torstai 22. toukokuuta 2008

ayabien jonotus

Vuosi sitten ayabiessa ensimmäiset jonottivat päiväkausia. Jonotus voi joskus olla ystävien kesken hauskaakin, mutta pitkäaikaisessa jonotuksessa oli myös monia huonoja puolia, jotka ovat toivottavasti nykyään kaikilla tiedossa.

Tänä vuonna siirryttiin uuteen käytäntöön: jonottaa saa vain kolme tuntia. Tämä aiheuttikin monien pelkäämän tapahtuman: ryntäys parhaille paikoille. Niin vanhemmat kuin keikoillakävijätkin ovat valittaneet uuden ryntäyksen vaarallisuudesta, eivätkä kaikki fanit halua osallistua vaaratilanteeseen.

Tavastian edustaa tai Urho Kekkosen katua emme voi sulkea, sillä kyseessä on julkinen tila, joten jonottajien vaarana ovat mm. kadulla kulkevat autot, jotka eivät välttämättä ehdi nähdä juoksevaa fanilaumaa. Ryntäyksestä ollaan vielä selvitty enimmillään mustelmilla, mutta entä jos jollekin käy oikeasti huonosti? Kyyneliä vierähtää monilla muutoinkin, sillä ryntäys on sangen epäreilu, ja suuren massan juoksemisen ansiosta monet joutuvat aivan eri kohtaan jonoa kuin mihin aluksi juoksivat.

Siksi ayabien tämän vuoden konsertin jonotus tulee muuttumaan. Tunnemme ideamme toimivan teoriassa, ja saamme nyt myös nähdä, miten se toimii käytännössä. Toivomme kaikkien levittävän sanaa uudesta jonotuskäytännöstä, jota jatketaan mahdollisesti myös miyavissa, jos systeemi toimii paremmin kuin ryntäys.

Jonotusaika säilyy kolmituntisena ja sitä ei voida pidentää. ayabien konsertissa koetammekin jonotusnumeroita.

Idea on seuraava:

Jonotuslipun haluavat saapuvat 3,5 tuntia ennen sisäänpääsyä Kampin pääsisäänkäynnin edustalle, eli Kampin aukiolle eli Narinkkatorille.





http://www.iv-tiihonen.fi/kuvat/kamppi00.jpg
(kuvassa Kampin pääovet. Jos näet nuo olet oikealla aukiolla.)

Jonotusnumeron haluavat ihmiset järjestetään kolmeen jonoon. Kolme JaME-tiimin jäsentä seisoo rivissä jonojen edessä ja ihmiset kulkevat jamelaisten ohi saaden heiltä satunnaisesti arvotun jonotusnumeron. Jamelaisilla on käsissään pussit, joihin on kaikkiin jaettu satunnaisesti numerolappuja.

Onneensa ei voi vaikuttaa, sillä emme suosi ketään. Jonotusnumeroita jakavat jamelaiset jakavat jonottajille lapun. Jonottajat eivät itse ota lappua pussista. Jamelaiset itsekään eivät jakaessaan näe jonotuslapun numeroa, sillä ne ovat suljettuja. Ihmiset ilmoittavat numerolapun jakajan kohdalle tultuaan, kuinka monelle hengelle kyseinen jonotuslappu on. Lippuja jakava jamelainen merkkaa ryhmän/parin/yksittäisen jonottajan lukumäärän jonotuslapun näkyvälle puolelle. Jonotuslappu voi olla yhteinen maksimissaan 4 henkilölle, jotta keikalle tulijat pääsisivät ainakin ystävänsä viereen, jos sellaisen kanssa keikalle tulevat. Kaikkien, jotka käyttävät samaa jonotuslappua, on tultava yhdessä hakemaan se.

Numerolappujen saajat jatkavat numeronsa saatuaan hieman eteenpäin, ja jäävät sitten muutaman metrin päähän odottamaan lisäohjeita ja saavat vasta sitten avata jonotusnumerolappunsa. Jamelaiset valvovat jonotusnumeron saajia ja takaisin palaamisesta (eli uuden jonotuslipun hankintayrityksestä) rangaistaan. Kun kaikille on jaettu jonotusnumerot, jamelaiset ohjaavat jonottajat kohti Tavastiaa ja ihmiset asettuvat omille paikoilleen (luonnollisesti numeron 1 saava yksilö/pari/kaveriporukka on jonon ensimmäinen, 2 saava toinen jne).

Emme jaa jonotuslappuja kuitenkaan aivan kaikille, vaan vain yli kolme tuntia ennen Kampin aukiolle saapuneille. Ne ihmiset, jotka saapuvat kello kolmen jälkeen eivät saa jonotuslappua, vaan joutuvat jonon perälle, kun jono on järjestetty numeroiden mukaan.

Muutamia sääntöjä & selvennystä:

- Jos haluat jonotusnumeron, saavu paikalle (Narinkkatorille) Kampin aukiolle 14:30.

- Käyttäydy hyvin. Kuuntele ja noudata jamelaisten ohjeita.

- Jos yrität palata takaisin hakemaan parempaa jonotuslappua, otamme sinut sivummalle ja joudut jonon perälle.

- Jonotuslappujen myynti on kiellettyä.

- Jonotuslapun saa jakaa maksimissaan neljän hengen kesken, ja kaikkien ryhmäläisten on oltava paikalla lappua haettaessa. Emme kuuntele asiasta vastaväitteitä. Jos keikalle on menossa viiden hengen ryhmä, olkoot he esimerkiksi kahden ja kolmen hengen ryhmissä.

- Kun jonotuslappujen jakaminen ja jonon järjestäminen numeroiden mukaan on suoritettu, astuvat kaikki vanhat käytännöt voimaan. Jonosta saa poistua ainoastaan vessaan ja lyhyelle ruoan noutoretkelle. Ei ramppausta jonosta pois 5 min välein tai kaksi tuntia kestäviä shoppausretkiä. Kyseessä on sentään jonotus keikalle. Jos olet jonossa niin mielellään siinä pysyt. Ongelmien ratkomiseen voi pyytää jamelaisia (meidät tunnistaa kaulassamme roikkuvista jamepasseista).

- Jonossa ei saa juoda alkoholia. Julkinen juopottelu on Suomessa lailla kielletty.

- Jonotusnumeroiden jonottaminen on turhaa, sillä ne ovat sattumanvaraisia. Saavu siis paikalle 14:30, mutta paikalla hengailu aikasemmin on järjetöntä ja kiellettyä. Se ei auta saamaan parempaa numeroa.

- Paikkoja kavereille ei varata! Piste. Kenenkään kaveri ei tunge jonoon toisten kavereidensa viereen mistään syystä. Kun jono on järjestetty, niillä paikoilla pysytään. Jonon perälle voi kuitenkin aina siirtyä, jos huvittaa.

Jos kaverisi saapuu myöhässä ja haluat olla hänen kanssaan, mene jonon perälle, kun hän saapuu paikalle. Jonkun tunkiessa jonoon kavereidensa paikalle voimme passittaa näin ollen sääntöjä rikkoneen kaverin kuin koko porukankin jonon perälle.



Voimme vaihtaa uuden käytännön yksityiskohtia vielä tiistaihin mennessä, mutta ilmoitamme mahdollisista muutoksista. Muistakaa, että JaME-tiimin jäsenillä on oikeus heittää huonosti käyttäytyvä tai sääntöjä rikkova ihminen jonon perälle. Harvoin olemme joutuneet turvautumaan näin rajuihin toimiin, ja toivotaan, ettei tälläkään kertaa tilanne muutu huonompaan suuntaan.

Valituksia ja kommentteja otetaan vastaan. Kuten myös ehdotuksiakin. Kyseiseen blogitekstiin voi kommentoida (asiallisesti kuitenkin). Asiasta voi mailata myös jonotuksen päävalvojalle osoitteeseen katrin@jame-suomi.com.

Toivottavasti uusi järjestelmä toimii myös käytännössä ja tuottaa mielipahan sijasta mielihyvää. Nähdään keikalla!

-

Lisäys 1: jonotuslappujen myyntikielto.

251 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 251 / 251
Anonyymi kirjoitti...

tää ei nii tuu toimimaan, ja ajatelkaa kuinka kauan aikaa, ensin annetan numerot ja sillo jos oon ymmärtäny oikein kirjataan ylös kuinka monta on siin numerossa ja sillee... sitte järjestetää jono niitten kaa ja siinhän kestää miljoona vuotta ett se on valmis'' 1 numerossa pitäis olla 4 henkeä mut täss on vaa 2 ja 2 numerossa ei oo yhtä henkee paikalla'' ja sin kestää iha hirveen kauan.... ja tosi kivaa et ite on maksanu lipusta eikä kuitenkaan saa päättää missä kohtaa jonoa on

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun. :) Mielestäni se on paras tällä hetkellä olemassa oleva!

Surullista, että tällaiseen joudutaan... Ihan hullun monimutkainen järjestelmä, mutta minkäs teet, kun ihmiset eivät osaa mennä keikoille niin kuin yleensä tehdään - vain mennään.

Kiitos, kun haluatte kehittää asiaa ja kuuntelitte ainakin nähdäkseni enemmistön perusteltua mielipidettä jonotusnumeroiden suhteen. :)

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

ton edellisen sivun vimpot tekstit..

miks mulla on sellain tunne et enää nää ihmiset ei ees kirjota noit vine-viestejää koska niit ärsyttää tää juttu, vaan siks et ne sais meihin (jotka niiden vinetystä vastustaa) puhtia jaksaa valittaa niille lisää takasin... hankkikaa jo elämä :'D johon ei sisälly kihlasormus minkä sisälle on kaiverrettu "yumehito 28.5.2208 <33"

Anonyymi kirjoitti...

"ja tosi kivaa et ite on maksanu lipusta eikä kuitenkaan saa päättää missä kohtaa jonoa on"

Eh? Ei sitä koskaan ole "saanut päättää" missä kohtaa jonoa on, jono vaan on muotoutunut eri tavalla, viime aikoina siis ryntäämisellä joka on tätä huomattavasti epäreilumpi ja vaarallinen käytäntö. Nyt kun sitä vanhaa jonotusta ei enää saa takaisin, jossa asiaan vaikutti se kuinka aikaisin lähti jonoon, ei saa takaisin vaikka kuinka itkettäisiin, niin tämä on paras.

Vai oletko sinä muka ennen painunut vaan jonnekin keskivaiheille jonoa kun se on muka sallittua? Ei ole ollut koskaan.

Saattaa kuulostaa aikaa vievältä touhulta mutta jos se tehdään "liukuhihnatyönä" niin ei se vie kauaa aikaa jos ihmiset vaan jättävät marmatuksensa jonossa sikseen ja noudattavat ohjeita. Sitä mieltä olen.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki pointsit Jamelle kaikesta kärsivällisyydestä !
Ja niille, jotka itkevät jamelaisten etuoikeuksista, kuvitteletteko että joku Kingfoonkin kokoinen yritys toisi ainuttakaan japanilaista suomeen, jos ernuja edustamassa ei olisi jotain suurempaa, järjestynyttä organisaatiota.
Alkupään kommentteja lukiessani meinasi keittää yli, mutta onneksi sielä täällä on fiksujakin ihmisiä, jotka näkevät kaiken ponnistelun hyödylliseksi.
mut johonkin ylläolevaan kommenttiin viitatakseni, itse girujen ryntäyksessä meni hyvin, mutta silti enemmän kannatan tuota numerolappusysteemiä, koska se oli aivan älytön stressi odotella sen kellon vaihtumista puoleen - puhumattakaan itse jonon muodostamisesta. -_____-;
vielä viimeiseksi, suoraan lippuihin numerointi olisi hienoa, kunhan nekin numerot ovat sattumanvaraisia, eivätkä niin että ensimmäisen lipunostajan numero on se 1., koska sitten koko ongelma kasautuisi lippujonotuksen harteille ja päästäisiin ojasta aillikkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa, ihan loistavaa! Toivottavasti tämän tapaista on jatkossakin.
Kunhan se äärimmäisen naurettava juoksentelu saadaan kuriin, samoin se "moi me ollaan jonotettu kuukausi, haistaan tosi hyvälle"-jonotuskin saadaan loppumaan.

Ja ne, jotka sanoivat, että numerolappujen hakeminen on noloa, niin miettikää vaan miten uskomattoman noloa on, kun 300-? pentua tai vähemmän pentua juoksee tukka hulmuten pitkin autoteitä kuin olisi aseistettu Espanjalainen inkvisitio perässä -ei yhtään noloa?

Valitus on ihan turhaa, koska tässä yritetään keksiä nyt parannuksia ja selkeästikään yhdelläkään täällä vinkuneella angstaajalla ei ole ollut parempaa ideaa, (koska muuten se olisi jo käytössä).
Joten jos ette itse osanneet keksiä parempaa ratkaisua (fiksua sellaista) niin kannattaa olla ihan hiljaa ja kokeilla miten tämä toimii. Voitte päästä mihin vaan, vikalle jonotuspaikalle, tai ensimmäiselle, turha heittää pyyhettä kehään vielä.

Ei jonotus keikkafiilistä voi pilata ja jos voi, niin kyseessä ei taida olla suosikkibändisi, joten turha sitten valittaa.

Ja koittakaa nyt tajuta, että ei ne jonotusnumerot tarkoita, että te olette siellä keikalla liimattu niille paikoillenne. Ei siellä kukaan sano "hei älä mee mun ohi, oon numero 5!! sä oot vasta 34, joten pysy kauempana!" Siellä keikalla massa liikkuu ja numerot on käytettyä tavaraa, niillä ei ole keikan aikana mitään merkitystä. Eihän tässä keikkoja muuteta, vaan jonotusta.

Omasta mielestä ohjeet vaikuttaa selkeältä (kuten pitäisi jokaiselle, jolla on aivot) ja toivotaan, että tämä toimii. JaME on järjestänyt homman oikein mallikkaasti ja toivon vaan, ettei keikoilla auota päätä vaivaa nähneille JaMElaisille, koska idioottimaisuuden takia heille tulee lisää työtä aika roimasti.

Toivottavasti tällainen tsydeemi parantaa hieman suomalaisten jrock-fanien mainetta ulkomailla, koska tällä hetkellä se maine on yhtä naurettava kuin ernujen kilpajuoksukin. (Lisäksi bändit alkaa varmaan kanssa pitämään tätä pohjolan kansaa enemmän tai vähemmän vajaina, jos ryntäily jatkuu + muu idiotismi...)

Eli kiva, kiitti, jee, toivottavasti kaikki toimii kuten pitääkin ja tätä voidaan käyttää jatkossakin.

Anonyymi kirjoitti...

entä mitä tapahtuu jos ne jotka on puol kolmelt siin on vaik 500 mut numeroit on vaan 400? mitä silloin tapahtuu?

Anonyymi kirjoitti...

ainiin ja saako sitten jonossa liikua niin kuin ennenkin? mennä moikkaamaaan kavereita jotka on jonon toisessa päässä ja tällee?

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla että tätä on jo kysytty mutta onko mitenkään mahdollista että saisi lipun vielä kun tulee klo 15? mulla ei vaan yksinkertaisesti tule busseja sinne..:(

Kat kirjoitti...

Te, jotka sanotte ettette tykkää uudesta järjestelmästä jo etukäteen niin voisitteko perustelle, että miksi? Kaikkia yritetään (mikä ei kuitenkaan ole täysin mahdollista) miellyttää ja teidän hyväksihän tämä systeemi on keksitty :/ Voihan se toimiakin!

Kat kirjoitti...

perustella*

Kaikki vois antaa systeemille mahiksen ja valittaa jälkikäteen :)

Kiitokset niille, jtka ymmärtävät, että teidän takianne JA hyväksi tämä on tehty! ^^

Anonyymi kirjoitti...

No parempi järjestelmä tää on ku joku ryntäys. Se on vaa tyhmää et ei voi vaikuttaa siihen mihin päätyy siellä keikalle. No ryntäys oli aika pelottavan näköstä ku näin an cafen ryntäys videon. Mun mielestä jonotus lippu systeemi on paras ratkaisu täl hetkel.

Anonyymi kirjoitti...

jösses sentään näitä ruikuttajia täällä piisaa kyllä loputtomiin... Grrr.... Hyväksyikää nyt hyvät ihmiset tämä aivan Järjellinen idea, miksi valittaa? vois olla että KAIKKI KEIKAT LOPETETTAIS Jos tähän EI saatais Tolkkua! Ah ja aivan, Kiitos Jamelaisille kun jaksatte meitä ja teette kaikkenne meidän omaksi Hyväksi <3 Your the best ever!

Juu tuossa aikaisemmin olikin jo pari mainintaa siitä että siinä jonotuslippujen yhteydessä varmaan olisi ihan järkevää Näyttää liput ettei sitten siellä ole jotain ihan satunnaisia ihmisiä jotka vaan ottavat niitä numeroita. ja sitten noh en tiiä onko maaimassa ketään niin aivotonta ihmistä joka yrittäis rahastaa sillä että on sattunut nostamaan jonkun hyvän numeron ja yrittää myydä sitä sitten keikalle menijöille....mutta ei sitä koskaan tiiä mitä mistäkin vois seurata.. onhan niitä lippujenkin uudelleen myyjiä tuplahinnalla vaikka missä.

jees poks, nähellään keikalla hyvissä tunnelmissa ^__^!! ja kiitos vielä jamelle kerran tästä systeemistä! toivotaan että kaikki menee OK!

Anonyymi kirjoitti...

tää ei nii tuu toimimaan, ja ajatelkaa kuinka kauan aikaa, ensin annetan numerot ja sillo jos oon ymmärtäny oikein kirjataan ylös kuinka monta on siin numerossa ja sillee...

Tämä nyt on ihan samaa kauraa kuin vuorokauden jonotus! Kyllä te voitte ihan yhtä lailla odottaa yhden numerolapun saamista. Jos ette halua lappua, niin terve menoa sinne jonon loppupäähän.

Ja kuten onkin jo sanottu, vaikka kuinka heiluisitte siellä eturivissä, tulette pysymään niille artisteille ihan yhtä kasvottomina kuin fanitytöt ja -pojat muissakin maissa.
Ja minusta on ihan reilua päästää sinne eteen muitakin kuin niitä joka keikalla ravaavia vakinaamoja.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tämä on järkevä idea, kun ei tarvitse hankkia itselleen mustelmia ryntäämisessä, vaan jokainen menee vuorotellen sisään. Tosin mistä tietää minne mennä, jos joku saa numeron 1 ja itsellään on numero 5, sitten esim. numeroita 2-4 ei jaetakkaan?

Anonyymi kirjoitti...

(ylempään kommenttiin~)
hm, niinpä, mitäs sitten? odotellaanko vain, että tuliskohan siihen porukkaa, vai mennäänkö suoraa siihen seuraaviksi?

...sehän vasta huvittavaa oliski, jo kenellekkää ei tulis numeroita 1-50, niin 51 pääsis ensimmäisenä. :'''D

Anonyymi kirjoitti...

"Minusta tämä on järkevä idea, kun ei tarvitse hankkia itselleen mustelmia ryntäämisessä, vaan jokainen menee vuorotellen sisään. Tosin mistä tietää minne mennä, jos joku saa numeron 1 ja itsellään on numero 5, sitten esim. numeroita 2-4 ei jaetakkaan?"

Tämäkin on sanottu täällä 436436 kertaa, mutta vastaampa silti.
Eli jos saa joku numeron 1 ja itse numeron 4, ja välistää jää pois numerot 2-3, menee automaattisesti 4 numeron saanut 1 numeron perään. Toivottavsti ymmärsitte 8)

Anonyymi kirjoitti...

....kuinka se jono nyt sitten muodostettiin? odotellaan ihan, että 1 menee ekaksi, sitte kakkone, etc, vai huutaako joku niitä? .. ... ..
ja mistä sitte tietää, että onko siihen ykkösen ja vitosen väliin edes jaettu numeroita? odottelee, että tuleeko siihen ketään? errrrr.
ei joku haluais selventää? D:

Anonyymi kirjoitti...

Mulle on vaan se asia jääny epäselväksi, että mikä on syy siihen että juuri 15.00 lopetetaan uusien ottaminen? koska esim. meidän bussi on helsingissä 15 reikäreikä, eli kampista marssii 1-2 minuuttia siihen lappujonoon, jolloin me ei siis saada tulla hakemaan? eikö se voitais tehdä vaan niin, että jos silloin ei ole enää ketään jonossa, niin sitten ei enää anneta, mutta jos siinä on, niin mitä järkeä on kieltää näitä juuri paikalle saapuneita tulla hakemaan sitä lappua? O_o'

Minttu kirjoitti...

eikö se voitais tehdä vaan niin, että jos silloin ei ole enää ketään jonossa, niin sitten ei enää anneta, ...
Jonotuslappujen jakaminen venyisi aivan liian pitkäksi, ja ne jotka ensimmäisinä saisivat jonotuslappunsa joutuisivat odottamaan aivan tarpeettoman kauan varsinaisen jonon muodostamista, kun ihmisiä valuisi paikalle jatkuvasti. Tiedetään, että jotkut eivät vain pääse ajoissa paikalle, mutta se nyt menee niin ettei asioita voi järjestää ihan jokaisen aikatauluun sopivaksi. ;/

Ja munki puolesta kiitokset teille, jotka jaksatte tsempata meitä! ^^<3

Anonyymi kirjoitti...

ihanpa täytyy onnitella, mahtavaan jamaan on kyllä ernut ittensä hommanneet! fantastic.

järkkäreitä mä eniten säälin, toivottavasti ekoja numeroita nostaa vaan 180 senttiset isot ja vahvat miehet, meinaan sit kun nää 140 senttiset pikkutytöt joilla on sattunu hyvä tsäkä, on eturivissä niin helvettihän siinä on irti. tai ainakin muutama raaja.

mutta tosiaan, onnea vaan! oon helvetin ilonen etten kuuntele mitään japaniin päin viittaavaa musiikkia.

Anonyymi kirjoitti...

minulle on jäänyt sen verran epäselväksi, että kun kaikille on jaettu laput yms, ne on avattu, niin miten jono sitten muodostetaan?
Onko siellä jotkut jamelaiset huutelemassa numeroita järjestyksessä, vai pitääkö jono muodostaa itsekseen?
muutenhan jotkut voisivat huijata jos jamelaiset eivät huutelisi ja tarkistaisi että jos he ovat huutaneet numeron 4, ettei siihen paikalle tule yhtäkkiä vaikka numero 354. Eli jos jono pitäisi muodostaa itse, luulen että monet huijaisivat.

Kat kirjoitti...

"....kuinka se jono nyt sitten muodostettiin? odotellaan ihan, että 1 menee ekaksi, sitte kakkone, etc, vai huutaako joku niitä? .. ... ..
ja mistä sitte tietää, että onko siihen ykkösen ja vitosen väliin edes jaettu numeroita? odottelee, että tuleeko siihen ketään? errrrr.
ei joku haluais selventää? D:"

Jonoa aletaan muodostamaan kun kaikki ennen kolmea saapunee ovat saaneet jonotusnumeronsa.

Siirrymme kaikki Tavastialle (ei tarvitse siirtyä parijonossa haha, mutta hiljalleen :)) ja JOS saamme megafonin hankittua keskiviikkoon mennessä, me huudamme sillä numeroita. Jos emme niin saatte itseksenne järjestäytyä jonoon ja me avustamme & tarkistamme, että kaikki ovat oikealla paikallaan (tai huudamme ääneen numeroita).

Mutta tarkistamme, että jokainen porukka on oikealla kohdalla numeroonsa nähden ^^ Ja jos sattuisi niin, että numeroita 1-50 ei jaeta (koska ne jäävät yli) on numeron 51 saanut jonon ensimmäinen :DD

Toivottavasti selvensi ^^

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa :D

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa ihan reilulta ja toimivalta järjestelmältä. Ja toivottavasti myös on sitä. :) Kiitokset jamelaisille että jaksatte pohtia tämmöistäkin asiaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa teoriassa ihan toimivalta ratkaisulta, uskon että se toimii :]

Ja eiköhän Ayabie arvosta enemmän sovussa olevaa innostunutta yleisöä kuin keskenään tappelevaa teinilaumaa. Niin kuin joku sanoi, et pääse Yumehiton kanssa naimisiin vaikka olisitkin eturivissä. Ilman fanaattista rakkaussuhdetta bändin jäseniin voi tyytyä myös hieman taaempiin paikkoihin.

JaMElle kiitokset !

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvän systeemin keksitte! Toivottavasti se toimii hyvin, että enää ei tarvitse olla ihan mustelmilla keikan jälkeen :)

Anonyymi kirjoitti...

juu olen varmaan tyhmä mutta kysyn silti, että nämähän eivät siis ole varmaan maksullisia?

Kat kirjoitti...

täysin ilmaisia ^^

Anonyymi kirjoitti...

Paska järjestelmä...tää systeemi tulee kusee...

Vaikka luinki kommii eri näkökulmist en siltikää oo tyytyväin tähän, ku on se vähä epist jos joku oottelee siel kauemmin, nii saa jonku numeron perält ja sit joku tulee ihan viime sekunnil hakee sen numero lapun ja sit pääsee ihan eteen...tosi reiluu hei! -.-

ja et vaa 4 saa tulla samaan! kiva ku meen 5 henkisel porukal ja noi yhet menee nelistää, nii meenkö sit yksin vai...huoh...tyhmää.

tästä syntyy ihan varmaan riitoija ties mitä muuta...

Anonyymi kirjoitti...

on se vähä epist jos joku oottelee siel kauemmin, nii saa jonku numeron perält ja sit joku tulee ihan viime sekunnil hakee sen numero lapun ja sit pääsee ihan eteen...

eihän siellä tarvitse(/saa) odotella kovin kauaa. jos kaikki numeron haluavat menee paikalle 14.30, kaikki hyvin. se on ihan oma valinta jos menee sinne koko päiväks notkumaan.

ja et vaa 4 saa tulla samaan! kiva ku meen 5 henkisel porukal ja noi yhet menee nelistää, nii meenkö sit yksin vai. tästä syntyy ihan varmaan riitoija ties mitä muuta...

jos kaverisi ovat noin epäreiluja ettei voi muodostaa kahden ja kolmen hengen ryhmiä, niin sille ei kukaan ulkopuolinen voi mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Yhtä epäreilua se olisi, jos tulisi ryntäys, kaatuisit, mutta kaverisi pääsisivät jonoon asti etkä enää pääsisi heidän luokseen. Ja onpa sinulla huonoja kavereita tässä tapauksessa, jos eivät suostu jakamaan porukkaa. Syytä tyhmiä kavereitasi, älä JaME:n väkeä. :)

Anonyymi kirjoitti...

No sepä vasta olisikin epäreilua, jos tiketin lipuissa lukis ne numerot että kuka soittaa ekana saa ekan... Ku vaikka soittais sen koko soittoajan, niin saattaa silti saada vikan lipun, tai ei lippua ollenkaan. Tuuripeliähän sekin olisi. Tulis vaan turhaa itkua. ja tämä nykyinenkään ei varmasti toimi. Tappeluita tulee varmasti, ja joku yrittää varastaa toiselta jonotuslipun. Miksi pitäisi jonottaa jonotuslippuja?

Anonyymi kirjoitti...

Hei lol, eihän siinä voi kestää ikuisuuksia siinä jonon järjestelyssä, jos Jame on varannut siihen vain puoli tuntia aikaa? Käyttäkää päätänne, ihmiset.

Anonyymi kirjoitti...

No sepä vasta olisikin epäreilua, jos tiketin lipuissa lukis ne numerot että kuka soittaa ekana saa ekan... Ku vaikka soittais sen koko soittoajan, niin saattaa silti saada vikan lipun, tai ei lippua ollenkaan.

Sehän ois vaan reiluinta jos ekana soittava saa lipun ja sitä rataa - kuka ehtii ensin saa parhaan numeron, miten ihmeessä se vois olla epäreilua?? Mutta jos se otettaisiin kättöön, Tiketin ois syytä parantaa sivujaan ja muita systeemejään.

Anonyymi kirjoitti...

Kysyisinpä vain, että jos ei omista vielä lippua, mutta haluaisi kuitenkin hankkia sen jonotusnumeron ja ostaa lipun vasta sisällä tai sen jälkeen (jos esimerkiksi saa sen kaverilta vasta ennen keikkaa). Miten tämä järjestyy? ;D.

Kat kirjoitti...

jonotusnumeroa hakemaan vain ja selität tilanteesi jos sitä kysytään ~

Nähään huomenna ppl!

Anonyymi kirjoitti...

omg, toivottavasti kaikki menee tänään hyvin ja järjestelmä toimii :)
*tule jo hyvä numero*

Anonyymi kirjoitti...

sitten ihan vaa tiedoks et jos esim minä joudun jonos jonnekki ihan taakse et sit siel keikalla sattuu enemmän haavereit ku mitä sattuis ryntäukses ku ajjon iha salee päästä ensimmäisiin riveihin ja sinne sit myösänkeen koska mikää lottoarpa ei ajjo estää muo! sit vaik puren ja hakkan kaikki mut se on sitte tejjän ongelma.

ja se on sitten sun ongelma, kun saat puukosta kylkeen tms. :(

opettele katsomaan vähän muutakin kuin sitä omaa napaa.

tämä ei ehkä liity aiheeseen, mutta sinne eturiviin päästyäänkin voisi sitten miettiä miten käyttäytyä. on tullut vastaan jos jonkinlaista haarojen kopelointia ja muusikon kiskomista alas, jotain rajaa vaikka kuinka ihania olisivatkin!

haloo, ne sattuu olemaan kuitenkin MIEHIÄ. jotkut niistä ehkä jopa tykkää siitä haarojen kopeloinnista, mitä nyt niistä pervoista mielihyvän ilmeistä voi päätellä.

Anonyymi kirjoitti...

: DD joo ja ne MIEHET varmaan ihan oikeesti on tosi innoissaan kun jotkut pikkutytöt hipelöi :D njoo mut luulen et pointti oli siin et ei oo kuitenkaan kovin sopivaa käytöstä olla tolleen toisen munissa kii, huolimatta siitä kuinka miehiä ovat. eihän sekään oo sopivaa jonkun naisartistin rintoja puristella?

Anonyymi kirjoitti...

hyvinhän toi jonotuslappusysteemi meni. vaikka omasta mielestäni sitä jonoa olis saanu muodostaa vähä siellä kampin aukiolla jo, kun se pyörätie oli hirmusen kapea plus jotkut oli melkein bussien ja autojen alla. .. ... njooh.

oma numero oli aika loppupäästä, mutta i'd say, että keikalla paikka oli aika perfecto. o/ jes.

musta nää jonotusnumerot sais jäädä. kyllä. tsemppiä~ oli varmasti paljo työtä.

ps hankkikaa megafoni, niin ehkä ne ernut ei juokse sinne bussien alle niin vikkelää :''D nimim. kattelin sitä menoa vierestä.

Anonyymi kirjoitti...

Systeemi oli aika hyvä, ja kiitän JaMEn porukoita kärsivällisyydestä järjettömän ernulauman koossapidossa. Yksi asia tosin jäi vähän ihmetyttämään: olin itse jonotuslippujonoissa siellä vasemmalla, ja numero 300-jotain sieltä sitten tulikin. Mutta ei aikaakaan, kun samasta jonosta lappasi lisää porukkaa pois numerolla 300-jotakin, ja taas, ja taas, ja taas. Vastaavasti niitä hyviä numeroita tuntui tulevan vain muutamasta jonosta. Toiveena siis on, että ensi kerralla liput oikeasti sekoitetaan _kunnolla, ettei tulevaisuudessa hyvän numeron saaminen ole kiinni siitä, minkä jonon valitsee. Minua ei kuitenkaan suuri numero ayabien tapauksessa haitannut, sillä en ole itse kovinkaan suuri fani, joten olin varsin tyytyväinen.

Kokonaisuudessaan jonotuslippuhomma siis toimi mielestäni todella hyvin, ja porukka saatiin pidettyä rauhallisena. Kiitokset JaMElle siis ernujen jaksamisesta ja suuresta työstä~

Anonyymi kirjoitti...

JUMALAVITA SITÄ ROSKIEN MÄÄRÄÄ! ja kolmessa tunnissa saatu aikaan... oli mäkin roskia (eikö sitä vois syödä kunnolla ennen jonotusta ja ostaa jotain pientä jos nyt tulee nälkä ja jos on liian avuton viemään jätteitä roskikseen), muovipussia, tölkkejä ja muuta moskaa. joku tolkku hei please! katu oli kyllä siivottu keikan jälkeen, mutta eikö se olisi jokaisen oma homma viedä omat roskat roskiin? tai jos ei roskiksiin mahdu niin edes siihen viereen/päälle...

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa että jonotusnumerot olivat tosi hyvä juttu ja toimivat loistavasti. kiitos siis jamen väelle. :) itse sain numeron mikä oli yli 200, ja silti pääsin keikalla 2 riviin ja keikka oli täydellinen.
Jonotusnumerot pysyviksi !

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tässä vain sellainen jälkikäteen mieleen kun luin noista numerolappusista, että sattuiko olemaan mahdollista, että porukka kavereita (vaikka neljä) ottaa kaikki numerolapun, valitsevat pienimmän numeron yhdessä ja sanovat myöhemmin, että ovat yhdessä tuon lapun omistajia (piilottavat muut laput tjtn.)? Itse en ollut ayabien keikalla, joten en tiedä kuinka hyvin järjestelmä toimi, uskoisin että ihan hyvin ^^

Anonyymi kirjoitti...

Muuten toimiva, mutta kukaan ei tarkastanut sitä, että oliko jonkun porukkaan tullu lisää väkeä.
Taisiis, huomasin itse että meidän eteen tuli joidenkin kanssa myöhemmin jonottamaan lisäksi pari tyyppiä, ja ei heitä siitä häädetty. Eli siis vaikka jonotusnumeroihin merkattiin jonottajien määrä, ei sitä sitten myöhemmin käyty tarkastamassa että olihan kyseisellä numerolla varmasti vain merkattu määrä jonottajia. Vai menikö tarkistus sitten minulta ohi?

Kat kirjoitti...

Kyllä jono tarkistettiin minun tietääkseni ainakin kerran, mutta ehkä jotkut seikat jäivät huomaamatta. :/ Jos Meevissä jatketaan samalla systeemillä hoidetaan tarkistus sitten ensi kerralla paremmin ja huolellisemmin (ja mahd. useammin)!

Anonyymi kirjoitti...

On myös toivottavaa, että jokainen huolehtii ns. "omasta selustastaan" ja voi mahdollisten epäilyksien noustessa ilmaan pyytää edellä/takana olevia näyttämään jonotuslappunsa. Näin helpottuu myös JaME-tiimiläisten työ. :D

-Matron

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tulee mieleen lastentarha..
Mut minkäs teet jos paikka täynnä lapsia :|

Anonyymi kirjoitti...

kertokaa vähän mitä tuo jonotuslappujen myyminen haittaa ?

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 251 / 251   Uudempi› Uusin»