torstai 22. toukokuuta 2008

ayabien jonotus

Vuosi sitten ayabiessa ensimmäiset jonottivat päiväkausia. Jonotus voi joskus olla ystävien kesken hauskaakin, mutta pitkäaikaisessa jonotuksessa oli myös monia huonoja puolia, jotka ovat toivottavasti nykyään kaikilla tiedossa.

Tänä vuonna siirryttiin uuteen käytäntöön: jonottaa saa vain kolme tuntia. Tämä aiheuttikin monien pelkäämän tapahtuman: ryntäys parhaille paikoille. Niin vanhemmat kuin keikoillakävijätkin ovat valittaneet uuden ryntäyksen vaarallisuudesta, eivätkä kaikki fanit halua osallistua vaaratilanteeseen.

Tavastian edustaa tai Urho Kekkosen katua emme voi sulkea, sillä kyseessä on julkinen tila, joten jonottajien vaarana ovat mm. kadulla kulkevat autot, jotka eivät välttämättä ehdi nähdä juoksevaa fanilaumaa. Ryntäyksestä ollaan vielä selvitty enimmillään mustelmilla, mutta entä jos jollekin käy oikeasti huonosti? Kyyneliä vierähtää monilla muutoinkin, sillä ryntäys on sangen epäreilu, ja suuren massan juoksemisen ansiosta monet joutuvat aivan eri kohtaan jonoa kuin mihin aluksi juoksivat.

Siksi ayabien tämän vuoden konsertin jonotus tulee muuttumaan. Tunnemme ideamme toimivan teoriassa, ja saamme nyt myös nähdä, miten se toimii käytännössä. Toivomme kaikkien levittävän sanaa uudesta jonotuskäytännöstä, jota jatketaan mahdollisesti myös miyavissa, jos systeemi toimii paremmin kuin ryntäys.

Jonotusaika säilyy kolmituntisena ja sitä ei voida pidentää. ayabien konsertissa koetammekin jonotusnumeroita.

Idea on seuraava:

Jonotuslipun haluavat saapuvat 3,5 tuntia ennen sisäänpääsyä Kampin pääsisäänkäynnin edustalle, eli Kampin aukiolle eli Narinkkatorille.

http://www.iv-tiihonen.fi/kuvat/kamppi00.jpg
(kuvassa Kampin pääovet. Jos näet nuo olet oikealla aukiolla.)

Jonotusnumeron haluavat ihmiset järjestetään kolmeen jonoon. Kolme JaME-tiimin jäsentä seisoo rivissä jonojen edessä ja ihmiset kulkevat jamelaisten ohi saaden heiltä satunnaisesti arvotun jonotusnumeron. Jamelaisilla on käsissään pussit, joihin on kaikkiin jaettu satunnaisesti numerolappuja.

Onneensa ei voi vaikuttaa, sillä emme suosi ketään. Jonotusnumeroita jakavat jamelaiset jakavat jonottajille lapun. Jonottajat eivät itse ota lappua pussista. Jamelaiset itsekään eivät jakaessaan näe jonotuslapun numeroa, sillä ne ovat suljettuja. Ihmiset ilmoittavat numerolapun jakajan kohdalle tultuaan, kuinka monelle hengelle kyseinen jonotuslappu on. Lippuja jakava jamelainen merkkaa ryhmän/parin/yksittäisen jonottajan lukumäärän jonotuslapun näkyvälle puolelle. Jonotuslappu voi olla yhteinen maksimissaan 4 henkilölle, jotta keikalle tulijat pääsisivät ainakin ystävänsä viereen, jos sellaisen kanssa keikalle tulevat. Kaikkien, jotka käyttävät samaa jonotuslappua, on tultava yhdessä hakemaan se.

Numerolappujen saajat jatkavat numeronsa saatuaan hieman eteenpäin, ja jäävät sitten muutaman metrin päähän odottamaan lisäohjeita ja saavat vasta sitten avata jonotusnumerolappunsa. Jamelaiset valvovat jonotusnumeron saajia ja takaisin palaamisesta (eli uuden jonotuslipun hankintayrityksestä) rangaistaan. Kun kaikille on jaettu jonotusnumerot, jamelaiset ohjaavat jonottajat kohti Tavastiaa ja ihmiset asettuvat omille paikoilleen (luonnollisesti numeron 1 saava yksilö/pari/kaveriporukka on jonon ensimmäinen, 2 saava toinen jne).

Emme jaa jonotuslappuja kuitenkaan aivan kaikille, vaan vain yli kolme tuntia ennen Kampin aukiolle saapuneille. Ne ihmiset, jotka saapuvat kello kolmen jälkeen eivät saa jonotuslappua, vaan joutuvat jonon perälle, kun jono on järjestetty numeroiden mukaan.

Muutamia sääntöjä & selvennystä:

- Jos haluat jonotusnumeron, saavu paikalle (Narinkkatorille) Kampin aukiolle 14:30.

- Käyttäydy hyvin. Kuuntele ja noudata jamelaisten ohjeita.

- Jos yrität palata takaisin hakemaan parempaa jonotuslappua, otamme sinut sivummalle ja joudut jonon perälle.

- Jonotuslappujen myynti on kiellettyä.

- Jonotuslapun saa jakaa maksimissaan neljän hengen kesken, ja kaikkien ryhmäläisten on oltava paikalla lappua haettaessa. Emme kuuntele asiasta vastaväitteitä. Jos keikalle on menossa viiden hengen ryhmä, olkoot he esimerkiksi kahden ja kolmen hengen ryhmissä.

- Kun jonotuslappujen jakaminen ja jonon järjestäminen numeroiden mukaan on suoritettu, astuvat kaikki vanhat käytännöt voimaan. Jonosta saa poistua ainoastaan vessaan ja lyhyelle ruoan noutoretkelle. Ei ramppausta jonosta pois 5 min välein tai kaksi tuntia kestäviä shoppausretkiä. Kyseessä on sentään jonotus keikalle. Jos olet jonossa niin mielellään siinä pysyt. Ongelmien ratkomiseen voi pyytää jamelaisia (meidät tunnistaa kaulassamme roikkuvista jamepasseista).

- Jonossa ei saa juoda alkoholia. Julkinen juopottelu on Suomessa lailla kielletty.

- Jonotusnumeroiden jonottaminen on turhaa, sillä ne ovat sattumanvaraisia. Saavu siis paikalle 14:30, mutta paikalla hengailu aikasemmin on järjetöntä ja kiellettyä. Se ei auta saamaan parempaa numeroa.

- Paikkoja kavereille ei varata! Piste. Kenenkään kaveri ei tunge jonoon toisten kavereidensa viereen mistään syystä. Kun jono on järjestetty, niillä paikoilla pysytään. Jonon perälle voi kuitenkin aina siirtyä, jos huvittaa.

Jos kaverisi saapuu myöhässä ja haluat olla hänen kanssaan, mene jonon perälle, kun hän saapuu paikalle. Jonkun tunkiessa jonoon kavereidensa paikalle voimme passittaa näin ollen sääntöjä rikkoneen kaverin kuin koko porukankin jonon perälle.Voimme vaihtaa uuden käytännön yksityiskohtia vielä tiistaihin mennessä, mutta ilmoitamme mahdollisista muutoksista. Muistakaa, että JaME-tiimin jäsenillä on oikeus heittää huonosti käyttäytyvä tai sääntöjä rikkova ihminen jonon perälle. Harvoin olemme joutuneet turvautumaan näin rajuihin toimiin, ja toivotaan, ettei tälläkään kertaa tilanne muutu huonompaan suuntaan.

Valituksia ja kommentteja otetaan vastaan. Kuten myös ehdotuksiakin. Kyseiseen blogitekstiin voi kommentoida (asiallisesti kuitenkin). Asiasta voi mailata myös jonotuksen päävalvojalle osoitteeseen katrin@jame-suomi.com.

Toivottavasti uusi järjestelmä toimii myös käytännössä ja tuottaa mielipahan sijasta mielihyvää. Nähdään keikalla!

-

Lisäys 1: jonotuslappujen myyntikielto.

251 kommenttia:

1 – 200 / 251   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

Suoraan sanottuna kauheaa. Kiva kun ei pääse kaverin kanssa keikalle jos se tulee myöhemmin, tai jos porukassa on 6 ja toinen puoli porukasta saa numeron 205 ja toinen 3. En tykkää, en sitten yhtään.

Anonyymi kirjoitti...

Kun jono on järjestetty, niin onko siinä liikkuminen sitten sallittua? Esim. jos saan jonotuslipun nro 23 ja kaveri, joka tulee toiselta paikkakunnalta/toisessa seurassa saa vaikkapa lipun nro 56, niin saanko sitten mennä hänen luokseen tai saako hän tulla minun luokseni jonotuksen ajaksi, kunhan menemme sitten takaisin omille jonotuspaikoillemme, kun porukkaa aletaan päästämään sisään? Vai pitääkö kaikkien sitten vain istua kuin sienet sateessa omilla paikoillansa siellä jonossa?

karaiju kirjoitti...

Taaksepäin saa siirtyä, mutta pitää siirtyä jonoa muodostaessa. Muuten omilla paikoilla pitää aikalailla pysyä, niinkuin se on aina ollut.

Ja ensimmäiselle kommentille: 3h ei ole pitkä aika, joten kaverit voivat tulla silloin paikalle niin pääsette yhdessä. Kaikkia emme voi miellyttää :/

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa ihan järkevältä, paljon parempi ainakin kuin se ryntäileminen ja päättömänä kanana poukkoilu. Toivotaan että toi nyt toimii

Anonyymi kirjoitti...

Ja tossahan on helppo huijata! tekee vaan jonotus numeron. En todellakaan tykkää.

karaiju kirjoitti...

Ja jos kaveri tulee myöhemmin niin voithan mennä sen kanssa jonon perälle. Eihän ennenkään saanut jonoon koukata jos tuli myöhemmin.

karaiju kirjoitti...

ja ei voi huijata. Saatte sitten nähdä ettei voi.

Anonyymi kirjoitti...

ja tässä tulee varmaan jotain tappeluitakin, viimestään kavereitten kesken. jos no tällanen isompi porukka.

Anonyymi kirjoitti...

Toiseksi kommentoinut, minusta vaikuttaa siltä ettei tuo ole mahdollista, mikä on ikävää minunkin kannaltani, sillä tuttuja on ollut mukava nähdä aina jonotuksen yhteydessä. Tämän kuitenkin ymmärtää, sillä jotkut käyttävät hyväkseen "vapaata liikkumista jonossa" ja tuskin pysyvät lainkaan omalla jonotuspaikallaan.

Mielestäni tämä järjestely on parempi kuin moni muu, jota tähän olisi voinut tilalle tulla, mutta vaikuttaa tietenkin hyvin tiukalta verrattuna aiempaan, löyhempään systeemiin johon täällä on totuttu. Tämä on reilu järjestely, vaikka aiheuttaakin suuria tuskia kun miettii sitä tuuriaan. Kaikilla on kuitenkin tasavertaiset mahdollisuudet päästä hyville paikoille. Myös se on hyvä, kun jonotuslapun saa ottaa usealle henkilölle, ja kun sitä valvotaan tuolla tavoin. Toivon kuitenkin, että nämä laput tulevat olemaan sellaisia, että niitä ei pysty itse helposti muokkaamaan, muistellen Dion nimmaritilaisuus-arvontalappuja, jotka olisivat olleet hyvin helposti muokattavissa.

Kiitos, nähdään keikalla. Onnea matkaan kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

*aplodeja* Tsemppiä jamelaisille, toivottavasti systeemi tulee toimimaan!

karaiju kirjoitti...

tietenkin kavereiden kanssa saa mennä juttelemaan, jos toinen kaveriporukka saa vaikka numeron 25 ja toinen 150. Ei sitä nyt kukaan kiellä. Ideana on tietenkin se että se kolme tuntia kuitenkin jonotetaan vaikka onkin jonotusnumerot, eikä hengailla kolmea tuntia ympäri ämpäri..

Ja meidänkin mielestämme tämä oli reilu vaihtoehto, sillä nyt kaikilla on mahdollisuus päästä eturiviin. Joitakin onni ei sitten vain suosi :< elämä on epäreilua, mutta toivottavasti kaikilla on kuitenkin kiva keikka!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa(: Nyt se on sitten kiinni vain ihmisistä miten tämä toimii käytännössä. Itse olen tyytyväinen ja toivon että toimii (ainakin siihen asti kun saan ayabiessa jonkun jonon viimeisistä numeron käteeni... en ole koskaan ollut hirveän onnekas :'DD)

Anonyymi kirjoitti...

Kusipäistä, tosin perusteltua.

Alkaa varmasti nyppimään niitä, jotka saavat lempibändinsä keikalla numeron 186 ja joku huvikseen paikalle raahautunut eturivipaikan.

Anonyymi kirjoitti...

En tykkää minäkään... mutta:

Mitä jos saa vaikka numeron 145 ja jonossa on vasta pari tyyppiä? eh, hyvähän siitä on miettiä että missäs minä istun.

Anonyymi kirjoitti...

KIITOS!
tää on todellakin hyvä juttu.
nyt ei oo sitä tunkua ja kauheeta ryntäystä. toisaalta, mulla ainakin on kyllä ihan surkea tuuri että saa nähdä kuinka perälle joudun :D
mutta kumminkin, toivotaan että toimii, paljon parempi tää on kun se ryntäys!

Anonyymi kirjoitti...

ei tule toimimaan, ei ollenkaan :D sanon minä!

sitä saa hävetä silmät päästäänsä, - pitää nyt jonottaa jotain fuck'n jonotuslippua - KESKELLÄ HELSINKIÄ - SUOMEN PÄÄKAUPUNKIA. Ei ernuja mitkään jonotusliput estä, ehei. Kuula kalloo vaan nille vihreepäille ketkä sääntöjä riikkoo. Tämä on niin turha ettei tosikaan =O

Hävettää jo pikkuhiljaa myöntää oleensa japsimusiikin ystävä.

mii kirjoitti...

No onhan tämä ihan hyvä järjestelmä, mutta silti jotenkin järjetöntä tälläinen. Sinänsä rynnäkkö on parempi, koska tämä tyyli suosii hyvä onnisia, itse huonotuurisena en ainakaan nauti kovin tälläisestä, varsinkaan jos Miyavissa jatkuu (olen odottanut sitä niin pitkää ja ei kovin houkuttele ajatus siellä ihan takana olla..), mutta toivotaan kuitenkin, että tämä toimii...
Olisi kuitenkin mukavaa, jos keksittäisiin joku ei niin "tuuripeli" jonotus systeemi, sillä tämä ei varmasti ole huonotuurisille hyvä..
Ihan kysymys vain sellainen, että tuleeko tämä jonotus järjestelmä myös muillekin kuin Tavastian keikoille?
Ja Toinen, jos ei itse pääse paikalle tuota lappua hakemaan, niin voiko joku kaveri/perheenjäsen esimerkiksi hakea sen vaikkei olisi tulossa keikalle ja antaa sen sitten tälle keikalle tulevalle?

Anonyymi kirjoitti...

kiitos jaMElaiset ! tätä on jo odotettu. kun kerran ihmisten kalloihin ei saada järkeä muulla tavalla taottua, niin pelataan sitten näin. itse olen hyvin kiitollinen, vaikka saisin sen viimeisimmän numeron. kyllä sieltä takarivistäkin näkee - ei se eturivi ole se tärkein kuitenkaan.

toivottavasti toimii käytännössä !

Anonyymi kirjoitti...

"Alkaa varmasti nyppimään niitä, jotka saavat lempibändinsä keikalla numeron 186 ja joku huvikseen paikalle raahautunut eturivipaikan."

Se huvikseen paikalle raahautunut tuskin sitten menee sinne eturivin ärsyttävään paineeseen vaan menee suosiolla taakse. :>

-Matron

karaiju kirjoitti...

"En tykkää minäkään... mutta:

Mitä jos saa vaikka numeron 145 ja jonossa on vasta pari tyyppiä? eh, hyvähän siitä on miettiä että missäs minä istun."

Mitä sinä tällä tarkoitat? Odotamme, että kaikki ennen kolmea ja puolta tuntia saapuneet saavat jonotusliåpun ja sitten vasta jonoa aletaan edes muodostamaan ja aikaisemman numron omistavat menevät jonon ensimmäisiksi, ja jos saisit numeron 145 sinut ohjattaisiin numeron 146 perään.

Ja kukaan ei voi ottaa toiselle ihmiselle jonotuslippua. Jonoa aletaan muodostamaan noin klo 3, jos ei silloin ole paikalla on aivan turhaa tulla yrittää päästä jonoon enää. Jonotusnumerot pätevät vain jonoa muodostaessa. Myöhemmin ei voi tullanumeron kanssa koukkailemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ihan toimivalta, vaikka joillekin nämä kaveriporukka ja myöhemmintuleminen (minusta vaan järjestelykysymys.. jos aikoo saada paikan kaverin kanssa niin tulkoot ajoissa) voivat olla ongelmia. Ja aika tiukalta ja nipoltahan tuo kuulostaakin, mutta pakkohan se kai on, kun homma karkaa muuten käsistä, ikävä kyllä...
Ajattelin vaan tässä, että miten siinä numeronhaussa voi valvoa varmasti, ettei sama henkilö tule kahdesti?

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvä ratkaisu, vaikka ne huono-onnisemmat sitten kuitenkin itkee ja valittaa huonoista jonotuspaikoistaan.

Olisi tosi hienoa jos Tiketistä saisi numeroidut liput, niin että ne jotka ovat ekana ostaneet saavat parhaat paikat jne, mutta tiedän kyllä ettei ole mahdollista :P

Toivottavasti tämä toimii, eikä synny mitään kauheita tappeluita niistä jonotuspaikoista :)

karaiju kirjoitti...

valvotaan niitä niin, että sen jälkeen kun on lapun hakenut. ei saa liikahtaakkaan kunnes me niin sanotaan.. ^^

"Olisi tosi hienoa jos Tiketistä saisi numeroidut liput, niin että ne jotka ovat ekana ostaneet saavat parhaat paikat jne, mutta tiedän kyllä ettei ole mahdollista :P"

Tämä voi olla tulevaisuudessa mahdollista! Saamme nähdä, mutta nyt oli pakko keksiä systeemi ayabiehen ja mahdollisesti myös miyaviin!

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa varmasti nyppimään niitä, jotka saavat lempibändinsä keikalla numeron 186 ja joku huvikseen paikalle raahautunut eturivipaikan.

ei kukaan täysijärkinen raahaudu huvikseen hakemaan jonotuslippua. jos keikalle tulee huvikseen, niin sinne tullaan juuri ennenkun keikka alkaa ettei joudu jonottamaan. järki käteen ihmiset ja ajatelkaa loogisesti.

propsit hyvästä kehityksestä jonotukseen!

Pavla kirjoitti...

Ja nimenomaanhan siellä on tähän saakka ollut eturivissä niitä, jotka ovat paikalla vain jonottamisen ilosta. Tai sitten kummasti samat naamat ovat aivan jokaikisen Suomessa käyvän bändin faneja.
Ja tuuripelihän on reiluin kaikista: emme voi asettaa ihmisiä jonoon faniuden perusteela. Tai ainakaan minä en aio olla ottamassa selvää, kuka nyt on se kaikkein suurin ja kuka 354:ksi suurin fani.
Toki kavereiden luona saa käydä, mutta yritämme rajoittaa epäreilua jonossa liikkumista ja tien yli ramppaamista, joka vaarantaa liikenteen.
Ja kaikki lipun saaneet muodostavat jonon yhtaikaa, yhdessä ja numerojärjestyksessä. Jos se numero 112 ei ole 111 ja 113 välillä, sitten numerointi jatkuu normaalisti.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa jotain tuohon numeroituihin lippuihin. Itse olen jyrkästi sitä vastaan ja kannatan ennemmin tätä järjestelmää, sillä on hyvin mahdollista, että jotkut alkavat kaupata huuto.netissä tms. hyväpaikkaisia lippuja, mikä olisi hyvin epämoraalista toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

hmm, ihan hyvä käytäntö mutta huono-onnisena saan varmasti numeron jonon päästä, mutta ei voi mitään. jos jame on näin päättänyt, kunnioittakaamme päätöstä.

olen varma, että tulee riitaa ja huutoa lapuista, tai ainakin luulisin, mutta näin kun miettii, tämä on paljon parempi vaihtoehto kuin ryntäys.

karaiju kirjoitti...

totta. "Osta lippu numer 1 250 eurolla the GazettE:n keikalle!" :/

Ja Paula puhui ylläni asiaa..

Anonyymi kirjoitti...

"ei kukaan täysijärkinen raahaudu huvikseen hakemaan jonotuslippua. jos keikalle tulee huvikseen, niin sinne tullaan juuri ennenkun keikka alkaa ettei joudu jonottamaan. järki käteen ihmiset ja ajatelkaa loogisesti"

Mitä sä sönkötät? Ernut on kusipäitä.
Vaikka ovat kuulleet vain yhden biisin niin totta helvetissähän sitä on eturivii päästävä - flirttailee ja koskettelee Aoita Q se on niin IHQ<33<33

raaka totuus.

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Ketkä sitten uskoo huonoon onneen ja ketkä ei.
Minusta numeroidut liput olisi huonompi mahdollisuus, ensin ostanuthan saa sen parhaimman numeron. Ja sitten ei olekaan taas mahdollisuutta päästä eteen (mikä ei ole kyllä niin tärkeää, mutta mukavaahan se joskus olisi); lippuja tilatessa netti on niin tukkeessa että hädin tuskin saan lippua. Eli siis jos saan lipun se on sieltä aika loppupäästä.

Anonyymi kirjoitti...

Yup, kuulostaa hyvältä ratkaisulta - numeroidut liput olisivat vielä paremmat, mutta sehän on taas Tiketistä kiinni, joten sen poissulkien tämä on paras mahdollinen.

Tietystihän ärsyttää, tulee varmaan itkettyäkin huolella, jos saa todella huonon paikan, mutta enemmän vituttaisi jos joutuisi katsomaan sitä normaalia ohittelua tai jos esim. kaatuisi ryntäyksessä ja jäisi jälkeen, tai jos edes olisi koko ryntäys. Antikun ihmiskasassa oli nimittäin todella ahdistavaa.

...joten hyvin tehty, jamelaiset. Eipä tarvitse taas katsoa eturivissä loistamassa niitä samoja ärsyttäviä naamoja, joiden ilme kertoo "jee mä jonotin kolme viikkoa ja noi mun kymmenen kaveria tunki jonoon kolme minuuttia ennen oven avautumisia!"

=) onnea kaikille.

mii kirjoitti...

Anteeksi, mutta nyt vielä pitää kysyä vähän selkeämmin tätä..

"Odotamme, että kaikki ennen kolmea ja puolta tuntia saapuneet saavat jonotuslipun.."

Eli siis paikalla pitää olla viimeistään klo 14.30 jos haluaa sen lipukkeen saada?

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ihan kelposuunnitelmalta, vaikka mahdollisuusprosentti päästä eturiviin on todella pieni.
Mietin vain, että mitenköhän paljon te hyvät jamelaiset jaatte näitä jonotuslippuja? Otetaan vaikka tilanne, että teillä on 500 numerolappua, hakijoita vain 50. Miten jono muodostetaan, kun jollain henkilöllä on numero 500, joutuuko hän numerottomien taakse kauas vai esimerkiksi numeron 136 taakse, joka on seuraavaksi suurin numero hakijoista?

Kannatan enemmän kuitenkin numeroiden laittamista lippuihin, sillä silloin tilausnopeus ratkaisee ja on edes pienen pieni mahdollisuus saada hyvä numero. Mutta onhan tässäkin pieni mahdollisuus saada jonkinnäköinen jonotuspaikka, sillä eivät kaikki jaksa edes sitä 3 tuntia aikaisemmin saapua paikalle hakemaan mitään jonotuslappuja.

Anonyymi kirjoitti...

[pieni offtopic] Tuosta, että jotkut sanovat että pelkäävät joutuvansa taka-alalle lempibändinsä keikalla. Kyllä, se on epäreilua. Mutta ei se monta päivää jonottaminenkaan yhtään reilumpaa ole (ainakaan meille, jotka eivät Hesassa asu). Tulin jonottamaan gazetteja keikkapäivänä yhdeltätoista, ja jouduin jonon loppupäähän. Mainittakon vielä, että gaze on lempibändini. (ps. keikka oli silti kaikesta huolimatta aivan mahtava! Ei se jonotuspaikka tee keikkaa huonommaksi:>)

Anonyymi kirjoitti...

Onko olemassa vielä näitä ah niin ihania vippejä? Epäilen, että samat naamat näkyvät vieläkin sielä keikkojen etuporukoissa. Hehän menevät eturiviin vaikka rynnäkkökivääreillä. Hyödyntävät kummien kaimojen koirien vip etuja.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sä sönkötät? Ernut on kusipäitä.
Vaikka ovat kuulleet vain yhden biisin niin totta helvetissähän sitä on eturivii päästävä - flirttailee ja koskettelee Aoita Q se on niin IHQ<33<33


katkeraa? :'D yrittäkää nyt ihmiset ymmärtää, että te ette ole ketään sanomaan kuka on tr000fani ja kuka tosi wannabe, ja että pääasia keikalla on musiikki. Toki on aivan helvetin hienoa päästä eturiviin ja en voi väittää ettei olisi siistiä koskettaa bändin jäseniä, mutta sen ei kuuluisi olla mikään päätarkoitus. Lakatkaa tukehtumasta ayabiejulisteisiinne ~

Anonyymi kirjoitti...

Nosiis, mun mielipide on: EI TODELLAKAAN SITÄ TIKETIN NUMEROLIPPU TSYDEEMIÄ.

Mitä te kuvittelette? Tiketti alkaisi meitä varten leimailemaan numeroita lippuihin? Ja herranisä mikä jono siellä tiketin nurkissa olisi aina lipunmyyntipäivänä. Ja se tiketin nettisivu sekä puhelinpäivistys. En jaksa edes ajatella.

Ehkä tämä onkin hyvä juttu, ainakin verrattuna tuohon.

Inhoon teitä kakarat ku ootte käyttäytynyt tähän pisteeseen.

karaiju kirjoitti...

"Eli siis paikalla pitää olla viimeistään klo 14.30 jos haluaa sen lipukkeen saada?"

Tilnne on ainakin nyt tällainen. Koko uusi systeemi koskee vain ihmisiä, jotka aikovat sen kolme tuntia jonottaa! 14:30 olisi määrä aloittaa numeroiden jakelu.

Ja teemme ylimääräisiä numeroita varmuuden vuoksi ja lopetamme niiden jakamisen kun kaikki 14:30 sapuneet ovat saaneet numeron. Sitten kun muodostetaan jono niin jos 40 jälkeen seuraava numero on 85 (koska muut sillä välillä olevat numerot ovat jakopusseissa evätkä saaneet omistajaa) niin numero 80 on numeron 40 jälkeen.. Toivottavasti selventää..

Anonyymi kirjoitti...

Otetaan vaikka tilanne, että teillä on 500 numerolappua, hakijoita vain 50. Miten jono muodostetaan, kun jollain henkilöllä on numero 500, joutuuko hän numerottomien taakse kauas vai esimerkiksi numeron 136 taakse, joka on seuraavaksi suurin numero hakijoista?

Ymmärtääkseni jonoa muodostaessa siirrytään aina seuraavaan joka on paikalla? Siis jos jollekin on jaettu numero 12 ja siirrytään 13 mutta sitä ei löydy, seuraavaksi pääsee 14 jne. Numerottomat taitavat päästä jonoon vasta kun numeroidut on muodostettu oikeaan järjestykseen. Am I right?

Ja varmaan jos joku tulee tunnin päästä ruikuttamaan että hän oli se puuttuva 13, on turha edes kuvitella pääsevänsä jonoon. Ota lappu, ole paikalla, älä katoa minnekään välissä!

En siis ole jamen jäsen, mutta näin sen ymmärsin.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta ei se monta päivää jonottaminenkaan yhtään reilumpaa ole (ainakaan meille, jotka eivät Hesassa asu).

Miten muualla kuin Hesassa asuminen vaikuttaa asiaan? Itse en todellakaan asu Hesassa, mutta jonotin silloin joskus aikaa sitten, kun sai vielä jonottaa, niin kauemmin kuin Hesalaiset. Lempibändien vuoksi kannatti uhrautua x)

Itse olen niin lyhyt, että keikka menee pilalle, jos en pääse rappusille, parvelle tai eteen. Koska olen kaikkia vähintään päätä pienempi = en näe enkä kuule mitään :/ paska tuuri

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kiva muuten, mutta kyseessä on keikkajonotus ei kaupanlihatiski. Systeemi tuntuu muutenki tosi sekavalta. Varmaan moni tämän takia jättää menemättä joidenki bändien keikoille joista ei niin kauheasti pidä vaan sen takia, että jonotuksesta on tehty näin hankalaa. Meidän vika periaatteessa, mutta silti aika epäreilu.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä te kuvittelette? Tiketti alkaisi meitä varten leimailemaan numeroita lippuihin? Ja herranisä mikä jono siellä tiketin nurkissa olisi aina lipunmyyntipäivänä. Ja se tiketin nettisivu sekä puhelinpäivistys. En jaksa edes ajatella.
--
Inhoon teitä kakarat ku ootte käyttäytynyt tähän pisteeseen.


1. miksi tiketti ei voisi tehdä sitä?
2. ne jonot tiketeillä ja rynnäköt nettisivuilla ja puhelinpäivystyksessä ei varmaan muuttuisi oikein mihinkään - jos niitä lippuja myydään nykyäänkin loppuun jo muutamassa minuutissa.
3. voi sua raukkaa kun meitä ihan inhoat. ):

Anonyymi kirjoitti...

Kannatan tätä vaihtoehtoa jos pitäisi valita lippujen numeroinnista. Ei, ei! Mielummin tämä.

Anonyymi kirjoitti...

"Miten muualla kuin Hesassa asuminen vaikuttaa asiaan? Itse en todellakaan asu Hesassa, mutta jonotin silloin joskus aikaa sitten, kun sai vielä jonottaa, niin kauemmin kuin Hesalaiset. Lempibändien vuoksi kannatti uhrautua x)"

joillaki saattaa olla sellanen ongelma ku vanhemmat.

Anonyymi kirjoitti...

En ole täysin tyytyväinen tähän järjestelmään, mutta hyvä että kokeillaan jotain uutta. Itse satun olemana melko huono-onninen, mutta tottahan se etteivät kaikki pysty/viitsi raahautumaan hankkimaan jonotuslippua 3,5 h ennen jolloin luultavasti on hyvät mahdollisuudet saada hyvä paikka vaikka saisikin viimeisimpiä jonotusnuemroita. Tai ainakin ymmärsin että jos saa lipun nro 315 mutta ihmisiä on paikalla vain 290 pääsee silloin nro:n 290 taakse? Mutta eniten arvostan sitä, jos saadaan katsottua ettei ohituksia jonossa tapahdu koska on harvinaisen ärsyttävää jos muita ihmisiä tunnin myöhemmin tullut kiilaa ystäviensä luokse muiden eteen.

En pidä kovin hyvänä ideana jonotusnumeron saamista Tiketistä sen mukaan kuinka nopea on. Arvatkaapa kuinka tukossa Tiketin nettisivut olisivat jonkun suositun bändin tullessa ja kaikkien halutessa olla se nro:n 1 saava?

Anonyymi kirjoitti...

Miten muualla kuin Hesassa asuminen vaikuttaa asiaan? Itse en todellakaan asu Hesassa, mutta jonotin silloin joskus aikaa sitten, kun sai vielä jonottaa, niin kauemmin kuin Hesalaiset. Lempibändien vuoksi kannatti uhrautua x)

Kyllä minäkin omasta puolestani olisin voinut uhrautua, mutta asia on niin, että vanhemmat/koulu/ja muut asiat, joihin en itse voi juurikaan vaikuttaa sanelevat ainakin minulla hyvin paljon sen mihin aikaan pääsen jonoon ;x

mii kirjoitti...

Kiitos selvennyksestä karaiju :)

---

"Inhoon teitä kakarat ku ootte käyttäytynyt tähän pisteeseen."

Ihan tiedoksi, että minäkin olen tuollainen "kakara", mutta olen jonotussääntöjä noudattanut AINA. Ihmetyttää vaan, että aina tätä nuorempaa sukupolvea syytetään kaikesta, kun kuitenkin kyllä keikoilla käy täysi-ikäisiä ja eiköhän nekin riko niitä sääntöjä ihan yhtälailla kuin jotkut alaikäiset..

---

Ja sitten vielä kerran kysyn erästä asiaa, joka minua on jo monilla keikoilla häirinnyt..
Onko tälläkin keikalle se käytäntö, että "vipit" saavat mennä sisään ennen muita vai onko se ihan niin, että nämä "vipitkin" joutuvat noutaa numerolappusen, jos sen haluavat, ja jos eivät nouda sitä menevät sitten jonon perälle?

Anonyymi kirjoitti...

niin se on, minunkin vanhempani vastustavat jyrkästi pitkää jonotusta ja koulusta lintsaamista vaikka olenkin jo lukiossa ja asun ihan helsingissä, joten. ja kyllä tiedän tuttuja kauempaa jotka pääsität silti jonottamaan pitkiksikin ajoiksi.

en tajua miten kaikki luulee numeroitujen lippujen olevan niin paljon parempi tähän verrattuna, ei se vaan toimis.

Anonyymi kirjoitti...

minuakin mietityttää nämä vip-tyypit. olen aina ollut hyvin katkera heille siitä että he voivat noin vain marssia sisään vaikka tulisivat kymmenen minuuttia ennen ovien aukeamista paikalle, se on hyvin epäreilua, että suhteilla voi ostaa eturivin paikan keikalta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minäkin omasta puolestani olisin voinut uhrautua, mutta asia on niin, että vanhemmat/koulu/ja muut asiat, joihin en itse voi juurikaan vaikuttaa sanelevat ainakin minulla hyvin paljon sen mihin aikaan pääsen jonoon ;x

- Kannattaisi olla täysi-ikäinen, vastuu itsellä, ei vanhemmilla

- Jos kuka tahansa lähtee jonosta kouluun kesken kaiken, menettää hän paikkansa. Joten joko lintsataan, tai sitten jonottamaan vasta, kun koulu on loppu.

Ihmisillä on hakusessa sana jonotus. Ei kukaan esim kaupan kassallekaan jonottaessa voi käydä välillä koulussa ja kuvitella sitten pääsevänsä takaisin samalle paikalle.

Mutta mitä näitä enää miettimään :)

Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a... En oikein tiedä tästä. Onhan tuo perusteltu, mutta harmittaa todellakin, että tällaiseen pitää mennä...

Tosiaankin jos on näkemässä lempibändiään, niin olisihan se kiva nähdä - siis kirjaimellisesti - koska tässä on sitten niitä, jotka todellakin jonottavat "koska tää on ihQ japsibändi ja mä rakastan niiQ japanii!!" ja vain koska haluavat random j-bändin keikalle. Omalla tuurilla sitä saa sen vihoviimeisen numeron ja saattaa nähdä lempibändinsä basistin hiukset vilaukselta hyppien varpaillaan ja ottaen tukea takaseinästä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo minä en ole ayabieen tulossa, mutta täytyy sanoo et todella toivon että tätä käytäntöä ei pidetä jatkossa. on nimittäin aikas huono idea, vähän samat perusteet kun muilla tässä joillakin. Ei tästä voi tulla näin hankalaa, jonotuksen sais vaan sallia. tai ehkä ei, pistäis vaikka sen kolme tuntia, mut ilman ryntäystä. se ryntäys oli helvetin huono idea.

Anonyymi kirjoitti...

- Kannattaisi olla täysi-ikäinen, vastuu itsellä, ei vanhemmilla

- Jos kuka tahansa lähtee jonosta kouluun kesken kaiken, menettää hän paikkansa. Joten joko lintsataan, tai sitten jonottamaan vasta, kun koulu on loppu.


tuleeko kusipäisyys täysi-ikäisyyden mukana? :) jos et ole sattunut huomaamaan, omaa ikäänsä ei voi päättää.
ja tuskin kukaan kahden ja viiden välillä olevasta jonotuksesta on poistumassa kouluun/töihin, hm?

vitsit kun jotkut on niin vanhoja ja viisaita. :o

Anonyymi kirjoitti...

Toi uus tsydeemi ei ole mitään muuta kuin ilkeä ja julma homma...jokseenkin toimiva mutta ottaen huomioon että kaveri porukkoja on hieman suurempia, koittaakaa se sit jakaa sillain et toiset passitetaan minne ikinä joutukaan ja toiset eteenpäin.... POintti tossa olis jossa sai esimerkiksi mennä kuitenkin henkilöiden luokse jutustelemaan ja palaisi takaisin kun jonoa aletaan tiivistämään. Eikä se että julmasti joudutaan jakaan porukka 3 osaan ja siel sit pysytään, kun kuitenkin koko ryhmän kanssa keikalle tultiin....

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa hyvältä, tosin niin myös numeroidut liput (tuskin tiketin ruuhkat tästä enää pahenis).

(ja kaupataanhan niitä lippuja jo nyt huuto.netissä ylihintaan. en mitenkään hyväksy asiaa, mutta jos joku on valmis maksamaan lipusta maltaita, omahan on asiansa.)

karaiju kirjoitti...

jonosutnumeroiden saajat eivät ole viimeisenä jonossa, koska kyllä sinne jonoon tulee lisää porukkaa sen kolmen tunnin jälkeenkin.

Ja vipit ovat vippejä. Vip = jonon ohi. Vanhempiensa suhteilla jonon ohi pääseviin vippeihin emme voi vaikuttaa. Elämässä jotkut saa asioita suhteilla mikä on joskus epäreilua..:/

Anonyymi kirjoitti...

Ei tästä voi tulla näin hankalaa, jonotuksen sais vaan sallia. tai ehkä ei, pistäis vaikka sen kolme tuntia, mut ilman ryntäystä. se ryntäys oli helvetin huono idea.

niin joo jamehan ryntäystä ehdotti ? haloo.

älkää iniskö, jos tää on päätös niin tää on päätös. ehkä vähän epäoikeudenmukanen mutta parempi kun ryntäys.

Kannattaisi olla täysi-ikäinen, vastuu itsellä, ei vanhemmilla

kaikkihan varmasti päättää oman ikänsä, eikö totta ?

Anonyymi kirjoitti...

"tai ehkä ei, pistäis vaikka sen kolme tuntia, mut ilman ryntäystä. se ryntäys oli helvetin huono idea."

Se ryntäys oli fanien oma päätös, ei JaME täällä kuulutellut että hei, rynnätkääpäs jonoon nyt kello X isolla joukolla ja rusentukaa kuoliaiksi.

Tälle tilanteelle ei vaan voi mitään, mutta meidän täytyy ajatella muita ihmisiä ennen itseämme. Emme voi kansoittaa Kamppia viikoiksi tai vaarantaa liikennettä jne. Varmasti kaikenlaisia kuningasideoita jonotuksen kanssa otetaan vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siis voi elämä teidän kanssanne!

Tämä asia ei koske minua ollenkaan, koska tulen aina vähän ennen keikan alkua ja menen suosiolla jonon päähän, KOSKA; Tavastia on niin pieni paikka, että takaa näkee ja kuulee yhtä hyvin, kuin jostain muualtakin.
Ja takana on vapaampaa, eikä sitä järkyttävää ihmismassaa ympärillä, joka todellakin rajoittaa liikkumista.

Joten, turha vikistä, saako nro. 1 vai nro. 608. Keikka on yhtä hyvä, mistä sitä tulet ikinä katsomaankaan.
Ja Ayabie ei ole edes niin suosittu suomessa, että keikka myytäisiin loppuun, joten siellä ei TODELLAKAAN ole paljon ihmisiä.

En nyt sano juuta enkä jaata tähän järjestelyyn, mutta kyllä se turvallisempi on. ;)

Anonyymi kirjoitti...

.....................
eli toisinsanoen nämä jamen v***n elitistiernut saavat itse parhaat paikat ja sitten ne jotka ei ole jamessa niin se on vähän että voi voi. arpalipuista voi "onnella" saada tasan paikan jonosta elitistihomojen jälkeen. AIVAN VARMASTI. ei saatana, eikö tähän maahan saada semmoisia keikkoja joilla ei olisi ilkeitä jamelaisia valittamassa joka saatanan asiasta?
=_______=
ja sitäpaitsi. voi helvetti. dirun keikka. 5.11. joku kävi niinkun kyselemässä että onko siinä ollut mistä asti, vaikka nämä elitistit olivat jonon ekana. mitä hittoa se heitä liikuttaa. ja luuleeko nämä että voivat kontrolloida ihmisiä aivan vapaasti, vaikka heillä ei ole minkäänlaista valtaa?
ei saatana. mä perustan kohta ite oman toimiston joka tuo tänne kaikki ni ei tarvii tällästen ilkeiden ihmisten kynsissä olla
=_____='

Anonyymi kirjoitti...

tuleeko kusipäisyys täysi-ikäisyyden mukana? :) jos et ole sattunut huomaamaan, omaa ikäänsä ei voi päättää.
ja tuskin kukaan kahden ja viiden välillä olevasta jonotuksesta on poistumassa kouluun/töihin, hm?


Jos satut olemaan sokea, niin puhuimme aikaisemmin tapahtuneesta jonotuksesta, ei tästä kolmen tunnin jonotuksesta. Ja ironista kyllä, jos et saa vanhemmiltasi lupaa, et voi jonottaa yön yli. Ikä on kova juttu. Ja maailma raaka.

Anonyymi kirjoitti...

mielummin kyllä jäisin auton alle ryntäyksessä, kun saisin jonkun lippu numero 287

Anonyymi kirjoitti...

"yhyy ilkeät jamelaiset tekee tän vaan et ne sais ite hyvät paikat ja me kärsitään yhyy jamelaiset vie 200 ekaa arpalippua!"

...herätkää nyt jo. jamelaiset yrittää vaan keksiä parhaan mahdollisen ratkaisun.

Anonyymi kirjoitti...

"Tulejo lappu nro yksi!"

Anonyymi kirjoitti...

mielummin kyllä jäisin auton alle ryntäyksessä, kun saisin jonkun lippu numero 287

Tervemenoa sitten vaan.

Anonyymi kirjoitti...

mielummin kyllä jäisin auton alle ryntäyksessä, kun saisin jonkun lippu numero 287

jos jäisit auton alle ni jonotusnumeros ois 8237482396, joka on tietääkseni 287 jälkeen

Anonyymi kirjoitti...

"'mielummin kyllä jäisin auton alle ryntäyksessä, kun saisin jonkun lippu numero 287'

jos jäisit auton alle ni jonotusnumeros ois 8237482396, joka on tietääkseni 287 jälkeen"

taitas jäädä keikka kokonaan väliin.

en ymmärrä miten ihmisillä voi olla näin paljon tätä vastaan ja he valittavat jamelaisille, olisiko sitten parempi ettei tätä hommaa valvottaisi ollenkaan jolloin kaikki olisi täysin sekaisin? pahimmassa tapauksessa jäisi keikat tulematta.

Anonyymi kirjoitti...

yhyy ilkeät jamelaiset tekee tän vaan et ne sais ite hyvät paikat ja me kärsitään yhyy jamelaiset vie 200 ekaa arpalippua!

Ei kuule ole minun vikani, että eräät ei osaa käyttäytyä keikoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Harmi, kun tästäkin on niin riitaisaa pelkästään tässä blogissa tehty. :(
En sanoisi, että ihmiset ovat tyhmistyneet jonotuksen suhteen, enemmänkin "minä olen tässä, tule lähemmäs niin saat kyynärpäätä ja plattaria" -asenne on lisääntynyt.
Olen hyvin tyytyväinen, että te jamelaiset keksitte tälläisen menetelmän ryntäyksen tilalla, sillä tapaturmariski on todellakin erittäin suuri massojen villiintyessä.
Ainakin itse otan tämän suvaitsevaisesti vastaan ja odotan vain, miten se tulee toimimaan, enkä heti lyttää kasaan. Jonotuslippukäytäntöä itsekin hieman ehdottelin aikaisemmin jamelle (hieman erinlaisena), sillä ainakin tämä on parempi, kuin ryntääminen. Pidän ja kiitän jamen uudistautumiskyvystä ja parannusyrityksistä, että kaikilla olisi lopulta hyvä mieli.
Keikoilla käyttäytymissäännöt jäävät monella tahallaankin noudattamatta - kurjaa kaikille, eikö? Ystävällisiäkin ihmisiä löytyy ja he ovat varmasti paljon mielummin ystävälisiä sinulle, jos sinäkin puhut kohteliaasti ja kunnioittaen. Esimerkkinä mm. Dir en grey marraskuussa - ensin portailta huudettiin, että täyttä on, mutta kun pyysin ystävällisesti, pääsisinkö ystävieni luokse, kohtasin monia ystävällisiä katseita ja minut päästettiin oikein hyvälle paikalle lähelle ystäviäni. Onhan se totta, että eturivissä on painetta ja paljon, mutta mikäli joku esimerkiksi näyttää hyvin ahdistuneelta, voi ihan kohteliaisuudestaankin antaa tälle hieman enemmän tilaa, jottei kenenkään kävisi mitenkään. Samaa käytäntöä jonotuksessa - kohteliaisuus ja kunnioitus toista kohtaan pitäisi pitää mielessä. Kaikki me olemme tasavertaisia iästä, pukeutumistyylistämme tai asemastamme riippumatta.
Kiitos paljon ainaisista uudistautumismahdollisuuksistanne, jame. :)

Anonyymi kirjoitti...

Esimerkkinä mm. Dir en grey marraskuussa - ensin portailta huudettiin, että täyttä on, mutta kun pyysin ystävällisesti, pääsisinkö ystävieni luokse, kohtasin monia ystävällisiä katseita ja minut päästettiin oikein hyvälle paikalle lähelle ystäviäni.

Sinä onnekas. o__o
Vaikka kuinka yrittäisi olla ystävällinen ja kohtelias, tuntuu siltä, että aina saan vain hysteerisien fanien huudot niskaani. Varsinkin niiden pikkuisten angsti- pallojen. >.<

Anonyymi kirjoitti...

ei saatana.
ei sitten yhtään mitään tyhmempää keksitty. alkaa jo kyrsimään koko japani ja j-rock kun kaikesta pitää vääntää näin helvetin hankalaa.

Pavla kirjoitti...

"Ilkeistä kusipääjamelaisista" ei ole yksikään menossa tällä(kään) keikalla eturiviin, vaikka mm. allekirjoittanut on suuri ayabie-fani.
Jos kaikki keikalletulijat ikään katsomatta osaisivat käyttäytyä kuten keikoilla tavallisesti käyttäydytään, ei tätä ongelmaa olisi. Ei kukaan länsimaisten bändien keikkojen jälkeen valita jotain huonoa paikkaansa kuudennessa rivissä, vaan iloitsee lempibändinsä näkemisestä. Käyttäkää järkeä, kun se teille on annettu.
Ikäsyrjintää on aivan turha edes alkaa harrastaa. Eiköhän siellä ole kaikenikäisiä ihmisiä, jotka käyttäytyvät typerästi.

Jokainen ei voi päästä eturiviin, eikä se välttämättä ole paras paikka kuitenkaan. Sinne ei aina kuulu musiikki, eikä esiintyjiä kiinnosta juuri sinun naamataulusi. Et pääse Yumehiton kanssa naimisiin, vaikka olisit eturivissä, koettakaa elää sen kanssa. Nyt JOKAISELLA on mahikset päästä sinne eteen, joten yrittäkää suhtautua positiivisesti.
Henk. koht. mielipiteestä huolimatta toivon, että kaikki noudattavat sääntöjä, niin nuoret kuin vanhat ja fanit ja vähemmän fanit.

Anonyymi kirjoitti...

Huh kun on jotkut kirjoittaneet ilkeästi teille jamelaisille. Minä kiitän teitä ja sanon että teette hyvää työtä, ja tuo systeemi kuulostaa ihan hyvältä, näkee sitten miten se onnistuu. :D

Ja muistakaa hyvät ihmiset, vaikka saisitte numeron 799, se ei tarkoita että olette 799 paikalla ja viimeisiä, koska taaksenne tulisi kuitenkin vielä niitä numerottomia.

mii kirjoitti...

Ei tämä jamelaisten vika ole.. Ensinnäkin jamelaiset yrittää tehdä tän kaiken ihan vaan jonottajien hyväks, että kukaan ei loukkaantuis tai mitään. Rynnäkössä oli omat vaaransa, mutta oli se myös ihan kivaa rynnäköidät itsensä suht. hyvälle paikalle..
Toiseksi sinä "yhyy jamelaiset vie 200 ekaa lippuu", jätä tulematta keikalle jos se sinua niin paljon häiritsee, totta kai jamelaisilla on tietynlaiset etuoikeudet, mutta se kuuluu heidän "työhönsä".. Ei kannata valittaa, kun jamelaiset kuitenkin tekee aika suuren työn saadessaan järjestettyä näitä keikkoja meille faneille ja saamme osoittaa suuren kiitoksen heille tästä hyvästä, sillä kohta rupee varmaan keikkojen tulo loppumaan, jos ei ihmisten asenne muutu..

Anonyymi kirjoitti...

loistavaa. odotan innolla tämän toteutumista käytännössä!

Anonyymi kirjoitti...

Itse pidän joissain osin tästä systeemistä . Omalla tavallaan tämä on reilu ja epäreilu . Joku saa huonomman numeron ja joku paremman .
Valittaisin kuitenkin yhäkin näistä vipeistä . Ei, en valittaisi, jos itse kuuluisin niihin, mutta nyt näin suhteettomana ihmisenä valitan . Olisi vain yksinkertaisesti reilumpaa, jos kaikkien pitäisi omasta 'asemastaan' huolimatta tehdä samat asiat, kuin kaikkien muidenkin .

Pavla kirjoitti...

Tietenkin tällainen järjestelmä tuntuu holhoavalta, mutta muistakaa myös, että kun teidän mielipiteitänne kysyttiin, numeroidut liput oli suosituin ehdotus.
Ja tosiaan, länsimaisilla keikoilla ei tällaista sähellystä tarvita. Toivottavaa olisi, että kaikki ilmaantuisivat omine aikoineen paikalle hetkeä ennen keikkaa, mutta ikävä kyllä se ei toimi ): Olihan vanhan jonotuksen aikaan vähemmän tällaista kiistelyä, mutta kun ympäristö ei jonotusta salli, niin siihen ei voi palata, se on lukkoonlyöty asia.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen järkyttävän pettynyt tähän järjestelmään. Varsinkin jos se tulee Miyaviin. Itse olen odottanut sitä keikkaa niin kauan, että kyllä alkaa väkisinkin itkettää ja harmittaa suunnattomasti jos sitten joutuu sinne ihan jonon perälle, eikä siihen itse voi mitenkään vaikuttaa. Keikkatunnelmahan siitä kärsii, kun jokainen jonossa harmitteelee omaa tuuriaan "jonotuslippujen" suhteen. Minusta tämä saattaa aiheuttaa vielä enemmän tappelua ja mielipahaa kuin aiempi rynnäköinti.

Onhan ympäri maailmaa jatkuvasti konsertteja, ja eihän sitä voi välttää, että näillä artisteilla on innokkaita faneja, eikä niissäkään sitä mitenkään eriksen järjestetä, miten ihmiset nyt sattuvat asettumaan jonoon. Minusta on hiukan typerää alkaa järjestelemään sitä sitten, miten keikalle jonotetaan, eikö se olisi ihan jonottajien oma asia käyttäytyvätkö hyvin vai huonosti. Tietysti huonoon käytökseen saa puuttua, mutta kun tässä tapauksessa se vaikuttaa niihinkin, jotka ovat täysin syyttömiä huonoon käytöksen. Että tuurilla sitten pitää päästä suosikkiartistinsa konserttiin eturiviin, ei tule toimimaan! Tai jos tulee, niin paljon suuremmalla määrällä mielipahaa. Tosiaan onhan noita ihmisiä, jotka tulevat keikoille katsomaan vain japanilaista aristia huvikseen ja sitten on ikävää, jos joku jolle asia on merkinnyt niin paljon enemmän joutuukin ihan jonon perälle ja "huvikseen" jonottaja pääsee sinne ihan jonon etupäähän.

Mutta yksi asia tuossa ei kyllä tule toimimaan ihan käytännönkin puolesta ja se on tuo Kampin edessä oleskeilu. Eihän siinä ole mitään järkeä, mutta ei kai sitä voi millään tavalla estää, kun siinä muutenkin pyörii niitä ihmisiä! On typerää alkaa kysymään ihmisiltä, että ethän ole vain menossa konserttiin, sillä jos olet niin tässä et kyllä oleskele! Se on julkinen tila, niin eikö jokaisella ole oikeus "oleskella" Kampin edessä?

Harmittaa myös niiden kannalta, jotka haluavat olla isona porukkana.

Tosiaan minusta olisi paljon parempi, että fanit huolehtisivat jonotuksestaan ihan itse, eikä muiden tarvitsisi alkaa siitä mitään lottoa tehdä. Minusta JaME sekaantuu nyt asiaan, joka ei periaatteessa heille kuulu.

Anonyymi kirjoitti...

TÄÄ ON AIVAN PERSEESTÄ
ajatelkaa sitä miten jollai on vitun huono tuuri ja nii... site ajatelkaa millasta PIMEETÄ KAUPPAA tulee olee ku ne jolla on numero 1 myy sen jollekki muulle tää on HUONOIN idea mitä oon ikinä kuullu ja hittovie MYVissä tällästä ei kyll käytetä !!!!!!! ei oo mitää muuta positiivistä tässä vaa se ettei joku pieni ernu jää auton alle ja sehän kaatais koko maailman!!! voi oikeesti luoja kuka tällästä on keksinytki!

Anonyymi kirjoitti...

bsdasdasda

Anonyymi kirjoitti...

Toiseksi sinä "yhyy jamelaiset vie 200 ekaa lippuu", jätä tulematta keikalle jos se sinua niin paljon häiritsee, totta kai jamelaisilla on tietynlaiset etuoikeudet, mutta se kuuluu heidän "työhönsä"..

Haluaisin teroittaa teille, että tuo kommentti oli sarkasmia - mielestäni aika selkeää sellaista : D Tarkoitettu tiivistämään se minua pari viestiä aikaisemmin kommentoineen ruudinkeksijän typeryys. En siis ole sitä mieltä, vaan mielestäni tämä systeemi on hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

''ei oo mitää muuta positiivistä tässä vaa se ettei joku pieni ernu jää auton alle ja sehän kaatais koko maailman!!!''

ihmisen kuolema on vakava asia . jos keikkajonotuksessa sattuis joku oikea tapaturma, niin keikkojen järjestäminenkin saatettaisiin imo lopettaa ? plz mieti mitä sanot .

Anonyymi kirjoitti...

Tämä iankaikkinen valitus ottaa päähän!

Ettekö te todellakaan tajua, että pian Suomeen ei tuoda enää mitään bändejä, ja pahimmassa tapauksessa itse bändiläisiä ei kiinnosta tulla, vaikka pyydettäisiinkin!

Anonyymi kirjoitti...

JA sitä paitsi tykkään et päivän jonotus kielto olis kaikkein paras koska sillon ei syntyis rynnäkköö ja jos joku tulee kipeeks nii se on sen ihan oma vika ja nii pois päi oikeesti vituttaa iha vitusti et ensin lyhennetää jonotus aikaa ja sit vielä tällanan! ei jonotus tämn jälkeen ees voi olla KIVAA!!!

Anonyymi kirjoitti...

Onhan ympäri maailmaa jatkuvasti konsertteja, ja eihän sitä voi välttää, että näillä artisteilla on innokkaita faneja, eikä niissäkään sitä mitenkään eriksen järjestetä, miten ihmiset nyt sattuvat asettumaan jonoon.

Ah niin ihanassa ja rakkaassa Japanissamme numeroidut liput ovat yleisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tämä idea on loistava! Jos suomalaiset yhtään ymmärtävät, niin tämä on lähes ainut TOIMIVA mahdollisuus!

Ja tuosta vielä, että toinen kaverista saisi numeron 500 ja toinen numeron 3. Keikalla tapahtuu KAIKENLAISTA, enkä ainakaan minä ole koskaan pysynyt samalla paikalla mihin olen ensin joutunut. Enkä myöskään ole koskaan pystynyt pysymään kavereideni vieressä keikan aikana!

Yrittäkää ihmiset nyt vain nauttia keikasta, ei se paikka ole niin tärkeää loppujen lopuksi missä olet, vaan se että pidetään hauskaa ja nautitaan hyvästä musiikista! 8D

Pavla kirjoitti...

Jos joku on riittävän hölmö ostaakseen sen lipun numero yksi (tai mikä ikinä tuleekaan olemaan jonon eka numero) jollain korkealla summalla, niin siitä vain. Kukin päättää rahankäytöstään itse. Ei siinä kummoista kauppaa ehditä käymään, kun on vajaat puoli tuntia aikaa.
Ja kumma kyllä luulen, että keikkojen järkkääminen loppuisi, jos yksikään ernu jäisi auton alle.

Edelleen painotan, että kaikkien tulee noudattaa sääntöjä vaikkette niistä pitäisikään, eikä kannata suhtautua niin, että joutuu viimeisenä sisälle, sillä arvonnassa mukana olijat menevät kaikkien kolmen jälkeen saapuneiden edelle. Kaikki numeron saaneet ovat etulyöntiasemassa.

Anonyymi kirjoitti...

EI TOIMI EI TOIMI EI TOIMI EI TOIMI:.... en ees ymmärrä mikä pakko jamelaisilla on puuttuu tähän näi tai sillee puuttuis vaa jos jonottais enemmän ku yhen päivän oikeesti ajatelkaa paljon joku sais jos se möis numero 1 lapun jollekki muulle??!?!?!

Anonyymi kirjoitti...

mitä jos lappujen jaossa kestää oletettua enemmän aikaa ja kaikki ajoissa saapuneet eivät olekaan ehtineet saada lappujaan siihen mennessä, kun jonoa aletaan muodostaa? odotetaanko tällöin, että kaikki määritettynä aikana lappua hakemassa olleet ovat saaneet numeronsa?

Anonyymi kirjoitti...

must toi on toi tyhmää ku on silti maksanu aika paljon siit lipust nii eiks sit saa ite päättää oikeestaa et minne haluu siel salis ja sen voi toteuttaa sillee et kui kauan aikoo jonottaaa

Anonyymi kirjoitti...

Huhhuh, tulipa varsinainen keskitysleiri-fiilis noista säännöistä :DDD


Ymmärrän kyllä et ei oo kenellekkään kivaa jos Tavastian edessä roikkuu 3 viikkoa kasa faneja (varsinkaan Tavastian läheisyydessä olevien liikkeiden omistajien mielestä) mutta omasta mielestäni se ei ole myöskään JaMEn vastuulla pitää huolta siitä että nyt varmasti järjestetään siisti jono ja varmasti vain kolme tuntia ennen keikan alkua ja plaa plaa plaa. JaME on tietääkseni vaan keikan järjestäjä, eikä mikään Nanny 911.


Mikäli se on roskista kiinni (heti ku jono on päässy sisään niin kadut ovat kyllä aika roskasia) eikö vois tehdä niin, et ovia ei avata ennen kun kaikki ois siivonnut omat roskansa pois tieltä? Mikäli se johtuu siitä että lähiliikkeiden omistajat häiriintyy, eikö keikkoja voisi siirtää esim. Nosturille, missä harvempi varmaan häiriintyisi siitä et siellä jonotetaan pitkiä aikoja?

Anonyymi kirjoitti...

sitten ihan vaa tiedoks et jos esim minä joudun jonos jonnekki ihan taakse et sit siel keikalla sattuu enemmän haavereit ku mitä sattuis ryntäukses ku ajjon iha salee päästä ensimmäisiin riveihin ja sinne sit myösänkeen koska mikää lottoarpa ei ajjo estää muo! sit vaik puren ja hakkan kaikki mut se on sitte tejjän ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa toimivalta, toivottavasti menee hyvin myös käytännössä. En ymmärrä kuinka jotkut ovat niin tätä vastaan.

Kysyn nyt täällä, nimittäin voiko jo ostettuja keikkaloppuja palauttaa ja saada rahat takaisin?

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli se johtuu siitä että lähiliikkeiden omistajat häiriintyy, eikö keikkoja voisi siirtää esim. Nosturille, missä harvempi varmaan häiriintyisi siitä et siellä jonotetaan pitkiä aikoja?

Ihan hyvä idea sinänsä, mutta kauhean moni ulkopuolinen ei tiedä, missä kyseinen paikka on. Ja Tavastia on juuri oikealla paikalla Kampin läheisyydessä, jonne löytää helposti myös ne, jotka eivät ole kauheasti Hesassa käyneet.

Anonyymi kirjoitti...

sitten ihan vaa tiedoks et jos esim minä joudun jonos jonnekki ihan taakse et sit siel keikalla sattuu enemmän haavereit ku mitä sattuis ryntäukses ku ajjon iha salee päästä ensimmäisiin riveihin ja sinne sit myösänkeen koska mikää lottoarpa ei ajjo estää muo! sit vaik puren ja hakkan kaikki mut se on sitte tejjän ongelma.

Jos mun ohi yrittää kukaan tunkea väkivalloin, se löytää itsensä lattiasta. Tyydy paikkaasi, liiku jos se on mahdollista ilman tunkemista, nauti musiikista.

Tajutkaa nyt, että jos te oikeasti olette ayabien faneja ja oikeasti haluatte keikalle, te ette ala raivota jos ette pääse eturiviin tai portaisiin. Nyt ei puhuta Hartwall Areenasta vaan _Tavastiasta. Eläkää tän asian kanssa ja yrittäkää olla kiitollisia JaMElaisille, älkää käykö niiden kurkkuihin.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi kaikki valittavat siitä, että JaME puuttuu jonotukseen? Miten ihmiset eivät VIELÄKÄÄN ymmärrä sitä ettei pitkää jonotusta voi saada takaisin siivosi roskansa tai ei?

En vain ymmärrä miksi ihmiset eivät yksinkertaisesti tajua asioita vaikka niitä selitettäisiin.

Ensisijaisesti vastuu jonotuksesta on tietenkin itse faneilla mutta koska se ei tunnu luonnistuvan, on asiaa hieman pakko vahtia jotta asiat sujuisivat ilman suuria häiriöitä. Olisin lähinnä järkyttynyt mikäli tätä ei pidettäisi ollenkaan kurissa.

Elina kirjoitti...

Okei, aiemmat kaksi kommenttiani eivät koskaan saapuneet perille, toivon että tällä olisi parempi tuuri. Asiaan;

Koska en jonota (takarivijee!), ei nyt voimaantullut jonotussysteemi minua kosketa. Toivon vain, että se osoittautuu toimivaksi, ja että sitä voisi hyödyntää tulevilla keikoilla!
Tietenkään loppupeleissä tämäkin suunnitelma vesittyy sen suhteen, etteivät jonotusnumerot estä taaemmaksi joutuneita pällejä tunkemasta itseään eturivien läpi kutitellakseen Kyon varpaanvälejä.
Mutta tämähän ei enää ole varsinainen jonotusongelma.

Nyt ja aiemmin on keskusteiluissa kuitenkin tullut esiin varsinaisten keikkalippujen numerointi. Tätä ehdoitusta vastustan, ja vastustan ankarasti, sillä se hankaloittaisi myös meidän ei-jonottavien ihmisten lipunostoa.
Miksi? Sillä se aiheuttaisi todennäköisesti entistä ankarampia paineita keikalle pyrkiville, aiheuttaisi pitkiä ja aikaisia jonoja lipunmyyntipisteiden eteen, ruuhkautumista sekä netissä ja puhelimessa... and all that jazz.
Kaikki tietävät, millaista sotaa käydään nykyäänkin lipuista, ja kukaan tuskin haluaa itselleen nykyistä kovempaa stressiä. En minä ainakaan.

Toivon kuitenkin, että systeemi toimisi ja kaikilla olisi kiva keikka! Tietenkin voi harmittaa, ettei pääse eturiviin, mutta nimimerkillä 'Kokemusta ja mu(i)stelmia on', eivät ne painekattilat siellä edessä ole sen arvoisia.
En pyydä enkä halua teitä meidän hoodzeille takaseinustalle, mutta eturiveistä te ette nää kuin ernupehkoa, käsivarsia (ei bändiläisten) ja spottivalojen välkettä.

Ps. "Ah niin ihanassa ja rakkaassa Japanissamme numeroidut liput ovat yleisiä."

Mainitsematta mahdollisista kulttuurieroista sanaakaan, huomauttaisin monien keikkapaikkojen koko- ja näköeroista Tavastiaan.

Anonyymi kirjoitti...

"karaiju sanoi...
Kaikkia emme voi miellyttää :/"

Tässä tapauksessa ette valitettavastu mielytä ketään. Myönnän että ryntäys on huono vaihtoehto, mutta itse olette sen aiheuttaneet kieltämällä jonotuksen. kaikkien kannalta olisi parasta jos keikaille saisi tulla millon haluaisi jonottamaan. Jamen tyyppien turha yrittää kontroloida jopa jonotustakin. olette epäonnistuneet.

Anonyymi kirjoitti...

eivät taida ihmiset täällä YHTÄÄN ajatella että jos jonotella saisi niin kauan kun lystää niin sitä melua ja äläkkää tulisi aivan varmasti eikä sitä pystyisi kontrolloimaan mitenkään ellei olisi kahtakymmentä jamelaista kiertämässä rakennusta ympäri, ja melu ja äläkkä = häiritsee muita.

jos taas olisi tämä RYNNISTYSMENETELMÄ, jotakuta saattaisi oikeasti sattua. minua ei esimerkiksi henk. koht. kiinnosta yhtään saada kymmenen sentin niittirannekkeesta silmääni tai jäädä auton alle. ja kuten joku jo sanoikin, jos yksikin ernu KUOLEE jonotuksen takia, niin se voi hyvinkin olla sitten hei hei japanilaisille artisteille suomessa.

älkääkä itkekö ja itkupotkuraivareilko jos ette pääse ensimmäiselle riville. seuraavalla keikalla ehkä parempi säkä! sikäli mikäli kun pidätte seuraavat keikat mahdollisina.

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon ainakin tyytyväinen jonotuslippuihin.
Ja toivon että se tulee toimimaan. Ryntäyksessä ei ole mitään järkeä, mutta iteppähän ollaan tämä alotettu..

Kyllä se varmaan harmittaa, että saa huonon JONOTUSlipun. varmaan moni valittaa kun ei pääse eturiviin lempibändinsä keikalle. MUTTA, sulla on ihan hyvä mahollisuus päästä esim. kolmanteen riviin, vaikka oot jonon puolenvälin takana. Porukka liikkuu keikalla, osa lähtee taakse, koska ei jaksa olla siellä puristuksissa.
Sinne tulee muutenkin porukkaa vielä viidenkin jälkeen, osa tulee sillon kun muut on jo päässy sisälle.

Ja takaa saattaa nähä jopa paremmin kun vaikka kolmosrivistä, ainahan se on kivaa päästä mahd. eteen.
Mä oon tyytyväinen tähän.

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa pikkuhiljaa täälläpäin vituttamaan tämä ainainen ruikutus. Jamelaiset on aika helvetin paljon tehny asioita meidän kaikkien hyväksi ja aina vaan porukka valittaa! Mun mielestä olisi ihan oikein että ne pääsis eturiviin, vaikka ihan ensimmäisenä sisäänkin. Kovin moni teistä ei olis valmis tekee yhtä paljon työtä kuin he ja vielä ilmatteeks!

Mielestäni tämä jonotussysteemi on juuri hyvä, kaikilla on yhtä hyvät mahdollisuudet eteen. Aina ei voi mennä nallekarkit tasan, eiköhän se tässä vaiheessa elämää ole jo kaikille tullut selväksi!

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt ja aiemmin on keskusteiluissa kuitenkin tullut esiin varsinaisten keikkalippujen numerointi. Tätä ehdoitusta vastustan, ja vastustan ankarasti, sillä se hankaloittaisi myös meidän ei-jonottavien ihmisten lipunostoa.
Miksi? Sillä se aiheuttaisi todennäköisesti entistä ankarampia paineita keikalle pyrkiville, aiheuttaisi pitkiä ja aikaisia jonoja lipunmyyntipisteiden eteen, ruuhkautumista sekä netissä ja puhelimessa... and all that jazz.
Kaikki tietävät, millaista sotaa käydään nykyäänkin lipuista, ja kukaan tuskin haluaa itselleen nykyistä kovempaa stressiä. En minä ainakaan."


Komppaan täysin ei numerointia lippuihin!

Anonyymi kirjoitti...

Koska en jonota (takarivijee!)

*palvoo* Olet ihana ihminen! *huokaisee helpotuksesta*

'Kokemusta ja mu(i)stelmia on'

Sama täällä. Olen enemmän tai vähemmän mustelmilla keikkojen jälkeen. >,<

Mainitsematta mahdollisista kulttuurieroista sanaakaan, huomauttaisin monien keikkapaikkojen koko- ja näköeroista Tavastiaan.

No niin! Siinäs kuulitte!

Voi elämä, haluan tavata tämän ihanan persoonan, joka on kanssani samaa mieltä KAIKESTA.

Anonyymi kirjoitti...

Täähän kyl munmielest toimis ihan hyvin, itse en ole keikoille vähään aikaan ainakaan tulossa, mutta kyllä vielä tässä. Itse olisin tyytyväinen saadessani edes jonkinlaisen numeron, on se sitten numero 500 tai 1, kun kuolisin siinä, että juoksen auton tai ratikan alle. Takaakin näkee aivan hyvin lyhyemmät ihmiset ja sielä ei ole samanlaista painetta, kuumuutta tai mitään sitä kaikkea tuskaa mitä siinä "keskiryysiksessä" tuppaa olemaan, itse olen ollut keskellä sekä takana ja olen itse tyytyväisempi takanaolemiseen, voit tanssia aivan rauhassa ja hypellä ja huutaa ja kiljua 8D. Mutta siis jokainen tyylillään. Tottakai se on sitten surku, jos ei nyt pääse kymmenen kaverinsa kanssa samoille paikoille, mutta jos meininki on sama kuin viimevuoden Ayabien keikalla, taaempana oleva voi aivan hyvin löytää itsensä melkein edestä 8D. Mitäs minä tässä enää tarinoimaan, hyvä systeemi ja kiitos teille. Älkäähän valittako, on tämä nyt OIKEASTI parempi kuin Tiketin numeroidut liput, sillä tässä joku toinen voi saada huonomman numeron ja miyavissa esimerkiksi sitten hieman jo paremman numeron, kun taas tiketin numeroiduissa lipuissa saattaisi tapahtua sitä, että sama ihminen pääsisi aina ensimmäisenä ostamaan lipun kaupasta/netistä/puhelimitse.. Jos nyt vain olisin hiljaa kun en asiasta mitään tiedä...

Anonyymi kirjoitti...

SITÄPAITSI mun mielestä oli tosi epäreilua ancafees ku EKA ihmiset on menny siihe sillee ja ottanu itelleen hyvän paikan tien toisella puolella ja sitte TE rupeette ett mejjän pitää siirtyy enemmän vasemmalle!!!! miten reiluu tää on ne jotka oli siel oikees kulmas olis pitäny ite mennä sinne vasempaan reunaan tai muitten taakse iteppä sinne asti oli menny!!! TOISEKS olis pitäny ku se yks alko juoksee nii sanoo sillee ett stop stop menkää takasin sinne ja tulkaa vasta sitten ku me sanomme ja sit olis voinu olla jotkut mikrofoonit tai jotai ett KAIKKI olis kuullu

Anonyymi kirjoitti...

Paljon turvallisempi ja parempi vaihtoehto tämä ^__^

Mutta mutta. Tuolla joku kysyi, että entäs sitten jos on vaikka ensimmäinen ja saa vaikka numeron 120, niin mitens sitten alat laskemaan niitä kaikkia? :/ Vähän hankala sinänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä tapauksessa ette valitettavastu mielytä ketään. Myönnän että ryntäys on huono vaihtoehto, mutta itse olette sen aiheuttaneet kieltämällä jonotuksen. kaikkien kannalta olisi parasta jos keikaille saisi tulla millon haluaisi jonottamaan. Jamen tyyppien turha yrittää kontroloida jopa jonotustakin. olette epäonnistuneet.

Ja sinä edustat kaikkia? JaMEn tyypeille tiedoksi; te miellytätte tällä päätöksellä monia.

ja

Ps. "Ah niin ihanassa ja rakkaassa Japanissamme numeroidut liput ovat yleisiä."

Mainitsematta mahdollisista kulttuurieroista sanaakaan, huomauttaisin monien keikkapaikkojen koko- ja näköeroista Tavastiaan.


En tiedä luitko viestin johon vastaukseksi tuo kommentti oli tarkoitettu, mutta sillä vain muistutettiin, ettei Suomi ole ainoa maa jossa näin tehdään, toisin kuin joku luuli. : D

Anonyymi kirjoitti...

kaikki junat ja muut kulkuvälineet eivät kulje niin että kerkiäisi tulla paikalle tasan 14.30.

minulla on luokkaretki samana päivänä kaverini kanssa ja pois tulo on juuri 14.30 eikä siinä kerkeä tunnin matkaa junassa istua. Sen takia olisi parempi jos edes yhden kaverin kanssa voisi ottaa jonotusnumeron vaikka toinen tuleekin myöhässä.

toisaalta tälläinen käytäntö on parempi viikon kestäneen jonotuksen/ rynnäköiden sijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Älkää poratko, jos ette pääse jonottamaan ns. "ystävienne" kanssa, jotka tunnette Lafista, ja ainoa asia mitä tiedätte, on toisen nicci.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja sinä edustat kaikkia? JaMEn tyypeille tiedoksi; te miellytätte tällä päätöksellä monia."

Luinpa vain viestiketjua :) lue itekkin niin huomaat että 90% viesteistä on tätä juttua vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meikä ainaki eka koittaa saada hyvän numeron ja jos se ei onnistu niin sitte rynnitään!

Anonyymi kirjoitti...

Mieleeni heräsi kysymys, että entä jos ihmiset jotka eivät ole edes tulossa keikalle, tulevat hamstraamaan jonotuslappuja? Vai täytyykö lappua hakiessa näyttää keikkalippua?

Muuten tämä järjestely vaikuttaa erittäin, _erittäin_ hyvältä! Se olisi jokaisen keikalletulijan kannalta tasavertaista ja reilua.

Anonyymi kirjoitti...

Luulisin että tämä on ihan hyvä ratkaisu näihin pariin keikkaan, mutta todellakin toivon että tulevaisuudessa sen jononumeron saisi jo lipun ostaessa. Kuka ostaa lipun ekana = myös jonossa ekana. Jonotusnumerot jokaiselle keikalle lipun ostaneelle!

Tällä säästettäisiin paljon tuollaista ylimääräistä vaivaa, ja ihmiset tulisivat paikalle vasta vähän ennen keikkaa asettuen ohjatusti numerojärjestyksessä jonoon.

Anonyymi kirjoitti...

"Luulisin että tämä on ihan hyvä ratkaisu näihin pariin keikkaan, mutta todellakin toivon että tulevaisuudessa sen jononumeron saisi jo lipun ostaessa. Kuka ostaa lipun ekana = myös jonossa ekana. Jonotusnumerot jokaiselle keikalle lipun ostaneelle!"

tässä tapauksessa jonotus siirtyy sitten sinne lippujonoon. kuvittele mitä ongelmia siitä syntyisi. kaikki pinnais koulusta/töistä ym että sais hyvän lipun eli paikan. lippujen ostaminen tulisi entistäkin stressaavammaksi ja tärkeämmäksi

Anonyymi kirjoitti...

"Luulisin että tämä on ihan hyvä ratkaisu näihin pariin keikkaan, mutta todellakin toivon että tulevaisuudessa sen jononumeron saisi jo lipun ostaessa. Kuka ostaa lipun ekana = myös jonossa ekana. Jonotusnumerot jokaiselle keikalle lipun ostaneelle!"

tässä tapauksessa jonotus siirtyy sitten sinne lippujonoon. kuvittele mitä ongelmia siitä syntyisi. kaikki pinnais koulusta/töistä ym että sais hyvän lipun eli paikan. lippujen ostaminen tulisi entistäkin stressaavammaksi ja tärkeämmäksi

Anonyymi kirjoitti...

90% tätä juttua vastaan? enpä sanoisi, paljon on ollut niitäkin jotka tätä puolustaa. voi oikeesti oisko se pakko päästä tapattamaan itseään ja toisiaan rynnäkköön tai sit syytetään jamea jonotuksen kieltämisestä. sori vaan, eikä kaikki välttämättä edes kommentoi vaikka olis tän kannalla/vastaan.
turha tosta on valittaa, kokeillaan ja katsotaan mitä käyt, tuskin valitat jos saat etupään numeron.

ne jotka valittaa tosta ettei pääse puoli kolmeksi / kolmeksi paikanpäälle, ette ois välttämättä ehtiny sit jonoonryntäykseenkään jolloin olisitte jokatapauksessa päätynyt sinne perälle, että. ja tostakin sanottiin että ei aleta tekemään sellaista että tyypit ottais toisten puolesta numeroita, tällä mahdollistettaisiin taas se huijaaminen että tyypit voi tulla jonoon paljoa jonottelematta -> ei kiva

Anonyymi kirjoitti...

Saattaa olla että asiaa on jo kysytty mutta laiska kun olen en jaksa lukea kaikkia viestejä...

Onko mahdollista jonottaa kavereiden kanssa vaikka EI ole menossa keikalle vaan poistuisi paikalta ihmisten päästessä tavastialle sisään? Koska mielestäni se olisi turhaa mennä hakemaan jonotuslippua vaikka sitten poistuisi jonosta sisälle päästäessä. Koska jos jonotuslippu pitää hakea, siinä saattaa käydä niin että saa jonkun ensimmäisistä numeroista mutta ei kuitenkaan ole menossa keikalle.

Muuten mielestäni tämä saattaa olla hynäkin idea. Saadaan edes jonkinlainen järjestys jonoihin. Muistan An Cafesta se järkyttävän huutamisen: "peruuttakaa!" Nyt vaan toivotaan että ihmiset on yhteistyöhaluisia eivätkä tappele vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kovasta työstänne taas, JaMElaiset. On hyvä, että jotkut jaksavat ihan vapaaehtoisesti paneutua ratkomaan ernujen jonotusonglemia.
Itse olen suuri Ayabien fani ja odotan innolla kääntyisikö tuuri edukseni. Kyseessä on kuitenkin sen verran rakas bändi, että eiköhän keikasta tule nautittua vaikka sieltä ihan perältä.
Yleisesti ottaen keikoilla olisi mielestäni hauska nähdä enemmän sitä iloa, jota hyvän bändin livenä näkeminen tuottaa. Muistaakseni An Cafessakin Teruki sanoi jossain vaiheessa jotain sinne päin, että päättäisimme keikan hymyilevin kasvoin. Silti yleinen ilme oli kivusta kärsivä ja sen näköinen, että on juuri rynninyt kuuden itseään pienemmän ihmisen yli ja raivannut tiensä läpi harmaan kiven ja että juuri sillä hetkellä haluaisi maata lattialla ja kuolla. Välispiikkien aikana karjuttiin sitten vieressä olijoille kurkku suorana kaikesta mahdollisesta. Ehkä tätä yleistä aggressiota voidaan nyt vähän välttää.

Anonyymi kirjoitti...

Aluksi olin tätäkin vastaan, mutta nyt tajusin, että hei, tää toimii ihan oikeesti! Kiitos tästä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Luinpa vain viestiketjua :) lue itekkin niin huomaat että 90% viesteistä on tätä juttua vastaan.

Olen lukenut jokaisen viestin tässä ketjussa. Ensinnäkin: olet väärässä, ja toiseksi: ehkä kaikki asian hyväksyneet eivät koe tarpeelliseksi tulla tänne ilmoittamaan, että jeejee hyvä? : D Ota huomioon, että kaikille keikalle tulijoista vain murto-osa on kommentoinut tänne. Moni kommentoimaton on tätä vastaan, mutta luultavasti moni myös puolesta. Älä siis sano, että päätös ei miellytä ketään, koska yhäkään sinä et ole kaikki. Voit toki sanoa, että päätös ei miellytä suurinta osaa tässä viestiketjussa kommentoineita. Se on totta. En kiellä.

Anonyymi kirjoitti...

"EI TOIMI EI TOIMI EI TOIMI EI TOIMI:.... ..."

Etkö lukenut edellistä kommenttia? On todellakin jokaisen oma asia jos ostaa kalliilla lipun.

Onkos se muuten niin, että numerot pätevät vain jonossa? ELI jos numero 1 haluaisikin mennä portaisiin tai parvelle, joku muu saisi mennä eturiviin jos ehtisi jne.? Ja siis itse saa päättää minne puolelle salia menee...?

Ja vielä, numero 1 tuskin on kovin hauska numero kuitenkaan, sillä eturivin paine on SUURI eikä sinne, kuten aiemmin todettu, aina edes musiikki kuulu. Ja eturiviin todellakin mahtuu monia muitakin kuin paljon puhuttu numero1! Lisäksi keikan edetessä paikat muuttuvat lähes kokoajan, välillä voi päästä edemmäs, välillä joutua taaemmas.

Kiitos kuitenkin tämän ideoineille, nyt kaikilla on mahdollisuus. Jokainenhan tuntee tietysti olevansa maailman huono-onnisin henkilö ja blaa blaa blaa... Mutta ihan turha täällä on ketään haukkua.

Anonyymi kirjoitti...

Aluksi olin tätäkin vastaan, mutta nyt tajusin, että hei, tää toimii ihan oikeesti! Kiitos tästä! :)

EI tule toimimaan...

Anonyymi kirjoitti...

Jame on vain informaatio sivusto. He eivät tee mitään muuta kuin haastattelevat julkkiksia ja nostavat itsensä meidän "tavisten" yläpuolelle.

Vanha jonotus takaisin. Tai siis jonotus ylipäätänsäkin. Jos ne kaduilla mellastavat roskaavat ihmiset häiritsevät liikkeitä tai ihmisiä NIIN MIKSI POLIISEJA EI OLE KOSKAAN KUTSUTTU PAIKALLE? itse asiassa öisin aina poliisit tulivat juttelemaan meille mukavia ja katsomaan että kaikki on kunnossa. Jos me niin paljon häiritään, niin tavastia tai mikä tahansa muu liike voi soittaa poliisit jotka häätäisivät meidät pois. Ei siihen jamea tarvita.
Ja kadulla oleskelu ei ole rikos. Suomi on vapaa maa. Eriasia mellastaminen ja yleisen rauhan häirintä.

Jonotus takaisin sillä säännöllä, että siitä ei vaan poistuta. Jos jonotetaan niin jonotetaan. Et voi lähteä jonosta edes vessaan menettämättä paikkaasi. Eikös tämä rajoita jo ihan tarpeeksi, koska monet eivät kestä vessahätää edes kolmea tuntia. Jos joku pystyy olemaan paikallaan 24 tuntia liikkumatta suuntaan tai toiseen niin onnea hänelle. Tuskin näitä kovin montaa on. Ja kavereille ei pidetä paikkoja tai mitään muuta vastaavaa. Jonotus takaisin!

Anonyymi kirjoitti...

mun mielestä tää on tosi hyvä systeemi, viel parempi jos ne numerot olis siel keikkalipuissa suoraan.

ja vaikka saisikin huonon jonotusnumeron ei tarkoita etteikö pääsis eteen. ei ehkä eturiviin, mutta eteen kumminkin.

mäki menin dirujen keikalle 15 min ennen alkua ja löysin itteni tokasta rivistä keikan puolessa välissä :)

toivottavasti tää on sit myös meevin keikalla..

mii kirjoitti...

Moni sanoo, että tämä on huono juttu ja se on heidän mielipiteensä, mutta todellakin, jos ette tykkää niin älkää tulko keikoille se on niin yksinkertaista. Ei Jamelaiset voi todellakaan mielyttää kaikkia..
Minun mieleni ainakin on sekä vastaan, että puolesta. Vastaan siinä mielessä, että olen huono-onninen ja sittenhän siinä varmasti tulee rynnäkkö niiden välille jotka eivät numerolappuja ole saaneet, mutta puolesta taas siinä mielessä, että ei pitäisi ainakaan mitään vahinkoja sattua, ja tämä mahdollistaa todellakin sen, että jonotusta voi vahtia paremmin..

Kiitän vielä kerran Jamelaisia :)
Ja kysyn vielä sitä, että eihän tätä käytäntöä sitten oteta muille kuin Tavastian keikoille? Kun eihän Nosturissa tai Gloriassa ole mitään ongelmia ilmennyt jonotuksen kanssa..

//Ja lippujen numerointia kannatan ja en kannata, Tavastian keikoille se voisi olla järkevää, mutta taas sitten muille keikoille ei, kun eihän siellä niitä ongelmia ole ilmennyt..

karaiju kirjoitti...

"Minusta JaME sekaantuu nyt asiaan, joka ei periaatteessa heille kuulu."

Itseasiassa kuuluu. JaME on co-järjestäjä ja Kingfoo on varta vasten jonotuksen valvomisen ja muut siihen liittyvät tehtävät meille antanut. Päätämme jonotuksesta ja meillä on oikeudet myös bännäämiseen.

Loppujen lopuksi hirveä poraus ei auta, koska käytäntö toteutetaan kuitenkin.

Ja niille, jotka uhkasivat väkivallalla menevänsä salissa eteenpäin: itse bännään ainakin jokaisen, jonka nään nostavan nyrkkiään tms.

Kiitos ja jatkakaa jos on vielä jotain järkevää sanottavaa

Anonyymi kirjoitti...

Älkää nyt JaMElaisia syyttäkö. Miten meinasitte mennä keikoille jos ei ole ketään niitä järjestämässä? JaMElaiset vain tahtovat hyvää (saisitte kiittää heitä)

Minusta tuo systeemi kuulostaa hyvältä verrattuna aikaisempaan ryntäykseen, joka oli aina kamalan stressaavaa. Nyt siihen jonotuspaikkaansa ei itse pysty vaikuttamaan ja hyvä niin.

Ja jos te nyt olette Ayabien faneja niin luulisi teidän ymmärtävän, että oli paikka mikä tahansa, niin olet siellä Ayabien keikalla kuuntelemassa sitä itsellesi tärkeää bändiä.

Eikö kaikilla olisikin mukavampaa jos ihmiset voisivat olla ystävällisiä toisilleen?
Jos olette sattuneet näkemään esim NLSG:n kiertuepätkiä, missä jotkut vajaamieliset ihmiset alkoivat tappelemaan kesken keikan. Sellaisenko mielipahan tahdotte bändeille aiheuttaa?

Anonyymi kirjoitti...

"Et voi lähteä jonosta edes vessaan menettämättä paikkaasi."

kuulostaa hyvältä, kaikki kuset housussa eturivissä. mikä ettei.

jame tai muut tahot eivät voi vaikuttaa millään siihen että vanha jonotus saataisiin takaisin. sitä on oikeasti turha valittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jonotus takaisin sillä säännöllä, että siitä ei vaan poistuta. Jos jonotetaan niin jonotetaan. Et voi lähteä jonosta edes vessaan menettämättä paikkaasi. Eikös tämä rajoita jo ihan tarpeeksi, koska monet eivät kestä vessahätää edes kolmea tuntia. Jos joku pystyy olemaan paikallaan 24 tuntia liikkumatta suuntaan tai toiseen niin onnea hänelle. Tuskin näitä kovin montaa on. Ja kavereille ei pidetä paikkoja tai mitään muuta vastaavaa. Jonotus takaisin!

Samaa mieltä!

Anonyymi kirjoitti...

Kitiskää ja parkukaa vaikka viisituhatta seuraavaa vuotta: VANHAA JONOTUSTA EI TAKAISIN TULE.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni tämä kuulostaa hienolta idealta, ainakin niistä mitä tähän hätään voi toteuttaa. Jonotus&ryntäys kuitenkin aiheuttavat liiallista harmia sivullisille ja keikoille osallistuville.

Mielestäni täällä tapahtuva mollaus jamelaisia kohtaan on aivan naurettavaa. Itse vanhana jamelaisena (terveisiä vaan :D) tiedän miten hirveä homma sivuston pyörittämisessä on, puhumattakaan tällaisen pelkästä fanikannan erityiskulttuurista (jonotusinnosta) aiheutuvasta lisätyöstä. Jamelaiset kuitenkin tekevät työnsä täysin ilman palkkaa ja yrittävät ratkaista asiat kaikille parhain päin. Ottakaa huomioon myös se, että esim. tämä järjestely aiheuttaa käytännössä turhaa työtä monelle jamelaiselle, sillä asia olisi yksinkertaisesti ratkaistavissa sillä, ettei kukaan jonottaisi. Jamelaiset kuitenkin uhraavat omaa aikaansa tällaiseen, jotta kaikille olisi reilua käydä keikoilla ja kaikki voisivat niistä tasapuolisesti nauttia.

Ja mainittakoon että itse erosin JaMEsta sen takia etten itse jaksanut tehdä sellaista määrää töitä ilman palkkaa. :D

Anonyymi kirjoitti...

hmm... En nyt tiedä miten tähän suhtautuisin... ehkä tämä on ihan hyvä idea, mutta jotenkin kusipäistä... :<<

mii kirjoitti...

En tajua miksi tästä on tullut joillekin niin suuri pakkomielle valittaa asiasta. Jame on tehnyt päätöksen, ja se on piste asialle. Siihen ei voi vaikuttaa enää mikään. Tämä uusi jonotusjärjestelmä on otettu sen takia käyttöön, etteivät jotkut noudattaneet niitä aikaisempia, joten ihan kiittävät vaan ne itseään jotka tietävät, etteivät ole sääntöjen mukaan toimineet..

Kiitetään kaikki Jame ylipäätään siitä, että saamme edes japanilaisia bändejä nähdä Suomessa.

Ottakaa oikeasti hyvät ihmiset se huomioon, että itse olemme (tai jotkut meistä) ovat tämän aiheuttaneet eikä sille voi mitään. Jamelaiset eivät ole syyllisä mihinkään...

Anonyymi kirjoitti...

Ja turha valitella "kiva ku tälleen käy muutaman idiootin takia". Niin se on oikeassakin elämässä. Vain muutama ihminen on syyllistynyt esim. lentokoneessa terroritekoihin, joten tästä syystä kaikki joutuvat kärsimään tiukoista turvatarkastuksista ja -toimista. ;)

Anonyymi kirjoitti...

''Ja turha valitella "kiva ku tälleen käy muutaman idiootin takia". Niin se on oikeassakin elämässä. Vain muutama ihminen on syyllistynyt esim. lentokoneessa terroritekoihin, joten tästä syystä kaikki joutuvat kärsimään tiukoista turvatarkastuksista ja -toimista. ;)''

elikkä sun mielestä tää on yhtä tärkeä asia ku joku terroristi juttu :):):): hyvin menee

Anonyymi kirjoitti...

"
elikkä sun mielestä tää on yhtä tärkeä asia ku joku terroristi juttu :):):): hyvin menee"


Hah lol sitähän se varmaa tarkottiki. :DDDD

Kato sanakirjasta sana "vertauskuva"

Anonyymi kirjoitti...

Huoh. Nää jonotusliputhan on VAAN niille, jotka ryntäis. Eli ku se potentiaalinen ryntääjäporukka on arvottu jonoon, niin myöhemmin paikalle saapuvat menevät sitte peremmälle. Eli koko jonoa ei pyritä kontrolloimaan(on tullu vähä semmonen fiilis et jokku luulee niin, ku luki viestejä). Ei tässä mitään vikaa taida olla.

Ja jonotus on kyl aika turhaa. Oikeestaan vain hyvä syy tavata nettituttuja ja muita kavereita. Itelle ainaki ihan sama mistä sitä keikkaa katselen.

Anonyymi kirjoitti...

"elikkä sun mielestä tää on yhtä tärkeä asia ku joku terroristi juttu :):):): hyvin menee"

Se oli vaan esimerkki, vitun nuija. :)

Anonyymi kirjoitti...

lol nyt sitä ollaan niin lapsellisia ett aletaan haukkuu muita :):): kyl mäki osaan mut ajattelin käyttäytyy vähä viisaammin tällä kertaa::)::

Random kirjoitti...

Tämän täytyy olla hyvä idea. Lukiessa juttuja noista ehdotuksista koskien numeroituja lippuja, tuumasin, että periaate olisi sama kuin ryntäyksessä; nopeus ratkaisee.

Itse en ole Ayabien keikalle tulossa, mutta jos tämä kokeilu osoittautuu toimivaksi ja se otetaan pysyvästi käyttöön, tulen olemaan iloinen.
Jonotuslappujen arvonnassa mahdollisuus ykköslappuun on kaikilla tasan sama, ja yhtä suuri mahdollisuus saada 1 tai 100. Tulee varmasti hyvin jännittävää !

Kuitenkaan ketään ei varmaan miellytä suuren luvun osuessa omalle kohdalle, mutta se on erittäin reilua. Enemmän ottaisi päähän joutua samalle kohdalle jonossa toisten ohittamana.

Meikäläinen tuli itse Dirun keikalle marraskuussa puoli tuntia ennen ovien aukeamista. Ei ollut mahdollisuutta päästä aikaisemmin, koska matkasin Kemistä yli 700km Helsinkiin ja keikan jälkeen suoraan asemalle ja yötä vasten kotimatkaa istumaan. En ollut eturivissä, en nähnyt paljoa, mutta koin niin hyvän keikan kuin mahdollista on kokea ja sain napattua plektrankin.

Hankaluutena välimatkoissa on se, että tulee rutkasti kalliimmaksi jos joutuu hankkimaan yösijan tullessaan vaikka edellisenä päivänä kaupunkiin, kun matka jo ennestäänkin tekee keikan kalliimmaksi kuin lähempänä asustaville. Sille ei kuitenkaan voi mitään, mutta mukavaa on kyllä saada samanmoiset zäänssit päästä jonossa etupäähän kun se helsinkiläinen 3,5 tuntia ennen keikkaa lappuaan noutamaan tuleva.

Jonotuslappuhomma ei sinänsä ole sen epäreilumpi huono-onnisillekaan, joku siellä jonon päässä aina on ollut. Ei tietenkään kiva omalle kohdalle, mutta elämä on. Kokemuksella.

karaiju kirjoitti...

"Huoh. Nää jonotusliputhan on VAAN niille, jotka ryntäis. Eli ku se potentiaalinen ryntääjäporukka on arvottu jonoon, niin myöhemmin paikalle saapuvat menevät sitte peremmälle. Eli koko jonoa ei pyritä kontrolloimaan(on tullu vähä semmonen fiilis et jokku luulee niin, ku luki viestejä). Ei tässä mitään vikaa taida olla."

Aivan. Eli ne, jotka tulevat kello kolmen jälkeen eivät joudu tästä huolehtimaan ja jonottavat normaalisti ^^ Jos jotkut pitävät ideaamme tyhmänä niin he voivat saapua vaikkapa klo 16.

Reiko kirjoitti...

Tässä on tosiaan hyvät ja huonot puolet. Arvostan JaMea että ne tosiaan jaksaa kestää valittavia massaernuja joiden on todella pakko päästä just siihen Yumehiton eteen nuolemaan sen kenkiä. 100% varmasti joku pahoittaa mielensä, ja esim. jos suosikkibändini tulisi Suomeen ja saisin numeron 432, pahoittaisin varmasti mieleni. Toisaalta asenteeni on niin positiivinen että antaisin asian olla ja olisin vain huumautunut ajatuksesta että tulen näkemään Asagin ja Hide-zoun lavalla. Sitten joukko vihaisia valittavia ernuja sattuu tulemaan taakseni ja vinettää surkeaa kohtaloaan jonotusnumeroista ja pikkuhiljaa itseäkin rupeaa harmittamaan. Tyhmyys tiivistyy joukossa ja sitten en enää välttämättä osaisi nauttia keikasta niin kuin aiemmin olisin.

Vikana on siis ainoastaan ihmisten asenteet. Tämä on tosiaan ihan toimiva ajatus teoriassa; odottakaamme siis Ayabiehen ja käytännön kokeeseen, onko aikapommi naksuttamassa vai ei.

Vipit on tosiaan vähän harmillisia, mutta niille ei voi mitään.

Pavla kirjoitti...

Arvostamme kaikkia asiallisia kommentteja, niin risuja kuin ruusuja.

EDELLEEN pyydän ja rukoilen, että keikkapäivänä kukaan ei tule sinne sillä mielellä, että nyt lyödään edessäolijoilta hampaat kurkkuun. Ainakin tämän kerran selviätte näillä säännöillä, ja jatkossa otetaan edelleen RAKENTAVAA palautetta vastaan (Monesti on sanottu, että
1) VANHA JONOTUS EI PALAA, KOSKA SIITÄ AIHEUTUI HAITTAA JA VALITUKSIA.
2) KEIKKOJA EI SIIRRETÄ POIS TAVASTIALTA.)

Bändin takia sinne mennään, ei taistelemaan. ayabie tuskin tykkäisi hyvää, jos kuulisi, millä mielellä ihmiset ovat tulossa.
Japanissa, jollakin suurella areenalla, olisi HUOMATTAVASTI pienemmät mahdollisuudet päästä niinkään lähelle kuin nyt pelkästään takarivissä olevat pääsevät.

Yanii kirjoitti...

Kyon kokoiset kiitokset jamelle! (Eli oikeesti tosi isot)

Hei oikeesti ihmiset, kun nyt vihdoinkin saatiin joku ihmismäinen järjestys JONOTUKSEEN, niin miettikääpäs, eiköhän se sama terminaattoriteurastusmeininki silti jatku siellä sisätiloissa? Jos joku nyt veti herneen nenukkaansa tämän järjestelyn johdosta niin olkoot hyvä ja rynnikööt vapaasti kyynärpäät edellä sinne eturiviin, minä en ainakaan estele, mutta itse olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen siihen, että saan tulevaisuudessa (?) edes jonottaa omalla paikallani rauhassa ilman pelkoa että joku jumalaton lössi yhtäkkiä vaeltaa eteeni kaverin varattua heille paikkaa ja samalla pidentäen jonoa ties montako metriä.

Ja jos joku vähemmän kiinnostunut tosiaankin saa sen number yksi-lapun niin jääkööt taustajoukoiksi ja päästäkööt ne innokkaammat eteen.

Vielä kerran iso kiitos! <3

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä! 8D

Mun mielestä ihmiset vikisee vähän turhaan. Siis kyl mä ymmärrän, että se on joillekin pettymys, et menee lempibändinsä keikalle, ja joutuukin taakse, kun olisi halunnut eteen. MUTTA on ihan turha sanoa, että takarivistä ei näe mitään. Sieltä nimittäin näkee ihan älyttömän hyvin, kokemusta on. Näet kaikkien niiden käsien yli, ja liikkumatilaakin on runsaasti!

Kaiken lisäks se numerolappu kertoo kuitenkin vain sen, montako ihmistä korkeintaan JONOTTAA sun eessä. JONOTTAA, mikä ei tarkoita samaa kuin olla keikalla. Massat liikkuvat keikalla hirveästi, esim. eräät kaverini menivät Dirujen keikalle melkein viimeisinä, ja pääsivät tokaan riviin. Siellä on paljon ihmisiä, jotka eivät jaksa sitä painetta ja siirtyvät taaemmaksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita samaa, että voisit tökkiä ihmisiä haarukoilla päästäksesi eteen.. mutta jos joku lähtee edestäsi, niin tietty siihen paikalle voi mennä! :D

Välillä tuntuu, että ihmisille jonotus on itse keikkaa tärkeämpää.. sinällään harmi, että tämä on päässyt tällaiseksi, mutta kuitenkin hauska ajatella, miten koko tilannetta muistellaan vaikkapa 20 vuoden päästä.. kultainen nuoruus! XD

Ihmiset voi tykätä tai olla tykkäämättä tosta systeemistä, mutta ei se silti tarkoita että JaMElaiset pitäisi haukkua pystyyn. He vain tekevät hommiansa, ja yrittävät pitää ernuskenen edes joten kuten kunnossa. :P Itse nostan hattua heille, ei varmaan kovin kiva kuunnella tommosta päätöntä ininää.

Ja tuurista puheen ollen, mun mielestä koko asiaa ei ole olemassa. Suhun ittees ei liity mitenkään se, minkä lapun joku ihminen sattuu satunnaisella sulle nostamaan. Tietty joillekin ihmisille sattuu kivoja asioita useammin kuin toisille, mutta tilanne muuttuu koko ajan.

Itse tosin en tiedä, tykkäisinkö noista tiketin lipuissa olevista numeroista.. Tietty tästä varmaan on aika paljon vaivaa, mutta musta olis ikävää, et joku, jolla ei ole rahaa just lipunmyymishetkellä, ei voi tilata sitä silleen hyvän paikan toivossa. Elleivät ne sitten ole niissä lipuissakin sattumanvaraisena, se olisi ihan eri juttu! Numerosysteemi on hyvä, kunhan ne tosiaan ovat sattuman varassa. :>

Anonyymi kirjoitti...

Ainiin, unohdin sanoa, miksette vain nauttisi keikasta? On paljon ihmisiä, jotka eivät pääse näkemään esim. Ayabieta rahatilanteen, sijainnin tms takia. Kyllä heille varmaan kelpais edes se lappu no. 638 tms.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ihan toimivalta ja reilulta. Mielestäni pitäisi arvostaa sitä että Jame on edes nähnyt vaivaa kehittääkseen jonkun toimivan menetelmän.

Ja niille, jotka valittaa ettei isossa porukassa olijat pääse samalle paikalle kavereidensa kanssa: niitä kavereitako te olette siellä keikalla katselemassa?

karaiju kirjoitti...

"Ja niille, jotka valittaa ettei isossa porukassa olijat pääse samalle paikalle kavereidensa kanssa: niitä kavereitako te olette siellä keikalla katselemassa?"

!!!11 aivan.

Ja en tajua miksi ihmiset vinettävät jo nyt. Tehdäänkö niin, että katsotaan mihin systeemistä on ja valitukset sitten? :) Ei kukaan vielä tiedä miten tämä tulee toimimaan. Voi toimia mainiostikin. Saamme nähdä! Tärkeintä on ettei kenenkään henki ole vaarassa ryntäyksessä.

Anonyymi kirjoitti...

Te jamelaisista valittajat olette vain kateellisia, kun joillakin ihmisillä on pinnaa ja ahkeruutta tehdä tuollaista työtä. Ja ajattelette vain heidän VIP-etujaan ja haastattelujaan ym. Ette te pikkuernut varmaan edes osaisi käyttäytyä haastattelutilanteessa oikein. VALITUS POIS JA TÄMÄ JONOTUSNUMEROKÄYTÄNTÖ KUNNIAAN!

shuu kirjoitti...

hmm, en ny tiiä miten alottais. kerrankaa ei oo mitää sanottavaa.

no, ensinnäkin, _iso kiitos jamelaisille. mm. siitä, että jaksavat edes miettiä näitä asioita, saati sitten toteuttaa. oma aikani ei edes riittäisi, plus vielä se, että tuo jamelaistan homma on vapaaehtoista, eivätkä he saa palkkaa siitä.

aluksi nuo jonotusnumerot hiukan arvelutti, sen jälkeen vitutti, jos saakin jonku surkian numeron.. mutta tällä hetkellä ajattelen, että tuohan on vain hyvä. varsinkin, kun saa vielä kaverin kanssa saman. jonottaminen tutun kanssa on aina kivempaa, kuin yksin. muutaman kerran oon jonottanu yksin, eikä se kovin herkkua toisella kerralla ollut. :)

ja tuolla itse keikalla en yleensä ikinä jää kaverin viereen, mikä olisi sinänsä melkein mahdotonta sen massan liikkumisen vuoksi.

silloin despan keikalla .. .. hm, pari vuotta sitten, olin noin puolivälissä salia, eikä se ollut _tosiaankaan huono paikka. siellä sai ilmaa, näki kaikki, ja sai vielä nojattua siihen kaiteeseen siinä keskellä.
ja gazetteen jonottaessa olin loppupäässä ja silti pääsin vaikka kuinka eteen, kun porukka liikkui. :)

eli ei ne jonotusnumerot maailmaa kaada.
musiikkihan se pääasia on.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ehdotomasti sitä mieltä, että tämä on JaMElta hyvä ratkaisu, ainakin tällä erää. Kiitos siitä, että teillä oli selkärankaa tehdä näinkin iso muutos tähän jonotushommaan ja että osaatte ajatella ernujen parasta enemmän kuin ernut itse.

Valittajille vielä: antakaa tälle uudelle systeemille edes mahdollisuus, ennen kuin tyrmäätte sen kokonaan. On paljon mahdollista, että tämä toimii ja on muutenkin oikeinkin hyvä ratkaisu.

Anonyymi kirjoitti...

Imo, olisi helpompaa vain palata takaisin siihen vanhaan jonotukseen. Tosin niin, että jonottaa saisi vain keikkapäivänä eli siitä klo 00:00 edelleen. Se olisi _reilua.
Numeroidut liput ei vaan toimi. Arvonta on vaan epäreilua ja _typerää (se on, sanokaa mitä sanotte) ja nopeusjärjestys olisi katastrofi.
Ihan hyviä ja hyvin perusteltuja ideoita nämä kyllä ovat, mutta eivät vain toimi. Alle puolet on tyytyväisiä. Onko se tosiaan niin, että ~300 tyytymätöntä ernua on parempi kuin ne (kaikella kunnioituksella) pari vanhusta, jotka eivät uskalla mennä Tavastian lähistöllä oleviin liikkeisiin? Se on vain yksi päivä.

Kiitos Jamelaisille yrityksestä kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa, että asiaan on viimein keksitty kunnon systeemi. Toivottavasti tämä saadaan toimimaan!

En ymmärrä ihmisiä, jotka ovat tätä käytäntöä vastaan. Mikä tahansa on parempi kuin se ryntäys. Ja come on; olkaa onnellisia, että edes pääsette keikoille. Miettikää tilannetta pari-kolme vuotta takaperin, montako mahdollisuutta oli silloin nähdä Ancafe ja kumppanit Suomessa?
Kaikkea ei tarvitse kritisoida heti alkuunsa, kokeillaan nyt ja mietitään sitten mitä korjataan. Jamelaiset tekevät paljon työtä meidän ernujen takia ja eteen. Tsemppiä heille!:>

Anonyymi kirjoitti...

HYVÄ JUTTU!

Jo senkin takia, että nyt heilläkin, joilla on järkeä olla menemättä jonottamaan keikalle keskellä yötä, on mahdollisuus päästä hyvälle paikalle. Sattumaa mikä numero tulee, mutta mahdollisuus kuitenkin.

Ja tahdon vielä sanoa... Jos joku "on valmis" jonottamaan yön yli, se ei kerro kuinka paljon bändi merkitsee - se kertoo vain kuinka paljon on järkeä päässä.

Perhonen kirjoitti...

Hmm. Nyt pitäis yrittää keksiä rakentavaa palautetta.

Ensiksikin on äärettömän iso harmi että tämmöseen on pitänyt mennä. Omasta mielestäni se pilaa osan fanikulttuuria ja leimaa aika ikävästi japskibändien keikkoja Suomessa, sillä eihän tämänmoisia järjestelyjä tarvitse muille ulkomaalaisbändeille kai järkätä? Edelleen kuitenkin: sääli että tämmöseen on pitänyt mennä, mutta syyhän lähtee tietty fanien toimista, vaikka ryntäys kestäisikin alle puoli minuuttia yhden tien yli.

Jo pelkästään joidenkin keikkojen lippujen saaminen on kovaa tuuri(/taito?)peliä, kuinka helppoa olisi yhdistää keikkaliput jonotuslippuihin? Jonkinlaista yhteistyötä Tavastian/Tiketin kanssa? Mielipiteitä?

En oikein osaa muuten sanoa juuta enkä jaata. Omasta mielestä järjestely on "perseestä", mutten kritisoi koska tiedän syy-seuraus-suhteen merkityksen. "Jos joukkohysteria leviää..." ja niin ees päin. Hyvä että faneja yritetään hillitä. Mutta kamala harmi. Voi nimittäin jättää kokeilun jälkeen ison happaman maun osan suuhun.

Anonyymi kirjoitti...

Olen tässä nyt seurannut tätä.. sanailua näissä kommenteissa enkä oikeastaan voi kuin pudistella päätäni...

Itse en ole ayabien keikalle tulossa, mutta Miyavia olen odotellut jo kauan. En tule missään nimessä jäämään keikalta pois (on kuitenkin kyseessä lempiartistini), mutta täytyy myöntää, että lukiessani joidenkin kommentteja edellisistä keikoista (tämä on siis ensimmäinen Jrock keikkani.. olen harmillisesti onnistunut "välttämään" edelliset fanituksen kohteeni) rupesi hieman pelottamaan.
Tulen luultavasti olemaan vahimmasta päästä (ketään väheksymättä tietenkään, saatan olla väärässäkin... täytän kesällä 19) fanien joukossa, mutta olen pienikokoinen, enkä haluaisi jäädä isompien jalkoihin.

Nyt, kun kuulin tästä uudesta käytännöstä jota tullaan kokeilemaan, huokaisin helpotuksesta... Jos tämä saadaan toimimaan, ei minunkaan ehkä tarvitse hankkia uusia silmälaseja Meevsterin keikan jälkeen.

Siispä, tiivistyksenä:
Hyvä JaME! Yrittänyttä ei laiteta, ja itselläni on suuret odotukset tätä systeemiä kohtaan. Toivottavasti se toimii yhtä hyvin käytännössä kuin teoriassakin.
Ja minulla riittää paljon kunnioitusta kun jaksatte tätä tehdä ilman palkaa.
Elämä olisi paljon hankalampaa suomalaiselle Jrock-fanille ilman teitä.

Anonyymi kirjoitti...

Me likes!!!

On lähes mahotonta oikeesti kontroloida sellasta kasaa faneja, mut tässä on hyvä yritys hallitsemaan niitä.

On oikeesti loistavaa että jame suunnittelee tällästä _meidän hyväks.

Ihmettelen vähän, että mihin on hävinny toisten ihmisten kunnioittaminen...

Miks haetaan aina sitä omaa parasta, kun ois paljon mukavampaa kaikilla keikalla jos ei tarviis hampaat irvessä tapella ja huutaa, että kuka pääsee eteen. Eikös ois kivaa jos ois kaikilla hymy huulilla kun näkee vihdoin sen bändin mitä on tullu kattoo, eikä että itketään "huonoa" paikaa.

Ja komppaan tässä monia jotka aijemmin on jo tätä sanonu: NAUTTIKAA SIITÄ MUSIIKISTA IHMISET! Ja siitä että se bändi vaivautuu meitäkin tänne Suomeen moikkaamaan. Se on ISO juttu.

Kokeillaan nyt tätä, toivon todella että toimii. Peukkuja jamelle!

Yanii kirjoitti...

Anonyymi pari viestiä ylempänä, minusta taas ~ei ole reilua~, että suurehko joukko ihmisiä valtaa pari kadunpätkää vuorokaudeksi ja MM. elämöi kuin joukko teurastettavia sikoja ja sonnastaa koko vallatun alueen ties millä roskalla ja paskalla eikä siivoa jälkiään.
(En nyt tarkoita tällä kaikkia mahdollisia jonottajia, varmaan pakko mainita tämäkin erikseen ettei loukata kenenkään herkkää sielua)

300 tyytymätöntä ernua saavat minun puolestani olla niin tyytymättömiä kuin haluavat, itsepähän olette itsenne tähän jamaan jonotelleet. Jos oltaisiin alun perinkin tajuttu jonottaa ihmisiksi ja ihmismäisin, ehkä jopa valvotuin aikarajoituksin, ei välttämättä oltaisi tällaisessa tilanteessa!

Opetelkaa nyt lapset rakkaat ajattelemaan asioita muidenkin kuin itsenne kannalta, kiitos. Ette varmana kuole vaikka ette pääsisikään eturiviin hipeltämään artistien hikisiä jalkoja.
Mielestäni ei ole kovinkaan fiksua vaarantaa omaa henkeään jonkin bändin näkemisen takia, saatika tukkia katua ulkopuolisilta ihmisiltä tai estää liikenteen kulkua karaamalla keskellä tietä jonotuspaikkoja havitellessa.

Anonyymi kirjoitti...

eihän valittaminen kiellettyä ole, mutta se taitaa olla turhaa.

minusta tässä on paljon hyvää, joten kiitos.

1. sääntöjä ei voi rikkoa kun on tarkka valvonta. kaverini oli mennyt gazeen kiltisti 12 yöllä, ja siellä oli ollut pitkä rivi ihmisiä ennen sitä (+ osa ensimmäisellä seinustalla olevista olivat tulleet pätemään omilla nimilistoillaan, vaikka olivat itse rikkoneet sääntöjä!)

2. kukaan ei loukkaannu, ellei käy väkivaltaiseksi. jos niin käy, porttikielto? (näin an cafen ryntäyksen ja täytyy sanoa, että tien yli loikkijat eivät yhtään katsoneet tuleeko autoja. jos jonkun yli olisi ajettu, olisin todistanut autoilijan puolesta :D)

3. kaikilla jonotuksen alussa paikan päälle pääsevillä on yhtä suuri mahis saada hyvä numero.

4. ei makuupusseissa röhnöttäviä teinejä/ vaarallista ryntäystä/ roskaamista (toivon mukaan), näin on pienempi todennäköisyys saada valituksia = pari uhkaa pois keikkojen mahdollistamisesta.

ajatelkaa positiivisesti. itselläni menee keikkafiilis ainoastaan silloin jos en näe yhtään mitään, mitä tapahtuu harvoin huolimatta pienestä koostani ja siitä, etten ikinä mene eturiviin. ja silti keikkojen jälkeen olen yhtä hymyä. ihmisten pitäisi oppia nauttimaan live-MUSIIKISTA ja arvostamaan keikkoja. ei hyvä fiilis voi olla kiinni eturivistä - taaempaakin näkee hyvin, ilman kamalaa painetta. ja jos toivoit herättäväsi bändin jäsenen huomion eturivissä, hän saattaa toki huomata sinut, muttei huomioi sinua ;)

pidetään se järki päässä, ei kädessä.

Anonyymi kirjoitti...

"Onko se tosiaan niin, että ~300 tyytymätöntä ernua on parempi kuin ne (kaikella kunnioituksella) pari vanhusta, jotka eivät uskalla mennä Tavastian lähistöllä oleviin liikkeisiin? Se on vain yksi päivä."
Perheyrityksen osallisena voin sanoa, että Tavastian ympärillä sijaitseville liikkeille pari vanhusta + muut mahdolliset asiakkaat merkitsevät huomattavasti enemmän kuin kasa roskaavia(?) ja meluavia ernuja.

Antakaa ihmiset jamelle (ja uudelle jonotuskokeilulle) tilaisuus. Ettehän te vielä voi tietää toimiiko se käytännössä vai ei. Lisäksi juuri te, ernut itse, vaikutatte siihen, toimiiko uusi systeemi vai ei. Itse kannatan uutta systeemiä, sillä jo teoriassa se vaikuttaa huomattavasti riskittömämmältä kuin kilpajuoksu tien ylitse.
Te, jotka vingutte uuden kokeilun epäreiluudesta, voitte miettiä pienessä mielessänne niitä ernuja, jotka eivät saa edes mahdollisuutta päästä keikalle. Nauttikaa musiikista ja mahdollisuudesta nähdä bändi livenä!
Itse nautin keikoista poikkeuksetta parvelta tai takaa ahtaantilankammon takia ja voinkin sanoa, että taakse ja parvelle musiikki kuuluu poikkeuksetta paremmin kuin aivan lavan eteen - uskallan myös väittää näköalankin olevan parempi.

Lisäksi haluaisin sanoa, että keikalle ollaan bändin, eikä kavereiden takia menossa, vai?

Iloinen mieli ja hyvä asenne kaikille mukaan keikoille, jotta kaikki voivat nauttia keikasta!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa JaME!

Kiitos hyvästä työstä, vaivannäöstä ja huolenpidosta asiakkaitanne kohtaan. :)Toivottavasti systeemi toimii niin kuin pitäsi ja kaikilla on mukavaa. Toivon myös että vastaavaa järjestelmää käytetään myöhemmillä keikoilla, kuten MYV:in keikalla jonne olen itse tulossa!

Kuulun myös luultavasti tämän porukan vanhempaan päähän, enkä haluaisi enkä kykenisi nuortempien kanssa paikoista tappelemaan. Se olisi ylipäänsä eettisesti ihan kamalaa, ei voisi olla älyttömämpää kuin nuijia itseään kymmenen vuotta nuorempia faneja. Tämän toisaalta voisi muistaa pätevän kaikenikäisiin kanssaihmisiin..

Mielelläni tulen näkemään muita saman artistin faneja ja vaikka se tekopyhältä kuulostaisikin, olemaan iloinen niiden puolesta jotka saavat toivomansa paikan jonossa tai keikalla.

Moni tuntuu pelkäävän huonoa jonotusnumeroa. Pitäkää siitä ajatuksesta kiinni, niin voitte olla aidosti iloisia ettette ehkä olekaan nro.800! :)

Lintunen kirjoitti...

Hyvä Jame!
Kiitos tästä uudesta jonotushommasta.

Joku sanoi ettei toi ole reilua, että ihmiset saa randomina numeroita tuohon jonoon. Millon muka arvonta ei olis ollu reilua?

Itseäni ei vois vähempää kiinnostaa eturivin paikoista riiteleminen, juuri sen takia, että joutuu tulemaan paikalle monta monta tuntia tai vuorokautta ennen, että on edes pieni mahdollisuus päästä eturiviin. Olen myös itse nähnyt monia bändiä muualta kuin eturivistä ja ne paikat eivät tosiaankaan ole huonontaneet keikkaa yhtään! Voin sanoa että pari keikkaa on jopa mennyt pilalle sen takia, kun on ollut eturivissä.

Kiitos vielä kerran Jamelle! Ja toivottavasti nään iloisia ihmisiä keikalla sitten paljon. Ayabie on kuitenkin sellanen bändi, jonka luulis hymyilyttävän ja saavan ihmiset hyvälle tuulelle :)

Mushi kirjoitti...

numeroidut liput ovat ainakin minusta täällä japanissa toimineet hyvin, että eiköhän niillä suomessakin saada jonkinlaista järjestystä.

Tämä on tähän hätään miusta oikein hyvä järjestely.

ja minusta jokainen suomalainen japani musiikki fani voisi ottaa järjen käteen ja miettiä hiukan sitä omaa käyttäytymistään.

On tosi kunnioittavaa japanista asti 10 tuntia lentänyttä bändiä kohtaan kun fanit kiskovat hiukset päästä, ja vaatteet päältä. Tappavat toisensa jo jonotusvaiheessa ja saavat poliisit kimppuunsa keikan aikana niin että tämä rassu bändi joutuu keskeyttämään oman keikkansa.

Ihmiset hyvät KASVAKAA AIKUISIKSI JA MIETTIKÄÄ MUITAKIN KUIN OMIA NAAMOJANNE.
Keikasta saa nauttia.. mutta siihen on oikeus myös bändillä ja järjestäjillä.
Ei vain faneilla.

Anonyymi kirjoitti...

"On tosi kunnioittavaa japanista asti 10 tuntia lentänyttä bändiä kohtaan kun fanit kiskovat hiukset päästä, ja vaatteet päältä."

Liittyi kauheasti tähän jonotusaiheeseen :D Mutta niin totta, jotkut voisivat miettiä mitä tekevät. Aluksi en tykännyt tästä järjestelmästä yhtään, mutta tarkemmin ajateltuna se voisi toimiakkin, vaikka sotkeekin hieman minun ja parin muun ihmisen suunnitelmia. Hyvä jame! ^--^ minä saan kyllä takuulla huonon paikan, mutta olen iloinen takarivistä ayabien näkemisestäkin koska se on niin rakas bändi.

Anonyymi kirjoitti...

ajatus vaikuttaa jollain lailla aika huonolta...
no mutta saa sitten nähä että miten tää systeemi menee, voi tää olla jossain tapauksissa jopa positiivinen yllätyskin.

Minnie kirjoitti...

Mitäs tässä nyt sanoisi... Onhan tää ehdottomasti parempi kuin se päätön _autotien yli_ ryntääminen, mutta onhan tämä toisaalta aika veemäinenkin. Jos vaikka sattuu olemaan lempibändi ja saat numeron 326, kun taas joku, jota ei voisi vähempää kiinnostaa ja tulee keikalle vaan tulemisen ilosta, saa numeron 2.

Tästä huolimatta arvostan tosi paljon sitä, että yritätte parhaanne mukaan parantaa tätä jonotusta. Katsotaan sitten keskiviikkona, että miten toimii. 8)

Anonyymi kirjoitti...

Jonotuksen suunnittelu ja toteutus ansaitsee 10 + pisteet: tarkoitus hyvä, ja typerien onnettomuuksien välttäminen.

Mitä välistävetäjiin, huijareihin, väärentäjiin tai huomiota hakeviin sekasortoa haluaviin surkimuksiin tulee niin sanoisin, että aina on konnia ollut ja on, eikä todellakaan voi eikä ole tarkoitus kaikkia miellyttää. Sanoisin myös, että olisi Japanista opittavaa: yhteisen hyvän käsitys menee edelle tällaisissa tapauksissa minä-olen-tärkein-ja muista-viis :-( ajattelusta.
Hyvää konserttia ja hyvää jonotusta.

Anonyymi kirjoitti...

ja sitte jotkut älyy et "hei, mehä voidaa mennä jonottaa, vaikkei olla ees menos keikalle! oho, saatii numerolapussa 1, noni ny myydään tää 83478789 eurol kaikille ernuille ku ne haluu kuitenki eturivii."

tulee hauskaa :------)))

Anonyymi kirjoitti...

toimiiko tämä jonotus siis niin, että henkilö joka on ensin jonossa on nro.1 ja niin edes päin:)?

Anonyymi kirjoitti...

Vanha jonotus takaisin. Tai siis jonotus ylipäätänsäkin. Jos ne kaduilla mellastavat roskaavat ihmiset häiritsevät liikkeitä tai ihmisiä NIIN MIKSI POLIISEJA EI OLE KOSKAAN KUTSUTTU PAIKALLE? itse asiassa öisin aina poliisit tulivat juttelemaan meille mukavia ja katsomaan että kaikki on kunnossa. Ja kadulla oleskelu ei ole rikos. Suomi on vapaa maa. Eriasia mellastaminen ja yleisen rauhan häirintä.

mutta ulkona yöpyminen/nukkuminen on. esimerkiksi puiston penkiltä tullaa häätämään/hakemaan pois jos siellä nukkuu, saman pitäisi päteä myös urho kekkosen kadulla. ihmettelen, miten nuokin poliisit sen sallivat.

ymmärrän jo keikkapaikka olisi jossain syrjässä, mutta koska se on keskellä vilkasta keskustaa ja jono kulkee kävelytiellä... joten ajatelkaa tekin nyt vähän (varmasti osaatte jos yritätte).

tämä ei ehkä liity aiheeseen, mutta sinne eturiviin päästyäänkin voisi sitten miettiä miten käyttäytyä. on tullut vastaan jos jonkinlaista haarojen kopelointia ja muusikon kiskomista alas, jotain rajaa vaikka kuinka ihania olisivatkin!

Anonyymi kirjoitti...

Moni jrockfaneista on kyllä sen verrän vähä-älyisiä, että onnistuu tän kyllä jotenki pilaamaan. Ja sitten itketään kun ei jrock bändejä enää suomeen tuoda. Toivottavasti oon väärässä.

En oo varma onko tätä jo kysytty, mut tuli mieleen. Monihan ei varmasti tule jonotusnumeroa edes hakemaan. Jos joku sattuu saamaan sen numeron 800, niin joutuuko siinä jokatapauksessa sen jonon hännille, vaikka esim. 200 henkilöä ei jonotuslippua hae? Vai meneekö se niin, että ne jotka ei sitä jonotuslippua hakeneet, pääsee jonoon vasta kun jonotusliput omaavat on jonossa?

Anonyymi kirjoitti...

"Et pääse Yumehiton kanssa naimisiin, vaikka olisit eturivissä, koettakaa elää sen kanssa."

Kiitos Pavla, toi piristi huomattavasti mun päivää kun repesin tolle lauseelle XD Ja ihan oikein se onkin.

Ei siinä mitään, olen täs nyt viimesen vartin nauranu näille teidän tappeluillenne täällä, kasvakaa nyt jo ikäsiksenne. Tää kitiseminen on todellakin pikkulasten tapasta ja eikös me kaikki olla -80 tai-90 luvulla syntyneitä? Jos täällä on joku 2000-luvulla syntynyt ni sit kyllä ymmärrän sen kitisemisen, koska se on oikean ikänen siihen.

Tää vaihtoehto vaan on se, joka tuo samat mahdollisuudet kaikille. Ei voi minkään jos sieltä tulee se lappu 345 keikalle, paskempi säkä mut ei voi minkään. Kyllähän munkin mielestä ne lipuissa olevat numerot jo valmiiks ois parempi, muttakun sattuneesta syystä sitä ei keritty tekemään. Siinä on sitten vaan se ongelma, että ihmiset käy jonottaan lippuja, koska sitä ei ole kielletty/eikä varmaan voidakaan kieltää(?) Hesan tiketin edessä kököttää 300 ihmisen jono jo kaksi päivää ennen lippujenmyynnin alkua (ainakin) ja siinähän kököttävät. Että se laukasee saman reaktion ku keikoille jonottamiseen.

Mun mielestä se ois silti parempi. Ja sitten vielä tää puhelin/nettimyynti. Vaikka netistä kerkeäisi joku tilaamaan ekana, voi sen lippu olla silti 57, koska sen numeron saa kun lippua tulostetaan ja se tapahtuu vasta kun on maksettu ja sillai. Että senkin takia kaikki menis ostaan liput ihan liikkeestä.

Ja just tohon Yumehito-lauseeseen. Ihan sama jos pääset koskettaan sitä, ei se sille ole sen ihmeellisempää kuin millään muullakaan keikalla että juuri SINÄ kosketit sitä. Ei se välitä siitä paskan vertaa, joku suomalainen teini vaan läppäs sen kättä, 1hQ ja sillai.

Ja sit onhan näit bändejä jotka varoo visusti antamasta koskettaa itteään, mm. Dir en grey. Okei, kylhän joku osu Dien kenkään ja maanantaina Kyo anto koskettaa itteään toiseen käteen, muttei se ole mitään yleisesti nähtävää. Ette te niiden DNAta kloonamista varten saa siitä et hipasette paidanhelmasta tai kädestä tai mistä vaan...

Ja hurja vinkuminen siitä että "JaMElaiset on ilkeitä ku ne menee eturiviin ja yhyy ja niil on etuoikeus kaikkeen ja viil ja sillai" olkaa nyt jo hiljaa! Ilman niitä ei edes OLIS näitä keikkoja! Joten pitäkää turpanne tukossa jos ette keksi parempaa sanottavaa -.-

zomboid kirjoitti...

toimiiko tämä jonotus siis niin, että henkilö joka on ensin jonossa on nro.1 ja niin edes päin:)?

eiköhän tuo ole tullut ties kuinka monta kertaa selväksi että EI, vaan laput tulee sattumanvaraisesti. Mitäs ideaa siinä olis että jonotetaan jonotuslippuja?

Yanii kirjoitti...

"Suomi on vapaa maa" on ehkä huonoin tekosyy idioottiuteen ikinä. Niin, ehkä se onkin juu vapaa maa, mutta eiköhän kadun tukkiminen jo lainvastaisuutta lähentele...

sitä saa hävetä silmät päästäänsä, - pitää nyt jonottaa jotain fuck'n jonotuslippua - KESKELLÄ HELSINKIÄ - SUOMEN PÄÄKAUPUNKIA.

Ootko tosissasi? Minäpä itken pikkukiviä myötähäpeästä kun katson niitä kadulla viikkoa ennen keikkaa makaavia ernuvuoria. Ja vieläpä KESKELLÄ HELSINKIÄ, SUOMEN PÄÄKAUPUNKIA, voitko uskoa?

karaiju kirjoitti...

"En oo varma onko tätä jo kysytty, mut tuli mieleen. Monihan ei varmasti tule jonotusnumeroa edes hakemaan. Jos joku sattuu saamaan sen numeron 800, niin joutuuko siinä jokatapauksessa sen jonon hännille, vaikka esim. 200 henkilöä ei jonotuslippua hae? Vai meneekö se niin, että ne jotka ei sitä jonotuslippua hakeneet, pääsee jonoon vasta kun jonotusliput omaavat on jonossa?"

Jälkimmäinen :) Ne, jotka eivät hae jonotuslippua / eivät ole ennen kolmea jonotuslippua hakemassa joutuvat jonotuslipun hakeneiden jälkeen vasta jonoon. Eli vaikka saisit numeron 800 ei se tarkoita, että olisit kahdeksassadas :) edeltävä numero voi olla vaikka 560, sillä teemme ylimääräisiä, että niitä varmasti riittää. Ja vaikka olisitkin muodostetun jonon viimeinen tulevat sinun taaksesi kaikki ne, jotka saapuvat kolmen jälkeen!

Kiitoksia kaikille asiallisista ja rohkaisevista kommenteista!

Olisi hienoa, jos kaikki ymmärtäisivät sen, että käytäntö VOI toimia, saamme sen ainoastan selville kokeilemalla. Jotkut ovat leikkineet oraakkelia kun ennustavat ettei homma toimi ollenkaan :) Toivottavasti kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja kaikille tulee kiva keikka ja systeemi toimii!

Anonyymi kirjoitti...

Järjestystä kaaokseen. Loistavaa, toivottavasti tämä toimii 8)

Länsimaisten bändien keikoilla jonotus ei tuota minkäänlaista ongelmaa, miksi siis japanilaisten bändien kanssa ihmiset eivät osaa jonottaa sivistyneesti vaan pitää mennä jonotusnumeroihin asti vain järjestyksen toivossa. :3

Yanii kirjoitti...

Anonyymi, koska nämä ihmiset ovat erittäin fanaattisia ja oikeasti välillä hengenvaarallisia kanssaihmisille :P

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä huvittavaa lukea näitä kommentteja. 8'D Yhyy itq itq. Olisitte alunperin noudattanu niitä saatanan sääntöjä niin ei tarvis nyt itkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tota ryhmän kokoa olisi sitten mitenkään mahdollisuus nostaa vaikka viiteen? Suuri osa faneista kuitenkin saapuu paikalle kaveriporukoissa, joten on tyhmää sitten jos porukka joudutaan hajottaa... ja toiset tulevat paremmin toimeen keskenään kuin toiset.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että tähän jonkinmoinen systeemi kehitettiin. Aikasempi meno jonossa oli vähän kummallista ja usein epäreilua (mutta sellaistahan se jonottaminen keikoilla useasti on.. Muuallakin kuin Suomessa). Harmi silti ettei näiden japanilaisten bändien keikoilla oikein osattu jonottaa, vaan piti lähteä numerosysteemiin, mutta kun on pakko toimia niin on pakko toimia. Olen ehkä vähän pilkunviilaaja, mutta yksi juttu jäi ihmetyttämään:

''Jonotusnumeroiden jonottaminen on turhaa, sillä ne ovat sattumanvaraisia. Saavu siis paikalle 14:30, mutta paikalla hengailu aikasemmin on järjetöntä ja kiellettyä. Se ei auta saamaan parempaa numeroa.''

Paikalla hengailu ei voi olla kiellettyä, sillä kyseessä on julkinen paikka, jossa kaiken lisäksi hengailee kyllä luultavasti muitakin ihmisiä kuin keikalle jonottajia. Laista hiukan tietäneenä sellaista ei voi kieltää.

Itse olen kaverin kanssa luultavasti paikalla ennen tuota kello 14:30:tä (tai ainakin kamppiin ennen sitä), mutta juna-aikataulut määräävät nyt täysin meidän matkasuunnitelman ja paikalla olo johtuu sitten niistä. Jossakin on pakko hengailla koko pitkä päivä. ;)

''se on hyvin epäreilua, että suhteilla voi ostaa eturivin paikan keikalta.''

Näin se on elämässä. Suhteilla voit ostaa mitä vaan. Varsinkin kun ei pärjää, niin on pakko käyttää suhteita. Ei keikkojen vipit ole mikään poikkeus, eikä mikään yllätys. Eikä tarkoita sitä, että se olisi jotenkin reilua.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmiset saisivat lakata valittamasta, teidän fanien yleinen huono käytös tähän järjestelyyn johti. Katsokaa peiliin, ihan useammasta syystä.

JAMEn tiimiläisille; olisiko mahdollista saada pieni lisäys tuohon jonotusetikettiin? Juominen onkin jo kielletty, mutta voisiko ihmisiä pyytää (tarvittaessa käskeä) lähtemään jonosta halutessaan polttaa? Siihen ei sitä sallittua viittä minuuttia enempää voi mennä. Itse savuttomana on todella tuskallista kyyhöttää jonossa, kun molemmilla puolilla käryää sätkä ja savua hengittää pakostakin sisään. Jonossa seisovista savuttomista kun ei ole mitään haittaa tupakoiville, mutta passiivinen tupakointi on taas ihan oikea terveysriski.

x_x kirjoitti...

...Eikö niitä numeroita vois jonotaa jossain persees erikseen ja sit jame tulis antaa ne numerot sinne ja sit siirryttäs siin järjestykses tavastialle kolme tuntii ennen keikkaa?

Nojoo okei, vaikee järjestää mut en vaan onnistu tykkäämän tästä systeemistä yhtään. Ymärrän kyl et kaikki muu on jo kokeiltu ja vaihtoehdot on vähissä, mut tän myötä katoo myos viimesetkin yhteishengen rippeet, eli se mikä on ennen tehny keikoista vielä paljon spesiaalimpia kun ne muuten on.

Tai ehkä se yhteishenki on kadonnu jo melkeen muutenkin, ei se ryntäyskään sitä varsinaisesti luo, mut siinä on ainakin jonkinlainen mahollisuus ite vaikuttaa siihen minne joutuu.

Pelkään et keikoista tulee teurastusta niin ettei sielä pysty keskittymään ite asiaan ollenkaan. Toki ois kiva jos niin ei kävis, mut ihmiset on itsekkäitä ja epätoivosia varsinkin jos on kyse niitten lempibändistä. Ei voi tietää. Kokeillaan nyt sitten mut en tykkää yhtään.

Onhan se kiva et jame silti yrittää, ei se oo helppoo hommaa varsinkaan kun toimivaa systeemiä ei enää ole, kun jotusta ei voi toteuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mmm, kauheaa todellakin.

Omassa kaveriporukassani keikoilla on yleensä n. 7-8 ihmistä. Ja hirveä ajatuskin, että joudutaan jonottamaan erillään.
Ja tokanakin esimmäisistä paikoista käydään ihan varmaan kauppaa.
Ja siitä syntyy ihan törkee hässäkkä kun kaikki etsii paikkojaan, suurempaa haittaa siitä on kun rauhallisesta jonottamisesta...
Ja niin moni ihminen on varmasti tätä vastaan, että helposti aletaan keksiä omia sääntöjä. Että ei todellakaan kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa! Luulisi tämän jos minkä toimivan. EIkä se kaveristä erossa oleminen niin kauheaa ole, sillä useimmissa jonotuksissa ihmiset ovat tunnelma katossa, joten luulisi että siinä voisi uusiinkin ihmisiin tutustua 0)

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan ihan hyvä taktiikka... mutta kun pikku-serkku tulee lahdesta ja koulusta pääsee vasta kolmelta, on vähän tyhmä, että jos on vaikka 3 porukasta hakemassa jonotus lippua, mutta pyytää neljälle... joku just ei vaik haluu lintsata koulusta niin sitte se ei saa tulla kavereittensa kanssa ja tuskin kukaan haluu johonki perälle mennä! :3
Itse olin enemmän ryntäyjesen puolella :p... Tulee sit vaik jalka paketista, puolet nenästä pois, mutta se oli toisaalta helpompi.. vaikka antikkun keikalla meni melko epäreiluks.. O__o... Saa nähdä mitä tästä tulee. . . . . . .

karaiju kirjoitti...

Jonotusnumeron saa ottaa maksimissaan neljälle hengelle. Siihen ei tule muutosta. Jos eroatte ystävistänne voitte aina välillä mennä heidän kanssaan juttelemaan. Vapaa-aikananne voitte sitten kaveeraamiset hoitaa, anteeksi vain.

Ja lippua ottaessa koko porukan pitää olla mukana ja silloin ilmoitetaan porukassa olevien henkilöiden määrä. Porukka ei siis voi valehdella, että heitä on neljä, vaikka oikeasti olisikin kolme. Jos jonoa muodostaessa huomaamme, että jotkut ovat huijanneet ja jokainen porukasta ottanut esim. yhden lapun (ja meillä on siihen systeemi, uskokaa) niin voimme hettää nämä ihmiset jonon perälle huijauksesta :/

Ja ryntäyksessäkin kävi niin, että jos kaveri tuli ryntäyksen jälkeen, joutui hän perille. :/

Ja henkilölle, joka kysyi tupakoinnista:

Passiivinen tupakointi ei ole mukavaa, mutta tupakointi on kaduilla ja julkisilla paikoilla sallittua, joten me emme voi siihen puuttua tai sitä jonotussäännöissä kieltää. Paras tapa on vain ystävällisesti kysyä häiristsevältä tupakoitsijalta josko hän siirtyisi hieman sivummalle..

Ja pyrimme myös estämään lippujen kauppauksen. Siinä ei ole edes oikeastaan aikaa kauppaukseen.

Jatkakaa ~

Anonyymi kirjoitti...

''Älkää poratko, jos ette pääse jonottamaan ns. "ystävienne" kanssa, jotka tunnette Lafista, ja ainoa asia mitä tiedätte, on toisen nicci.''

Tuolle viestille suutuin oikeasti.

Mitä jos on juuri vaikka 6. hengen ystävä porukka jokna kanssa menee keikalle. 3 saa huonon paikan ja 3 saa hyvän paikan. Keikan jälkeen ne 3 jotka ovat saaneet hyvät paikat, selittävät kuinka kivaa siellä eturivissä oli, niin siinä tulee pakostakin mustasukkaiseksi kavereille.

JA itse kyllä inhoan tuota sääntöä. Tuo 3 tuntia ei toiminut, sillä se on niin lyhyt aika, jonka kaikki voivat jonottaa. Eli eikös olisi parempi, jos olisi vapaata jonotusta vaikkapa 6-10 tuntia ennen keikkaa? silloin ne, jotka välttämättä haluavat eteen, todennäköisesti sinne pääsisivät.

Mutta ayabiessa näkee, toimiiko tuo. Itselläni käy kumminkin huono tuuri, ja olen siellä sitten perällä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on oikeastaan hyvä idea.
Arvonta on reilua, ja tärkeintähän on se ayabien musa ja keikka, eikä se paikka siellä :D
Itse en kyllä näe sieltä takaa (huono näkö, ja silmälaseja en saa keikkaan mennessä ;__;), mutta kyllä tuo paremmalta kuulostaa, kuin se, että rynnätään jonoon ja tallotaan siinä samassa 10 tyyppiä.
Että siis, kiitos Jamelaisille! <3

Anonyymi kirjoitti...

Iso käsi JaMElle! Olen positiivisella mielellä tämän systeemin suhteen, toivon todella että tämä toimii. Voisivat jotkut ihmiset tosiaankin lopettaa tuon valittamisen ja alkaa elämään asian kanssa. Minulle tärkeintä on aina nähdä itse bändi, kyllä sen bändin näkee sieltä takarivistäkin (vaikka olenkin lyhyt). Minulla, kuten joillakin muillakin, kävi mielessä että jonotusnumerot laitettaisiin jo Tiketiltä ostettuihin loppuihin. Mutta jos näin tapahtuu, ehdottamasti näihinkin arvotut numerot! Kyllä me kaikki tiedämme mitä tapahtuu, jos ensimmäisenä keikkalippua jonottava saa ekan paikan myös keikan jonossa. Ryntäys. Ja minusta se ei olisi oikeudenmukaista, kaikki eivät nimittäin asu Helsingissä tai edes sellaisella kaupungissa missä on Tiketin toimipiste. Ja netin ja puhelimen kautta on melko mahdotonta saada yleensä mitään lippua saati sitten lippua, jossa olisi yksinumeroinen tai edes kaksinumeroinen jonotusnumero. Ja uskokaa tai älkää - myös meillä jotka asuvat Pohjois-Suomessa, on oikeus keikoille! Olisi hyvin epäoikeudenmukaista, jos hyvän jonotuslipun saisi vain kirjaimellisesti jonottamalla monta päivää Helsingin Tiketin edessä.

Ja kysyttävää: Pitääkö Kampin edessä olla tasan 14:30, jotta saa jonotuslipun? Ajattelin vain, että jos paikalle on tulossa paljonkin porukkaa, tungos on melkoinen. Joten mistä voi päätellä kuka on tullut paikalla 14:30 vai 14:40? Lippujen antamisessakin kestää varmaan aikansa, jos paikalle on tulossa paljon ihmisiä. Tai jos on tullut paikalle 14:30 ja joutuu suuren jonon perälle eikä ehdi puolessa tunnissa saada omaa jonotuslippuaan? Siis vaikka olisikin ollut paikalla oikeaan aikaan?

karaiju kirjoitti...

"Ja kysyttävää: Pitääkö Kampin edessä olla tasan 14:30, jotta saa jonotuslipun? "

Ei pidä olla tasan 14:30, mutta suositeltavaa. Jaamme kaikille jonotusnumerot, jotka saapuvat paikalle ennen kolmea. Jaamme ne vaikka myöhästyisimme aikataulusta (eli numeroiden jakamisessa kestäisi kauemmin ja kello olisi yli kolme).

Kuitenkin kolmen jälkeen saapuneet eivät edes pääse siihen jonoon, josta jataan jonotusnumeroita. Itse vahdin jonon edustalla enkä päästä enää ketään jonoon kun kello lyö 15:00.

Sieltä sitten kaikki siirtyy pikkuhiljaa Tavastialle ja menee keskenään omille paikoilleen. Voi esimerkiksi kysellä, mitkä numerot muilla ihmisillä on. Jamelaiset valvovat tätä tapahtumaa ja selvittävät mahdolliset riidat, kiistat yms ja sitten kun jonotuslipun omaavien jono on järjestelty, siirtyvät siihen mennessä saapuneet, ilman jonotusnumeroa olevat ihmiset jonon perälle.

Toivottavasti selventää ^^

Katja kirjoitti...

Musta tää on ihan järkevä systeemi. Mä aluks kun luin tätä, pidin tätä ihan hölmönä, mutta kun luin näitä kommentteja, niin oma mielipidekin ehti vähän muuttua. :3

Itse olen lyhyt ja on ollu vähän keikoilla ongelmaa sen takia ja olenkin tehnyt yhden pienen päätöksen koskien keikkoja.
Ja omalla tuurilla kuitenkin saan semmosen numeron mikä on kaukana ovesta, mutta sille ei sitten voi mitään.

Ayabieen en ole tulossa muuta kun ehkä kavereita moikkaamaan, jos siellä niitä edes on. En ole vielä varma. 8DD

Mutta täällä ei ole vastattu kaikkiin kysymyksiin. Luin kaikki kommentit.
Kysyttiin, että entäs jos puoli tuntia ei riitä siihen, että kaikki ajoissa tulleet saavat numeron? Miten se sitten menee?

Jees, on tämä todellakin paljon parempi kuin se ryntäys.
Parhainta olisi kuitenkin se, että saisi tulla jonottamaan vasta keikkapäivänä klo: 6.00 esimerkiksi.
Mutta kun siihen ei voida palata, niin näin on ihan hyvä.

Kiitos JaMe kun näette vaivaa yhteisen hyvän vuoksi. (:

Katja kirjoitti...

Oho, vastaus ehtikin tulla jo tuohon, kiitoksia. :D

Anonyymi kirjoitti...

Yksi juttu.

Joillain voi olla jonotuslappua hakiessa paikalla kavereita, jotka eivät ole keikalle tulossa, vaan ennemmin jonotusseuraksi (jolloin jonotusseuran voi korvata joku myöhemmin tuleva kaveri, joka tulee itse keikallekin). Myös ulkopuoliset saattavat hakea lappuja muuten vaan (vaikka sitten kaupatakseen eteenpäin), joten lappua hakiessa tyyppien tulisi esittää keikkalippunsa? Vai menisikö tämä liian vaikeaksi?

karaiju kirjoitti...

"Joillain voi olla jonotuslappua hakiessa paikalla kavereita, jotka eivät ole keikalle tulossa, vaan ennemmin jonotusseuraksi (jolloin jonotusseuran voi korvata joku myöhemmin tuleva kaveri, joka tulee itse keikallekin). Myös ulkopuoliset saattavat hakea lappuja muuten vaan (vaikka sitten kaupatakseen eteenpäin), joten lappua hakiessa tyyppien tulisi esittää keikkalippunsa? Vai menisikö tämä liian vaikeaksi?"

Periaatteessa lippuja on vaikea kaupata, koska aiomme valvoa joukkoa, jotka ovat lippunsa saaneet (Kukaan ei oikein voi yrittää huudella "lippu nro 3 myytävänä" huomaamattamme). Ja ei se meitä haittaa jos joku ei halua jonottaa yksin, vaan ottaa yhden kaverinsa jonotusseuraksi. Silloin vain pitää ottaa kahdelle se jonotusnumero. Mutta kukaan ei saa tämän kaverin tilalle tulla myöhemmin.

Lippujen näyttäminen on hyvä idea ja harkitsemme sitä. Aiomme toimia niin JOS paikalla ei ole paljoa ihmisiä. Yritämme pysyä aikataulussa ja jos paikalla on monta ihmistä, pidentäisi lippujen näyttäminen todella paljon jonotusnumeroiden jakamisaikaa..

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin hyvä! Toivottavasti toimii ja että jatketaan myös Miyavissa ja mahd. muissakin varsinkin isoissa tapahtumissa. Paskempi homma sitten säkänsä kanssa, mutta turvallisempaa tämä on uin viemä mikään muu aikaisemmin kokeiltu. :)

Ja loppujenlopuksi sillä ei ole mitään merkitystä missä jonottaa, ihan yhtä hyvät mahdollisuudet on päästä eteen tai hyville paikoille ensimmäisiin riveihin. Olimme the GazettEa jonottamassa viimeisellä seinällä ja silti pääsimme 3-5 ensimmäisen rivin paikkeille. Ihmiset hajaantuu ja sekoittuu kuitenkin vielä hyvin paljon sisälle päästyä...

Ja sitäpaitsi, kuka on menossa keikalle kaveriaan katsomaan? En minä ainakaan, vaan sitä artistia tai bändiä. :) Ja jos kavereitten kanssa ei pysty/pääse jonottamaan, niin siinähän ehtii tutustua uusiin naamoihin!

Anonyymi kirjoitti...

yay! toivon että tää toimii, Super Hyper kiitos ja haluas Jamelaisille että jaksatte kestää meitä faneja ja ylipäänsä järjestätte keikkoja, muuten pitäs mennä jonnekkin Saksaan tai muualle Eurooppaan keikoille, keiden jonotuksista olen kuullut yhtä sun toista sekä todella agressiivista meininkiä että oikeastaan paljon parempaakin/järkevämpääkin käytöstä kuin suomalaisilta faneilta. joten mega kiitos työstänne!

tultiin muuten Girugameshin keikalle 30 minsaa ovien avauksen jälkeen ja päätettiin suosiollla MENNÄ TAAKSE, ja mitäs, sieltä näki TODELLA HYVIN KAKKI, äänikin kuului paremmin ja se että oli tilaa liikkua ja hengittää viileätä ilmaa oli paras keikka kokemus tähän asti oikeasti! Eikös me emnnä keikalle vaan nauttimaan musasta ja hyvästä seurasta Mihin se on kadonnut!? O__o? olen suurin piirtein aina ollut/ yrittänyt mennä jonnekkin eteen mm. Dirujen keikalla multa meni ekat 20 minsaa keikasta ihan ohi kun piti keskittyä pysymään tasapainossa ja elossa hengittäen. heh se ei ollut yhtään kivaa joten siirryttiin taakse ja parempi oli oikeasti.

Toivotaan että tää toimii, sano valittajat mitä tahansa tästä odotan innolla että käytätte (kun ja jos tää toimii) tätä menetelmää myös Myvin tulevilla suomenkeikoilla!! ja mikä ettei kaikilla keikoilla tästä eteenpäin. Kiitos vielä kerran! nähdään numerojonossa =)

Anonyymi kirjoitti...

olen seurannut tätä keskustelua ja lukenut kaikki kommentit, muta pikkuhiljaa alkaa jo keittämään nämä yhyy viilviil angst kommentit...
Kaikki ketkä itkevät ja valittavat täällä tästä ;
Katsokaa nyt jo jumalauta peiliin. Kenenköhän takia tätä jonotusta piti muuttaa kun rynnitte autotien yli välittämästä muusta kuin itsestänne (en tietenkään tarkoita aivan kaikkia mutta what ever) ?
TEIDÄN !
Kenen takia muutosta yritetään koko ajan viedä parempaan suuntaan, että kenellekkään ei kävisi keikalla mitään?
TEIDÄN !
joten lopettakaa jo helvetti soikoon valittamasta, itse te kaikki tämän asian tähän tilanteeseen veitte.
Sitäpaitsi tässä alkaa tuntumaan että koko idea, miksi ollaan menossa tavastialle on unohtumassa ;;
ITSE BÄNDI.
Olisitte nyt edes tyytyväisiä että he yleensäkkään viitsivät tänne kaukaiseen suomeen tulla. Sitäapaitsi vielä, että minkäköhän takia jotain tiettyä bändiä kuunnellaan ? ;;
MUSIIKIN.
Alkaa jo tuntuman että keikoille tungetaan sen takia että se Aoi sattuu nyt olemaan T0Z1 1HQ J4 K4W411 !1111! Tuntuu ihmisiltä unohtuvan koko musiikki tässä asiassa, kun vaan halutaan päästä koskettelemaan vaikka nyt sitä aiota. Niinkuin joku jo hyvin totesikin, vaikka olisit siinä aoin edessä ja koskettelisit sitä, et pääse sen kanssa naimisiin (hajosin itsekin tuolle, mutta asiaa se on 8---D ) Eli minulla alkaa jo pikkuhiljaa keittämään se että jotkut (eivät tietenkään kaikki) tunkevat sen aoin tai yumehiton söpöyden takia keikalle, vaikkeivät ole kuulleet kun yhden kappaleen kyseiseltä bändiltä. tuntekoot piston sydämessään ketkä näin tekevät.

Siihenkin haluisin puuttua, että ne ketkä tulevat ihan tulemisen ilosta keikalle, ja saavat vaikka sen numeron 1, eivät varmasti ole hinkumassa sinne aivan eteen, vaan tyytyvät vaikka menemään sinne parvelle tms.

Ja tuo lipun näyttäminen kun menee hakemaan jonotusnumeroa, on todella hyvä idea. Toivottavasti se voitaisiin toteuttaa.

Ja suuri kiitos vielä jamelaisille, kun yritätte parhaanne mukaan viedä tätä jonotus juttua eteenpäin. 8) !

Rime kirjoitti...

Ironista, että kuuntelen tässä samalla Ayabieta, eikö?

Eli, olen kyllä tulossa keikalle, ja tässä vähän olin ensin silleen että mitäs hepokattia tämä tämmöinen on, mutta viestin luettuani vakuutuis siitä että ohmygod, tämähän on HYVÄ idea. En henkkoht ole koskaan, siis ikinä koskaan ollut missään keikalla, en MISSÄÄN, eli en voi sanoa mitään mistään omalla kokemuksella, mutta sen sanon että KÄYTTÄKÄÄS JÄRKEÄNNE.

Tämä on tullut moensti täällä mutta siis IHAN OIKEASTI, lainatakseni yhtä kouluni opettajaa. Alkuperäinen jonotus on jo maalaisjärjellä ajateltuna täysin tolloa puuhaa. Ajatelkaa KANSSAIHMISIÄ, herraisä sentään, ei pelkästään omaa napaa. Ja ryntäys? Vielä idioottimaisempaa, kiva siinä sitten tosiaan kun yksi jos toinenkin kuolee pelkästään yhden keikan takia. VARSINKIN itse bändin kannalta. Toisilla ihmisillä on tunteetkin, miettikääs sitä.

Eli, tämä on ehdottomasti hyvä. Olen myös numeroitujen lippujen kannalla, jokseenkin, mutta tämä on silti anakin toistaiseksi parempi kuin se. :) Elih, jos viitsitte ajatella maalaisjärjellä, rakkahat ihmiset <3

...no, scrap that. Useimmathan teistä taitaa olla kaupunkilaisia. No voihan. Ei sitten mitään.

Anonyymi kirjoitti...

PRÖÖTPRÖÖT VIHAAN JÄRJESTELMÄÄ!!! >:-(

Anonyymi kirjoitti...

arrgghh! >:((
en tykkää yhtään.... !!!en sit yhtään....

«Vanhin ‹Vanhempi   1 – 200 / 251   Uudempi› Uusin»