi karkailusta varmasti vähemmän valittamista. Tai kenties voisitte aina jonottajista valita kärkipäästä jonkun tunnollisen ihmisen joka kyselisi numerot.

On tietysti vaikea katsoa mikä numero jokaisella on, esimerkiksi tuleeko 120 jälkeen 121 vai tuleeko sieltä oikeasti sittenkin vasta 150. Ja kukaanhan ei mitään kirjanpitoa tässä jaksa merkitä paperille, mikä numero tulee minkäkin numeron jälkeen, mutta tietysti sekin olisi yksi vaihtoetto.

Huonoja ideoita toteuttaa, mutta ehkä jonosta Kamppiin karkailu vähentyisi jollain vastaavilla menetelmillä.

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyesti: Jonotussysteemi toimi loistavasti, tietty sillon olisi jotain megafonia sinne toivonu, mutta kerran sekin on järjestetty miyaviin, niin eipä muuta! :D Mut toivoisin, että tuo systeemi säilyis tuollaisena, eikä siirtyisi itse lippuihin, lähinnä sen kaveriporukkajutun takia, siis että on melko mahdotonta saada peräkkäisiä. :/ Ellei se tietty mene niin, että jos tilaa vaik 3 lippua samaan syssyyn, tulee peräkkäiset, mutta on se silti aika monimutkaista, että pitää venkslailla maksujen kanssa jne. (+ on varmaan vähän vaikeampaa myydä lippuansa, jos niin pitää tehdä, jos siinä on tyyliin joku nro. 400).

Ainiin, taisin nähdä siellä jonkun yrittämässä myydä jonotuslippuaan, en kyllä tiedä miten siinä sitten kävi, mutta toivottavasti toi markkinointi oikeesti pystyttäisiin sit estämään. :D

Anonyymi kirjoitti...

Yllä olevan kommentin kanssa täydin samaa mieltä. Eli toivottavasti numerot eivät siirry lippuihin, vaan pysyvät tällaisina jonotuslappuina 8)
Keikkakin oli mahtava, kunhan kaikki vaan oppisivat että se mieletön tunkeminen / väkivallan käyttö ei ole järkevää, ja kenelläkään ei ole siellä kivaa kun kaikki yrittävät työntää väkipakolla eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki mitä sanon on varmasti jo sanottu aikasemminkin, mutta täytyy kiittää tästä uudesta jonotusjärjestelmästä. Mielestäni toimiva systeemi ja itseäni ei harmittanut lähellekkään niin paljo vaikka en saanut järin hyvää numeroa sillä en voinut siihen mitenkään vaikuttaa. Muulloin olisin harmitellut itselleni että olisinpa juossut nopeammin tai olisinpa tullut aikasemmin jne. Ainoa missä mielestäni voisi vielä parantaa on juuri tuo järjestäjien äänien kuuluvuus ja toinen että voisi ottaa pienempiä ryhmiä sieltä aukiolta ja viedä jonoon, sillä sadan hengen teiniryhmä on aika kaaottista silti. esim 50 hengen ryhmiä.. en usko että aikaa menee paljoa kauempaa. Kiitos vielä kerran :)

Lintunen kirjoitti...

Kiitos JAMElaisille järjestelyistä!

Jonotusnumerokäytäntö oli mielestäni erittäin toimiva ja toivon että sitä käytetään jatkossakin. Oli myös ihana katsoa JAMElaisia, kun aina kun menivät ohi, hymyilivät kaikki aurinkoisesti :)

Hyvä että megafoni tulee sitten Miyaviin mukaan, Ayabiessakin sitä olisi tarvittu.

Toivottavasti ihmiset sitten oppisivat olemaan siellä keikallakin ihmisiksi, ettei tarvisi joitain sairaalaan asti lähettää -_-

Anonyymi kirjoitti...

Okei, kommenteista päätellen ollaan saatu jonotusongelma hoidettua. Voin vihdoinkin nukkua yöni rauhassa sen suhteen, iso ja rakastava kiitos JaMElle. <3

Itseäni huolestuttaa kuitenkin aivan äärettömästi itse keikan aikana tapahtuva häiriköinti ja viimeistään nyt alkaa jännittämään tulevat Miyavin keikat ihan vain sen takia että olen kuullut noita juttuja puremisesta, kuristamisesta ja muusta kivasta toiminnasta. Pystyykö tuolle oikeasti tekemään jotain ettei minun tarvitsisi ernurytkyjeni sijaan tulla paikalle jääkiekkomaalivahdilla tarkoitetuissa varusteissa? Voisiko joku opettaa nämä ihmiset ajattelemaan?

...
Tehdään tavastiasta kaasukammio.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että uusi jonotus toimii. Itse en ole vielä päässyt kokeilemaankaan, mutta heinäkuussa sitten.

Minuakin huolestuttaa kyllä eniten se käyttäytyminen siellä itse keikalla, kun olen tässä nyt näitä keskusteluja seurannut... Minusta tuntuu, että olen nyt jo asennoitunut lähtemään jollekin sotaretkelle, missä tarvitsee pelätä henkensä puolesta, sen sijaan että olisin menossa lempiartistini keikalle. On aivan järjetöntä joutua pelkäämään, että saa jonkun sekopäätappajakakaran kimppuunsa.

Minusta kaikkakäyttäytymiselle pitäisi yrittää keksiä edes jotain ratkaisua. Itse olen aivan järkyttynyt ja todella vihainen (höystettynä lukuisilla kirosanoilla), miten kukaan voi olla niin käsittämättömän typerä, itsekäs ja lapsellinen, että hakkaa ja puree siellä muita. Onkohan niillä yksilöillä edes kivaa itselläkään, puhumattakaan muista?

Minusta voisi yrittää järjestäjien toimesta korostaa ennen keikkaa, että sellaista käyttäytymistä ei missään nimessä suvaita ja jos joku sellaisesta jää kiinni niin lentää salamana pihalle sieltä. Tiedän, että onhan sitä vähän hankalampi valvoa, mutta tunnetustihan uhkailu on (lahjonnan ja kiristämisen lisäksi) yksi lasten kasvattamisen peruspilareista. Ehkä jotkut ääliöt saataisiin peloteltua pysymään aisoissa.

Eikös jossain myös ollut käytössä porttikielto kyseisen järjestäjän tapahtumiin, jos jäi kiinni esim. kuvaamisesta tai jotain?

Minusta on todella ikävää, että kaikkiin tällaisiin toimiin pitää ryhtyä, mutta kai se on pakko koska ei näitä ernuja saa muuten kuriin.

Kammottavaa.

Silti yritän Miyavia positiivisella mielellä odotella...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos todella paljon kaikesta teidän vaivannäöstänne jonotusnumeroiden kanssa. Kaikki sujui mielestäni todella hyvin, ainoa mitä tarvitsisi olisi äänentoistolaite, jotta säästyttäisiin "mitä kuka häh missä olen?" tyylisiltä kysymyksiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä huomaa että näillä keikoilla käy lapsia, joilla on vielä se tietyn iän tyhmyys, mikä näkyy juuri tuossa huonossa käytöksessä (tietysti iso osa nuoristakin osaa käyttäytyä ja kiitos heille). Mutta kun katsoo ikärajallisia keikkoja, niin ei siellä tapahdu mitään väkivalloin eturiviin yrittämistä, kukaan ei ole henkihieverissä keikan loputtua.. Esim sellaisenkaan teinibändin kuten vaikka Negativen keikalta en ole vastaavaa kuullut. Mikä tässä sitten on, että suomalaiset japanimusiikin-fanit eivät osaa käyttäytyä..! Aivan kamalaa kuulla tuollaisia juttuja. En todellakaan toivo sitä, mutta tuollaisen takia keikkojen järjestämisen voisi ihan hyvin lopettaa, mutta sitten se vaikuttaisi myös suurimpaan osaan jotka käyttäytyvät hyvin. Jotain tuohon pitäisi kyllä keksiä, mutta kenelle se oikeastaan kuuluu? Muille kun näille idiooteille, joita ei voisi vähempää kiinnostaa.. Kotiin kasvamaan sellaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tuosta järjestelystä! Se toimi hyvin, ja vaikka saatiin kavereiden kanssa _surkea jonotusnumero, niin ei se haitannut jonotusfiilikseen mitenkään. Ja keikallakin oli hyvät paikat ja nähtiin hyvin ja kivaa oli.
Toimi hyvin mun mielestä.

Anonyymi kirjoitti...

järkytyin tosta sairaalaan lähteneestä....
mullakin oli koko ajan muiden kädet kurkussa, ja kuulin kun yks selitti ennen keikan alkua sen kaverille että tunge tunge tunge tunge tunge. mitä iloa kellekkään..

Anonyymi kirjoitti...

mun mielestä reiluinta ja ehkä myös toimivinta olis laittaa niihin lippuihin jonotusnumerot. tällanen arpominen on sairaan epäreilua ja eettisesti väärin.

jos lipuissa olis jonotusnumerot, niin lippujonot vähenisi, koska ihmiset ostais lippuja aikaisemmin alkavasta nettimyynnistä, ja näin ei syntyisi niin pitkiä jonoja tikettien eteen.

lisäksi tää mahdollistais sen, että lippuja enemmänhaluavat saisi mahdollisuuden parempaan paikkaan, kun ihmiset, joille kyseinen artisti ei oo niin iso juttu. ja jos isompi porukka ostaa yhdessä liput niin pääsee sisään samaan aikaan, koska ne saa peräkkäiset liput ja pääsee samaan sysssyyn sisälle.

tietty tää johtais hyvien lippujen myyntiin huutonetissä, mutta säästäis paljon aikaa, koska ei tarttis jonottaa kolmea tuntia, tulla vaikka vaan tuntia aikasemmin ja sitten joku jamelainen tulee varmistaan, että kaikki on oikeilla paikoilla jne.

vois ehkä toimia, tai ainakin tulis parempi mieli kun tosta arpomisjutusta.

keikkakäyttäytymiseen en osaa ottaa kantaa, kun en ole niillä hetkeen käynyt tai oon ollut aika takana/keskivaiheilla.

- m

Anonyymi kirjoitti...

"lisäksi tää mahdollistais sen, että lippuja enemmänhaluavat saisi mahdollisuuden parempaan paikkaan, kun ihmiset, joille kyseinen artisti ei oo niin iso juttu. ja jos isompi porukka ostaa yhdessä liput niin pääsee sisään samaan aikaan, koska ne saa peräkkäiset liput ja pääsee samaan sysssyyn sisälle."

Minä en itse ole oikein tätä mieltä: jos on suosittu artisti/bändi, niin kaikki, niin vähemmän fanit kuin suuremmatkin, yrittäisivät niitä lippuja samaan aikaa viedä. Myöskään Tiketin lippuja ei voi ostaa kuin enintään neljä kerrallaan, joten tämä olisi aivan saman verran kuin mitä jonotusnumeroilla saadaan ottaa samaan porukkaan. Tuskin jotkut kaverit pääsevät täsmälleen peräkkäin ostamaan niitä lippuja ja sitten saisi suurempi porukka peräkkäiset numerot.

Minusta nämä jonotusnumerot ovat todella hyviä ja reiluja. Megafonia olisi tarvittu ja on hienoa kuulla, että sellainen ollaan Miyavin keikoille nyt sitten hankkimassa. Myös harmillista on se, että jotkut ihmiset silti poukkoilevat jatkuvasti ympäriinsä jonossa, käyvät Kampissa pitkilläkin matkoilla ja muuta. Kun tarkoitus olisi silti jonottaa, eikä käydä siellä esim. pelaamassa sitä tanssipeliä jonotusaikana kuten täällä mainittiin, kun sitä olisi mahdollista pelata muulloinkin.
Itse olen enemmän tämän käytännön pitämisen puolella kuin lippuihin tulevien jonotusnumeroiden kannalla.

Vielä tuosta keikkakäyttäytymisestä, kerran pääsin eturiviin ja silloin kuulin, kuinka takana olevani puhuivat vain toisilleen jotain tyyliin "eivät noi jaksa koko keikkaa pitää kiinni kaiteesta, meidän pitää vaan tunkea niin kyllä ne jossain vaiheessa lähtee". Ja todella sitten yrittivät tunkea ja käsiä pitivät todella epämukavasti olalla. Hieman järkeä päähän kiitos. Myös ayabien keikasta kun on kuullut noita asioita niin on todella huono kuva jäänyt. Pureminen, kuristaminen ja muu vastaava ei kuulu keikoille ja sen voisi lopettaa. Ei ole niin tärkeä asia päästä eturiviin, että sen vuoksi saisi pahoinpidellä muita. Vaikea sitä on tosin valvoa kun keskellä yleisöä sellaista tapahtuu, ja kaikki on ihmisen päästä lähtöisin, mutta jos joskus tällainen henkilö kiinni saataisiin tosiaan toivon, että rangaistus tulee olemaan kova.

Mutta olen siis todella tyytyväinen tähän käytäntöön ja toivon, että sitä tullaan käyttämään myös tulevilla keikoilla. Mutta vielä, kun karaiju tuolla sanoi, että " systeemiä järjestetään aikalailla vain isojen bändien keikoilla", niin miten sitten pienempien bändien keikat?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos keikan järjestelyistä suuresti, ne sujuivat tosi hyvin mielestäni : ) silti jäin vähän miettimään tuota väkivaltaa siellä sisällä. Minuakin potkittiin ja hakattiin aika reilusti siellä, että jouduin menemään ihan taakse katsomaan haavereitani. En tiedä yhtään miten tämmöistä voitaisiin estää, mutta itse ainakin pidin tuosta ideasta, että niissä keikkalipuissa olisi ne jonotusnumerot. Mutta tämäkin on ihan kiva systeemi,jatkakaa vain Miyavissa. ^^
Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Jos keikkalipuissa on jonotusnumerot, olen hyvin pettynyt. Silloinhan ei voitaisi valvoa rnää ketkä siellä jonossa pyörivät, ja jonoonhan voisi tulla esim. 1 paikalle lippunsa saanut vasta vähän ennen keikan alkua ohittaen töykeästi muut. Saattaisi myös syntyä esimerkiksi kinaa siitä, että joku ei välttämättä päästäkään eteensä henkilöä jolla on lipussaan aikaisempi numero. Suoraan sanottuna, tuo käytäntö ei tule toimimaan edes unissamme oikein, kun miettii asian haittapuolia.

Täytyyhän olla kuitenkin se jonotuksen tunnelma vielä paikallaan, ja jos lippuihin jonotusnumerot tulevat, tämähän katoaa kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

jos lippuihin tulis numerot, niin eihän silloin sinne tarvis mennä aikasin. ja se ois sillon oma asia kuin kauan siellä haluaa olla.

"jonotuksen tunnelma"? jonottaminen ei ole keikan pointti ja sen vois kyllä ihan hyvin jättää pois koko vouhotuksen :D jos jotkut haluaa jonottaa vaan jonotuksen ilosta, niin menkööt vaikka numerot lipuissa oiskin.

Anonyymi kirjoitti...

"lisäksi tää mahdollistais sen, että lippuja enemmänhaluavat saisi mahdollisuuden parempaan paikkaan, kun ihmiset, joille kyseinen artisti ei oo niin iso juttu."

Minusta näillä keikoilla sen hyvä numeron saaminen olisi aivan yhtä arvontaa, vaikka se numero olisi siinä lipussa, koska liputhan menee noin sekunnissa. Kyse ei ole pitkään aikaa ollut enää siitä, että kuinka paljon lippua haluaa vaan siitä että saako lippua ollenkaan vaikka kuinka yrittäisi. Ainakin kokemukseni mukaan se on aivan arpapeliä, että kuka pääsee läpi Tiketin sivuilla tai puhelinlinjoilla, koska ne on niin tukossa.

Mutta itselläni tuo numerointi lipuissa aiheuttaisi vielä lisä ahdistusta sen lisäksi, että saanko lippua ylipäätään. Se lippujen hankkiminen ei ole kovinkaan mukava tilanne yleensä.

Ainakin Tiketin pitäisi aika reippaasti yrittää parantaa toimivuuttaan, jos sellaiseen ryhdytääm, mutta en kannata.

Anonyymi kirjoitti...

myöhästyneet jonon perälle

Anonyymi kirjoitti...

Tuli numerot lippuihin tai ei, tiketin ois silti syytä parantaa toimivuuttaan, ja PALJON! Sen rankuttaminen täällä ei auta asiaa... mutta mitä oon kuullut, lipun saannin kannalta ei ole merkitystä kuka on esim. puhelimessa jonottanut pisimpään.

Nina kirjoitti...

Minulla ei ole mitään valittamista tuosta systeemistä. En ollut keikalla mutta uskompa että se toimi ihan hyvin mutta minusta olisi ihan kiva jos sitä porukan kokoa voisi vähän suurentaa...? Meitä olisi tulossa viisi ja on hyvin surullista että kun pitkästä aikaa nähdään niin ei voidakkaan olla porukassa 8( mutta jos sen nyt ihan pakko on olla noin pieni niin yhyy yhyy ihan sama

Anonyymi kirjoitti...

Mä taas oon sitä mieltä että noi neljän porukka on hyvä. Jos sitä alettaisiin ensin lisäämään viiteen, taas joku valittaisi että se ei riitä ja se määrä vain kasvaisi ja kasvaisi. Pitäisi olla iloinen että se on JOPA neljä, sehän voisi hyvin olla kaksikin. Jos ette näe muuten kuin keikoilla tmv, niin se ei ole JaMEn tehtävä pohtia enää sitä kaiken muun lisäksi.

Anonyymi kirjoitti...

"tällanen arpominen on sairaan epäreilua ja eettisesti väärin."


Ehhh, miten niin epäreilua? Sen takia ne liput arvotaan, että jonotus olisi mahdollisimman reilua kaikkien kannalta.

Ja itse vastustan kovasti tuota, että jonotusnumerot tulisivat keikkalippuihin. Kuten tässä on jo mainittu, jo itse lippujen ostaminen on todella ahdistavaa, enkä saanut Miyaviinkaan Tiketin kautta lippua (kaverilta saimme myöhemmin 2 ylimääräistä). Millainen homma siitä sitten syntyisi, kun kaikki yrittävät vielä nopeammin saada netin kautta lippuja, siinä toivossa että saavat hyvät jonotuspaikat? Ei toimisi missään nimessä. Ja entäpä jos saisi keikkalippuunsa vaikkapa numeron 10, mutta sitten keikkapäivänä ei olisi mahdollisuutta päästä paikan päälle kuin vasta esimerkiksi tuntia enne ovien aukeamista?

Toivon kovasti, että JaMElaiset pitäytyvät tässä systeemissä, että lippuset jaetaan vasta Kampin aukiolla.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja entäpä jos saisi keikkalippuunsa vaikkapa numeron 10, mutta sitten keikkapäivänä ei olisi mahdollisuutta päästä paikan päälle kuin vasta esimerkiksi tuntia enne ovien aukeamista?"

...sehän niissä lippuun tulevissa numeroissa olisikin niin loistavaa. Tavastian edessä ei tarvitsisi norkoilla montaa tuntia tuulessa ja tuiskussa, vaan voisi vasta ihan vähän ennen keikkaa saapua paikalle, ja kaikki vielä tietäisivät, missä välissä pääsevät sisään. Ei sillä, että jonottaminen ei olisi kivaa, mutta en minä ehkä jossain talvipakkasessa ulkona seisoskelusta nauti niin kovin paljon.

Itse en Ayabien keikalle lipuketta hakenut, mutta kuulin kovasti positiivista kommenttia kavereilta. Ainoa negatiivinen asia, jonka kuulin, oli jo täällä mainitukin, eli että numerot olivat kuitenkin jakautuneet niin, että yksi jono sai jotakuinkin numerot 1-100, toinen jono 100-200, kolmas 200-300 jne. Toivon, että tämä asia tullaan korjaamaan tuleville keikoille, että tasapuolisuus voidaan taata kunnolla.
Ehkä laput voisi sekoittaa ensin jossain isommassa astiassa ja vasta sen jälkeen jakaa pienempiin eriin?

Kummasti on kyllä negatiivisten kommenttien määrä vähentynyt käytännön kokeilun jälkeen, mikä on todennäköisesti otettavissa hyvinkin positiivisena kommenttina järjestelystä. Onnittelut JaMElle ernulauman hiljentämisestä. :D

karaiju kirjoitti...

Itseasiassa liput oli jaettu neljään kasaan sekoittaen (itse heittelin ne niitä tehdessä 1 tohon kasaan, 2 tohon kasaan, 3 tohon kasaan, 4 tohon kasaan, 5 taas ekaan kasaan, you get the point..) joten on varmaan vaan ollut sattumaa, että monet ovat saaneet peräkkäin huonompaa numeroa samasta jonosta :<

Sitä just ajateltiinkin, ettei yhesä jonosta saa vaikka numeroita 1-50, koska se olis ihan älytöntä :/

Ja jotkut puhuivat siitä, että jamelaisille ja erityisesti lappujen jakajille pitäisi saada lisää äkyvyyttä. Onko parempia ehdotuksia kuin "jakkarat tai tuolit"? Koska sellaisia emme voi ympäri keskustaa raahailla.

Ja kommenttinne auttavat meitä tekemään meevin jonotuksesta paljon toimivamman kuin ayabiesta (*pieniä muutoksia & paranteluyrityksiä kovasti suunnitteilla*)!

karaiju kirjoitti...

jamelaisille näkyvyyttä* jopa

Anonyymi kirjoitti...

puujalat

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan tuohon keikkakäyttäytymiseen auttaisi pahoinpitelysyyte tai parikin. Ei mutta ihan oikeasti, jos jossain jenkeissä oltaisiin niin niitä olisi varmaan jo sadellut huolestuneilta vanhemmilta. Ja sitten vastahan ne keikkojen järjestämiset loppuisivat.

Anonyymi kirjoitti...

Jamelaisille keltaiset heijastinliivit näkyvyyden parantamiseksi.

winter_clarity kirjoitti...

Kiitos kiitos JaMElle Ayabiekeikan järjestelyistä <3

Muuten sujui moitteettomasti, mutta megafoni olisi loistava keksintö 8Dv

Anonyymi kirjoitti...

Ei numerointia lippuihin, ei, ei ja vielä kerran ei.
Siinä häviäisi se mahdollisuus saada kaverin kanssa peräkkäiset numerot ja muutenkin teettäisi liian paljon lisätyötä tiketille. Muutenkin mielestäni tämä jonotussysteemi toimii todella hyvin, ja juuri kun näinkin loistava idea on jonotukseen keksitty niin olisi kiva että se nyt pysyisi. Itse olen todella tyytyväinen, ja tiedän että on moni muukin, joten älkää nyt ruvetko taas muuttamaan tätä käytäntöä.

Anonyymi kirjoitti...

paitsi jos tiketissä ois sama juttu ku muillakin lipunmyyjillä että jos tilaat vaikka 4 lippua, ne on kaikki vierekkäiset paikat/numerot.

toi jonotus on vähän ongelmallista niille ketkä ei pääse tarpeeks ajoissa (on töitä tai koulua eikä voi noin vaan lintsailla) ni ei oo sen puolesta mahista päästä lähelle....

Anonyymi kirjoitti...

"Jamelaisille keltaiset heijastinliivit näkyvyyden parantamiseksi."


Aivan, tai vaikkapa väsäätte jonkunlaiset kyltit, missä ilmoitatte olevanne JaMElaisia, ja että jaatte numeroita. :)

karaiju kirjoitti...

Liiveissä on esim. se ongelma, että ne maksavat ja en tiedä saammeko ns. virallisilta näyttävien liivien kanssa kaupungilla heilua. Ja lisäksi jamelaiset tekevät tätä vapaaehtoisesti, joten kaiken maailman älyttömät pelleasut ja edellämainitut "puujalat" ovat täysin turhia ehdotuksia. Emme halua tehdä itseämme naurunalaisiksi..

Kylteissä on se ongelma, että narikkaan tuskin saisimme niitä raahata ja eivät ainakaan jonotusnumeroita jakavat jamelaiset voi sellaista edes pitää ja heille näkyvyys olisi kaikkein tärkein ~

Mutta jatkakaa ~

Anonyymi kirjoitti...

minustakin olisi kiva, jos jonotuslippuja jakavat jamelaiset erottuisivat vähän paremmin joukosta.
en haluaisi että numerot siirtyisivät lippuihin, ensinnäkin siksi että kaikilla ei ole mahdollisuutta tilata välttämättä kaikille kavereilleen lippua että saisi peräkkäiset, ja sitäpaitsi jos ne numerot tulisivat lippuihin, nehän arvottaisiin, eikä olisi mitään mahdollisuutta saada peräkkäistä numeroa edes tilaamalla lippuja samaan aikaan.
muutenkin tiedän todella monta minut mukaan lukien kenen mielestä jonottaminen on omalla tavallaan todella kivaa, ja se nostattaa jo keikkafiilistäkin. joten ei numerointia niihin lippuihin olkaa kilttejä :(

Anonyymi kirjoitti...

Miltä kuulostaisivat jostain halvasta ja kirkkaanvärisestä (esim. punainen) kankaasta käsintehdyt olkanauhat? Noidenhan ei tarvitse kovin kummoisia olla kunhan vain näkyvät riittävän hyvin, joten ne voisi sitten pistää kasaan vaikka nitojalla. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Olen samaa mieltä sen henkilön kanssa, joka sanoi että tämä on epäeettistä. Siis, jos miettisimme tätä vaikka lain kannalta, sillä kaduthan ovat koko kansan omaisuutta... jos ihan pilkkua kunnolla viilataan, niin eikö se riko lakia että kieltää ihmisiä seisomasta kadulla ja jonottamassa? Ymmärrän kyllä sen että ei saa seisoa liikkeiden ovien edessä, mutta olisikin pakko jättää liikkeiden eteen muutaman metrin välit ettei peloteltaisi asiakkaita pois.
Mutta enpä viitsi liikaa valittaa. Se on järjestäjän asia kuinka hoitaa keikkajärjestelyitä ja jonotusjuttuja.

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestäni 4 ihmistä samalla numerolapulla on jo aika paljon. Miettikää ensinnäkin sitä, mitä te olette tulleet sinne keikalle tekemään, tapamaan jotain kaveria?
Toisekseen, ketä kiinnostaa jos voitte nähdä näitä kavereita vain jonossa? Tätä varten keikkaa edeltävät miitit on keksitty! Ja saahan jonossa käydä koko ajan puhumassa kavereilleen, minulle ainakin olisi tärkeintä se, että ne ihmiset olisivat ylipäänsä siellä jonossa, vaikka sitten eivät olisi koko aikaa omalla paikallaan.
Ihan oikeasti kenelläkään ei tosin ole varmaan sellaisia kamuja, joita voisi nähdä vain siellä jonossa. Miitit, ihmiset, miitit. Järjestäkää niitä jos on pakko nähdä sitä ihkua puolituttua jonka tapasit jossain galleriayhteisössä. Se vasta nimittäin hauskaa olisikin sille joka tulee jonottamaan yksin, kun joku raahaisi siihen naaman eteen 300 "bestaansa" joita ilman ei voi jonottaa. Varsinkin jos luulisi vasta saaneensa hyvän numeron ja sitten siinä katsoisi kuinka se Tavastian ovi etääntyy ja etääntyy sitä mukaa kun edellisen jonottajan ernukaverilauma kasvaa ja kasvaa.
Blaah.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei liivit taikka kyltit onnistu, niin voittehan ostaa vaikka halvat (jostakin halpahallista kyllä varmasti löytyy), kirkkaat paidat ja tussata niihin "JaME" tms.

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä ei kyl tartte lisää näkyvyyttä, kyllä ne jamelaiset sieltä erotti...

"Tinga-jono" hihi XD

Jenni kirjoitti...

Mikäs vika liiveissä on? Täällä "maalla" Jyväskylässä niitä näkyy satunnaisesti niin pyöräilijöillä, moottoripyöräilijöillä kun koiranulkoiluttajillakin. Joten mikä sen käytön estäisi? Ja eiväthän ne maksa paljonkaan halpahalleissa.

Anonyymi kirjoitti...

hienoa ja kiitos ja mahtavaa, kyllähän se jonotus aika hyvin tosiaan sujui.

>"mitä jotkut hakee sillä et puree toisia?" <<

Tohon vaan, että se on toki rasittavaa jos joku puree toisia sen takia että yrittää edemmäs päästä, mutta jos joku yrittää rynniä eteen ja työntää esim käden naaman eteen niin ettei saa happea, nii ei siihen paljon vaihtoehtoja jää, varsinkaan jos se toinen on paljon isompi ja voimakkaampi? pitäisikö siihen sitten vain jäädä ja tukehtua ?

sanon tuon ihan kokemuksesta.

ja onhan sitä aika paha sanoa: älkää purko älkääkä rynnikö keikoilla jne. koska ei siellä ne hulluimmat fanit mitään sellaista ajattele. jos on tyyliin monia vuosia odottanut että näkee jonkun bändin ja sitten se tulee suomeen,
nii harva siinä rauhassakaan pystyy olemaan, kaikki crazytr00fans tekee mitä vain päästäkseen eteen ;D

keera kirjoitti...

taas vähän ohi aiheen mutta joku tuossa sanoikin siitä että joku joutui sairaalaan ja että
"toi ei ole enää mitään true-faniutta, tollanen on oikeesti jo ihan sairasta.."
olen samaa mieltä tosta!

mutta eihän sille mitään voi jos väen tungoksessa jonkun varpaille tallaa, tai vähän mottaa kyynärpäällä kylkeen.

tietenkin on eri asia, jos joku muu tulee eteen rynnimään ja hakkaamaan, niin niissä olosuhteissa ehkä jonkun lainen "puolustautuminen" olisi paikallaan?

luin myös tuosta joltain että : "jos joku yrittää rynniä eteen ja työntää esim käden naaman eteen niin ettei saa happea," niin siinä tilanteessa en alkaisi kauheasti syyttelemään, jos puree sitä eteen rynniää. koska eihän siinä melkein vaihtoehtoja jää.

mutta suoranainen väkivallan käyttö, sen takia että pääsisi edemäksi keikalla on.. sairasta, kuten sanoin ei ehkä pieni töniminen, tms mutta jos aletaan toisia ns sairaala kuntoon hakkaamaan niin on se vähän huolestuttavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestäni, se että saisi mennä milloin vain samana päivänä jonottamaan, olisi mukavin tapa jonottaa, ja ne "crazytruefans" sittenn voisi saada aika hyvät paikat.
mutta ymmärrän ja tiedän ettei, kokonaiduudessaan tuo ole niin kätevä, että istutaan kokopäivä kauppojen ja liikkeiden edessä jne. :o

Anonyymi kirjoitti...

kaikkien bändien pitäisi käyttäytyä niinkuin ruki joskus, keikkaa ei jatkettu ennenkuin tappelu loppui. vaikka eihän se bändille kuulu, mutta eikö osoittais jotain kunnioitusta sitä ihkulempparibändii!!1 kohtaan olla käyttäytymättä väkivaltaisesti tai muuten tyhmästi.

Anonyymi kirjoitti...

ja edelliseen vielä lisätäkseni, keskittyä siihen bändin keikkaan eikä tuhlata koko aikaa hakkaamalla muita ja pyrkimällä eturiviin. en tajua teitä jotka niin tekee!

Anonyymi kirjoitti...

Heijastinliivit vaan käyttöön. Ei maksa paria euroa enempää ja niihin voi vielä vaikka isolla tussata JAME selkään, rintaan tai mihin sitten haluaakin. :) Kuulostaa ihan hyvältä jonotukset. Vielä kun saataisiin ne jonosta shoppailijat aisoihin niin hyvä tulisi.

KIITOS! Miyavin keikkaa on nyt ihan mukava odotella.

Anonyymi kirjoitti...

Oletteko te nyt sitä mieltä vai ettei jonosta saisi ollenkaan poistua? Sille minä ainakin haluan käydä vessassa rauhassa.

Oma asenne on, että lyhyehköt (ja tarpeelliset!) poistumiset ovat ok, mutta ei se että menee hengailemaan johonkin kauppakeskukseen ja tulee paikalle vasta 10 min. ennen ovien avautumista. Tosin, näiden numeroiden kanssa ihmiset varmasti tulevat poistumaan jonosta pidemmiksi ajoiksi "kun meil on oikeus, jonotusnumero on jo selvä" ja niin edelleen. Että eivät nämä jonotuslaput ihan taivaasta pudonneita ole, vaikka niitä kovasti tunnutte ihkuttavan.

Anonyymi kirjoitti...

en ollut paikalla ayabien numeroita jaettaessa, mutta voisin kuvitella että megafonin käyttö voisi riittää JOS kaikki olisivat hiljaa ja kuuntelisivat ohjeita - tämän pitäisi toimia vaikka kyseessä olisi suurikin ihmislauma. ei siinä kai mitään liivejä tai erityisiä vaatteita tarvi?

ja joo toi jonosta poistuminen sais loppua. toisaalta vessassa käyminen pitäis kai voida olla sallittua, mutta joku 3 tuntia ei ole pitkä aika - käykää vessassa ennen jonoon menoa ja sitten tavastialla jos tarve vaatii. mutta ayabiessakin porukka tais käydä kyllä muuallakin ku vaan vessassa...

ja sille roskaukselle pitäis tehdä jotain, minkälainen urpo pitää olla ettei osaa omia jätteitään viedä roskiin...

Anonyymi kirjoitti...

Tohon puremiseen:

Sellanen saattaa tapahtua myös ihan vahingossaki. Täs tapauksessa se saatto hyvinki olla tahallista, mut on sellastaki käyny et tulee vahingos puraseeks toista.

Mua purtiin Dir en greyn keikalla käsivarteen. Mä olin ihan paikallani ja kyseinen purijaki oli, et siin ei ollu kyse mistään ohittelusta, mä olin vissiin vahingossa heilauttanu käden sen naamaan tai jotain ni se tuli purasseeks mua samalla...

Nyt vaan toivotaa et miyavista kukaa ei joutuis sairaalaa. Kyllä muualla Euroopassa osataan käyttäytyä ainaki jonkin verran keikoilla x___x (kyllä ne saksalaisetki murskaa alleen mut niit onki 1500)

Anonyymi kirjoitti...

kiitos todella paljon uudesta jonotusjäjestelystä! kaikki sujui oikein sujuvasti, ja sekin että numero oli alle 100 tietysti aiheutti positiivista mielipidettä. todellakin, hyvä jos tämä käytäntö jatkuu muillakin keikoilla. turvallisuuden lisäksi ei itsekään tarvinnut sitten stressata niitä jonotuspaikkoja, kaikki olivat jonotusnumeroiden jaossa tasavertaisia.
mutta. olen samaa mieltä kyllä edellisten kanssa, jakkara ja megafooni käyttöön. itse roikuin ihan jamelaisten perässä, kuulin hyvin mitä he sanoivat, mutta yleinen hämmentyneisyys vallitsi kauempana meistä, joten siellä ihmiset eivät varmaan kuulleet paljon mitään.
ja tosiaan, jonotuslipun jakajaa ei näkynyt ollenkaan, jostain vain pullahdimme hänen eteensä XD
mutta muuten järjestely oli hyvin mietitty ja toimiva. kiitos. jonottaminen oli kivaa 8D

Anonyymi kirjoitti...

ja nyt kun luin kaikki muut kommentit, lisään vielä tuohon edelliseen kommenttiini että ei numeroita keikkalipuihin, kiitos!
tämä numeronjakotapa oli aivan hyvä.
4 hengen ryhmä on riittävä minusta, siihen kuitenkin ihan mukavan kokoinen porukka mahtuu.
olen samaa mieltä aiempien kanssa siitä, että ei siitä jonosta nyt tunneiksi sovi lähteä. tietenkin se on OK että käy syömässä, hakemassa ruokaa tai vessassa, mutta eikös shoppailukierroksia voisi hoitaa toiste? näin narikkatorilla kun monet tulivat kampin ovista ostospussit käsissään... mikseivät kaikki voisi tehdä niitä mahdollisia ostoksiaan ennen koko jonotuksen alkua?

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka oma numero olikin reippahasti yli kolmensadan, pidin uudesta jonotuskäytännöstä.

Jamelaisille heijastinliivit?
Mitä jos keikalle tulevat kaikki ottaisivat vaikka punaiset t-paidat ja pukisivat ne päälleen saatuaan numeron.. Okei, siis, Jamelaiset erotti ihan mainiosti ja liivit olisivat ihan turhat.
Onhan niillä ne pussit missä on ne numerot, silmä käteen ja metsästämään! :D (Kampinaukiohan _on_ niin kauhian iso paikkaki.. :DD)

Tuosta jonosta poistumisesta vielä.. En oikein tiedä, jos meillä kerta on numerot, ni sama kai se on olemmeko jonossa vai emme? Toki jonottamisen idea on jonottaa (XD), mutta eihän meidän kaikkien ihannoimassa Japskipapskijrock-kulttuurissakaan harrasteta tuntikaupalla jonottamista, vaikka jonotusnumerot onkin.

Mutta niin, odotan innolla Miyavia ja Kagrra,:a, tokihan monta tuntia jonottamisessa on oma viehätyksensä, mutta tärkeämpää on kuitenkin yleinen hyvinvointi ja katumaiseman puhtaanapitäminen ^^

Anonyymi kirjoitti...

valitin tossa aijemmin tosta porukan määrästä mutta nyt kun luin näitä muiden mielipiteitä niin olen kyllä sittenkin sitä mieltä että neljä on ihan sopiva määrä. ei sillä nyt niin väliä kuka siinä jonossa istuu seurana kun ollaan keikalle menossa eikä siellä ketään muutenkaan nää eikä kiinnitä huomiota. Niin että olen sittenkin ihan tyytyväinen :). sitä en tiedä miten jamelaiset saataisiin näkyvämmiksi 8D Toivotaan nyt vaan että keikat ovat jatkossakin mukavia ja ihmiset eivät käyttäytyisi siellä kun eläimet. Sitä en ymmärrä miksi menee eturiviin jos ei kestä sitä painetta. Aina kaikki eturivissä valittaa että älkää työntäkö yms mutta eikö se ole oma vika kun menee siihen eteen? Olis aika ok jos siihen ei menis sellasia heikkoja jotka sitä painetta ei kestä.En kyllä siis sitäkään tarkota että on kivaa jos tahallaan tungetaan eteenpäin mutta kun sieltä takaa tulee sellasella voimalla porukkaa että siinä on vähän itsekullakin hankalaa pysyä paikallaan. Keikka menee pilalle kun koko ajan kaikki tappelee 8( Käyttäytykää kunnolla suomalaiset.

Anonyymi kirjoitti...

"Itseasiassa liput oli jaettu neljään kasaan sekoittaen (itse heittelin ne niitä tehdessä 1 tohon kasaan, 2 tohon kasaan, 3 tohon kasaan, 4 tohon kasaan, 5 taas ekaan kasaan, you get the point..) joten on varmaan vaan ollut sattumaa, että monet ovat saaneet peräkkäin huonompaa numeroa samasta jonosta :<"

Ööh, eikö juuri tuolla sekoitustekniikalla tule epäreiluja jonoja? Ajatelkaa nyt, jos kasoja on neljä ja järjestelmällisesti heität ekaan kasaan numero 1:n, tokaan 2:n, kolmanteen 3:n jne. niin ykköskasaanhan tulee silloin numeroita tyyliin 1,5,9,13.. kakkoskasaan 2,6,10,14.. kolmoskasaan 3,7,11 ja neloskasaan aina vimpat eli 4,8,12 jne. Silloin "ykköskasaa" jonottavat saavat parhaimmat numerot ja vastaavasti "neloskasaa" jonottavat huonoimmat... :/

Anonyymi kirjoitti...

"Tuosta jonosta poistumisesta vielä.. En oikein tiedä, jos meillä kerta on numerot, ni sama kai se on olemmeko jonossa vai emme?"

Käytä nyt järkees. Jos tällä nykyisellä systeemillä mennään, se ois mahdotonta, koska jonotusnumeroiden jaon missanneet joutuisi olemaan jonossa, ja edellä olevat pyörii ties missä.

Siinä tapauksessa toi ois ok, jos numeroita jaettais koko sen ajan ennen ovien aukasua. Se ois sit epäreilua niille, jotka ovat tulleet 3h jonottamaan ja sitten joku 30min ennen sisäänpääsyä tulee ja saa paikan 1. Mutta se ois taas sit oma valinta mihin aikaan tulee. Mutta siitä ois jamelaisille lisätyötä kun joutuvat koko sen ajan niitä jakamaan.

Jos niin kiihkeesti haluatte jonosta poistua (3h tuntia jaksaa kyllä siinä hengata, jos kerta jonottamaan on lähtenyt), siinä tapauksessa numerot lippuihin - sillon ei tartteis mennä jonottaan juuri ollenkaan, mutta jos menet, saat poistua jonosta niin paljon ku mieles tekee.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä jonotussysteemi toimii mielestäni hyvin ^^.

Mietin vain, että miten aiotte valvoa sen, että Miyavin ekalta keikalta saaneita jonotusnumeroita käytetä Miyavin tokalla keikalla?

=).

raichu kirjoitti...

Itse ainakin koin tämän käytännön hyväksi ja sitä olisi hyvä jatkaa ^^

Tuli vain mieleen sellainen kysymys liittyen Miyavin keikkaan, että onko se lippujen jako samaan aikaan kuin aiemmin? eli sen 3,5 tuntia ennen ovien aukeamista vai miten se oli? Ja varmaan samalla paikalla. (olen varmaan ollut sokea, mutta en tuota tietoa ole mistään bongannut)

Anu kirjoitti...

Mietin vain, että miten aiotte valvoa sen, että Miyavin ekalta keikalta saaneita jonotusnumeroita käytetä Miyavin tokalla keikalla?

Lappusissa on omat merkintäsysteeminsä, ei huolta. ^^

raichu, oikein - 3,5 tuntia ennen ovien aukeamista ja samalla paikalla. Laitamme tuosta muistutuksen ihan näinä päivinä.

Anonyymi kirjoitti...

en ole vielä kokenut jonotusmenetelmää, mutta kuulostaa hyvältä.

kyo90n sanoja lainaten "..mä olin vissiin vahingossa heilauttanu käden sen naamaan tai jotain ni se tuli purasseeks mua samalla."

jotkut ernuthan tarkoituksella purevat ns. leikillään, tai ns. selityksillä "se kuuluu luonteenpiirteeseeni".
ehkä se puru-ernujen kavereista vaikuttaa kivalta/söpöltä, mutta muut out-of-the-gang voivat olla HIUKAN eri mieltä.

miyavii <3 toivottavasti lippumenetelmä paranee muiden viesteistä päätellen tarvittavasti.