maanantai 24. marraskuuta 2008

LM.C: videokommentti ja raportti Japanista

LM.C saapuu ensimmäistä kertaa Eurooppaan ensi vuonna ja heidän taipaleensa yltää myös pohjoiseen kotimaahamme. Toivottavasti duo tuo mukanaan Suomeen vallitsevan lavakarismansa ja viihdyttävät esiintymistaitonsa ja rokkaa täällä yhtä hyvin kuin Japanissa.

Ohessa miniraportti LM.C:n oneman konsertista Japanissa ja videoviesti eurooppalaisille faneille!

LM.C - BIG CAT, Osaka, Japani 17.8.2007

Osakan BIG CAT keikkapaikan siäänkäynti oli keskustassa sijaitsevan pienen ostoskeskuksen sisätiloissa. Ostoskeskus oli täynnä konserttiin tulijoita ja suurin osa heistä oli pukeutunut cosplay-asuihin. Näytti siltä että satoja mayoja ja Aijeja olisi odottanut hississä, rupatellut ihmisille tai jonottanut portailla.

Jono sisäänkäynnille oli järjettömän pitkä ja kesti hetken löytää oma paikkansa jonosta kaikkien LM.C-kopioiden seasta. Japanilaiseen tyyliin keikalle mentiin lipunnumeron mukaan ja portaissa mutkiteltu jono oli järjestäytynyt itsekseen numeroid mukaisesti. Kellon näyttäessä puoli kuusi päästettiin ihmiset kymmenen hengen ryppäissä sisälle. Sisällä ihmiset ryntäilivät ympäriinsä jättäen laukkujaan tallelokeroihin ja juosten sitten saliin.

Sain ystävieni kanssa paikan salin keskiosasta, mutta valojen sammuessa takana olevat ihmiset työnsivät niin paljon että lensimme lähes kymmenen riviä edemmäs. Musiikkitapahtumissa vallitsee järjestys yleisön seassa ja jokaisella katsojalla on metrin hajurako muihin, mutta oneman keikoilla Japanissa jokainen on tullut katsomaan samaa bändiä ja jokainen haluaa nähdä heidät mahdollisimman läheltä.

Salin täytyttyä yli tuhannella ihmisellä syttyivät välkkyvät valot lavalle ja LM.C:n supportjäsenet ja itse duo astelivat yksi kerrallaan lavalle No.9:n tahtiin.

Mustiin haalareihin sonnustautuneet maya ja Aiji saapuivat lavalle ja konsertti alkoi. mayan esiintymistyyli oli ensimmäinen mihin kiinnitti huomiota, sillä mies on energinen lavalla ja näyttää puhkuvan intoa vaikka hän vain seisoisi paikallaan. Aiji teki omalla puolellaan sen mitä osaa parhaiten, soitti kitaraansa tunteella ja villitsi yleisöä aika-ajoin nikkaamalla silmää ja huutamalla yleisön mukana. Support basisti HIRO hyppi ja huusi kappaleiden aikana, rumpali DEATH-O irvisteli ja näytti tanssivan rumpujensa takana, JayKay soitti rauhallisesti koskettimiaan, mutta innostui aika ajoin hyppimään muiden mukana ja "esiintyjä" DENKI-MAN oli aivan omaa luokkaansa. Miehen tehtävä on yksinkertaisesti opastaa yleisöä taputtamaan tai tekemään musiikkiin sopivia liikkeitä ja joskus hän vain innostui riehumaan musiikin lumoissa omalla korokkeellaan.

LM.C tanssitti ja laulatti yleisöä svengaavilla kappaleilla. Alkuillasta kuultiin mm. LITTLE FAT MAN BOY, FUNNY PHANTOM, MR.CENTURY, Metally, BOOST+BUSTERz ja OH MY JULIET. FUNNY PHANTOMin aikana yleisön tehtävänä oli huutaa "whoo-o" oikeissa kohdissa ja yleisö nauroi bändin mukana. OH MY JULIETin aikana kaikki lauloivat kappaleen "Say-yay-yay-yay" ja "Say-go-go-go" lallatukset lavalla olevan taustajoukon mukana.

Näiden jälkeen rauhoituttiin mm. ~Sora~:n ja Yellow Beauty:n aikana. ~Sora~ sai yleisön vain kuuntelemaan mayan laulantaa ja Yellow Beautyssa ihmiset heiluttelivat käsiään puolelta toiselle musiikin tahtiin.

Muutaman kappaleen jälkeen jäsenet ottivat mukavan asennon mayan välispiikkien ajaksi. Ja joskus ne kestivät lukuisia minuutteja. Yleisö nauroi hilpeänä mayan ja muiden jäsenten esittämille vitseille heidän kertoessaan kommelluksistaan bändin kanssa, mutta japania osaamattomalle välispiikit kävivät hieman tylsiksi. Toivottavasti bändi ei hylkää välispiikkejään tullessaan Europpaan, vaan uskaltaa pitää ne englanniksi!

Keikka loppu läheni ja ihmiset saatiin riehumaan Crazy A Go Go:n aikana. Glitter Loud Box:lla ilmestynyt instrumentaalinen kappale kestää alle minuutin, mutta yllätyksekseni keikalla sitä käytettiin "riehumiskappaleena". Kappale venyi lähes kolmeminuuttiseksi ja sen aikana yleisö vain moshasi ja bändin jäsenet riehuivat lavalla.

Viime hetkillä soitettiin bändin hittibiisi ROCK THE LM.C ja BOOST+BUSTERz ja lopuksi bändi kiitti yleisöä heitellen suuren määrän tikkareita ja karkkia ja kielisoittajat heittivät yleisöön plektransa ja rumpali rumpukapulansa.

Ilta oli ohi ja ihmiset valuivat ulos salista hymyillen. LM.C on energinen kokoonpano, jonka musiikki sopii parhaiten "bilettämiseen" fanien kanssa konsertissa. Jokainen ihminen lavalla otti jokaisen ihmisen yleisössä huomioon ja jokainen yksityiskohta lavalla ihmisistä lavasteisiin edusti LM.C:n ominaista tyyliä täydellisesti. Keikasta jäi hyvä ja iloinen mieli ja odotan innolla näkeväni mitä uutta bändi voi antaa yleisölleen suomalaiselle yleisölleen!

- karaiju / Katrin

LM.C:llä on muutava sana sanottavana eurooppalaisille faneilleen heidän odottaessa bändin saapumista mantereellemme:Ei kommentteja: