sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Jonotuksen kehittäminen

JaME Suomen tiimiläiset ovat vastaanottaneet monenlaista palautetta keikkajonotuksen toimivuudesta. Kolmeen tuntiin lyhennetty aika valitettavasti kärjensi jononmuodostuksen ryntäystyyppiseksi, johon osallistuvien turvallisuudesta olemme olleet huolissamme. Hankalaa asiaa on pohdittu monelta kantilta ratkaisua löytämättä, jonka vuoksi annammekin teille suoran mahdollisuuden vaikuttaa. Kerro jonotukseen liittyvä kehitysideasi joko vastaamalla tähän postaukseen tai lähettämällä se yksityisesti palautelomakkeemme kautta.

Pidäthän kuitenkin muutaman faktan mielessäsi:

- Jonotusaika on kolme tuntia eikä sitä näillä näkymin voi pidentää. Syynä on suurten massojen paikalla roikkumisen aiheuttama häiriö.

- Lippujen numerointi hidastaisi sisäänpääsyä huomattavasti. Jonotuksen erityisjärjestelyt eivät voi pidentää tai muutoin haitata Tavastian henkilökunnan työpäivää.

Kiitämme kaikkia ongelman pohtimiseen aikaansa käyttäviä - toivon mukaan voimme tulevaisuudessa nauttia keikoista huolettomin mielin.

180 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...
Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.
Nimetön kirjoitti...

jos sen jonon muodostaa johki muualle ja siellä saa sit jonottaa hieman kauemmin ja sieltä sit kaikki kauniissa jonossa kipittää tavastian eteen kolme tuntia ennen ovien aukasua :::::D

Nimetön kirjoitti...

Jotkut viralliset jonotusnumerot? JaMEn puolesta siis.

Häiritsimmekö me oikeasti niin paljon, että jonottaminen piti kieltää?

Nimetön kirjoitti...

Toivon ainakin, ettei oteta käyttöön lippujen numeroiden mukaan jonotusta. Se loppujen lopuksi ei toimisi, ja tulisi vihaisia faneja (ja lippuja tultaisiin jonottamaan vielä pidempään kun nykyään).
Toisaalta jonottaminen jossain muualla tai ryntäys joka nähtiin mm. an cafeen keikalle ei myöskään oikeen toimi.

Minusta tuo kolme tuntia on hyvä aika, siihen vaan joku systeemi kehittää. Mutta mikä, niin siihen on vaikea vastata. Mikään arpomis tapakaan ei toimisi, koska se ei kumminkaan olisi ns. reilua.

Täytyy myöntää, että tämän olion pää on aivan tyhjä ehdotuksista.

Nimetön kirjoitti...

Nimilistat ym. jonottajien numerointi on typerää ja epäreilua. Esim. Gazetten keikalla oli "jono" puoliksi tyhjillään ja paikan "omistaja" tuli koko päivän jossain luuhattuaan jonottamaan vasta vähän ennen ovien aukaisua. Ymmärrettävää on tietysti vessa- ja ruokailukäynnit, mutta jos jonoon menee kaksi viikkoa ennen keikkaa, se tarkoittaa sitä että siellä on silloin valmis jonottamaan sen kaksi viikkoa. PISTE.

Nimetön kirjoitti...

Ja siis joo, jonotus ei ole enää sallittua kuin 3h, mutta pointti varmaan tuli selväksi.

Nimetön kirjoitti...

Keikat pois Tavastialta. Siellä on ihan kamala henkilökunta.

Nimetön kirjoitti...

an cafen jonotus-juoksu oli hullu. + että suurin osa pakkautui siihen ensimmäisten paikalle isoksi ryppääksi ja ne ketkä olivat suosiolla muodostaneet sen JONON, joutuivat peruuttamaan. epäreilua? kyllä.

sinulle kuka ihmettelit häiriötä; jos se jono valtaa koko tien (=joutuu väistelemään tiellä lojuvia teinejä), gazessa kuunneltiin musiikkia mankalla... ja et ole tainnut nähdä sitä katua jonotuksen jäljiltä? tuhottomasti roskaa, en tajua miten ne tyypit saavat sitä aikaan vain kolmenkin tunnin jonottamisella... sitä en tiedä miten tuon voisi korjata, mutta mielestäni se jotain toimia vaatisi.

ja keikkoja ei pois tavastialta. mukava paikka ja ainakin mua kohtaan mukava henkilökunta. yksi syy siihen miksi saattavat vaikuttaa v-mäisiltä on se, että he saavat sanoa ohjeet 10 kertaa, eikä siltikään tunnu menevän jakeluun.

Nimetön kirjoitti...

Keikkojen ikärajat ylös, ei muu auta... Sitä rynnimistä tapahtuu jokatapauksessa, jos ei Tavastian läheisyydessä, niin sitten jossain muualla lähistöllä. Mahdollisista järjestelyistä riippuen... Keikkakansan päähän pitäisi saada järkeä... Älkää VITTU RYNNIKÖ!! Siellä tulee vaan ruumiita kun sadat ernut rynnii toisiaan päin ja poljetaan pienemmät maahan! Jos jotenkin pitäisi tätä nykyistä järjestelyä kehittää niin vastaikkaiselle kadulle kertyneet voisi vaan kävellä RAUHASSA ja REIPPAASTI kadun yli, EI rynnien tai juosten. Koittakee ihmiset ymmärtää edes vähän. Rynnimällä ja murjomalla toisia jalkoihin pilataan vaan ihmisten keikkafiilis... Tai sitten järjestää joku pieni tilaisuus ennen jonotusaikaa jossain Helsingin puistossa tai muuten vaan tilavalla alueella, jossa jaettaisiin JaME:n puolesta jotkut jonotusnumerot jostain laatikosta nostamalla, ei varmaan toimis niin hyvin talvisin tai huonolla säällä... Melko vaikeeta keksiä mitään mikä ei aiheuttais sitä massaryntäystä...

Nimetön kirjoitti...

Huoh, kyse ei ole mistään muusta kuin siitä, että lapset itse oppisi käyttäytymään. Jrok piireissä tuntuu vain olevan fanitus sitä laatua, että lietsotaan tuota ylenpalttista ylifanitusta ja tämmöset jonotuksetkin menee sitten hysteerimäisiksi.

Kun ei osata niin ei osata. Hävettää moinen.

Jonotusta puolustellaan sosiaalisoitumisella yms. yhdessä ololla, vaikka rohkenisin väittää jonotuksen syynä olevan puhtaasti oman edun tavoittelu.

Ja sitten ei edes nähdä jonotuksen tuomia haittoja. Voi huoh.

Nimetön kirjoitti...

ainakin gazetessa roskia ei hirmusesti näkynyt, kun muutama likka kiersi jonoa jätesäkin kanssa.
o/

ja rynnimistähän ei ollut silloin, kun sai alkaa jonottaa samana päivänä ko keikka oli, eli 12 yöllä. tosin tietysti se nyt niitä kauppoja varmaan häiritsi etcetc, mutta kyllä porukka aika sulavasti siitä ernujen välistä niihin kauppoihin meni ja ihmetteli vielä, että 'voi voi, mihinkäs nämä kaikki nyt jonottaa?'
eikä kukaan (itse en ainakaan nähnyt diruissa) niiden kauppojen ovien edessä istunut, aika harvassa porukka oli.

ja roskaamisenhan saa kuriin kun joku vapaaehtoinen (no hitto, vaikka minä itse) lähtee jätesäkin kanssa jonon ympäri.

Nimetön kirjoitti...

Mun mielestä vanha KUNNON jonottaminen saisi tulla takaisin. Mikä onkaan ihanampaa kun nukkua kadulla makuupussissa tietäen että esim. rakas Ruki on tuolla jossain, aivan lähellä? <3

No joo.. Ketä kiinnostaa nähdä hypotermisia ja aliravittuja ernuja jotka pyörtyilee toinen toisensa jälkeen Reitan jalkojen juureen? Ei ketään sanon minä.

Mun mielestä jotenki sillee ois hyvä et ihan niinku an cafen yms keikoilla, jonottaminen sallittu pari tuntii ennen ovia, ja et ihmiset ... "lössiintyy" sinne toiselle puolelle tietä. Sit joku henkilökunnan jäsen vaikka siirtää kymmenen ihmistä kerrallaan oville, ja easettaa heidät SIISTIIN jonoon. eww?

Nimetön kirjoitti...

Oon kyl itekin sitä mieltä, et toi nykyinen käytäntö vähän paranneltuna on hyvä. Esim. et porukka tulee sinne tien toiselle puolelle vähän ennen sallittua jonotusaikaa (liian aikaisin tulevat häädetään tms?), ja sitten JaMElaiset ohjaavat tyyppejä pienissä porukoissa sinne oikeaan jonoon. Et jokainen saa sen paikan, missä olikin siinä jonon jonossa (:DD), jos ei oo tyytyväinen niin vaihtaa vaik jonkun kaa. Ja myöhemmin tulevat saavat sitten sen, mihin pääsevät.

Nimetön kirjoitti...

Nykyinen käytäntö olisi paranneltuna todella hyvä, niinkuin joku tuossa jo mainitsikin.
Tässä nykyisessä jonotussysteemissä minä tykkään siitä, että ne, ketkä tulevat kauempaakin kuin pääkaupunkiseudulta, voivat päästä hyvillekkin paikoille !

Mutta joo... jos JaME:set ohjais nuo porukat pienis osis oville jonoon, ni luulis kyllä että se toimis.

Nimetön kirjoitti...

Kampin puoleiselle kävelytien ja autotien välille voisi vetää jotain narua, mikä tarkoittaisi sitä, ettei sitä ylitetä/aliteta tms. vaan tämä jono kävelisi rauhallisesti JaMEelaisten valvomana tien yli.

Siinä voisi olla järkeä ja näille suomalaisille pikkuernuille voisi takoa sen päähänsä, ettei tarvitse rynnäköidä.

Eturivi ei ole se tärkein. Vaan se, että edes pääsee keikalle!
Tärkeintä on, että jokaisella jonottajalla on hyvä keikkafiilis jonotuksen ohella.

Olen sanonut kaiken sanottavani ja olen halukas myös toimimaan JaMElaisten kanssa yhteistyössä, jotta tämä onnistuisi paremmin!
Minut siis löytää irc-galleriasta nimimerkillä Hopsuh

~Kiitoksia.

Nimetön kirjoitti...

Jonotusjärjestelyt ovat mielestäni kohdallaan - kaikki vika on niissä jonottajissa... Kaikkein tärkeintä olisi saada hyvä käytös taottua ihmisten päähän jollain konstilla, ei tuon jonotuksen eteen paljon mitään parannuksia voi tehdä itse järjestelyjen puolesta.

Joku täällä ehdottikin narun vetämistä tien reunaan, se voisi olla ihan hyvä juttu. Jotain konkreettista näyttämään rajoja ernuille, ellei vain sanallinen viesti tehoa.

Mielestäni ihan ensimmäiseksi olisi hyvä tehdä virallinen, vetoava, JaMEn kannan jonotukäytökseen kertova teksti jonottajien luettavaksi. Sen voisi lisätä vaikkapa kaikkien keikkainfojen yhteyteen. Pitäisi saada porukka tajuamaan, että heidän OLETETAAN käyttäytyvän niin kuin järkevät ihmiset, ei kuin jokin sonnilauma.

Mitä ikinä asialle tehdäänkään, toivon, ettei päätöksellä saateta faneja eriarvoiseen asemaan ja että jonotusaika pidetään tuossa kolmessa tunnissa.

As a summary: minusta tärkeintä olisi yrittää vaikuttaa asenteisiin ja sitä kautta käytökseen. Uudet säännöt/toimintatavat tuntuvat vain kärjistävän tilannetta, joskin mahdolliset rangaistuksetkin voisivat mielestäni tulla kysymykseen.

Nimetön kirjoitti...

Ei tämä nykyinen systeemi ainakaan toimi; valtava massa vaan toisella puolella tietä! Haitannee aivan yhtä paljon ja sitten se ryntäys... joku vielä jää auton alle! Pitkä jonotus takaisin ja kunnon siivous/valvonta. Tiedä sitten kuka valvoo, mutta kaikkeenhan nykyään on kameravalvontaa; pärstä muistiin ja kielto keikoille, ellei omien roskien siivous onnistu suosiolla. Tavastian sijainti on ongelmallinen, mutta onhan siellä keikkoja ollut vuosikymmeniä, ei j-rock fanit varmasti ole pahimmasta päästä!

Nimetön kirjoitti...

mun mielestä nykyinen konsti on hyvä, mutta se ryntäys ei kyllä ole. 3 tuntia on hyvä aika mutta siihen ryntäykseen on tehtävä muutos, se kusee ja pahasti

Nimetön kirjoitti...

juu se yön yli jonottaminen olisi kaikkein parasta..! mutta ongelaman on se kun porukka kehittelee itse näitä ihmeellisiä ''jonotus listoja'' se ei ole reilua..!!! mutta sitten tämä nykyinen jontus juttu on aivan jostain kaukaa haettu touhu aivan jtn niin naurettavaa :''D se olisinkin kaikkein järkevitnä jtnk jos saisi mennä jonottamaan juurikin vasta KEIKKA PÄIVÄNÄ..!

Nimetön kirjoitti...

JrockSuomen keikoilla saa mennä jonottamaan klo 12:00 yöllä. Mielestäni tämä toimii parhaiten. Kauempaa tulevilla (ja todella lyhyillä ihmisillä!) on mahdollisuus päästä paremmille paikoille keikoilla.
Alle vuorokauden jonotus, ei mielestäni haittaa ketään, jonottajat eivät kuitenkaan saa asettua liikkeitten eteen tai tukkia kulkuväyliä.
Ja rehdit jonottamissäännöt, joita ei ole noudatettu harmi kyllä ennen: jonosta ei poistuta kouluun tms monen tunnin matkoille tai menettää paikkansa piste. Ja roskaajat saavat myös poistua jonosta. Itse olen tuota roskaamista seurannut ja ainakin aina oman porukka ja ympärillä olevat ihmiset ovat keränneet roskansa aina yhteen jätesäkkiin. En sitten tiedä mitä taliaivoja siellä jonon toisissa osissa on.

Nimetön kirjoitti...

Ihmiset ei selkeestikään ota huomioon että tuossa juuri sanottiin ettei jonotusaikaa voida pidentää kolmesta tunnista. Yön yli jonottaminen nyt on muutenkin ihan järjetöntä. Sitä paitsi, jos sitä toteltaisiin että vasta keikkapäivänä saisi mennä jonottamaan niin eikö silloin syntyisi aivan samanlaista ryntäystä yöllä klo 00:00? Gazessahan niin ei käynyt kun jonotuskieltoa rikottiin ja mentiin jo ennen kahtatoista.

Anu kirjoitti...

JrockSuomen keikoilla saa mennä jonottamaan klo 12:00 yöllä.
[-naps-]
Alle vuorokauden jonotus, ei mielestäni haittaa ketään, jonottajat eivät kuitenkaan saa asettua liikkeitten eteen tai tukkia kulkuväyliä.


Valitettavasti tuosta häiriöstä on tehty aikuisten oikeasti valituksia, joista on uutisoitu myös esim. Helsingin Sanomissa. Saattaa JrockSuomenkin mieli muuttua kunhan järjestävät 800+ hengen keikkoja - ymmärrän pointin, mutta näiden tapahtumien jonotusta ei tältä erää voi verrata toisiina.

Mutta juu, jatkakaa~

Nimetön kirjoitti...

Ikärajat ylös ja rumat kakarat käytöskouluun.
Hävettää niin s*akelisti myöntää, että käy jrock-keikoilla, kun jonottaminen on tälläistä viidakkomeininkiä.

En oikeesti tiedä mitä sanoa. Mieluummin tyydyn katsomaan kotona live-dvd:tä.

Ja noihin haarukoilla pahoinpiteleviin venäläisiin pitäisi ennemmin saada joku kuri.

Nimetön kirjoitti...

Itse en enää jo jonotustapojen ja fanien huonokäytöksisyyden vuoksi viitsi käydä Suomessa keikoilla. Huonosti käyttäytyvät fanit kun vievät puolet keikan ilosta.

Japanissa olen käynyt keikoilla - niin suurilla kuin pienilläkin - useita kymmeniä kertoja, ja joka kerta olen todennut lippujen numeroinnin toimivaksi, niin paljon kuin sitä täällä tunnutaan kaihdettavan. Näin yleisö ainakin saadaan nopeasti sisälle - huomattavasti nopeammin kuin keikoilla, joilla Suomessa olen ollut, joskaan Suomen kohdalla tämä tuskin välttää kahakoita, kun vauhkoutuneet fanit yrittävät taistella tiensä eturiviin. Näin myös kauempana asuvat fanit olisivat samanarvoisessa asemassa, eikä hyville (/huonoille, miten kukin tahtoo ajatella) paikoille pääseminen ole kiinni siitä, milloin pääsee jonottamaan, oli sallittu jonotusaika sitten kolme tai kaksitoista tuntia.

Mutta kuten jo aiemmin on todettu, luultavasti kaikista suurin ongelma on siinä, etteivät ihmiset ymmärrä käytöstapoja eivätkä ota kanssaihmisiään huomioon. Keikasta voi nauttia ihan yhtä paljon, kenties enemmänkin hieman taaempanakin. Toki ymmärrän, että eturiviin, mahdollisimman lähelle bändiä on mukava päästä, mutta onko se tärkeintä? Elämä on julmaa, ja nallekarkit eivät aina mene tasan...

Nimetön kirjoitti...

Ei ikärajan nostaminen ole mikään ratkaisu kuten täällä ovat jotkut ehdottaneet. Ei käyttäytyminen katso ikää, ja useimmat jonossa riehujat ovat nimenomaan vanhempaa porukkaa.

Minusta jotkin aidat kadun sivuun estäisivät ainakin ihmismassan valumisen ja rykkiöitymisen.

Nimetön kirjoitti...

Kuten Shirikei sanoi, minustakaan ikärajan nostaminen ei ole ratkaisu. Vaikka tietysti se on niin, että nuoremmat jää jalkoihin kun isommat jyrää yli, mutta eikö ole aika epäreilua, että nuoremmat eivät pääsisi keikoille jonotuksen takia? (ja saatta olla että ne nuoremmat eivät ole niin innostuneita ryntäämään heti ensimmäisten joukkoon..) Ja myös minusta tuntuu että pinemmät eivät ole niitä jotka käyttäytyy huonosti.

Tuo 3h on minusta ihan hyvä aika, vaikka tietysti olisihan kiva jos saisi mennä jonottamaan 12 yöllä, ja en usko että tulisi ainakaan niin isoa ryntäystä, koska kovin moni ei välttämättä edes saisi mennä jonottamaan vielä silloin. Mutta muille kun pk-saudulla asuville olisi aika epäreilua jos olisi tuo 12 yöllä rajana.

Ja minun mielestä ei saisi lähteä jonosta ei saisi lähteä, ja palata siihen samalle paikalle. Jonossa pitäisi olla koko aika, paitsi tietenkin vessassa ja syömässä saisi käydä (mielellään niin että joku kaveri jäisi siihen), mutta se ei tosiaankaan ole reilua että ensin ryntää mahdollisimman eteen ja sitten onkin koko jonotusajan vaan jossain aivan muualla... (ja tämähän ei tietenkään koske vaan niitä jotka ryntäävät eteen, vaan ihan kaikkia)

Nimetön kirjoitti...

sinä joka olet ollut japanissa keikalla, voisitko kertoa mitä tuo lippujen numerointi käytännössä tarkoittaa... lipuissa on numerot ja niiden mukaan mennään sisälle?

ymmärtäisin jos lipuissa olisi numeroidut paikat (kuten esim. jäähallikeikoilla), mutta koska tavastialla ei tiettyjä paikkoja ole, kyllä silloin ihmisten pitäisi itse saada päättää milloin menevät jonoon/sisään (ihan periaatteesta, ei nyt ajatella näitä päättömästi käyttäytyviä teinejä, joille voisi opettaa asian jos toisenkin).

kolme tuntia on minusta sopiva aika jonotukseen. itse menen ovien avauduttua, mutta ne ketkä ovat valmiita menemään odottamaan sinne kolmeksi tunniksi, niin ehkä he silloin haluavat "paremmille" paikoille - minusta mikään lippu ei saisi sitä rajoittaa, kun ei kerta määrättyjä paikkoja ole.

Nimetön kirjoitti...

"mutta onhan siellä keikkoja ollut vuosikymmeniä, ei j-rock fanit varmasti ole pahimmasta päästä!"

jos eivät pahimpia, niin kyllä pahimmasta päästä, usko pois! etenkin nyt jonotuksesta puhuttaessa.

se on hyvä jos yöjonotukset eivät tule takaisin. se oli epäreilua niille, jotka eivät halunneet/päässeet sinne jonottamaan yön yli... koska tuollainen monen päivän jonotus ei mittaa faniutta/miten kovasti tahtoo bändin nähdä, se on vaan "aika" älytöntä.

3h-jonotus on ihan ok. sen ajan voi jo uhratakin, riippuen toki siitä miten kovasti haluaa yrittää päästä parhaille paikoille.

Nimetön kirjoitti...

Minusta toi kolme tuntia on hyvä. Mutta niin kuin jotkut ovat jo ehdottaneet niin olisi hyvä jos siihen tien ja jalkakäytävän väliin tehtäisi joku raja (narut tai viiva tai jotain...)
Se voisi auttaa. Ei jonotus numeroita...vaikka se olisi kyllä hyvä apu, mutta se ei vain ole oikein. Se olisi hyvä että vaikka joissain ryhmissä JaMEn väki ohjaisi meidät tien toiselle puolelle, niin että kukaan ei rynnisi ketään ja, että kukaan ei loukkaisi itseään. Se ryntäys An cafeen keikalla oli muuten huono idea...

Ja vaikka kuinka yritätte saada niitä sääntöjä ihmisten päähän niin siellä on aina joku joka ei välitä niistä...

Nimetön kirjoitti...

"- Tässä nykyisessä jonotussysteemissä minä tykkään siitä, että ne, ketkä tulevat kauempaakin kuin pääkaupunkiseudulta, voivat päästä hyvillekkin paikoille !

Mutta joo... jos JaME:set ohjais nuo porukat pienis osis oville jonoon, ni luulis kyllä että se toimis."

Samaa mieltä.

Nimetön kirjoitti...

"Mutta joo... jos JaME:set ohjais nuo porukat pienis osis oville jonoon, ni luulis kyllä että se toimis."

Niin ja sitten pari jonossa ja käsi kädessä. Joo ei kiitos. Tulee tarhameininki mieleen.

Ei tästä tule mitään.

Nimetön kirjoitti...

Ehdottomasti lippuihin tulevien jonotusnumeroiden kannalla. Japanissa homma luistaa erinomaisesti eikä monituhatpäisen lauman sisäänotto kestä kuin tunnin - puolitoista, jos sitäkään, joten luulisi Suomessakin 800 ihmisen sisäänoton toimivan jokseenkin samassa tahdissa - varsinkin, kun ihmisiä on älyttömästi vähemmän. Vapaaehtoisia noiden lippujen tarkastamiseen varmasti löytyisi, joten Tavastian henkilökuntaakaan ei parhaimmassa tapauksessa tarvitsisi vaivata.

Olen kuullut mainintoja jonotusnumeroiden epäreiluudesta. Minusta ne ovat kaikkea muuta kuin epäreiluja, sillä onko tämä nykyinenkään käytäntö nyt niin kovinkaan reilu ketään kohtaan? Jonotusnumeroiden käyttöönotto vähentäisi ryntäystä, eikä jonoon tarvitsisi tulla monia tunteja ennen keikan alkua.

Hommaa ei yksinkertaisesti saada toimimaan millään muulla tavalla, kuten ollaan nykyisestäkin käytännöstä huomattu. Hävettää noiden ryntääjien puolesta.

Nimetön kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Oon kyl itekin sitä mieltä, et toi nykyinen käytäntö vähän paranneltuna on hyvä. Esim. et porukka tulee sinne tien toiselle puolelle vähän ennen sallittua jonotusaikaa (liian aikaisin tulevat häädetään tms?), ja sitten JaMElaiset ohjaavat tyyppejä pienissä porukoissa sinne oikeaan jonoon. Et jokainen saa sen paikan, missä olikin siinä jonon jonossa (:DD), jos ei oo tyytyväinen niin vaihtaa vaik jonkun kaa. Ja myöhemmin tulevat saavat sitten sen, mihin pääsevät.

28. huhtikuuta 2008 8:38^


^^^
mä tykkään tosta : ))

Nimetön kirjoitti...

"Eturivi ei ole se tärkein. Vaan se, että edes pääsee keikalle!
Tärkeintä on, että jokaisella jonottajalla on hyvä keikkafiilis jonotuksen ohella."

Just tän mäkin halusin sanoa!

Oikeestaan tässähän ongelmana on ainoostaan se, että jostain syystä ihmisillä tuntuu kadonneen se todellisuudentaju koko touhusta. Ei varmastikaan ollut An cafen keikallakaan kaikki ensimmäiseksi pyrkineet mitään kyseisen bändin ykkösfaneja. Haluttiin vaan päästä keikalla eteen, ihan sama mikä bändi kyseessä.

Ihmiset pitäis saada ymmärtämään, että kyllähän te siellä ne esiintyjät näette kunhan vaan meette rakennukseen sisälle. Oon pahoillani, mutta ei esim. Ruki muista sua, vaikka kuinka edessä olisit. Vaikka sä koskisit sitä, niin se on vaan ihminen. :) Jonkun realistisuuden tason vois pitää mielessä.

Eli jos jokainen vähän ajattelis. Ok, oot menossa keikalle. Esimerkkinä nyt vaikka tuleva Miyavi.
Sitä miestä on menossa kattomaan aika mielettömän moni. Okei, sillä on niitä faneja, jotka kuollakseen haluu nähä Miyavin ja ne ihmiset pyrkii eturiviin ja niiden tilanteessa sen ymmärrän. MUTTA kun sille keikalle on menossa myös vaikka kuinka monta sellasta ihmistä, jolle Miyavi ei oo edes TOP10:nessä. Ne, joille Miyavi EI ole kaikki kaikessa, voivat ihan suosiolla sanoa että "okei. mä jään vähän kauemmas. en edes pyri eturiviin." Tää olis reilumpaa kaikkia kohtaan, sillä joka tapauksessa kaikki keikalle menevät pääsee näkemään Miyavin, vaikkeivät eturivissä olisikaan.

Vanhaan jonotukseen pitäisi mielestäni palata takaisin. Siinä tavassa kaikki menivät jonottamaan silloin kuin halusivat. Ykkösfanit halusivat varmistaa itselleen paikan eturivistä ja menivät jonottamaan päiviä aikaisemmin. Ne, jotka eivät halunneet uhrata itseään jonottamiselle vain nähdäkseen esiintyvän bändin mahdollisimman edestä, menivät jonottamaan silloin kuin heistä siltä tuntui.

Vanha järjestely oli paras. Kuitenkin jonottajien pitäisi ymmärtää juuri se, että ympäristöä ei saa roskata jne jne jne.

Henkilökohtaisesti olen tätä mieltä. ^^

Nimetön kirjoitti...

Eikö se sitten käy, että lipussa on numero, jonka mukaan asetutaan jonoon vähän ennen sisällepääsyä? Meneekö sisään ottamisessa sitten hirveän kauan, jos on esim. kaksi jonoa, parilliset ja parittomat, ja ripeään tahtiin ihmisiä päästetään sisälle? Keikalle tulijat osais varmasti ihan itse asettua sieviin jonoihin hieman ennen määrättyä aikaa, kun katsois vaan omasta lipusta mikä numero on ja kysyis edessä ja takana olevilta onko oikealla paikalla.

Jos Tavastian henkilökunnasta ois kaksi ihmistä päästämässä sisälle: yks jonoa kohti. Jos joku yrittää tulla väärässä kohtaa, niin sivuun vaan odottamaan, tai jos numero puuttuu välistä, niin ei aleta huutelee ketään. Ja jos joku ei halua mennä sisälle siinä jonossa vaan ihan ennen keikan alkua, niin tulkoot sit myöhemmin.

Mikäli ihmisiä ärsyttäisi se, että on sit tuurista kiinni minkä numeron saa, niin itepähän me jrock-fanit ollaan tää tilanne saatu aikaan ja toi nyt ainakin ois turvallista ja tietystä näkökulmasta katsoen reilua, ei enää mikään apinalauman rynnintä.

Nimetön kirjoitti...

"Vapaaehtoisia noiden lippujen tarkastamiseen varmasti löytyisi, joten Tavastian henkilökuntaakaan ei parhaimmassa tapauksessa tarvitsisi vaivata."

Ai joo, totta, eihän Tavastian henkilökunnan sitä välttämättä tarvis tehdä. JaME vain valvomaan.

Nimetön kirjoitti...

Miten se lippujen numerointi sitten menisi...
Tarkoitan, että "arpomalla"/kuka ehtii ensin varata saa parhaan, ihan satunnaisesti, vai samalla tavalla itse valitsemalla kuten paikanvaraus-systeemi esim. areena-tapahtumiin?
Jos numeroon ei itse pystyisi vaikuttamaan, niin tulisiko sieltä vierekkäiset numerot 2 lippua varatessa? Ettei itse ole jonossa toinen ja kaveri 182.

Alan ehkä kallistua ton puoleen, mutta se ei tule toimimaan sen paremmin kuin mikään muukaan, ellei ideaa kehitetä ihan loppuun asti ennen käyttöönottoa.

Nimetön kirjoitti...

Käyn keikoilla älyttömän harvoin. Juuri siitä syystä että tuo jonotus on ihan naurettavaa, ryntäyksestä puhumattakaan. Suurin osa keikkaväestä ei vain osaa käyttäytyä.

Ikärajan nostaminen olisi älyttömän hyvä juttu. Tietenkin on niitä nuoria jotka osaavat käyttäytyä, ja niitä vanhempia jotka eivät, mutta totuus on että suurella osalla teini-ikäisistä on käytöstavat pahasti hukassa.

Numerointi olisi toinen hyvä juttu. Tulisipahan joku järki hommaan. Se vanha älytön jonotushomma on naurettava. Jos jonoon mennään useita päiviä ennen keikkaa, niin sitten pitää olla valmis olemaan siinä jonossa se aika kokonaan, eikä luuhata mäkkärissä ruokailemassa.

Nimetön kirjoitti...

semmoset ihme tyypit jotka kerää roskii siel ja huutaa v*ttua voi lähteä pois kokonaaa kiitsaaa

Nimetön kirjoitti...

Nykynen kolmen tunnin jonotus-juttu on mun mielestä ihan hyvä, koska se tarjoaa muilleki ku pääkaupunkiseudulla asuville mahdollisuuden hyviin paikkoihin. Itse joudun köröttelemään ensin tunnin juna-asemalle, ja junalla viellä pari tuntia ennen kuin pääsen Helsinkiin e__e;

Olihan se rynniminen aika vaarallista ja naurettavaa, mut mä tykkäsin :D
Siihen saakka kunnes ne, jotka kiltisti muodosti jonon ja peruutti pois oven edeltä joutu korttelin päähän oviaukosta, koska jotkut pällit ohitteli ja puikahti takaa oven eteen kasaks eikä suostunu peruuttaa, tai sit vaa leikkasi nätisti keskelle jonoa <__<

Roskaamisesta vielä. Kadut pysyis varmaan huomattavasti siistimpänä, seinustojen viereen laitettaisiin riittävästi roskasäkkejä ja jokainen pikku ernu kärräisi omat roskansa ks. pusseihin :3
Dirun keikalla toimi aika hyvin siihen saakka kunnes pussit tuli täyteen, mutta silloinkin roskat laitettiin nätisti säkin lähistölle. AnCafen jonossa homma riistäyty käsistä varsinki siinnä Tavastian oven lähettyvillä.

EI AINAKAAN MITÄÄ LIPPUJEN NUMEROINTIA TAI ARVONTAA :O

Matron kirjoitti...

Japanissa pari kertaa käyneenä voin todeta, että toisinaan suomalaisia ja japanilaisia on turha alkaa vertaamaan monessakin suhteessa. Se mikä toimii Japanissa, ei välttämättä toimi Suomessa. Ottaen senkin huomioon, että jonotuslippusysteemi olisi täysin uusi juttu 99% suomalaisista jrock-faneista.

Tavastian henkilökunta ei tosiaan halua ottaa vastaan lisätyötä. Mutta toisaalta kysyn itseltäni; haluaisinko minäkään lisätyötä ilman palkankorotusta?

Ja vaikka faneista tuntuu, että haittaa ei synny muille, jos jonotus alkaa jo kahdeltatoista yöllä. Mutta onko se oikeasti reilua kauempana asuvia kohtaan? Onko se turvallista? Haluaako järjestäjät vihaisten vanhempien soittoja niskoilleen, kun lapsi joutui vaaratilanteeseen Helsingin öisillä kaduilla? Nyt moni sanoisi "mutta eihän se ole järjestäjien vika!", mutta sanokaapa tuo oikeasti vihaisille vanhemmille. Asiakaspalveluammatissa olevana voin sanoa, että siinä ei vastaväitteet auta, vaan syyhän on täysin kokonaan minun ja saan kuulla sen. :D

Lisäksi liikkeitä häiritsee oikeasti koko päivän kestävä jonotus. "Kyllä siellä on ihmisiä käynyt", mutta ihmisiä kävisi luultavasti huomattavasti enemmän väkeä, jos jono ei karkottaisi osaa heistä. Pienikin myynti tuo aina plussaa yritykselle.

Nimetön kirjoitti...

Jonotusnumerot, ihmiset menevät numeroiden mukaan jonoon.
Tiimiläiset tms. kiertävät jonoa tarkistaen järjestyksen oikeuden mukaisuuden. Uskon että jos ohittelu yrityksiä tulee, ihmiset osaavat sanoa ja huomauttaa asiasta. Minusta voisi laittaa tietyt säännöt, ja seuraukset mitä tapahtuu esimerkiksi ohitusyrityksissä.

En ymmärrä kuinka tämä hidastaisi nykyistä käytäntöä?

Nimetön kirjoitti...

Mielestäni idea, että JaMEn henkilökunta ohjaisi ihmiset jonoon ei ole toimiva. Tämän toteuttamiseen puhutaan useiden tuntien työpanoksesta ja en itse ainakaan ole kovin kiinnostunut tekemään ns. hanttihommia, kun siitä ei makseta palkkaakaan.

Kuvitellaan kuitenkin, että kyseinen systeemi otettaisiin käytännöksi. Innokkaat fanit jonottaisivat keikalle jonottamisen sijaan sitä, että pääsisivät hyvälle paikalle keikkajonoon. Olemme siis päässeet keikkajonon katastrofaalisuudesta eroon, mutta huomaamattamme kadun toiselle puolelle on syntynyt uusi ja entistä vastaava jono. Jonotusnumeroiden kanssa on sama asia: ihmiset jonottavat keikkajonotuksen sijaan jonotusnumeroa tunteja ennen konserttia. Ainoa toimiva systeemi olisi ehkä lippuun itseensä painettu painojärjestyksen numero, jolloin parhaat paikat saisi satunnaisesti.

Kolmen tunnin jonotusraja on ihan okei ja korjaa paljon ongelmia, mutta se tuo niitä myös lisää. Yön yli jonotuksen nyt ollessa kiellettyä vältytään siltä, että nuoret jonottajat eivät tule varastetuksi, pahoinpidellyksi tai jopa raiskauksen kohteeksi. Päiväsaikaan jonottaminen on siis melko turvallista. Mutta kuten An Cafen keikkajonosta huomasimme, ihmisiä oli kertynyt Tavastian edustalle tien toiselle puolelle monia satoja ja heti kun kello löi tasan kolme tuntia ennen keikan alkua niin jokainen lähti rynnistämään "jonoon" Tavastian puolelle tietä. Valitettavasti liikenneonnettomuus tämän asian tiimoilla on tulevilla keikoilla odotettavaa, vaikkei toivottua.

Henkilökohtainen mielipiteeni jonotukseen on, että kun jonoon saapuu niin saa myös luvan siinä pysyä. En hyväksy sitä, että lähtee lätkimään vaikka kuselle tai safkaamaan. On pystyttävä jonottamaan niin ettei perustarpeiden tyydyttämiseen täydy lähteä pois jonosta. Voit siis virtsata Tavastian kulmalle ja toivoa ettet saa sakkoja tai syödä omat evääsi, mutta jonosta ei saisi poistua. Sallin kuitenkin sen, että kysyt takanasi olevalta saako poistua esimerkiksi viideksi minuutiksi. Jos minä kuitenkin satun takanasi olemaan niin en sitäkään salli... Systeemi on yksinkertainen ja armoton, mutta perkeleen hyvä. Näin yksittäinen ihminen ei voisi jonottaa liian kauaa.

Todellinen ongelma piilee kuitenkin meidän jokaisen omassa egoistisessa persoonassamme, jonka takia tahdomme juuri itse sen parhaan paikan aivan stagen keskeltä ja edestä. Olen itse useimmissa konserteissa ollut melkein jonon perällä, mutta olen silti saanut melko hyvän paikan parvelta. Harmi vain että likinäköisyyteni takia joudun pitämään laseja päässä, muuten taka-alan paikasta ei ole mitään haittaa! Tunnelma voi silti olla päätä huimaavaa, vaikka nauttisit konsertin parvelta katsoen.

En ohjeista teitä ottamaan muita ihmisiä huomioon jonottaessa/jonottamaan lähtiessänne, koska en itsekään niin tee. Jos kuitenkin jokainen pitkiä aikoja jonottava omaksuisi hieman erilaisen ideologian jonottamisesta niin ehkä vain parin-kolmen tunnin jonotuksella on mahdollista saada eturivin paikat. Asenteiden pitää muuttua ennen kuin näemme näkyviä tuloksia.

Nimetön kirjoitti...

>>Eli jos jokainen vähän ajattelis. Ok, oot menossa keikalle. Esimerkkinä nyt vaikka tuleva Miyavi.
Sitä miestä on menossa kattomaan aika mielettömän moni. Okei, sillä on niitä faneja, jotka kuollakseen haluu nähä Miyavin ja ne ihmiset pyrkii eturiviin ja niiden tilanteessa sen ymmärrän. MUTTA kun sille keikalle on menossa myös vaikka kuinka monta sellasta ihmistä, jolle Miyavi ei oo edes TOP10:nessä. Ne, joille Miyavi EI ole kaikki kaikessa, voivat ihan suosiolla sanoa että "okei. mä jään vähän kauemmas. en edes pyri eturiviin." Tää olis reilumpaa kaikkia kohtaan, sillä joka tapauksessa kaikki keikalle menevät pääsee näkemään Miyavin, vaikkeivät eturivissä olisikaan.>>

Totta, totta :3
Muiden mukana ei ole pakko rynniä vaan sen takia että nyt ollaan ernuja ja muutkin rynnii. Tosin jos Miyavin keikalle tulee samanlainen rynnäkkö, niin minä kyllä juoksen. Joillekin fanaattisille faneille eturivin paikka on todella tärkeä (tai edes paikka viidestä etummaisesta rivistä). Lähin paikka lavaa mulla on ollut toinen rivi DIOn keikalla ja AnCafen keikallaki pääsin parin kolmen metrin päähän lavasta, vaikka PERUUTIN KUN KÄSKETTIIN. Mutta siis siihen jonotukseen. Ikärajoja voisi ehkä nostaa 16 tai 17, sen ikäisten ihmisten uskoisi jo osaavan käyttäytyä ja viedä omat roskansa roskikseen, olla tukkimatta käytävää ja röhnäämättä ovien edessä, etc. Lisää roskapusseja vaan :D AnCafen keikalla oli muuten tosi mukavaa kun osa kävi kiertämässä ja ruokkimassa nälkäisiä ernuja muroilla <3 Joku valopää tosin oli hylännyt täyden muropaketin sisältöineen Tavastian eteen kujalle. Oli mukavaa talloa siinnä papereiden ja murskaantuneen muromällin päällä.

Jonottaminen on oikeesti mukavaa puuhaa silloin, kun otetaan kanssaelijät huomioon. Vanha systeemikin toimi ihan kohtuullisesti, Dirun keikalle menin itse jonottamaan kolme tuntia ennen eikä jono ollut edes kovin pitkä. Osa ihmisistä varmasti saapuisi paikalle myöhemmin kuin kolme tuntia ennen ovien avaamista ellei sitä aikarajaa olisi säädetty. Katotaan, että ahaa, kolme tuntia oiski iha hyvä aika jonottaa, sehän kuuluu tähän ernuiluun. Muuten en kyllä menis eikä kyseinen bändi/artisti kuulu edes suosikkeihini, mutta kun tästä jonottamisesta juuri olen niin paljon netissä lukenut, että nyt on kyllä pakko mennä! Ei näin rakkaat lapsukaiset, ei näin.. =__=;

Nimetön kirjoitti...

"Nykynen kolmen tunnin jonotus-juttu on mun mielestä ihan hyvä, koska se tarjoaa muilleki ku pääkaupunkiseudulla asuville mahdollisuuden hyviin paikkoihin."

Niin mutta tässä onkin nyt kyse kolmen tunnin jonotuksen aiheuttamasta turvallisuusriskistä. Ensinnäkin kirkuva ihmislauma ryntää tien yli, jolla liikkuu autoja, pyöräilijöitä sekä muita ihmisiä. Ryntäyksessä esiintyy tönimistä ja jos/kun joku kompastuu, hän voi jäädä jalkoihin muitten tallomaksi tai kaataa muita ihmisiä, puhumattakaan mitä siinä voi tapahtua kun lentää päistikkaa asfalttiin. Eikä minusta ryntäysmalli ole yhtään sen reilumpi kuin muutkaan, kun alkupäähän syntyy vain epämääräinen massa, missä kukin yrittää epätoivoisesti tunkea jonoon.

Voihan se nyt olla ihan kivaa, mutta sitten kun jollekin sattuu pahasti, niin arvatkaa haluaako bändi itsekään enää tulla Suomeen, kun aiheuttaa esiintymisellään tämmöisiä vaaratilanteita.

Minusta ryntäysjuttu on vastenmielistä. :/ Kannatan numerointia mitä jo ehdotin.

(Ja monet joutuvat matkustamaan junalla vielä huomattavasti kauemmin, nimim. puoli tuntia juna-asemalle ja 6-7 h Helsinkiin.)

Nimetön kirjoitti...

Olen samaa mieltä jo aikaisemmin lähetetystä viestistä, että oli todella törkeää kun An Cafen keikalla eteen muodostui kauhea lössi ja hyvän paikan saanet joutuivat peruuttamaan että edessä oleva lössi saataisiin mahtumaan. Joten jos tätä juoksu menetelmää käytetään jatkossakin niin lössejä ei saa muodostua, vaan enintään kaksi saa olla vierekkäin.ja jos joku ei sitten pääse seinän viereen kunnolla jonoon, pitää hänen mennä taaksepäin eikä niin että muut joutuvat peruuttamaan paikkaa hänelle!!

Nimetön kirjoitti...

Se numero lappu systeemi on varmasti paras mahdollinen vaihtoehto (jos tilaa monta lippua niin saisi vierekkäiset numerot!).
Ja kolmen tunnin jonotus on ihan hyvä! Ymmärrän että koko päivän jonotuksesta on tullut paljon valituksia (minäkään en koko päivän jonotuksesta innostu), enkä yhtään ihmettele. Porukka vallottautuu kadulle ja muu liikenne tökkii sen takia.. Ja ne muut yritykset siinä jonon vieressä... Ei ole niilläkään hääppöstä.
Myös voisi miettiä sitä että jos ei käyttäydy kunnolla (roskaa, riehuu, mekastaa) eikä usko annettuja sääntöjä voisi kylmästi antaa porttikiellon.
Ikä rajaa mielestäni voisi myös nostaa.

Nimetön kirjoitti...

Lippujen numerointi olisi yksinkertaisesti paras idea. Ei tulisi turhaa paniikkia kenellekään. :)

Nimetön kirjoitti...

Sanonpa minäkin oman mielipiteeni. Lippujen numerointi = ei hyvä idea. miettikääs nyt, jos liput numeroidaan, niitä aletaan jonottamaan viikkotolkulla ja mikä muutos tämä olisi Helsingissä? Jono siirtyy Tavastian edestä Tiketin eteen, samalle kadulle siis. Eli, EI TOIMI.

Ryntäys ei myöskään ole paras vaihtoehto loppuun myydyillä keikoilla, tämä on huomattu.

Parasta olisi, että ihmiset tajuaisivat ITSE mikä on hyväksi ja mikä ei, mutta se on kai liikaa vaadittu.

Sitten taas, jos jonotusaikaa voisi pidentää vaikka sen vuorokauden mittaiseksi, kuten Jrock Suomen keikoilla. Siellä ei ilmeisesti mitään ryntäilyä tapahdu, tosin ymmärrän jos tämä ei onnistu sen kamalan roskaamisen ja metelin takia... Pattitilanne, harmin paikka.

Kaikilla on oikeastaan ollut ihan hyviä ehdotuksia, mutta pitäisi saada niitä toimimaan myös käytännössä. Ryntäämisen kieltäminen ei auta mitään, jonotuslistat luovat vain turhaa eripuraa fanien välille.

Oikeastaan siis ryntäyksen välttämiseksi ainoa vaihtoehto on jonotusajan pidentäminen. Valitettavasti.

Nimetön kirjoitti...

^ Todennäköisesti jonotusnumeroita ei jonotettaisi yksinomaan Tiketin edessä, vaan lippujen hankinta pysyisi luultavimmin yhtälaisena kaaoksena kuin tähänkin asti. Porukka ei nimittäin asu pelkästään Helsingissä, vaan faneja on ympäri Suomea, ja sen lisäksi monet hankkivat lippunsa netistä ja puhelimen välityksellä: ei ryntäystä Tiketin eteen.

Jonotusajan pidennyksestä nyt on turha edes keskustella, koska niin ei yksinkertaisesti tule tapahtumaan, eikä sekään systeemi ollut yhtään sen parempi.

Monet ovat puhuneet ihmisten asenteisiin vaikuttamisesta. On aivan turha kuvitella, että homma tota kautta alkaisi luistaa, sillä aina löytyy niitä pölvästejä, jotka lietsovat lopunkin porukan kaaokseen. Ei monikymmenpäiselle ernulaumalle yksinkertaisesti saa taottua tarpeeksi järkeä päähän, että ryntäystä saataisiin nykyisellä käytännöllä lievennettyä.

Nimetön kirjoitti...

>>Oikeastaan siis ryntäyksen välttämiseksi ainoa vaihtoehto on jonotusajan pidentäminen. Valitettavasti.>>

Niinpä.
Ja otetaan nyt esimerkiksi tuo yön yli jonotus.
Kyllähän sen saa toimimaan, kunhan pitää pientä jöötä siellä. Megafonin kanssa vain kiertämään ja laittamaan porukka järjestykseen. Muutaman tunnin välein kun pari vapaaehtoista esmes jonosta lähtee kiertään korttelin ympäri jätesäkin kanssa, niin hienoa jälkeä tulee.

Ja muutaman kerran on tullut todistettua sitä, kun porukka tosiaan lojuu koko jalkakäytävän leveydeltä makuupussiensa kanssa, eikä se ole mukava näky. Siinäkin kun joku JaMEn tyyppi, tai joku muu vaikutusvaltainen, menee ja karjasee, että seinustalle, niin kyllä varmasti menisivät. Ja vielä kun jonotettaisiin siellä seinustoilla, eikä esim. kaupan ovien portaikoilla tai muissa koloissa.

Tuo rynniminen ei todellakaan ole mukavaa. Ei edes katsominen. Meni ihan kylmät väreet, kun katsoin An Cafen ryntäystä, miettien sitten, että kuinka moni kaatui, jäi alle ja sai kipeää.

Kai se varmaan vähän niiden kauppojen liiketoimintaa haittaa ja näin... Kyllä itse menisin juuri siihen liikkeeseen mihin haluan, olisi siinä sitten ympärillä pinkkipäisiä pieniä tyttöjä ja poikia jonottamassa. (Ja kukaanhan ei loukkaannu tuosta yleistyksestä, kunhan sanoin esimerkin. :)

Itseäni hieman pelottaa tuo Ayabien tuleva ryntäys... Toivottavasti ketään ei satu kamalasti. D:

Nimetön kirjoitti...

No huoh, uskokaa nyt jo, että jonotusaikaa EI TULLA PIDENTÄMÄÄN, ei vaikka kuinka vinkuisitte. Tavastia on näin sanonut ja varmasti pysyy päätöksessään, joten noi puheet voi aivan hyvin jättää. Sitä paitsi jo Gazessa tuli todistettua, että edes JaME:lla ei ole tarpeeksi auktoriteettia saada tiettyjä nuoria kuriin, koska jotkut yksinkertaisesti ovat sellaisia taulapäitä, ettei niille mene järkipuhe perille.

Nimetön kirjoitti...

"Todennäköisesti jonotusnumeroita ei jonotettaisi yksinomaan Tiketin edessä, vaan lippujen hankinta pysyisi luultavimmin yhtälaisena kaaoksena kuin tähänkin asti. Porukka ei nimittäin asu pelkästään Helsingissä, vaan faneja on ympäri Suomea, ja sen lisäksi monet hankkivat lippunsa netistä ja puhelimen välityksellä: ei ryntäystä Tiketin eteen."

TOTTA. lipunmyynti tuskin aiheuttaisi enempää jonoja kuin tähänkään asti.

tuo numerointi taitaa olla paras ehdotus tähän asti, ja ihan varteenotettava muutenkin - ehkä ainoa tapa saada jonotus/päätön juoksentelu pois... olisi numeroidut liput ja vaikka tuntia ennen ovien aukaisua saisi ruveta siihen jononmuodostukseen. ei tässä paljon muu auta, kun onnettomat ernut ei ymmärrä että niiden typerääkin typerämmällä käytöksellä voi olla pian se seuraus, ettei niiden ihanat mikut ja rukit enää tule tänne.

Nimetön kirjoitti...

>>No huoh, uskokaa nyt jo, että jonotusaikaa EI TULLA PIDENTÄMÄÄN, ei vaikka kuinka vinkuisitte. Tavastia on näin sanonut ja varmasti pysyy päätöksessään, joten noi puheet voi aivan hyvin jättää. Sitä paitsi jo Gazessa tuli todistettua, että edes JaME:lla ei ole tarpeeksi auktoriteettia saada tiettyjä nuoria kuriin, koska jotkut yksinkertaisesti ovat sellaisia taulapäitä, ettei niille mene järkipuhe perille.>>

DDDD: himmee tappelu tääl kohta. or not.

mutta onhan sielä sitten noiden taulapäiden vastakohtiakin, jotka saa taas porukan mukaan ja jonottamaan kunnolla. on seki nähty ja koettu.

ja ööö, eikö se ainaki jossain välis ollu niin, ettei tavastiaa kiinnostanu kauanko porukka jonotti? (...vai saattoko olla se 'keikkapäivänä saa jonottaa'... emmä muista.)

ku vaan aletaan porukkaa uhkailla sillä, ettei keikkoja tipu, jos sääntöjä rikotaan, eikä jonoteta kunnolla ja näin pois päin, niin kyllä siinä tyhmemmätkin tajuaa pikkuhiljaa tehdä asialle jotain.
jos ei, niin on kyllä aikamoisia ameeboja.

....no, repikää hitto niiden liput tai antakaa porttikielto niille, jotka rikkoo sääntöjä ja tekee oman päänsä mukaan kaikkea typerää, jos ei muuten tajuta.

kiitos.

Nimetön kirjoitti...

Suuri ihmisporukka tuottaa häiriötä. Sitä ei voi estää. Liikkeitten omistajat ym. ymmärrettävästi valittavat Tavastialle. Paljon. Ja on ymmärrettävää, jos Tavastia ei voi suostua jonotusajan pidentämiseen.

Eli niinpä, voisiko keskustelun yön yli kestävästä jonotuksesta jo lopettaa? Heittäkää uusia ideoita, jos niitä on.

Nimetön kirjoitti...

"....no, repikää hitto niiden liput tai antakaa porttikielto niille, jotka rikkoo sääntöjä ja tekee oman päänsä mukaan kaikkea typerää, jos ei muuten tajuta."

No tämä nyt ei taaskaan auta siihen ongelmaan, että ihmismassasta koituu häiriötä, tai että ryntäys on vaarallista. Ei ne nyt voi mennä repimään kaikkien lippuja, jotka ylittää tietyn desibelin tai tiputtaa roskan, tai juoksee jonoon.

Nimetön kirjoitti...

>>"....no, repikää hitto niiden liput tai antakaa porttikielto niille, jotka rikkoo sääntöjä ja tekee oman päänsä mukaan kaikkea typerää, jos ei muuten tajuta."

No tämä nyt ei taaskaan auta siihen ongelmaan, että ihmismassasta koituu häiriötä, tai että ryntäys on vaarallista. Ei ne nyt voi mennä repimään kaikkien lippuja, jotka ylittää tietyn desibelin tai tiputtaa roskan, tai juoksee jonoon.>>

jooh, just noinhan mää sen tarkotinkin. ihan meinasin sellasia, jotka jonottaa hittolaine viis tuntia ennen ku sais edes.
(ja ps. aika turhautuneena nyt tuon lippujen repimisenki heitin, ettäh.)

en muista mikä tämä sivu nyt oli (www.flickr.com? jooh.), mutta joku oli ottanu kuvan gazetten jonotuksesta, jossa eräs tyyppi (...kertoisinkohan kuka? hm.) oli kertonu jonottaneensa viis päivää. .. ..... .. jooh. siinä tyyppi, jolle sais kyllä antaa porttikiellon omasta mielestäni.


((((ps. että mää tykkään, kun saa olla anonyyminä täällä.))))

Nimetön kirjoitti...

3 tuntia on jonotukselle ihan riittävä aika, öinen Helsinki kun kuitenkaan ei ole mikään turhan turvallinen ja JaME saisi kuitenkin vanhempien syytökset niskoilleen jos kullannuput kärsisivät yön yli jonottaessaan. Myös kadun toisella puolella jonottaminen ennen sallittua jonotusaikaa on typerintä ikinä. Jonotusta se sekin on, olit sitten kummalla puolella katua tahansa, ja tuo ehdotus että JaME ohjaisi sitten porukat tien toiselle puolelle jonoon siinä järjestyksessä missä jonon jonoon on tultu... Mitä järkeä? Siinä tapauksessahan tätä jonoon pääsyä mennään jonottamaan päiväkaupalla! Ja silloinkin muut kuin pääkaupunkiseutulaiset joutuvat kärsimään huonommista paikoista.

Jonotusnumerot olisivat hyvä idea, mutta toisaalta... Oletetaan, että olet menossa kaverisi kanssa katsomaan lempibändiäsi. Kaverisi ei piittaa bändistä yhtäpaljon kuin sinä, mutta kas: hänen jonotusnumeronsa sattuu olemaan 47 ja sinun 738! Oi iloa. Ja vaikka aiemmin mainittiin että jonotuksen todelliseksi syyksi vain väitetään sitä että mennään tapaamaan kavereita, niin juuri sitä se ainakin itselleni on. Kavereiden kanssa jonottaminen ei onnistu jos yhden numero on 3, toisen 190 ja kolmannen 456, etkä saa poistua paikaltasi edes tervehtimään kavereitasi, hyvä kun saat kusella käydä ilman että saat tuimia katseita puoleesi?

Vaikka jonotusnumerot kuinka arvottaisiin, moni pahoittaisi silti mielensä. Lippuja vaihdeltaisiin huuto.netissä parempinumeroisiin - kovasta hinnasta toki -, ja joku intoutuisi kuitenkin huijaamaan tai väärentämään numeronsa.

... Tosin mikä tahansa toimii paremmin kuin ernujuoksu yli Urho Kekkosen kadun, innolla odotan ensimmäistä raitasukkaa jonka päätyy jonottamaan sairaalaan itsensä paikkaamista kun vähän auto tönäisee. Joskus miltei hävettää olla suomalainen j-rockfani kun jonotuskin onnistutaan vetämään näin överiksi. Menisitte itseenne, lapset ja kuuntelisitte sääntöjä. Ikärajoja en keikoille toivoisi koska ei ne pienimmät siellä rellestä, vanhempi porukka sitä tekee (en nyt tahdo kuitenkaan yleistää).

Niin, mikä neuvoksi.

Nimetön kirjoitti...

"mutta joku oli ottanu kuvan gazetten jonotuksesta, jossa eräs tyyppi (...kertoisinkohan kuka? hm.) oli kertonu jonottaneensa viis päivää."

Se nyt kai puhu omiaan? Gazetten keikkaa edeltävänä päivänä sieltä käytiin häätämässä porukkaa, mutta ei kai niitä ennen kukaan ollut jonottanut, ja muut sääntöjen rikkojat alko ilmaantua muistaakseni sitten illansuussa.

Nimetön kirjoitti...

>>Kavereiden kanssa jonottaminen ei onnistu jos yhden numero on 3, toisen 190 ja kolmannen 456, etkä saa poistua paikaltasi edes tervehtimään kavereitasi, hyvä kun saat kusella käydä ilman että saat tuimia katseita puoleesi?>>

Mut..kun jono voidaan sit muodostaa vasta ihan vähän ennen sisälle pääsyä, niin eihän siinä paljon aikaa ois jonotella? Ja kaikki tietäis et etuilu ei oo mahollista. Tuttujen kanssa voi mennä porukalla hengaamaan ennen keikan alkua esim. johonki puistoon.

Ja huuto.netissä myydään nytkin törkeesti lippuja moninkertaisella hinnalla, niin et ei kai se paljo muuttuis.

Nimetön kirjoitti...

>>>>Kavereiden kanssa jonottaminen ei onnistu jos yhden numero on 3, toisen 190 ja kolmannen 456, etkä saa poistua paikaltasi edes tervehtimään kavereitasi, hyvä kun saat kusella käydä ilman että saat tuimia katseita puoleesi?>>

Mut..kun jono voidaan sit muodostaa vasta ihan vähän ennen sisälle pääsyä, niin eihän siinä paljon aikaa ois jonotella? Ja kaikki tietäis et etuilu ei oo mahollista. Tuttujen kanssa voi mennä porukalla hengaamaan ennen keikan alkua esim. johonki puistoon.

Ja huuto.netissä myydään nytkin törkeesti lippuja moninkertaisella hinnalla, niin et ei kai se paljo muuttuis.<<

Niin, onhan tuo totta. Mutta keikoillakin olisi kiva olla kavereiden kanssa. Mutta paremminpa nuo numerot silti toimisivat kuin the ernujuoksu pitkin keskustan vilkkaita autoteitä.

Ja joo, myydäänpä noita lippujakin nyt jo huimaan hintaan. Olisi vaan kovin mielenkiintoista nähdä jos Huuto.netiin ilmestyisi myyntiin esimerkiksi Gazetten keikkalippu jonotusnumerolla 7. Taisto sellaisesta lipusta voisi olla kyllä monien, MONIEN satojen eurojen arvoista.
Mutta totta kyllä puhut.

Nimetön kirjoitti...

numeroidut liput.

ihmiset ei oo tulossa järkiinsä tän jonottamisen kanssa vaikka kuinka käskettäis eikä fanien fanaattisuus vähene valittamalla. ite voin sanoa että tekisin mitä vaan että pääsisin miyavia eturiviin kattomaan ja niin on varmasti monen muunki kohalla. en tiiä sitte miten näiden miyavin keikkojen kanssa vois tehdä ku liput on jo myyty, mutta ehdotan sitä, että tosiaan jotai narua siihen estämään ryntäämistä ja SIISTISSÄ jonossa siirrytään tavastian eteen.

kuten joku jo osuvasti sano: ei tästä tule mitään. se jono on joko tavastian edessä, tavastian edessä tien toisella puolella tai tiketin edessä. no can do. elämä on.

Nimetön kirjoitti...

>>Se nyt kai puhu omiaan? Gazetten keikkaa edeltävänä päivänä sieltä käytiin häätämässä porukkaa, mutta ei kai niitä ennen kukaan ollut jonottanut, ja muut sääntöjen rikkojat alko ilmaantua muistaakseni sitten illansuussa.>>

jaa-a, en nyt tiedä tuosta tyypistä sitten. saattoi olla, että häätämisen jälkeen tuli takasin jonoon. näin ainakin yhtäkkiä uskoisin tuosta. :|
(hups, tuli pieni moka; se olikin neljä päivää, ei viisi.)

Nimetön kirjoitti...

Jonotusnumerot lippuihin vaan.

Edellyttäen, että ne saa saa reilulla pelillä; kuka ensin ehtii varaamaan, saa parhaan lipun (aika ilmeistä, eikö?)... Ja jos varaa 4 lippua, numerot ovat peräkkäiset.

Siinä ei ole mitään järkeä, että "jonon jono" muodostetaan kadun toiselle puolle. Se estää vaan yhtäkkisen kilpajuoksun, mutta katu on silti yhtä tukossa - ellei pahemminkin. Ja jos jonoon saisi mennä 3 tuntia aiemmin, jonon jono olisi tien toisella puolen ties kuinka kauan aiemmin.

Tämä "jonotuksen kehittäminenkin" menee kohta ihan älyttömyyksiin... Ja jotenkin älytön koko ajatus, mutta kai pakollinen kun ei tosta hommasta muuten tule mitään.

Itse en mene jonottamaan ollenkaan, menen sinne vasta sitten kun jono on tarpeeksi lyhyt, mutta en myöskään halua että niiden jonottajien takia keikat lopetetaan kokonaan.

Nimetön kirjoitti...

Niinkun tuolla jo sanottiin toi an cafen keikalla tapahtunut jonon pakkautuminen, niin olen samaa mieltä että se on epäreilua. Ja tavastian henkilökunta on kamalaa D:

Olen noitten jonotus numeroitten kannalla, mutta ei se nyt kamalasti se ryntäyskään häiritse, kunhan ei ole yhtä epäreilu kun an cafessa.

Nimetön kirjoitti...

Ei Tavastian henkilökunta ole kamalaa, heidän ohjeitaan ei vain kuunnella ja siksi ne joudutaan huutamaan moneen kertaan. Ette tekään heille kovin mukavia ole.

Nimetön kirjoitti...

Nyt menee vähän aiheen vierestä, mutta musta tuntuu ettei ongelmaa voi ratkaista täysin, vaikka kuinka järjesteltäisiin jonottamista. Kaikki johtuu ihmisten asenteesta.

Pikkuernut on niin sokaistuneita jrockhöpinään. Joka ikiselle keikalle jonotetaan viikkoja, pakko päästä eturiviin vaikka mikä olis jnejne.
Mitä helvettiä sä teet sillä, että voit elvistellä kuinka oot joka ikisen jrock keikan viettäny eturivissä?
Jos ihmisiä kiinnostaa, niin korkeintaan se että millä keikalla olit ja näitkö mitä vokalisti/kitaristi/basisti/rumpali teki tuolloin ja tuolloin lavalla. Onhan se kiva jos kyseessä on lempibändi, ni päästä eturiviin. Mutta kun joka ikisellä keikalla.

Ehkä nää pikkuernut rauhoittuu viimeistään silloin kun ne tajuaa että mitä väliä.

Jotenkin jrock faneilla (taino pikkuernuilla lähinnä) on näitä "perinteitä" (keikalle pitkään jonotus jnejne) jotka viedään äärimmäisyyksiin ja häiritsemään muita ihmisiä. Ei niitä bändejä tarvitse palvoa näin, ihmisiä nekin on.

Monet "ulkopuoliset" luulee ernukulttuuria oikeasti sairaaksi, kiitos ärsyttävien pikkuernujen.

Nimetön kirjoitti...

Itse kannattaisin joko sitä jonotusajan pidentämistä tai jonotuslippujen numeroimista. Nykyinen systeemi ei todellakaan toimi, joillekin sattuu vielä jotain vakavampaa. En pidä ollenkaan nykyisestä ryntäysmallista, se on suoraansanottuna perseestä. Jonotuslippujen numerointi + 3 tunnin jonotus voisi toimia. Ehkä se ei jonkun mielestä ole kovin reilua mutta se voisi toimiakin.

Nimetön kirjoitti...

Voidaanko olla lähtemättä tuolle "pikkuernut" linjalle? Kyllä sitä keikoilla huomaa että ihan oman ikäluokankin ihmiset käyttäytyy huonosti. Turhaa draamaa on muutenkin ihan tarpeeksi.

Laitanpa omat kaksi senttiäni ajatuskippoon: Ihan sattumanvaraiset jonotusnumerot olisivat parhaita. Jotkut voi sanoa että "epäreiluja", mutta mielestäni kuitenkin järkevin vaihtoehto. Kyllä ne ihmiset siellä jonossa varmaan aika tarkasti pitäis huolta että mitä numeroita sun edessä ja takana olevilla on, ei sinällään kenenkään erikseen hirveästi niitä tarvitsisi tarkastaa. Ja siitä kaverien kanssa jonottamsisesta... Jos numerointisysteemi olisi käytössä, ei jonoon todellakaan tarvitsisi mennä edes kolmea tuntia etukäteen, tuntikin riittäisi. Tuskin kukaan on niin seurankipeä ettei tuntia jaksaisi ilman kavereita jonottaa. Ehkä siinä jonossa jopa tutustuisi uusiin ihmisiin? Kaverien kanssa voisi sitten ennen jonotusta hengata vaikka jossain lähikuppilassa tms. (suhtautuisivat varmaan lähistön liikkeetkin meihin positiivisemmin, jos kulutettaisiin vähän rahaa niissä eikä vaan tukittaisi muilta asiakkailta pääsyä liikkeisiin). En tosin kiellä sitä, että onhan tuossa numerointijutussa omat huonot puolensakin, joku täällä mainisti esimerkiksi huuto.netin, mutta eiköhän tämä lippujen ylihintaan myyminen olisi ongelma vaikka mitä tehtäisiin?

En tosiaan ole mikään lippujenmyynnin tai keikkailun asiantuntija, mutta toivottavastitästä oli jotain hyötyä.

Nimetön kirjoitti...

Keikat pois tavastialta sellaiseen paikkaan jossa on numeroidut paikat. Eipähän tarvis jonotella kun tietää että sille paikalle pääsee jonka on ostanut, niin kuin elokuvateattereissakin. Ja jos ei pääse kun joku tyhmä pikkuernu on vallannut sen paikan, mottaa naamaan.

Nimetön kirjoitti...

Työntekijät seisoo kadun molemmissa päissä koko päivän ja häätää jokaisen Tavastialle päin katsovan j-rockarin muualle.

Ei tästä tule mitään.

No hmm. Mun mielestä noi lipuissa olevat numerot ois ihan hyvä. Ja sen lisäksi se että lippuja myytäisiin vain netissä. Tiketti hidastelee muutenkin niiden takia pari tuntia.

Nimetön kirjoitti...

Pistetään porukka pituusjärjestykseen- pienimmät jonon ensimmäiseksi ja pisimmät taakse. Näin ainakin kaikkien pitäisi nähdä keikalla, jos se on aikaisemmin koitunut ongelmaksi :---DDDD

Nimetön kirjoitti...

Sanonpa itsekin tähän nyt jotain. Tai oikeastaan pari pointtia vain. En minäkään ole kauheasti keikoilla ollut, juuri tuon järjettömän jonottamisen takia. An cafen ryntäyksestä en ollut varma pitäisikö itkeä vai nauraa, niin säälittävää se on. Muutenkaan en ole ihan täysin käsittänyt tosiaan että minkä ihmeen takia pitää sitten jonottaa niin kauhean paljon? Aika monet ovatkin tästä asiasta sanoneet ne tärkeimmät perustelut jne.

a) sattumanvaraiset/arvotut jonotusnumerot ovat tällä hetkellä paras vaihtoehto. kuitenkin ongelmana on sen aiheuttama ylimääräinen työ. kuka olisi valmis ottamaan asian hoitaakseen? tavastian väki tuskin jaksaa yhtään enempää jrock-ihmisiä. (dir en greyssä muistan kun viimeisten koukossa sisään päästiin niin portsari oikein mukavasti kysäisi porukalta että "kuka täällä on jonottanut enemmän kuin tunnin?" ja arvatenkin kukaan ei sanonut mitään johon tämä mukava herra jatkoi muistaakseni: "no kuka nyt haluisikaan jäätyä tuolla ulkona vitun kylmässä monta tuntia.." mikä kuvaa edes jonkinlaista asennetta jonottamiseen)

b) ikärajat. olen käynyt muutamalla k18 jrock-keikalla ja siellä on aina ollut paljon, paljon parempi tunnelma. se, että joukossa olisi niitä idiootteja jotka jonottaisivat päiväkausia esim k18-keikalle varmaan tuntevat itsensä tyhmäksi kun ei ole ketään muuta siellä mukana jonottamassa. toki silloin ei tulisi yhtä paljon ihmisiä keikoille, mikä taas yhtenä ongelmana, mutta itse ainakin suosin noita k18-keikkoja.

ei tässä muu auta. ehkä vuoden parin jälkeen kun ihmiset ovat kasvaneet, heillä on tavoiteita elämässä, opiskelevat, etc. he tajuavat että on tärkeämpääkin kuin yksi tietty japanilainen bändi. jos sama meno kuitenkin jatkuu niin en kyllä ole menossa enää keikoille, tai ainakaan tule sinne jonottamaan.

Nimetön kirjoitti...

Kaikk keikat Nosturiin, siellä on anniskelualue, jonne ei pikkuteiniernut pääse XD

Osa lipuista katsokaa menisi täysi-ikäisille, joita on kuitenkin vähemmän. aikuisethan käyttäytyy kaikista parhaiten, eikö-_-

Yläparvelle ei tulisi ryntäilyä ja Nosturissa ei tietääkseni ole jonotuskieltoa (ainakaan yhtä rajattua)

Nimetön kirjoitti...

Jonotusnumerot lippuihin on luultavasti toimivin ratkaisu. Ei täydellinen, ja valituksia tulee aivan varmasti (huonon numeron saavilta keikkakävijöiltä), mutta eikö näissä tapahtumissa kaikkein tärkeintä ole se, että niiden jatkuvuus taataan HYVÄLLÄ KÄYTÖKSELLÄ. Jos jonotuksen uhreiksi joutuvat liikkeet ja kaduilla kulkevat kansalaiset jatkuvasti valittavat (ja vielä syystä), ei keikkojakaan pian Helsingissä tai Suomessa näy, vaikka ne miten tuottaisivat lipputuloja.
Satunnaiset numerot lippuihin olisi ratkaisu, ja kenelläkään ei olisi tarvetta jököttää Tiketin edessä viikkokaupalla jonottamassa lippua nro 1. Antaa tuurin ratkaista, se on lopulta kaikista reiluinta.
Tietysti numerointi johtaisi lippujen myymiseen netissä kauheilla hinnoilla, mutta se on jo ihan eri ongelma. Nytkin lippuja saa halutessaan ostaa vaikka 200€:n hintaan, jos se on NIIN tärkeää. Sehän on jokaisen oma asia. Ja luultavasti lippujen myynti netissä menee jossain vaiheessa laittomaksi joka tapauksessa, joten sitä on turha huolehtia nyt.
En muista lukeneeni koskaan ongelmia (valituksia, roskaamista) aiheuttavista jonottajista ennen kuin Jrock-keikat tulivat Suomeen. Toivottavasti asia palautuu entiselleen mahdollisimman pian.

Nimetön kirjoitti...

Tavastian yläkerta ikärajalliseksi? On se kuitenkin sen verran iso, että kaikki sinne haluavat täysi-ikäiset mahtuvat kyllä, kun osa yli 18-vuotiaistakin on niitä ketkä jonottaa päiviä/tunteja (voitteko uskoa...)

Arvotut/satunnaiset jonotusnumerot ei ole oikein. Jos vain mahdollista, lippuja ostaessa niihin tulisi numerot? Niin ainakin kaverit saisi vierekkäiset..

Ja sitten vaan jonotusaikaa vähennettäisi vaikka tuntiin, koska eihän silloin olisi mitään syytä tulla jonottamaan aiemmin.

Kat kirjoitti...

Edelleenkin:

1. jonotusaikaa ei voida pidentää, joten vanhan yöjonotuksen perään on turha itkeä..

2. tavastian henkilökunta ei halua lisää hommia, sillä jrock keikat tuottavat jo ongelmia. Se, että henkilökunta joutuu tarkistamaan lippujen numeroita saa aikaan lisää hommaa ja aiheuttaa mahdollisesti viivästyksiä..

3. Keikat eivät vaihdu Tavastialta muualle ainakaan näillä näkymin, joten sekin on aika turha toive :/

4. Lippunumerointi on todella toimiva systeemi Japanissa, itse olen sen kokenut. MUTTA Japanissa onkin JOKAISELLE keikalle monta lipunmyyjää. Parhaimmat liput saa faniklubeista, toiseksi parhaimmat levykaupoista, kolmanneksi parhaimmat nettikaupoista yms. Suomessa tämä ei ole mahdollista, kun Tiketti on ainoa lippujenmyyjä. Lisäksi, miten tomittaisiin kun jotkut varailevat lippuja ja ne menevätkin sitten myöhemmin jälkeenpäin ostajille.

Tiketti sitäpaitsi jakaa liput ostajille sattumanvaraisesti. Jos haluamme ensimmäisinä ostaneita saamaan ensimmäset liput, tuottaa se lisätyötä myös tiketille.

Se ei kyllä pidä paikkaansa, että ihmiset odottelisivat monta pävää Tiketin edessä saadakseen lippuja, koska nettimyynti jatkuu entiseen tapaan ja 300 ihmisen jono Helsingissä olisi täysin järjetön, sillä kun ihmiset seisovat jonossa ostavat ulkopaikkakunnalliset lippunsa netistä kotoaan..

Ja ikärajan nostaminen olisi epäreilua. Esim. alle 15-vuotiaita rankaistaisiin siitä, että suurin osa keikalle tulijoista käyttäytyy huonosti?

Mutta jatkakaa :D

Nimetön kirjoitti...

Tavastian henkilökunta ei ymmärrettävästi halua lisää työtä, mutta olisiko lippujen tarkistajiksi mahdollista saada esim. JAMEn porukkaa? Aiemmin jo ehdotettiinkin kahta jonoa, jotka muodostettaisiin vaikkapa tuntia ennen keikkaa, ja JAMEn nakittamat henkilöt tarkistaisivat liput ennen kuin Tavastian henkilökunta edes pääsisi lippuihin kiinni. Menisikö ihan mahdottomaksi? Onhan tuosta ihan kauhea työ, kuka tahansa siihen joutuiskaan, mutta jos tässä ratkaisua etsitään niin kai jonkun asian on pakko muuttua.

Ah mikä unelma, tunnin jonotus ja sujuva liikenne Tavastian edustalla.. *unelmoiva katse horisonttiin*

Nimetön kirjoitti...

Onko lipuissa valmiiksi jotain koodeja, joiden perusteella jonotuspaikan voisi kattoa..? Siis jos lippuihin on mahotonta saada varsinaiset jonotusnumerot..

Nimetön kirjoitti...

toi jonotusnumero-homma kuulostaa aika hyvältä! tietty paha homma jos sattuu saamaan huonon jonotusnumeron mut eihän siihen maailma kaadu :D satunnaiset jonotusnumerot ois hyvä! ei vois valittaa kellekään ja järjestäjätki sais huokasta helpotuksesta ku porukka tulis paikalle liput ojossa vast tuntia ennen ovien avautumista :D

Nimetön kirjoitti...

Lippujen numerointi ja satunnainen arvonta. Lippujen ostaminen olisi kuin lottoa ja tulis keikoille vähän lisäjännitystä :D

Tai sitten harhautetaan liian aikaiset jonottajat jotenkin. Ilmaisia kissankorvia tai japanFLOP-lehtiä jaeltaisiin vähän ennen keikan alkua toisella puolen kaupunkia.

PS. kyllä ne immeiset siellä jonossa myös pitäis huolta niistä lippujen numeroista kyselemällä ympärilläolijoilta ja luulen että näin "intohimoisella" joukolla olis vähän vaikeaa fuskata niiden numeroiden kanssa kun kaikki haluais varmasti tarkastaa lähimpien kanssajonottajien liput?

Nimetön kirjoitti...

Entäs jonotusliput, voi vain ja ainoastaan ostaa netistä?
Kaikki liput myyntiin yhtäaikaa tai osina?

Useamman lipun ostaja saa oikeassa numerojärjestyksessä olevat liput.
Eikö liput ole helppo tarkastaa tavallisen lipun repäisyn sijasta?
"Tuolla oli 299, seuraavalla 300 jne."
Jos ei täsmää -> ajetaan oikealla paikalle. Tiimiläiset voisivat tässäkin auttaa.

Nimetön kirjoitti...

Täällä puhutaan kovasti siitä, kuinka numeroidut liput tuottaisivat Tavastian henkilökunnalle paljon lisätyötä. Itse en allekirjoita väitettä (Tiketin osasta en mene sanomaan mitään, kun en siitä puolesta mitään tiedä).

Käsittääkseni nytkin porukka päästetään pienissaä ryhmissä sisään? Kuten Japanissa usein on, henkilökunta huutaa esimerkiksi että "Nyt henkilöt lippunumeroilla 40-60 voivat siirtyä lähemmäs sisäänkäyntiä", jolloin saadaan näppärästi alustava jono järjestettyä sisäänkäynnin edustalle. Tämän jälkeen lipun ostaneet pyydetään usein kymmenen ryhmissä sisään. Sillä tuskin lienee suuremmin merkitystä, pääseekö lipun 37 ostanut henkilö sisään jo lipun nro 35 ostanutta ennen. Mikäli joku moisesta vetää herneen nenukkaansa, voivat jonottajat itse ottaa vastuun "kymmenryhmänsä" sisäisestä järjestyksestä. Varsinaisia paikkanumeroita ei ole, ja mikäli löytyy joku, jolla ei ole tarvetta päästä eteen, mutta on saanut "hyvänumeroisen" lipun, hän voi rauhassa odotella, että innokkaimmat ovat kipittäneet eteen.

Lippujen numerot ostojärjestyksen mukaan. Ei voi kuin valittaa, mikäli saa huonon numeron. Elämä kun on raakaa.

Kenties Tavastian henkilökuntakin selviäisi numeroitujen lippujen myötä vähemmällä äänihuulten rasittamisella...

Nimetön kirjoitti...

Noita numeroituja lippuja kannattattaisi kokeilla betamuotoisesti jollakin keikalla, koska ehkäily nyt on ehkäilyä, ja todelliset ongelmat ilmenevät usein vasta käytännössä.

Nimetön kirjoitti...

Parasta olisi siirtää keikat muualle. Jonnekkin missä jonottamisesta ei olisi haittaa... Siten jonotus aika voisi olla pidempi. :D
Ja isommat tilat niin useampi fani pääsisi nauttimaan musiikista.! :O

Nimetön kirjoitti...

Toi yön yli/aamusta asti jonottaminen on oikeasti ihan naurettavaa ja onneksi sille tuli stoppi. Tuskin mikään muukaan keikkapaikka tahtoisi niitä makuupussihemmoja sotkemaan paikkoja ja muutenki rumentamaan maisemaa.

Nimetön kirjoitti...

>>Parasta olisi siirtää keikat muualle. Jonnekkin missä jonottamisesta ei olisi haittaa... Siten jonotus aika voisi olla pidempi. :D
Ja isommat tilat niin useampi fani pääsisi nauttimaan musiikista.! :O>>

Sen käsityksen oon ite ainaki saanu, että Helsingissä ei olis kovin paljo isompia tiloja. Ja ne ainuat isommat olis sitte liian isoja.
Ja tietenki tulee mieleen, että miksi just Hesassa pitäis keikat pitää? ..mutta onhan se vaikiaa tosiaan saada bändi + kamat rehattua sieltä Hesan eiku Vantaan eiku .... kuitenki... lentokentältä jonneki muuhun kaupunkiin.
(huomhuom, mähän en asua Hesassa, niin en kyllä tiedä paljoa näistä asioista. mutta sen perusteella kerroin, mitä olen kuullut.)

Nimetön kirjoitti...

Keikkojen siirtäminen muualle ei kannata. Se veisi rahaa ja bändiltä aikaa + täytyy muistaa että pk-seudulla ja lähialueilla on varmasti suurin kuulijakunta, ja monet sen verran nuoria, että tuskin pääsisivät muualle. Onhan se huomattu että keikkojen jälkeen tavastian edustalla on odottamassa todella monta vanhempaa, tuskin lähtisivät mihinkään muualle pentujaan hakemaan.

--- "Kuten Japanissa usein on, henkilökunta huutaa esimerkiksi että "Nyt henkilöt lippunumeroilla 40-60 voivat siirtyä lähemmäs sisäänkäyntiä", jolloin saadaan näppärästi alustava jono järjestettyä sisäänkäynnin edustalle. Tämän jälkeen lipun ostaneet pyydetään usein kymmenen ryhmissä sisään. Sillä tuskin lienee suuremmin merkitystä, pääseekö lipun 37 ostanut henkilö sisään jo lipun nro 35 ostanutta ennen."

NIMENOMAAN.

Nimetön kirjoitti...

Minun mielestäni juuri tuollaiset ryntäykset joka nähtin An Cafén jonotuksessa mennä herranjumala jo pikkasen yli! Paras ja vaikein tapa saada jonotukseen vähän järjestystä olisi se että kaikki käyttäytyisivät hyvin, ja ainakin yrittäisivät ottaa edes vähän huomioon muitakin faneja tai ihmisiä (kaverini sai mukavan haavan ryntäyksessä kun joku paiskasi hänet päin Jäänsärkijän ikkunaa).

Se, mikä kyllä toimisi, olisi se, että kaikki menisivät siistiin jonoon toiselle puolelle katua, ja sitten tiimiläiset ohjaisivat n.10 hengen ryhmissä fanit JONOON toiselle puolelle.

TIEDÄN että se olisi tietysti epäreilua niille jotka eivät asu stadissa, mutta jos pidettäisiin kiinni siitä kolmen tunnin rajoituksesta, niin ne jotka haluavat hyvät paikat tulevat sinne kolme tuntia ennen! Niin yksinkertaista...

Nimetön kirjoitti...

>>Pistetään porukka pituusjärjestykseen- pienimmät jonon ensimmäiseksi ja pisimmät taakse. Näin ainakin kaikkien pitäisi nähdä keikalla, jos se on aikaisemmin koitunut ongelmaksi :---DDDD>>

^LOL, sillä tavalla ainakin päästäis eroon niistä, jotka hyppii plattareilla muiden varpaille. :----DDD

mun nähdäkseni ainoa keino saada sujuva jonotus olisi asenteiden muutos, mihin ei kyllä JaME voi juurikaan vaikuttaa. suomen jrockfanikanta on vain vähän kärjistetysti ja yleistäen sanottuna elitististä, kyräilevää, häpeämättömän itsekästä ja vähän turhan fanaattista, eikä tää meininki tule muuttumaan mihinkään suuntaan, ellei aleta ottaa muita enemmän huomioon ja tajuta, että kivointa on se, että kaikilla on kivaa, ei vain sulla tai mulla tai naapurin pirjolla. aina ei tarvitse ajatella omaa etuaan, minkä aika moni teini-ikäinen (laajalla skaalalla 13-20) näyttää unohtaneen, ainakin jrockskenessä.

jos sen päivän vielä näkisi, kun jrock-kansa jonottaa yhtä siististi, vähäeleisesti ja ryntäilemättä kuin hevikansa (jota on totuttu pitämään huonotapaisena ja rettelöitsevänä), voisin todeta "nyt mä olen nähnyt kaiken." suomalaisten ernujen (tarkoittaen kaikkia jrockfaneja) kehnot asenteet on turhankin syvään iskostuneita, eikä ilman niihin vaikuttamista muutosmielessä voi oikein saada aikaan pysyvää muutosta.

Nimetön kirjoitti...

Mun mielipide : jrockkeikat pois Suomesta. Jos kerta tääl ei osata käyttäytyä nii voivoi, sitte tääl ei oo mitää missä käyttäytyä. Keikoille haluavat varatkoot rauhassa lippunsa ulkomaille.

Ikärajat +++++

Nimetön kirjoitti...

>>Mun mielipide : jrockkeikat pois Suomesta. Jos kerta tääl ei osata käyttäytyä nii voivoi, sitte tääl ei oo mitää missä käyttäytyä. Keikoille haluavat varatkoot rauhassa lippunsa ulkomaille.>>

Tuo nyt ei ainakaan aja meidän asiaamme mitenkään! Tänne pyydettiin ehdotuksia jonotukseen, tuo ei ole sellainen. Koko jutun tarkoitus on parantaa Suomessa olevia keikkoja, jotta niitä ei tarvitsisi jättää pitämättä.

Eli menikö peruspointti ehkäpä Sinulta hieman ohi...?

Ps. Tarpeeksi rikkaat ulkomailla käymiseen eivät ole yhtä kui nkeikoilla hyvin käyttäytyvät. Mietis vähän perustelujasi jne.

Nimetön kirjoitti...

Turha toivoa että JaME alkaa tarkastelemaan lippuja ja numeroita, koska heillä kuitenkin on se oikeus kiilata jonon ohi, mitä ymmärtänyt olen, että en usko että heitä kiinnostaa keidenkään liput. =_=

Eikä ikärajan nosto auta oikeasti yhtään, koska huomatkaa että suurin osa faneista on kuitenkin nuoria ja tuovat rahaa juuri bändeille eniten kuin täysi-ikäinen lössi.
Täysi-ikäisiä faneja ei riitä myöskään niin paljon että saisivat keskeen loppuunmyydyn keikan.
Ja ainahan sen iänkin voi valehdella ja kuka haluaa jossakin keikalla pitää henkkareita mukanaan.

Itselläni ei kyllä ideoita ole, mutta toivon että te keksitte paremman ja käytännöllisemmän.

Nimetön kirjoitti...

Myös minun mielestäni olisi hyvä jos jotkut JaMen tai tavastian henkilökunnan ihmiset ohjaisivat kaikki pienissä ryhmissä oikealle paikalle jonoon, jottei tarvitsisi rynniä. Tuntuu, että kaikilla on kovat paineet ryntäyksen vuoksi, ja jotkut voivat loukkaantua pahastikin jos kaatuu, ja suuri lauma kiireisiä ernuja juoksee yli. Ryntäyshän on liikenteellekin haitaksi, enkä usko että muutkaan tavastian ja kampin lähellä liikkuvat "sivulliset"kaan on kovin iloisia kun esim. loppuunmyydyillä keikoilla n. 700:n nuoren lauma ryntää kadun yli. Itsekin tulin eräälle keikalle tunnin ryntäyksen jälkeen, ja kuulin kun monet valittivat että miten he pärjäävät keikalla kun jalkaan (tms.) sattuu. On se aika hurjaa. Osa porukkaa on vielä niin pakkomielteisiä, että eivät kaihda väkivaltaisiakaan keinoja päästäkseen mahdollisimman eteen.

Jonottajien asenteiden olisi muututtava. Roskaa on aika ihanasti ympäriinsä, luulisi että kun on roskat jaksanut jonoon kantaa, jaksaisi ne kantaa poiskin. Itsepähän aiheutatte suurimman päänvaivan, ja sitten osa niistä jotka käyttäytyivät hyvin ja siististi, joutuvat puimaan, miten ne roskaajat ja huonosti käyttäytyvät saataisiin aisoihin. Tätä ei voi muuttaa kuin ihmiset oman pään sisällä. Tuskin ketään kiinnostaisi kirjoittaa jokaiseen muovipussiin ja karkkiroskaan omaa etu- ja sukunimeä ja puhelinnuumeroa? Okei, tämä ei olisi hyvä idea.

Mielestäni kolme tuntia on sopiva aika jonottaa, siinä ei pahemmin ehdi tapahtumaan mitään jäätymistä tai kauhean suurehkoa häiriötä.

Toisaalta, kun jotkut tulevat kampin puoleiselle kadulle jonottamaan ennen sitä kolmea tuntia, niin häiriötähän sekin aiheuttaa. Tuskin kyllä kovinkaan moni osaisi istua mäkkärissä siihen asti, että saisi mennä jonottamaan ja kävellä jonoon r a u h a l l i s e s t i. Jonkinlainen juoksukilpailu siitä varmasti kuitenkin syntyisi.

En oikein osaa sanoa mitään uutta järkevää ehdotusta, toistin vain vähän muiden mielipiteitä, jotka ovat pyörineet omassa päässänikin. Toivon, että tulevilla keikoilla jonotus sujuisi paremmin, ja kaikilta jäisi myös positiiviset muistot jonotuksesta.

Nimetön kirjoitti...

Mun mielest 3 h jonottaminen on hyvä talvella. Mutta kesällä saisi vaan jonottaa koko päivän :D

Nimetön kirjoitti...

Pakko sanoo et ei oikeestaa mikään näist ideoista oikeen toimi :/ Kaikil la faneilla on oikeastaan yks päämäärä keikalla: ETURIVI.

Yön yli jonotukset on kielletty, joka on tosi hyvä ulkopaikkakuntalaisille ja niille jotka ei o rebel riot;eja tai niin vanhoja et saa tehä miten itteää huvittaa; eli siis yöpyä ulkona Hesan keskustassa. Lippujen numerointi viivyttäis sisäänpääsyy entisestää ja silloin ihmiset jonottais niitä lippuja x__x joten sama jonotusruljanssi jatkuu yhä. Kolmen tunnin jonotuksesta taas aiheutuu massaryntäys ja vaikka joku olisi juossut ekana oikealle paikalle, niin eiköhän tämän eteen juokse lössi porukkaa, jotka sitten pääsevät eteen. Toi naruhomma oli oikeestaan aika huono, kaikki kasaantuis IHAN sinne narun päähän et on kiinni oves ><

En kyl itekään keksi mitään muuta, koska ei vaan yksinkertasesti ole mitään tosiaanki toimivaa keinoa -.-

Nimetön kirjoitti...

>>Ja siitä kaverien kanssa jonottamsisesta... Jos numerointisysteemi olisi käytössä, ei jonoon todellakaan tarvitsisi mennä edes kolmea tuntia etukäteen, tuntikin riittäisi. Tuskin kukaan on niin seurankipeä ettei tuntia jaksaisi ilman kavereita jonottaa. Ehkä siinä jonossa jopa tutustuisi uusiin ihmisiin? Kaverien kanssa voisi sitten ennen jonotusta hengata vaikka jossain lähikuppilassa tms.>>

Mutta kun se kavereiden kanssa jonottaminen ei tähtää vain siihen yhdessä olemiseen jonossa, vaan että saisi keikallakin sitten olla kaverinsa lähellä. Jos jonotusnumerot on satunnaiset ja jonotat ehkä sadan ihmisen päässä kaveristasi niin aika huonot mahdollisuudet enää löytää häntä Tavastian sisällä. Itse ainakin nautin keikasta paljon enemmän jos saan kokea sen ystäväni vieressä, jonka kanssa tulevaa konserttia ja kyseistä bändiä on hehkutettu yhdessä ikuisuudet.
Jos ne satunnaiset jonotusnumerot otettaisiin käyttöön, niin olisikohan mahdotonta sellainen että niiden lippujen numerot olisivat kuitenkin vierekkäisiä jotka samalla kerralla ostaa/varaa? Mutta siis muuten satunnaisia.. vai meneekö liian vaikeaksi? ://

Nimetön kirjoitti...

Jonotusnumerot on hyvä vaihtoehto. Siinä järjestyksessä missä ne saa, ts. mitä nopeammin pääsee varaamaan, saa paremman numeron. Ei siinä sen suurempaa taistelua lipuista tulisi kuin tälläkään hetkellä (vrt. Miyavi, Gazette...) Että sillai. Ja usean lipun varaajalle tietty vierekkäiset nrot.

Nimetön kirjoitti...

Niin ja jos numerointi ei saa hidastaa tavastian työntekijöiden työtä, niin eikö juuri Jame sitten voisi auttaa, kerta muutosta asiaan haluavat? vaikea kyllä keksiä toista ideaa, joka ees onnistuis kuulostamaan toimivalta. Asenteisiin vaikuttaminen on jo ideana älytön, koska se ei nykyisiin näiden keikkojen kävijöihin tehoa.

Nimetön kirjoitti...

mun mielestä kaikista paras ratkaisu olisi siirtää keikat jonnekkin muualle kuin tavastialle. kun esim nosturin ja glorian keikoille on saanut jonottaa? nosturi olisi noista ehkä parempi. siten jonotusaikaa voisi pidentää ja mitään ryntäystä ei syntyisi. vaikka että just kahdentoista jälkeen yöllä saa mennä jonottamaan. pääsisi kuitenkin suht helposti sille paikalle minne haluaakin.

Nimetön kirjoitti...

entä jos poistetaan koko jonotus? jos ihmiset tulis siihen vasta just ennen ku päästetään sisään ja sitte siellä olis ihmisiä valvomassa ettei ne vaan rynni sisään vaan kävelee rauhassa. no okei ei kyllä ehkä toimis. ei oikein mikään tunnu toimivan. mutta se ongelma olis aika hyvä saada pois että kun aina mennään siihen kavereiden kanssa jonottamaan vaikka tultaisiin myöhemmin ja päästään sillä edemmäs. jos menee kavereiden kanssa ni menis yhtäaikaa. ei ole reilua niitä kohtaan jotka on sitten siinä takana kun joku tuo kauhean kaveri porukan siihen eteen tuosta vaan. hankala tätä koko jonotusta on kyllä mitenkään hyvin ratkaista mutta ei tuo ryntäys ainakaan toimi.

Nimetön kirjoitti...

Sit joku henkilökunnan jäsen vaikka siirtää kymmenen ihmistä kerrallaan oville, ja easettaa heidät SIISTIIN jonoon. eww?

Juuri näin! 8DD ja lyhyet ensin, ainakin minunmielestäni olisi reilua, ettei ne kaksimetriset (anteeksi. ) olisi siinä edessä ja lyhyet takana, eihän ne mitään sieltä näe ;____:

Nimetön kirjoitti...

No ei ihmiset sille mitään mahda että ovat pitkiä. Siitä nyt ei ainakaan pitäisi tuolla tavalla "rangaista". Jos on lyhyt niin hankkii jotkut paksupohjaset kengät. Pitkien on vähän vaikeampi tehdä mitään pituutensa eteen ;P

Nimetön kirjoitti...

Lippujen numerointi, kiitos.

Vaikka JaME ja ilmeisesti Tavastian henkilökuntakin ovat tyrmänneet tämän systeemin, kehottaisin silti kokeilemaan sitä edes yhdellä keikalla. Aika vähän uusia ideoita on heitelty ja jotain pitäisi silti tehdä.

Jonottajat itse varmasti pitäisivät huolta siitä, että järjestystä noudatetaan -> ei lisätyötä järjestäjille. Toki joku JaMEn tyyppi voisi pikaisesti kävellä jonon läpi ja vilkaista, että järjestys suurinpiirtein on oikea.
Kahden jonon systeemi kuulostaa myös oikein mainiolta idealta. Jonot pysyisivät lyhyempinä ja häiritsisivät vähemmän ohikulkevaa liikennettä ja kauppoja. Kun parittomat ja parilliset olisivat eri jonoissa ja niistä kerralla aina se parikymmentä sisään, luulisi homman toimivan ihan näppärästi.

Jos haluaa jonottaa kaverin kanssa, mutta numerot ovat kaukana toisistaan, voi varmasti mennä jonoon kaveriporukan suurimman numeron mukaan. Jos porukassa numerot 58, 301 ja 456, menkää numeron 456 kohdalle kaikki. Se ketään tuskin häiritsee, jos pienemmät numerot tulevat väärään väliin "huonommille" paikoille.
Sitä paitsi, jos keikalla sinne ensimmäisiin 4-5 riviin pääsee kaverin kanssa, voi olla melkeinpä varma, että se kaveri ei enää keikan jälkeen ole siinä vieressä pitämässä kädestä kiinni. Sen verran siellä porukat tuppaavat liikkumaan.

Lippuja tuskin jonotettaisiin yhtään sen enempää kuin nytkään, ja vaikka jonotettaisiinkin, se jakautuisi useampaan paikkaan. Kaikki jrockfanit kun eivät sattumoisin ole pääkaupungista. Netti- ja puhelinmyyntiä tuskin enää enempää saisikaan ruuhkautettua.

Sitten vain pitäisi keksiä, mitä tehdään näillä seuraavilla ayabien ja miyavin keikoilla. Toivottavasti ihmiset ymmärtäisivät mennä itseensä ja ajattelisivat kerrankin oman napansa sijasta muitakin. Ei voi kuin toivoa, että kukaan ei loukkaannu siinä ryntäyksessä, joka luultavasti on tulossa, jos uutta systeemiä ei löydy.
Ainakin niitä roskasäkkejä voisi lisätä, sillä kadut näyttivät antikussakin jo aivan hirveiltä. Miten kolmen tunnin jonotuksesta ylipäänsä voi jäädä niin hirveät määrät roskaa?

Nimetön kirjoitti...

Olen täysin samaa mieltä edellisen kommentin kanssa.

Nimetön kirjoitti...

Minun käsittääkseni ainakin koko jonotuksesta, rynnimisestä, roskaamisesta kaikesta tulisi paljon ohjatumpaa, mikäli ohjaavia aikuisia, järjestykenvalvojia tai muita vastaavia olisi enemmän. Neljän tai viiden aikuisen on hieman hankalaa ohjata muutamaa sataa kiljuvaa ja epätoivoista teiniä, eli miehitystä tarvittaisiin reippaasti enemmän. Itse olin mukana An Cafen rynnäkössä ja voin kokemuksesta sanoa, että olisimme tarvinneet enemmän ohjaavia aikuisia, kun takanapäin oleville ei kulkenut tieto siitä, että etupäässä jonoa ei pystynyt liikkumaan. Silloin olisimme tarvinneet ohjaavaa valvojaa viemään tätä viestiä taaemmas jonoon.

Minttu kirjoitti...

>> Mun mielest 3 h jonottaminen on hyvä talvella. Mutta kesällä saisi vaan jonottaa koko päivän :D >>

Edelleenkin, se jonotusajan lyhentäminen ei ollut pelkästään sen takia, etteivät jonottajat kuolisi hypotermiaan siellä kadunvarressa kyhjöttäessään. Jonotus häiritsee Tavastian lähellä olevien liikkeiden kaupankäyntiä, ja se ongelma on ja pysyy vuodenajasta riippumatta. Tämän vuoksi jonotusaikaa ei pidennettä.

Joskus pitää ajatella muutakin kuin omaa etuaan, hmm.

Nimetön kirjoitti...

Minun mielestä numeroidut liput/jonotusnumerot ovat todella raaka juttu. Silloinhan ei pysty yhtään itse vaikuttamaan omaan onneensa. Koska tässähän on tosiaan kyse siitä, kuinka monet sadat ihmiset ihannoivat/rakastavat jotain kyseistä bändiä kuka nyt kuinka fanaattisesti, niin on vähän ilkeää lähteä arpomaan näille toivottomille faneille jonotusnumeroita.

Keikoille kuitenkin mahtuu niitä, jotka ovat itkeneet verisesti saatuaan tietää bändin tulosta Suomeen ja myös niitä, joilla kävi tilipäivä ja ajattelivat lähteä katsomaan bändiä vaikka eivät sitä juurikaan kuuntele. Ja sitten kun tämä "lähin koska sattu olemaan rahaa" saa esim. numeron 4 jonossa ja "odotin 3 vuotta" saa numeron 786 kääntyy pallo päälaelleen. Joka tapauksessa varmasti suurin osa faneista pettyy paikoistaan, mutta olisin sitä mieltä, että nämä ns. ei-fanit siirtyisivät suosiolla hieman taaemmas jonossa.

Mutta tämäkin asia tulee todella hankalaksi, sillä jonkun faniutta ei voi alkaa mittaamaan, koska jokainen fanittaa omalla tavallaan. Mutta arvostettava teko ihmisiltä olisi se, että jos voi itselleen myöntää, ettei ole mikään maailman suurin bändin ihailija, voisi mahdollisesti mennä hieman taaemmas.

Siltikin myös heidän, jotka ovat olleet pari kuukautta täysissä täpinöissä keikan takia ja itkevät jo jonossa sitä, että näkevät bändin, pitäisi ajatella muita. JOKA IKISEN ihmisen jonossa, jonon jonossa tai siinä hitonmoisessa rynnäkössä, mitä olemme viime aikoina kohdanneet, pitäisi ajatella muita ihmisiä ja heidän hyvinvointiaan. Kukaan ei voi hyvin, jos kaikki tuijottavat omaa napaansa jatkuvasti. Ihmisten pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni.

Ja minä olen sitä mieltä, että jos on kohtelias ja käyttäytyy hyvin muita jonottajia kohtaan, kaikilla on elämä helpompaa. Kun ei lähde vittuilu- ja tönimis/rynnimislinjalle, eivät muutkaan lähde.

Nimetön kirjoitti...

Mun mielestä tää 3 tunnin jonotus ei toimi oikeasti yhtään. Olin katsomassa Antikun ryntäystä, näin ihmisten kirjaimellisesti rynnivän toistensa päälle, joidenkin kaatuvan yms. Siinä voi pienemmät oikeasti jäädä jalkoihin ja jos kaatuukin toisten töniessä, niin nämä ernut kävelevät vain toistensa päältä. Eikö oikeasti kenelläkään ole mitään järkeä päässä? Onko se eturivin paikka niin tärkeä, että täytyy töniä muut ihmiset kumoon ja pilata keikkafiilikset?

Parempi olisi se vanha systeemi, että jonottaa saa. Eikö siihen voitaisi keksiä sellaista sääntöä, ettei kauppojen ovien edessä saa olla? Sitä paitsi itse olen ollut lähemmäs kymmenellä jrock-keikalla ja ei yleensä niissä ovien edessä edes kukaan ole ollut, kun ihmiset on jonottanut tosi harvassa, eikä mitenkään erityisen tiiviisti. Ja jos joku sinne haluaa aivan välttämättä mennä yöksi jonottamaan niin eikös se ole sitten aivan omalla vastuulla? Tai sitten vanhempien, jos sinne lapsensa päästävät. En ymmärrä oikein, että miksi se sitten pitäisi kieltää. Ku n ei ole mitään aikaa, jolloin saa virallisesti jonottaa, ei kukaan voi ketään talloakaan jalkoihinsa.

Se roskaaminen on tosin toinen juttu, mutta kannattaisi ihmisten oikeasti opetella pistämään roskansa roskiin. Yleensä siellä (niin kuin joku taisi mainitakin jo) on ollut joku jätesäkin kanssa kiertämässä ja propsit niille tyypeille siitä. Mahtava juttu, että joku on ottanut tuollaisen vastuulleen.

Jonotusnumerotkin voisi olla ihan okei, mutta enemmän mä kannatan tätä vanhan käytännön takaisin ottamista + ettei ovilla saa jonottaa yms.

Nimetön kirjoitti...

"Joka tapauksessa varmasti suurin osa faneista pettyy paikoistaan, mutta olisin sitä mieltä, että nämä ns. ei-fanit siirtyisivät suosiolla hieman taaemmas jonossa".

Mikäli kyse on jonottamisesta numeroitujen lippujen kanssa, voivat nämä "ei-fanit" omantuntonsa mukaan jättäytyä lavan edestä pois. Vaikka itse olisinkin saanut lipun numerolla 24, ja varsinkin, jos kyseessä ei olisi itselleni sen kummempia merkitsevä bändi, jättäytyisin suosiolla hieman taaemmas.

Vaikka liput numeroitaisiinkin, kannattaa ottaa huomioon myös se, ettei lipun numeron tarvitse olla jotain yhden ja kymmenen väliltä, uskaltaisin väittää, että ainakin ensimmäiset 100 pääsevät halutessaan melko hyville paikoille :).

Nimetön kirjoitti...

Lukekaahan ihmiset mielellään vaikka kaikki aikaisemmat kommentit. Vanha jonotus ei toimi, sitä ei sallita, se ei tuu takas :)

Nimetön kirjoitti...

Ei numeroituja lippuja. Epäreilu käytäntö. Minusta nykyinen keino on ihan toimiva muuten, mutta ryntäystä pitäisi hillitä.

Jamelaiset voisivat mennä sen Kampin puoleisella kadulla venaavan lössin eteen eikä seisoa siellä Tavastian ovilla huutamassa niin, että kukaan ei kuule. Muutama jamelainen lössin eteen, niin jutusta tulisi hallitumpi. He käskisivät ihmisten MENEMÄÄN RAUHASSA kadun yli, kävellen, eikä koko porukkaa kerrallaan. Jos joku koittaa juosta ja rynniä, hänet pistetään heti joukon perälle ja päästetään viimeisten joukossa jonoon.

Tiivistetysti; jamelaiset pois tavastian oven luota huutamasta turhaan ja ohjaamaan porukkaa, näin koko hommasta tulisikin jotain.

Julbb kirjoitti...

Vanha käytöntö takaisin, vaikka se ei olekkaan mahdollista näillä näkymin. Jotkut voisivat kierellä jonoa välillä, ettei ovien edessä norkoiltaisi ja roskattaisi hirveästi.

Nimetön kirjoitti...

numeroiduissa lipuissa ei ole mitään sen epäreilumpaa kuin numeroiduissa katsomopaikoissa esim. jäähallissa - siis tietysti jos ne jonotusnumerot ei tulisi mitenkään satunnaisesti, se olisi huono!

monen tunnin jonotus on epäreilu, koska kaikilla ei ole mahdollisuutta tms mennä sinne jonottamaan niin pitkäksi aikaa ja sitten heillä ei ole välttämättä mahista saada hyvää paikkaa - koska monen tunnin norkoilu keikkapaikan edessä ei ole mikään merkki siitä miten paljon bändistä tykkää.

Nimetön kirjoitti...

käykää japanissa keikoilla niin tajuatte miten se homma toimii sekä "jonoissa" että keikoilla. kaikki antaa toisille tilaa MYÖS keikoilla. monen bändin iltamissa eturiviin päästetään aina tietyn bändin fanit jne. homma skulaa täysiä ja on mukava katsella keikkoja.

Kat kirjoitti...

Vaikka numeroidut liput tai jonouslaput ovat joidenkin mielestä epäreilu käytäntö, voidaan niihin joutua siirtymään koska tilanne vaikuttaa toivottomalta.

Ja suuri syy siihen, että JaMElaiset juuri ennen ns. ryntäystä huutavat Tavastian puolelta on se ettemme halua joutua ryntäävien ihmisten jalkoihin. Toinen syy on se ettemme vain pysty informoimaan kaikkia paikallaolijoita, sillä meitä on niin vähän. Tämä tilanne voidaan kuitenkin tulevaisuudessa korjata.

Ja aikaisemmin joku puhui siitä etteivät "jamelaiset halua vahtia sisäänpääsyä, koska pääsevät jonon ohi sisälle"

tämä ei pidä paikkaansa. Jos esim. numeroidut liput otettaisiin käyttöön suostuisi varmasti pari jos muutamakin tiimiläinen vahtimis- ja valvomistehtäviin.. Itse ainakin suostuisin.

Useiden huhujen mukaan jamelaiset eivät juokse kaikki eturiviin. Suurin osa meistä menee portaille tai parvelle ja 1-2 eturiviin, jos soittamassa on kyseessä olevan henkilön lempibändi.

Mitä mieltä olisitte siitä, että esim. ayabiessa tai Miyavissa kokeiltaisiin sitä, että 3h ennakkojono muodostettaisiin klo 15:00 Tavastian eteen niin, että jakaisimme paikallaolijoille sattumanvaraisesti jonotusnumeroita ja kaikki siirtyisivät numeroiden mukaiseen järjestykseen? Ihmiset, jotka tulevat jonotusnumerojaon ja jonon muodostuksen jälkeen joutuisivat luonnollisesti jonon perälle..

Tällainen käytäntö voisi mielestäni olla toimiva ja sitä voisi testata kun nykyiset liput eivät vielä ole numeroituja.

Kat kirjoitti...

useiden huhujen vastaisesti*

ja itse olen ollut Japanissa keikoilla ja tilanne siellä on loistava. Fakta kuitenkin on, että käytäntö ei täysin toimisi täällä. Lisäksi meillä ei ole eventtejä kuten Japanilaisilla, joten ihmiset eivät vain voi odottaa lempibändiään ja sitten vasta siirtyä eturiviin ja Japanissa keikkoja on niin paljon ja niin usein ettei niille ole tunkua. Eri asia jos Japanissakin olisi keikkoja muutaman kerran kuukaudessa vain. Arvelen, että ihmisten käyttäytyminen muistuttaisi omaamme jos Japanissa olisi yhtä harvoin keikkoja kuin täällä.

Nimetön kirjoitti...

Tuo järjestely kuulostaisi ainakin minun mielestäni hyvältä. Ainakin miyavin keikoille uskoisin ihmisten olevan ryntäämässä kuolemaakin uhaten, joten kyllä, jonotusnumeroiden jako on hyvä idea. Tietenkin sitä voisi kokeilla jo ayabiessa. Siellä ei varmaan niin suurta ryntäämis-vimmaa ole havaittavissa (ehkä...?) koskapa ainakin nyt lippuja näyttäisi olevan jäljellä aika paljon (tiketin pallukka ainakin vielä vihreänä).

Jos vielä jonotusnumeroiden jako tapahtuu niin, että jonottajat itse nostavat numeronsa jostain korista tai muusta, niin ei kenelläkään ainakaan ole valittamista että JaMEn väki suosisi jotakuta. Näin kaikki on kiinni omasta onnettaresta :D

Ja niin, yleisestiottaen minusta tämä jonotusnumero-systeemi on toimivin, sillä vanha jonotussyteemi ei millään tavoin toimi, eikä varsinkaan ryntäys. Itsepähän me j-rock-fanit olemme tähän malliin asiat saaneet, ettei muuta vaihtoehtoa todellakaan näytä olevan kuin sattumanvaraisten jonotusnumeroiden käyttöön otto.

Nimetön kirjoitti...

Minusta tuo olisi hyvä. Paitsi että vielä parempi olisi jos numerot voitaisiin jakaa esim. pareittain, siis yksi kahdelle ihmiselle. Silloin kaikilla olisi halutessaan ainakin yksi kaveri samassa kohtaa jonossa.

Nimetön kirjoitti...

Lippujen numerointi olisi kätevää. En pidä numeroiden arpomisideasta, olisi parempi jos numeron saisi sitä mukaan mitä tilaa, eli ensimmäinen lipun tilaaja saisi numeron 1. Ja jos tilaisi monta lippua kerralla niin niiden numerot olisivat peräkkäisiä.

Nimetön kirjoitti...

tai jos keikkapäivänä voisi käydä hakemassa lippuunsa jononumeroleiman joltakulta jamelaiselta ! sitten saisi mielenrauhan eikä tarvisi kykkiä jonossa 8DD

Nimetön kirjoitti...

"Lippujen numerointi olisi kätevää. En pidä numeroiden arpomisideasta, olisi parempi jos numeron saisi sitä mukaan mitä tilaa, eli ensimmäinen lipun tilaaja saisi numeron 1. Ja jos tilaisi monta lippua kerralla niin niiden numerot olisivat peräkkäisiä."

JUURI NÄIN ! (ei voi olla tiketille ylivoimaista, kun lippupalvelussakin myydään paikkalippuja joihinkin tapahtumiin, samalla periaatteellahan tääkin menis..)

Nimetön kirjoitti...

"JUURI NÄIN ! (ei voi olla tiketille ylivoimaista, kun lippupalvelussakin myydään paikkalippuja joihinkin tapahtumiin, samalla periaatteellahan tääkin menis..)"

Mutta sitä suuremmalla syyllä Tiketin nettipalvelu kaatuisi alta aikayksikön. Kaikki Miyaviin lippuja netistä tai puhelimitse tilanneet tietävät, kuinka tukossa kaikki linjat olivat, vaikka tuolloin ei edes ollut numeroiduista lipuista kiinni.

Toki olen silti sitä mieltä, että jos lippujen ostossa voi nipistää omasta mielenrauhastaan, säästää sen itse keikalla ja ennen sitä, kun ei tarvitse raastaa hermojaan jonopaikasta panikoiden. Mielelläni turvautuisin noihin numeroituihin lippuihin ihan vain jonotuksessa tapahtuvia haavereita ja roskaamista ajatellen, jos asia vain olisi niin yksinkertainen kuin oletetaan.

Mutta numeroituja lippuja tilattaessa jonoja muodostuisi Tiketin toimipisteiden oville yhä ärhäkämmin ja puhelin- ja nettilinjat kaatuisivat aivan varmasti.

Tätä jonotusnumeroa voisi mahdollisesti kokeilla Ayabiessä, mutta ei silloinkaan arvottuna, sillä täytyy muistaa, että vaikka Tiketin pallukka näyttää vihreää, on silti tälläkin bändillä yhtä fanaattisia faneja kuin Miyavilla konsanaan. Mutta toisaalta, kuinka silloin jonotusnumerot annettaisiin; syntyisi vain uusi jono jonotusnumeroita hakemaan. En siltikään kannata arpomista, koska silloin omaan onneen ei voi mitenkään vaikuttaa.

Nimetön kirjoitti...

Siinä tapauksessa Tiketin olis ehkä syytä parantaa sivujaan ja systeemejään. Samalla tavalla Lippupalveluun tulee jonoa ja sivuille ilmoitus "palvelussa ruuhkaa, odotettava aika sen ja sen verran" - ja aivan samalla tavalla niiden puhelinpalvelu ja muut jonot ruuhkautuu... Ja sitäpaitsi; vaikka ne numeroidut liput oisivatkin, ei varauksessa kestäis sen kauempaa kuin nytkään, koska kyseessä ei ole paikkaliput - ihmisten ei tarvi ruveta miettimään että mitkäs paikat otetaan.

Nimetön kirjoitti...

Tuo jonotuslipukkeiden jako jo ayabiessa kuulostaa hyvältä. Laput voisi laittaa johonkin säkkiin, että sieltä saisi itselleen sattumanvaraisesti nostaa lipukkeen. Ei voisi kukaan silloin valittaa JaMEn jakavan numeroita epäreilusti.
Järjestyksen helpottamiseksi voisi ehkä numeroida suoran numeroinnin sijasta kymmenittäin. Siis että olisi kymmenen lappua numerolla 1, kymmenen numerolla 10, kymmenen numerolla 20 jne. Tällä tavalla jokainen voisi edes vähän vaikuttaa siihen, kuinka hyvälle paikalle kukakin ehtii, jos nopein pääsisi aina kymmenikkönsä ensimmäiseksi. Samalla sisäänotto helpottuisi, kun suoran numeroinnin sijasta tarvitsisi tarkkailla vain kymmeniä.

Vielä tuosta jamelaisten eturiviin juoksemisesta. Minusta heillä on tavallaan oikeus päästä ensimmäisenä valitsemaan paikkaansa keikoille, sillä he ymmärtääkseni tekevät JaMEssa työtään vapaaehtoisina, ilman minkäänlaista korvausta. Esimerkiksi jonotussäännön vahtiminen ei todennäköisesti ole mitään hirveän mielenkiintoista puuhaa, en kyllä itse tiedä, mutta kuvittelisin niin. Hyvien keikkapaikkojen saaminen on siis mielestäni oikein mainio palkitsemistapa.

Kat kirjoitti...

valitettavasti: jos jonotusnumerot otettaisiin käyttöön (en puhu nyt numeroiduista lipuista) niin ne on pakko jakaa sattumanvaraisesti. Ei ole muunlaista systeemiä, jolla ne voidaan jakaa, jotta jakamisprosessi olisi kaikille oikeudenmukainen..

Nimetön kirjoitti...

karaiju:
Kannatetaan! Itse olen tulossa Miyavin keikalle ja haluaisin todella välttää kaiken sen sekopäisyyden ennen keikkaa. Ehdotuksesi kuulostaa reilulta!

Nimetön kirjoitti...

Ei, ei, ei.
En kannata yhtään jonotusnumeroiden jakamista. En usko että kukaan olisi siihen tyytyväinen, että kaveri saisi numeron 197 ja itse saisi numeron 3. Sitten joutuisi etsimään kaveria ympäri tavastiaa. Kaverinikin on ollut joillakin keikoilla pikkusiskonsa kanssa, joka ei pääse sisälle ilman isosiskoaan, joten mitenkäs tässä tapauksessa meneteltäisi? Minusta se ei ole kiva, ettei numeroon voi mitenkään itse vaikuttaa.
Lippujen numerointi olisi paljon parempi vaihtoehto, sillä siihen pystyisi edes jollakin tavalla vaikuttamaan itse, jos liput numeroitaisi sitä mukaan kun lipun tilaa. Näin jos tilaisi kaverin / siskon ym. kanssa lipun, saisi peräkkäiset numerot.

Nimetön kirjoitti...

EI MISSÄÄN NIMESSÄ JONOTUSLIPPUJEN JAKAMISTA!
En usko, että se aiheuttaisi mitään muuta kuin valitamista ja pahimmassa tapauksessa jotkut voisivat yrittää pölliä toisilta lipun.

Nimetön kirjoitti...

Olisiko sellainen mahdotonta, jos lippuihin tulisi satunnaiset numerot, mutta jos tilaisi monta lippua yhtäaikaa, numerot olisivat peräkkäiset? Esimerkkinä; Tyyppi A menee ja tilaa lipun, numeroksi tulee sattumanvaraisesti 56. Seuraavana lippua jonottanut tyyppi B tilaa neljä lippua, joiden numeroiksi tulevat 123, 124, 125 ja 126. Toivottavasti ymmärsitte pointin. :--D

No joo, tuon idean käyttöönotto osoittautuisi ehkä liian hankalaksi, mutta näin päästäisiin siitä kaveriongelmasta eroon, eivätkä lippujonotkaan kasvaisi entisestään kun numerot tulevat lippuihin sattumanvaraisesti.

Nimetön kirjoitti...

Kannatan jonotusnumeroiden jakamista Ayabiessa & Meevissä, ja sitten tulevilla keikoilla lippuihin tulevia numeroita. (satunnainen numero tai järjestyksessä, se nyt on ihan sama. kaverista ajautuu keikan aikana aina kuitenkin eroon, ja oishan se aivan mahtavaa jos kukaan ei voisi enää valittaa kellekään.)

Nimetön kirjoitti...

Toi jonotusnumerojuttu ois tosi siisti, varsinki Ayabieen testattavaksi! :o Tosin onhan tuo sinällään vähän ongelmallista, että jos on isompikin porukka, eikä halua päästä erilleen toisistaan (ei siellä tosiaankaan joudu erilleen, paitsi ehkä jos on ihan siellä paineen ja agressiivisten fanityttöjen keskellä..). Tiettyhän ne voisivat mennä sillä numerolla, joka on porukan isoin, tosin sinänsä vähän mälsää, ettei pääse niin eteen/johonkin kuin haluaisi vain tuon takia. MUTTA en näe niissä ns. takapaikoissa mitään vikaa, meininki on loistava siellä, enkä oo ite koskaan valittanut. Tietty fanaattisimmat haluavat nähdä kaiken mahd. läheltä, mutta sinänsä musta tuntuu, että liian vähäinen määrä ihmisiä tajuu, et siellä takana/keskelläkin on loistava meininki. Oikeastaan parempikin, ei painetta ja liiketilaa on runsaasti (..ja sinne päin lentää paljon plekuja :DD)

Kat kirjoitti...

Olette maininneet jonotusnumeroiden huonon puolen olevan se, että kaveri saa sitten eri jonotusnumeron. Valitettavasti pian näyttäisi siltä, että tuo systeemi on ayabien ja miyavin keikoille ainut vaihtoehto. Ehdotus: Entäs jos yksi jonotusnumero jaettaisiin kahdelle tai kolmelle ihmiselle yhteiseksi, ja numeroa huudettaessa tämä pieni kaveriryhmä siirtyy yhdessä jonoon ja he pääsevät yhdessä keikalle..?

Nimetön kirjoitti...

Mutta entäs millo ne jononumerot jaettaisiin? En usko että kaikki ovat tulossa/pääsevät edes 3 tuntia ennen keikkaa paikalle. Varsinkaan ayabien keikalle sillä se on koulupäivänä, ja moni kaverini on vasta lähdössä helsinkiin silloin, kun jonottaminen olisi sallittua. Eli he olisivat paikalla noin tunti ennen ovien avautumista.
Eli jaettaisiinko ne vähän ennen sisäänpääsyä vai milloin?

Nimetön kirjoitti...

Mietin kanssa samaa, että millon ne jaetaan? Tulevilla keikoillahan säännöt voi tuon takia muuttua ja asiaa ehtii suunnittelemaan enemmän, mutta nyt nää Ayabie ja Miyavi...

Jos niitä jaetaan sillon 3h ennen ovien aukeamista ja myöhemmin tulleet menee vaan jonoon perälle niinkuin aina ennenkin, niin joutuvatko he sitten olemaan siinä jonossa sen koko ajan ja numeron saaneet voivat tunkea jonoon vasta sitten kun ovet aukeaa? Koska tässä ei ole kyse mistään kuka on valmis tulemaan "ajoissa", vaan kun porukka on töissä ja koulussa eikä kaikki voi lähteä ennen aikojaan johonkin keikalle...

Ehkä siellä pitäisi sitten vain sen koko ajan olla jonkun niiden numeroiden kanssa ja sitä mukaa kun paikalle pääsee, saisi sen?

Jos tuo systeemi onnistuu, niin tulevilla keikoillahan sitä jonotusaikaa ei tarvi olla ees sitä kolmee tuntia.

Ja tuo on hyvä, että yhdellä numerolla pääsisi 2-3 kaveria, isompi porukka voisi ottaa sitten toisen numeron, koska sitten kukaan ei joutuisi olemaan yksin kuitenkaan. eikä tulisi sitä että toinen saa numeron 2 ja toinen numeron 100 ja sitten joutuis menee sinne sadanneksi.

Nimetön kirjoitti...

Minä täällä Ayabien keikalle kanssani tulevan siskoni kanssa olemme sitä mieltä, että yhdelle kaveriporukalle annettu jonotusnumero olisi fiksu idea. Sitten kukaan ei ainakaan jäisi yksin (ja se voi ainakin ensikertalaiselle olla epämukavaa ja hieman pelottavaakin Tavastialla) joten eiköhän näin olisi paras. Jospa vaikka numerot jaettaisiin hieman ennen kuin saadaan siirtyä jonoon ja myöhemmin jonottamaan tulevat siirtyvät automaattisesti perälle. Eli numerot jaettaisiin vain niille, jotka ovat ennen klo 15 odottamassa jonoon pääsyä ja myöhemmin tuleville ei edes arota paikkoja jonossa, vaan ne löytyvät automaattisesti sen perältä. Näin juttu olisi oikeudenmukaista eikä ketään pystyttäisi suosimaan.

Nimetön kirjoitti...

Ja pitää vielä sanoa tulevia keikkoja ajatellen, jos ne numeroidut liput ei tule onnistumaan ja noi jaettavat jonotusnumerot on ainoa toimiva vaihtoehto... Otetaan vaikka esim. tunti ennen ovien aukeamista (jos se aika vaan riittää) ruvettaisiin jakamaan niitä numeroita, kun kaikki silloin paikalla olevat ovat saaneet numeron menevät jonoon ja pysyvät siinä, myöhemmin tulevat menevät jonoon perään.

Se on ehkä epäreilua että joku viime hetkellä tullut saisi paremman numeron kuin numeroiden jakoon tullut, mutta niin kauan kuin kaikilla ei ole numeroa ja joutuvat menemään jonon perään ja pysymään siinä, silloin ei jonotusnumeroisetkaan saisi huidella muualla, vaikka aikaa ei olisikaan kuin tunti. Paitsi jos numeroiden jako lopetettaisiin vaikka 20min ennen ku ovet aukeaa, se on silloin oma päätös miten aikaisin sen numeron tulee hakemaan ja omalla vastuulla jos tulee niin viime hetkellä, ettei ehdi saamaan numeroa (esim. jako lopetetaan silti silloin kun kello on sen verran, huolimatta siitä vaikka siinä ois sillon kauhea rypäs numeroita hakemassa).

Saikohan tosta nyt mitään selkoa...

Kat kirjoitti...

yllä olevat kaksi kommenttia: olen täysin samaa mieltä ideoidesi kanssa. Itse ajattelin aivan samaa, mutta unohdin asiasta mainita. Mielestäni tomisi juuri sellainen systeemi (ainakin nämä seuraavat 3 keikkaa), että 3h ennen ovien avautumista saapuneille jaetaan jonotusnumerot (2-3 ihmiselle yhteinen) ja he siirtyisivät jonoon näiden numeroiden mukaisesti. Jonotuslippuja haluavat odottavat vaikka tietyllä alueella, ja ne jotka saapuvat jonotusnumeroiden jaon jälkeen eivät saa jonotusnumeroa ja joutuvat oikeudenmukaisesti jonon perälle.

Entisessä ryntäyksessäkin ne, jotka tulivat ryntäyksen jälkeen menivät seuraaville vapaille paikoille, el jonon perälle. Tottakai se olisi epäoikeudenmukaista, jos jakelisimme parempia jonotusnumeroita 20min ennen ovien avautumista saapuville. Tarkoitukseni oli, että kyseessä olisi vaihtoehto itse ryntäykseen, eli niille jotka saapuvat 3h ennen sisäänpääsyä, koko systeemi ei koskisi millään tavalla niitä, jotka tulevat vasta esim. 1 h ennen sisäänpääsyä..

Nimetön kirjoitti...

ei tossa numerojärjestyksessä ole mitään ideaa. Jos tulee vaikka jostain todella kaukaa esim. lapista ja sitten joutuukin ihan takariviin. Ei hauska että on joutunut ajamaa monta tuntia kyseisen bändin takia ihan eteläsuomeen ja sitten ei edes nää koko bändiä sen takia että on joku jonotusnumerot. Omasta mielestä tossa ei ole mitään järkeä. ; A ;

Nimetön kirjoitti...

Edellisen viestin kirjoittajalle; mitä itse sitten ehdottaisit? on pakko keksiä jotain, koska keikoilla kävijät (ei tietenkään kaikki!) ovat itse tuon homman tähän ajaneet. Kun jonotusaika on se 3h (ja ilmeisesti se ei siitä pitene, mikä ei mua haittaa ollenkaan) niin tuo on ainoa edes toimivalta vaikuttava keino estää se kamala ryysis ja ryntäys mikä tapahtui ainakin An Cafen keikalla.

Sitäpaitsi, ne jotka menevät hakemaan numeron sillon kun ne jaetaan, ei siellä varmaan niin paljon ihmisiä ole, etteikö olisi mitään toivoa päästä hyvälle paikalle. Todella monet ihmiset (esim an cafessa) menivät paikalle pikkuhiljaa eivätkä suinkaan olleet siinä ryntäämässä, joten kukaan jonotusnumeron hakija ei taatusti joudu perälle, se on sitten ihan muusta ja tuurista kiinni miten sisällä käy, siihen ei jonotuspaikka pelkästään vaikuta.

Toinen sitäpaitsi; siinä ryntäyksessäkin (koska siinä jononmuodostuksessa ei ollut mitään järkeä!) se paikan saanti meni ihan yhtä sattuman kaupalla kuin jonotusnumeroiden kanssa tulee menemään.

Nimetön kirjoitti...

edellisen viestin kirjoittaja ;;
Miten niin ei ole montaa ihmistä hakemassa jonotusnumeroa?
An cafen keikalla oli aivan älyttömästi porukkaa jos silloin 3 tuntia ennen keikkaa, ja uskon että vielä suositumman bändin keikalla 3 tuntia ennen tulisivat jonottamaan suurin osa.

Nimetön kirjoitti...

Keikat Nosturille. siellä ei ole ainakaan kauppoja lähistöllä kamalasti, mitä me mukamas häiritään niin paljon.

Nimetön kirjoitti...

opettele lukemaan, tai ymmärtämään lukemasi. viestissä luki "ei siellä varmaan niin paljon ihmisiä ole, etteikö olisi mitään toivoa päästä hyvälle paikalle", ei sanottu mitään siitä, etteikö siellä olisi paljon ihmisiä.

olihan an cafeen ryntäävässä norsulaumassa paljon ihmisiä, mutta ei siinä kyllä ollut puoliakaan loppuunmyydystä tavastiasta! ja jos kaikki niistäkin yritti päästä eturiviin - ei mitään toivoa, mutta nyt taisi olla kyse hyvistä paikoista, ei eturivistä - hyviä paikkoja on muuallakin kuin mahdollisimman edessä.

jonotusnumerot kun ei muuten osata ja ymmärretä.

Nimetön kirjoitti...

Toisaalta on vähän huono, jos jonotunumerot jaetaan numerojärjestyksessä paikalletulojärjestyksessä, koska silloin syntyy ihan sama kuin nytkin; porukka alkaa hengata ympäristössä liian aikaisin saadakseen paremmat numerot ja ernut tappavat toisiaan paikkojen vuoksi.

Itse kannatan numeroita, koska ne veisivät jonotuksesta idean, kun aikaisemmin tulemalla ei pääsisi edemmäs, got my point?

Eli voisiko jonotusnumerot jakaa vaikka satunnaisessa järjestyksessä = ensimmäisenä tuleva ei saa numeroa 1?

Kat kirjoitti...

"Toinen sitäpaitsi; siinä ryntäyksessäkin (koska siinä jononmuodostuksessa ei ollut mitään järkeä!) se paikan saanti meni ihan yhtä sattuman kaupalla kuin jonotusnumeroiden kanssa tulee menemään."

Tämä on täysin totta.

Niin ryntäys kuin mahdollisten jonotusnumeroiden jakaminen aiheuttavat sen, että jotkut väistämättä joutuvat taaemmas kuin toiset ja onneensa ei voi hirveästi vaikuttaa.

Ja tottakai jos jonotusnumerot otetaan käyttöön niin ne jaettaisiin täysin sattumanvaraisesti. Joten jonotusnumeroita ei tarvitsisi (ja olisi typerää) jonottaa.

Jonotusnumerot olisivat oikeudenmukaisia kaikille, sillä kenellä tahansa voi olla mahdollisuus päästä eturiviin. Lisäksi ne ovat myös ryntäykseen verrattuna paljon turvallisempi vaihtoehto..

Nimetön kirjoitti...

loistavaa ihmiset. loistavaa.

tulin vaan mainitsemaan että tää suunnitteilla oleva idea on loistava.

kiitos. tehkäämme näin.

Nimetön kirjoitti...

Toi tuolla aika loppupäässä sanottu "käykää Japanissa keikoilla" oli aika ilkeetä, koska suurimmalla osalla täältä ei TODELLAKAAN ole varaa mennä edes Japaniin saati siellä vielä keikoille...

Toi muutaman ihmisen (mut nostetaan luku 4, jooko?) lappunen kuulostaa ihan ookoolta, sitä voi ainakin kokeilla. Mut ite en kyllä osaa sanoo et mikä ois paras vaihtoehto, lippujen numerointi nyt ei ainakaan onnistu juuri noiden kaikkien syiden takia, pitempi jonotus ehei ja rynnimisessäkin on omat huonot puolensa mut ehkä näkisin sen silti parhaimpana vaihtoehtona x___x siis suomalaiseen fanityttömeininkiin~

Nimetön kirjoitti...

Lyönpä nyt oman mielipiteeni asiasta kanssa.

Joissain aiemmissa kommenteissa ehdoteltiin ties mitä narujen laittamisesta jne. Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseessä on Helsinki eikä mikään jrock-fanien oma Ernulandia, joten raitasukkateinien takia ei voida alkaa rajoittamaan/hankaloittamaan muiden kansalaisten kulkua kaupungissa.

Ikärajat ylös = keikat loppuu. Kannattaa toki miettiä minkä ikäistä valtaosa faneista on, eli jos ikäraja on yli 15 niin väki vähenee --> ei ole taloudellisesti kannattavaa tulla esiintymään toiselle puolelle maailmaa. Ja ikärasismi keikkojen kanssa olisi jo suhteellisen p***aa, ei kaikkea ratkaista eliminoimalla osa joukosta kokonaan.

Kolmen tunnin jonotusaika on omasta mielestäni todella hyvä, ei tarvitse loikata junaan kuudelta aamulla jnejne. saati sitten palella -20 asteen pakkasessa koko päivää, (vaikka toisista se voi olla hauskaakin).

-Täällä jo mainittu 4? hengen jonotusnumerotsydeemi kuulostaa tähän asti parhaalta ehdotukselta. Siitä ei edes aiheutuisi sitä, että jonotettaisiin jonotusnumeroja, koska saatat saada minkä numeron tahansa.
-Okei, myönnettäköön, että se on todella masentavaa saada tietää, että oma lempiyhtye keikkailee ja pääset sisään nrolla 598 -eli kiittimoi eturivi.
Mutta sillehän ei mitään mahda...(tietty sitä voi sitten kysyä jos joku suostuu vaihtamaan paikkaa, tosin sen verran minäkin tiedän, ettei edes murto-osa siihen suostu).
Kannattaa kuitenkin muistaa, että on sitä ennenkin menty ihan jonon hänniltä keikalla hyvinkin eteen, massa liikkuu aina.

On se vähän surku, että tämä asia on tällainen kauhea katastrofaalinen kalabaliikki...kuitenkin omasta mielestäni ne pikkuryhmien numerotsydeemit on parempi vaihtoehto kuin ryntäys jossa tyyliin loltsujen pitsit pöllyää, kun kaikki kaatuu _autotielle_ ja juoksentelee henkensä edestä -.-''

Sanoisinko, että omalla käytöksellä tämäkin on aiheutettu ja itse se pitää korjatakin, joten nyt on jokaisen pakko olla avoin, valmis kompromisseihin, joustamaan ja toimimaan tulevien sääntöjen mukaan, ellei itse pysty tarjoamaan parempaa ratkaisua.

~*Visva has spoken*~

Nimetön kirjoitti...

^Edellisen kommentin kanssa täysin samaa mieltä. Mikäli jamen väki päätyy ratkaisussaan tähän jonotusnumeroiden arpomiseen, olisiko mahdollista saada esimerkijsi jamen sivuille ilmoitus ja ohjeet koko hommaan? Silloin numerolappuja hakemaan tulevat tietäisivät varmasti, missä heidän pitää olla ja milloin, eikä heidän tarvitse vetää toisistaan mahdollisesti eroavia johtopäätöksiä edellisten viestien perusteella.

Ja muutenkin lopullisesta jonotuksesta voisi ilmoitella jamen sivuilla, vaikka jonotusnumeroihin ei päädyttäisikään. ^__^ Kiitoksia.

Nimetön kirjoitti...

Siis tulevatko ne jonotusnumerot nyt voimaan vai eivät?
On ärsyttävää kuunnella kun jaaritellaan että "jos ne tulisivat" , "jos ne nyt toteutuisivat" Eli siis onko jamen väki päättänyt tulevatko ne voimaan vai eivät?
Ja olisivatko siis jonotusnumerot jo ayabien keikalla vai vasta miyavin?

Nimetön kirjoitti...

Pakko sanoa.
HÄPEÄN TEITÄ.

Mieleni valtaa suuri halu polttaa joka helvetin ainut omistamani japsilevy+juliste+manga+lolita-mekko+vähänkin japaniin viittaava asia ja alkaa kuuntelemaan täysin normeissa vaatteissa vaikka Tuiskun Anttia ja vaikka HIMiä vai mistä ne normit nykyään tykkääkään!


... Ja vielä tuosta ikärajasta...

"Ja ainahan sen iänkin voi valehdella ja kuka haluaa jossakin keikalla pitää henkkareita mukanaan."

Jaa-a, kuka haluaa jossakin baarissa pitää henkkareita mukanaan? Jostain oudosta syystä baariin mennessäni en ole koskaan päässyt ovesta sisään ilman papereita eikä kovin moni muukaan joten kamala uhrautuminen on vain pakollista! Hyi helvetti miten se muoviläpyskä painaa taskussa!

Nimetön kirjoitti...

"Ikärajat ylös = keikat loppuu. Kannattaa toki miettiä minkä ikäistä valtaosa faneista on, eli jos ikäraja on yli 15 niin väki vähenee --> ei ole taloudellisesti kannattavaa tulla esiintymään toiselle puolelle maailmaa. Ja ikärasismi keikkojen kanssa olisi jo suhteellisen p***aa, ei kaikkea ratkaista eliminoimalla osa joukosta kokonaan."

Veit sanat suustani. JUURI NÄIN !
Onhan se helppo sanoa yli 16-18 vuotiaana että "ikärajat ylös" mutta miettikää miltä teistä tuntuisi olla n. 13-15 vuotta, kun niin muka hyvinkäyttäytyvät leimaavat teidät automaattisesti huonosti käyttäytyviksi ernuiksi?
Ikä ei aina katso käyttäytymistä. Sitäpaitsi olen huomannut monilla keikoilla, että juuri nämä rynnivät tyypit ovat ainakin selvästi yli 15 vuotta (en tarkoita etteikö siellä olisi nuorempiakin, toki on).
Ja niinkuin on jo todettu ;
Ikärajat ylös = keikat loppuvat, ei ole kannattavaa tulla toiselle puolelle maapalloa ilman yleisöä.

Itse en tiedä mikä tässä olisi paras vaihtoehto.
Lippujen numerointi = Ei.
Jonotusnumerot = Ehdoton Ei.
Niinkuin ollaan jo todettu, kaikki ne ketkä saisivat numeron joku on yli 50-100 olisivat varmasti vineemässä joka paikassa. En usko että __kukaan__ suostuisi vaihtamaan omaa numeroaan, mikä olisi nyt esim. 50, numeroon 345.
Ryntäys = Kyllä.
Vaikka se on vaarallinen yms. SE ON IHMISTEN OMA VIKA !
Jos ei itse halua juosta ja rynniä tien yli, miksi juoksisi?
Se on ihmisen oma vastuu, juokseeko vai eikö juokse.
Jos juoksee ja käy jotain = oma vika.
jos ei juokse ja ei saa niin hyvää paikkaa jonossa = oma vika.
Näen vain punaista kun valitetaan että "Rynniminen/juokseminen tien yli on niin vaarallista, muuttakaa asiaa !!1!1"
SE ON VAIN OMA VIKA JOS JUOKSEE SITTEN TIEN YLI, JOS ET HALUA ETTÄ SINULLE KÄY JOTAIN, ÄLÄ HERRANJUMALA JUOKSE SITTEN SEN TIEN YLI MUTTA ÄLÄ VALITA SITTEN PAIKOISTA !
Että näin.
Kiitän ja kumarran.

Nimetön kirjoitti...

Ei helvetti, olipa yllä vastuutonta tekstiä!

Nimetön kirjoitti...

Jonotusnumerot, niistä olisin kiitollinen.

Kuten on jo moni pohtinut, ryntäys keikkajonoon ei ole hyvä vaihtoehto mm. turvallisuuden takia. Myös suomalaisten ernujen maine pilaantuu tässä huonokäytöksisyydessä.

Ei, ei myöskään sitä monen päivän jonotussysteemiä. Se on liian epäreilua kaukana asuvia kohtaan.

Ja muuten sanonpas tähän, nuoremmat fanit tuskin ovat huonompikäytöksisempiä kuin vanhemmatkaan. Sellainen joka näin väittää voi mennä itseensä. En ole kylläkään sanomassa, että nuoremmat olisivat jotenkin järkevämpiä, mutta nyt sanon kaikille: Menkää itseenne.

Jonotusnumerot. Se voisi olla paras vaihtoehto, ehkäpä hieman muunneltuna. Kerron nyt oman mielipiteeni tästä:
Eli, jos jonotusnumerot eivät tulisi keikkalippujen mukana, vaan ernut hakisivat jonotusnumerot juuri omassa porukassaan SIEVÄNÄ jonona RYNTÄILEMÄTTÄ. Eli, olisi pieniä esim. 1-4 hengen ryhmiä, jotka jonottaisivat ARVOTTAVIA keikkajonon jonotusnumeroita nätisti. Siis arvottavia, fanien ei tarvitsisi kuin vain ymmärtää, että mikä tahansa numero voi sattua kelle tahansa jonossa olevalle ryhmälle, ja näin ollen ei tarvitse rynniä. Eli jokaiselle 1-4 hengen ryhmälle tulisi yksi jonotusnumero. Sitten ei tulisi ryntäilyä vaan se ryhmä sitten omana aikanaan etsiytyy kortissa lukevalle paikalleen. Esim. jos minä ja minun ryhmäni saisi luvun 40, menisin ryhmäni kanssa paikalle 40. Tämä minusta voisi toimia. Mutta tämä on toki minun mielipiteeni. Ja ryhmässä ei saisi olla enempää henkilöitä kuin vain sovitun rajan.
Olisi myös kivaa, jos arvonta suoritettaisi jossain muualla kuin Tavastian läheisyydessä, saisi tämä hieno keikkapaikkakin vähän parempaa mainetta jonotuksesta ja säästyisi ainakin turhilta valituksilta.

Eli pointtini on tiivistettynä:
On esim. 1-4 hengen ryhmiä, ja näistä ryhmistä jokainen jonottaisi yhden jonotusnumeron. Siis yksi numero per. ryhmä. Sitten omana aikanaan hakeutuu ryhmä omalle paikalleen keikkajonoon. Kuulostaako vaikealta? Minusta se ei olisi niinkään ongelmallista.

Kiitoksia, olen puhunut. Toivottavasti edes joku saisi tästä kehiteltyä uutta ja ehkä vielä hieman parempaakin jonotussysteemiä.

Nimetön kirjoitti...

"On esim. 1-4 hengen ryhmiä, ja näistä ryhmistä jokainen jonottaisi yhden jonotusnumeron. Siis yksi numero per. ryhmä. Sitten omana aikanaan hakeutuu ryhmä omalle paikalleen keikkajonoon."

EI, ei aikanaan, vaan silloin kun jonotus on sallittua - koska kysehän on nyt niistä ekoina jonoon tulevista (=ryntäilevistä) tyypeistä. kun jonotusnumeron saa käteensä, siihen jonoon mennään HETI. ne, ketkä ei jonotusnumeroa ole saaneet, menevät jonoon sitä mukaa kun paikalle pääsevät.


!!! tällä koko ideoinnilla on käsittääkseni tarkoitus muuttaa "jonotuksen alkua", eli poistaa se ryntääminen ja päätön hilluminen. jonotusnumerot tulisivat juuri edellämainittujen asioiden välttämiseksi, ei muuten jonotussysteemiin - se ei vaikuttaisi jonotusaikaan tai siihen, että jonosta saisi poistua. !!!


olisihan se nyt epäreilua kaikkia kohtaan. jos numeroita jaettaisiin koko 3 tuntia, myöhemmin tulevat saattaisivat saada paremman numeron kuin aikaisin tulleet. tai jos numerot jaetaan niille, jotka paikalla ovat 3 tuntia ennen, se olisi epäreilua myöhemmin tuleville (=ilman numeroa oleville) jos numerolliset saisivat poistua jonosta, ja he itse joutuisivat seisomaan jonossa.

näin olen ymmärtänyt.

Nimetön kirjoitti...

Mä suosisin nyt noita jonotusnumeroita ainaki ayabiessä (myviin en ota kantaa, koska en saanut lippua).
Eli jos ovet avattaisiin esim. kuudelta, niin kolmelta jaettaisiin _silloin kolmelta paikalla oleville_ ne liput 1-4(?) ihmiselle. Ja kun tulee myöhemmin niin menee sinne jono perälle.
Jonosta varmaan saa poistua tyyliin vessaan, kunhan ilmottaa edessä/takana olevalle. Tai sitten joku porukasta jää siihen jonoon.

Roskaamisesta, eikö vois laittaa jokun esim. jätesäkin aina siihen nurkalle, että sinne voisi viedä roskat. Tuskin kukaan on niiin laiska ettei jaksa kävellä muutamaa askelta ja viedä kiltisti ne roskat siihen pussiin.

Se ryntäys on niin hullua, että. Ei ole mitään järkee vaarantaa raajojaan siinä. Ja niinkun on sanottu, ryntäämisellä se tulee ihan yhtä sattumanvarasesti kun noilla jonotusnumeroilla. En voi kyllä sanoa, ettei se ollut an cafessa hetkellisesti hauskaa.

Eikä jonotusajan pidentämisessäkään ole mitään järkeä (eikä se ole mun käsityksen mukaan edes mahdollista).
Lippujen numeroini olisi kanssa kyllä kätevää, mutta siitä tulee vaan lisätyötä (eikä sekään ilmeisesti mahdollista).

Nimetön kirjoitti...

noni, nyt mulla alko savuta pikkuhiljaa...

LOPETETAA KOKO VITUN KEIKKOJEN JÄRJESTÄMINEN JOS SE NYT O NÄIN HELVETIN VAIKEETA JONKU VITUN JONOTUKSEN KANSSA!

ryntäystaktiikka <3 syökää puuroo ni saatte voimaa ja lihaksii ettekä jää jalkoihin :P
mulle siin on ainoo ongelma et meinaan oksentaa hermostuksest ku se kello on minuuttii vaille ennenku saa lähtä juokseen ja sit et kerkeekö sinne kuinka monta ennen itteää...

Nimetön kirjoitti...

ai joo, ja miettikää asiaa siltä kannalta, että jso toi ryhmien jonotuslappuhomma otetaa käyttöö, ni eiköhän ne minuuttii vaille sisäänpääsyä tulevat änkeydy silti sinne kaverin luokse jos niil on kerta yhteinen lappu 'miä kuulun näitten ryhmää joten vittu lopeta se vineeminen'

muistakaa toi! --^

Nimetön kirjoitti...

Olen muuten miettinyt tässä, että onko oikeasti luvallista pitää jonossa paikkaa kaverille?
Minusta se kyllä on, jos itse pääsee aikaisemmin jonottamaan kuin kaveri, niin voi pitää paikkaa kaverille joka saapuu vaikka n. 20 minuutin päästä. Ei olisi nimittäin kiva etsiä kaveriaan sitten ympäri tavastiaa. Ja eiköse näin ole aina ollut että saa pitää paikkaa?
Mutta entäs nyt jos nuo jonotusnumerot otetaan käyttöön?
Mietin vain, että jos itse tulee vaikka kaverin kanssa hakemaan numeron, joka nyt on vaikka 14, niin saako silloin enää se kolmas kaveri tulla jonottamaan sillä numerolla meidän kanssa?
Tämä nyt oli vain esimerkki, mutta olen miettinyt tätä asiaa, enkä ole löytänyt siihen vastausta.

Nimetön kirjoitti...

ajatuksena tuo paikan varaaminen kavereille on typerä ja epäreilu, koska taaempana olevat ovat jonottaneet sen koko ajan siinä, ja sitten siihen eteen tulee ties kuin paljon myöhemmin joku. epäreilua kyllä, mutta se tuskin merkitsee mitään näille idiooteille, jotka tuijottavat vain omaa napaansa.

juuri tuon takia numeroidut liput olisi paras vaihtoehto. koko 3 tunnin jonotuksen voisi unohtaa, ja kukaan ei voisi ohittaa millään keinolla.

Nimetön kirjoitti...

öö, jos nyt tuo jonotuslappu-homma otetaan käyttöön, niin millaisia ne sitten on?
pieniä paperilappusia, joissa on tussilla numero? vai millaisia?

ettei vain joku menisi, ja tekisi itselleen ja kavereilleen omia numerolappuja, jos eivät ole tyytyväisiä paikkaansa tai tulevat myöhemmin ... ... ....

Nimetön kirjoitti...

^--- ylläoleva kommentti.
olen miettinyt aivan samaa. Niiden pitäisi olla jotenki erilaisia kuin vain kirjoitettuja numeroita lapulla, sillä muuten varmasti jotkut yrittäisivät väärentää itselleen paremman numeron.
Tuskin sekään riittäisi että se on painettu valkoiselle paperille tietokoneella, sillä pääsisiväthän jotkut helsingissä asuvat varmasti jopa tulostamaan itselleen uuden numeron.
Entäs jos paperi/lappu oli jonkin erityisen värinen tai jotain erityistä materiaalia?
vähän niinkuin konserttiliputkin? vai kuluisiko siinä sitten liikaa aikaa ja rahaa? :o

Nimetön kirjoitti...

Minä kannattaisin ehodottomasti lippujen numeroimista. Silloin kukaan ei voisi ohitella milläkään keinolla jonossa. Muutenkin siihen voisi vaikuttaa itse, jos liput numeroitaisiin ostamisjärjestyksessä. Ei kai se nyt voi nyt niin paljon lisätyötä teettää vai?

Nimetön kirjoitti...

Mun mielestä ne jonotusliput vois olla tyyliin jotain erikoiskuvioituja ja laminoituja, ku eikö ne kummiski voi kerätä takaisin sit siinä, et niitä voi käyttää uudelleen. :D Siis näin eliminoitaisiin se, että joku tekisi itselleen lapun..

Ja toi kaveriporukkahuijaaminen; en tiedä onko siitä liikaa vaivaa, mutta ehkä niitä numeroita jakaessa johonkin voisi merkata esim. että numerolla 29 on vaikka 3 ihmistä, niin siihen ei sitten tulisi sitä neljättä yhtäkkiä. Se tosin taitaa olla vähän turhankin mahdoton ja aikaavievä ajatus, joten se siitä..

Nimetön kirjoitti...

No voi vattu ja lol. Oman ymmärrykseni mukaan eniten häiritsevä osa jonotusta oli roskaaminen? Jos olen väärässä, never mind. Tässä tapauksessahan joku JaMen työntyöntekijä voisi kulkea jonoa edestaas vaikka puoli tuntia ennen keikkaa huutelemassa että siivotaan, ja jos ei vartissa ole siistiä niin roskaajaporukka jonon taakse. Jokaisen jonottajan pahin painajainen, eiköhän jonkinlaista siistiä jälkeä tulisi. Tiedän monta ihmistä jotka rupesivat boikotoimaan Tavastian keikkoja jonotuskiellon takia (juuri tämä ns. ernujuoksu aiheuttaa paineita ja joku päivä joku jää auton alle) joten jotainhan muuta tässä on pakko keksiä. Tuo 'kymmenen ihmistä tien yli' tyyli ei tietenkään toimisi, ei JaMelaisiakaan ole miljoona ja en usko että se on juuri sitä työtä mitä toivoivat. Jos muita ehdotuksia haluaa, helvetti, sitähän voi ottaa vapaaehtoisia yövahdeiksi jotka potkivat porukan pois jonosta jos pitävät meteliä yöllä. Vaikeaa? Uskon että moni täällä olisi valmis tekemään sen.

Nimetön kirjoitti...

Ja numeroidut liput, järki käteen! Sama ernujuoksu tai jonotus toistuisi vaan eri kellonaikaan ja Tikettiin. Lol.

Nimetön kirjoitti...

Jonotuksen häiritsevin osa on kylläkin se, että se häiritsee siinä olevien kauppojen toimintaa. Yllättävän moni ihminen jättää käymättä niissä joissain kaupoissa, kun ympärillä kyttää ryökkiö metallitäytteistä raitaihmistä. Näin ainakin MUN käsitykseni mukaan :D

Nimetön kirjoitti...

Siis hohhoi, ettekö te ole ennen tilannut lippuja mihinkään muuhun tapahtumaan? Lippujen numerointi ei pahentaisi jo nyt huonosti toimivaa systeemiä (esim. tiketin sivut ei toimi) yhtään. Otetaan nyt vaikka Miyavi tai Gazette (=suosituimpia ja nopeasti loppuunvarattuja), se ruuhka on samanlainen ja porukka yhtä aikaisin jonottamassa omaansa - oli lipuissa numerot tai ei.

Sama lippupalvelussa ja ruuhkaa on, mutta homma toimii. Lippupalvelun sivut vaan toimii, toisin kuin tiketin.

Nimetön kirjoitti...

jonotusaika kokonaan pois, sallittua tulla vasta ovien auetessa. ryntäys kyllä mutta ei haittaisi kauppojen toimintaa kolmeksi tunniksi

Nimetön kirjoitti...

Jos jonotuslaput erikokoisille porukoille olisivat erilaiset? Esimerkiksi neljän hengen porukka ottaisi punaisen lapun, kolmen hengen sinisen ja niin edelleen. Ja jos pitäisi kaverille paikkaa siten, ilmoittaisi takana oleville näyttäen kolmen hengen lappuaan että siihen tulee vielä kaksi ihmistä lisää.
Sellaiset liput olisivat hyviä, ettei niitä voisi kopioida, esim. laminoidut, mutta jos lippuja jaetaan sattumanvaraisessa järjestyksessä, olisi vaikea kerätä kaikki takaisin. Jokuhan voisi pistää lapun säästöön seuraavaa keikkaa varten jos sai hyvän numeron ja olla muka yhteisellä jononumerolla edessäolevien kanssa. Mutta jos tosiaan eri ryhmäkoilla olisi erilaiset laput niin sen voisi tarkistaa, mutta aikaahan siinä menisi. Tai jokuhan voisi hakea useamman lipun paremman jononumeron toivossa?

Hankalaa, olen silti jononumerojen kannalla. Parempi se on kuin ryntäys jossa mamin pikku kullannuput halkaisevat kallonsa ja vihaiset vanhemmat valittavat Tavastialle/keikan järjestäjälle.

Ja satunnaiset jononumerot jaettaisi niille jotka ovat olleet ennen kolmea odottamassa, ja niitä voisi jakaa esim. 20 minuuttia. Ensin numeron saaneet asettautuisivat jonoon ja sitten numerottomat menisivät automaattisesti jonon perälle.

Monimutkaista, toivon että ymmärsitte mitä ajan takaa.

Unknown kirjoitti...

Muistakaahan nyt, että sitä jonotusaikaa ei voida pidentää ja että vaikka kuinka monta ehdotusta koitettaisiin keksiä, niin lopputulos ei koskaan miellytä kaikkia. Ja valitettavasti mekään emme mihin tahansa ihmetöihin pysty, meitäkään ei niin isoa joukkoa ole.
Tässä on kaikilta tahoilta (Tavastia, Tiketti yms.) koitettua kysellä, että miten paljon he pystyvät auttamaan ja valitettavasti heiltäkään ei kaikkea voi vaatia, vain että jrock-kansaa voisi miellyttää.

Ja se että joku väitti ettei JaMElaiset välitä muista kuin itsestään... Kertokaahan miksi me sitten kovasti koitamme saada tämän toimimaan ja kysymme teiltä ehdotuksia? Kyllä, meitä kiinnostaa myös muiden hyvinvointi ja se että jokaisen osalta saataisiin keikat sujumaan hyvin. Mutta koska meitäkin on niin vähän, me emme kaikkialle voi ehtiä, emmekä kaikkeen voi vaikuttaa.
Yritämme kyllä kovasti luoda jokaiselle hyvän keikkamuiston, jota voisi myöhemmin muistella hymyissä suin. :)

Jatkakaa toki ideoiden keksimistä, ei tässä mitään lukkoon ole lyöty, vaikkakin pari ehdotusta on noussut yli muiden.

Nimetön kirjoitti...

Monet täällä on jo puhunut jo että ei enää tavastialle tai suomeen jrock keikkoja, niitähän ei poisteta!! kaikki ei ole niin rikkaita että voisivat lähteä ulkomaille ne??!!

numerolappujen kehittely on täysin huono idea, miettikääs nyt.., katsojia päästetään sisään nro.1 on harhailemassa ympäriinsä muualla, suuren häslingin ja puhelusoitin jälkeen on nro.78 hukassa, kaikki ovat sekasorron vallassa koska järjestyksessä sisään pääseminen on mahdotonta .

tavastialla voisi olla jonkunlaisia vartijoita vartioimassa fanien liikennettä ?? XD ehkei paras vaihtoehto mutta parempi kuin muut aiemmat

Nimetön kirjoitti...

Niin juuri, tuokin oli parempi idea!! missään nimessä ei keikkoja poisteta, ja jonotusnumeroita laiteta!!, ja numeroissa toinenkin ongelma.. sittenhän fanit jonottavat seuraavaksi niitä numeroita!!! siihen syntyy jo kauhea ryntäys! tai kuka tietäää yksi kaveruksista menee ja vetäisee kauhean liudan lappuja eturiviin ja jotain jää yli, heitetään pois? niin tyhmiä olemme kyllä taas. siis kauhean epäreilu ja törkeä ilmapiiri syntyy tästäkin..

ja mielestäni voisi sisäänpäästöä hitauttaa vielä enemmän siinä mielessä kun fanituotteita myydään pienessä kojussa, niin hetkessä siinä on kauhea lauma kojun ympärillä ja osa on jo rynninyt eturiviin kun itse valitsee vielä mitä aikoo ostaa!?

Nimetön kirjoitti...

Numeroista mitää häslinkiä syntyis. Jos on saanu numeron, eikä ole jonossa omalla vuorollaan, joutuu se tyyppi silloin jonon perälle (mikä ois ihan oikein sille, jos on jonosta lähtenyt muualle).

Ja sisäänmeno on jo nyt liian hidas kun porukka ei ilmeisesti tiedä miten keikoilla toimitaan, vaikka ohjeet on selvät. Jos varsmistat fanitavaran saannin ja päätät ostaa ennen keikkaa jotakin, se on ihan sun oma valintas ja jos et sillon saa hyvää paikkaa niin voi voi. Mitenkään sorsimatta nuorempia, huomaa kyllä että noilla keikoilla on todella nuoria ihmisiä. Eihän nyt normaalia keikkakäytäntöä voi muuttaa sen vuoksi että jengi ei tiedä miten keikalla ollaan (paitsi juuri tämä jonotus, mistä aiheutuu häiriöö muille).

Nimetön kirjoitti...

"ja numeroissa toinenkin ongelma.. sittenhän fanit jonottavat seuraavaksi niitä numeroita!!! "

Ei kukaa nyt nii idiootti olis, et menis jonottaa numeroita, jotka voivat olla tosi huonot, hyvät tai siltä väliä, riippumatta siitä, ootko seisonu siinä viis päivää vai minuuttia.

"ja mielestäni voisi sisäänpäästöä hitauttaa vielä enemmän siinä mielessä kun fanituotteita myydään pienessä kojussa, niin hetkessä siinä on kauhea lauma kojun ympärillä ja osa on jo rynninyt eturiviin kun itse valitsee vielä mitä aikoo ostaa!?"

Ja miks sisäänpääsyä pitäis hidastaa siksi, koska joku on päättäny ostaa fanitavaraa sen sijaan et juoksis eturiviin. Se on kuule ihan oma valinta, että haluaako saada varmuudella jonkun kaman (kun niitä voi ostaa keikan JÄLKEENKIN), vai jonkun eturivipaikan.

Onhan tossa numerosysteemissä mun mielestä huonotkin puolensa, mutta kyllä toi mulle kelpaa. Ja tietty alussa siinä on varmasti jonkinlaisia ongelmia, mutte eiköhän toi ajan kanssa kehity, vähän niinkuin jonotus yleensäkin (viime vuoden Ayabiessa; 5 päivää, tänä vuonna joku 3 tuntia, iha hyvä kehitys :D)

Tietty niistä numerolapuista VOIS tehdä kertakäyttöisiä, jos joku niitä jaksaa tulostella tms.. siis siinä mielessä lähinnä, että jotkut säilöis niitä korttejaan, kuten joku tuolla sanoi. Et se olis joka kerralla vähän erilainen, mut silti semmonen et sitä ei voi kopioida. (erilaisia fontteja, joku monimutkainen kuvio nurkkaan tms, emmä usko et joku jossain 3 tunnissa ehtis tehdä samanlaista?)

Ja useamman lipun hakijoita en usko olevan, siis lähinnä sillä, että se kestäisi lyhyen aikaa.. en tosin tiedä miten se KÄYTÄNNÖSSÄ toimisi, mutta teoriassa kuulostaa aika 'vaikealta'.

Niin ja kun tyypit ovat vielä sanoneet, että tyypit jotka eivät tiedä asiasta, voivat pettyä tms. Siis esim. ulkomailta tulevat, jotka eivät tiedä koko systeemistä mitään, menevät jonottamaan ja tajuavatkin että siel on jotai numeroita. Ehkä informointi korjais tuonkin asian, y/n?

Tietty numeroinnilla tulee paljon faniwhinee, mutta kamooon, ihmiset liikkuvat keikkojen aikana, ja takaakin näkee hyvin. Ehkä ihmisten ois aika oppia nauttimaan keikoista ihan missä tahansa salin nurkassa. :>

Kat kirjoitti...

erittäin asiallinen kommentti yllä. Kiitos siitä!

"Tietty niistä numerolapuista VOIS tehdä kertakäyttöisiä, jos joku niitä jaksaa tulostella tms.. siis siinä mielessä lähinnä, että jotkut säilöis niitä korttejaan, kuten joku tuolla sanoi. Et se olis joka kerralla vähän erilainen, mut silti semmonen et sitä ei voi kopioida. (erilaisia fontteja, joku monimutkainen kuvio nurkkaan tms, emmä usko et joku jossain 3 tunnissa ehtis tehdä samanlaista?)"

Ja tämä asia hoituu kyllä, kuten teoreettisesti myös se etteivät ihmiset voi hakea toista numerolappua. Ayabiessa koitetaan uutta käytäntöä, tarkat tiedot tulossa parin päivän sisällä.

Nimetön kirjoitti...

maailman idioottimaisin idea jonottamiseen. vanha jonottaminen takaisin, eikä pilata keikkamieltä tällä, kiitos.

Nimetön kirjoitti...

No eiks se oo niitte omalla vastuulla jos vaikka jääki auton alle? Mun mielest toi idea oli kyl aika tyhmä, ja ei varmana tuu onnistumaan. Esim. ite oon tulossa 6 hengen ryhmässä, enkä todellakaan halua että joku joutuu sivuun. Yksi kavereistani tulee ensimmäistä kertaa jrock keikalle, ja häntä melkoisesti ottaa päähän tää uus sydeeemi -.- Nii ottaa muakin. mut TOIVOTTAVASTI tää ny o eka ja vika kerta ku tätä kokeillaa, ja et saadaa ees melkee lähel olevat numerot -.-

Nimetön kirjoitti...

SE ON omalla vastuulla jos jää auton alle ja muo ei hetkahduta pätkää kää jos joku jäis vaik ite jäisin vaik eihän se kivaa olis mut omapaha on vikansa ja sitäö paitsi sit on sillee ehk kuukauden ajan OOH apua ernu kuoli keikkalle mennessään ja sen jälkee se unohtuis ihmisii on muutenki liikaa ja sillee .... oikeesti tää saa olla eka ja vika kerta nii ku joku mainitsi

Nimetön kirjoitti...

Tehdään tavastiasta kaasukammio.